Психологическая беседка. Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Igra

БЫТИЕ
Катерина, не за что!Никак не думала,что вам этот "мелкий" йог подойдет)))Мы вам всё крылатое и летящее искали,а вы вона какого фортеля выкинули:)))Ой,ну рада,что чем-то вам угодила:pooh_birth_day:

kseniana

New member
Кьяра,
Так интересно! Первая картинка - похожа на мою дочку - Ксению - прямо в точку!

А ваша новая картинка - мне очень нравится - по моему, очень вам подходит, насколько можно составить мнение, не зная человека лично

Катерина,
Ну насмешила )))))

juniko

self-made woman
На этом форуме есть человек,с которым я лично не знакома и он со мной тоже.Я хорошо знаю супруга этого человека и соответственно некоторые обстоятельства их жизни.О том,что это именно этот человек,я просто догадалась,но это 100 %.Я давно это знаю и больше никто об этом не догадывается,но меня мучает вопрос-признаться или нет,вроде как человек пишет здесь много личного и я думаю,что я как-будто подслушиваю или подглядываю...а с другой стороны,если я скажу,то человеку может стать неловко и он перестанет быть свободным...
Смотря, что сказать и кому. Абсолютно незнакомому человеку, которого знаете только по отзывам супруга, что можно сказать на форуме? Ну только если нашептать про любовницу :) Так этого точно говорить не надо. Сами разберутся.
А просто написать, что-то типа "Я вас знаю, а вы меня нет" - мне кажется глупо..
Минск - большая деревня
+10000000000
Если по фразам и никам можно отгадать друзей и знакомых, по друзьям друзей в одноклассниках..... Все друг друга знают.

Для мяне гэта - Маріанна
А по мне - скорее Ассоль бежит на берег.... И там на заднем плане какие-то снасти.

k_ja_ra

Well-known member
Так интересно!
Ну вось бачыце, а Вы не хацелі. :) А такая? (шчыра скажу, я ўжо не шукаю, проста засталіся пару з тых, якія не выкладвала). Падумала, мо пра Вас?

Танюша, жахі :)))

А наогул у мяне з табой устойлівая асацыяцыя з гэтай выявай (ужо была яна):

Чорна-белая жалезная ледзі, а ў вачах мара пра чароўнага "вампіра"...)))

А по мне - скорее Ассоль бежит на берег.
juniko, а ты рамантык... :)

Igra

БЫТИЕ
Ну только если нашептать про любовницу Так этого точно говорить не надо. Сами разберутся.
Абсолютно нет,даже приблизительно не об этом)))

В общем,спасибо,мне уже легче)))

Кьяра, у тебя классная ава теперь,еще раз убедилась,смотрю на нее и нравится-есть настрой,предыдущая была красивая,но рафинированная что ли...

Igra, ты не хлусіш, ты проста не дагаворваеш...
Я,наверно,скажу...при случае как-нибудь...

juniko, давайте вам будем аву менять:)

subaru

Active member
В общем,спасибо,мне уже легче)))

присоединяюсь к предыдущему оратору))
Будет случай или в тему если речь зайдет, можно вполне и открыться. А специально... ни с того ни с сего... вроде "здрасьти, а я знаю вашего мужа или вас...." - зачем? Еще и вопросы ненужные могут возникнуть:)))
И вообще, границы личного у нас у всех разные. На форуме это очень заметно)))

Igra

БЫТИЕ
Танюша такой крепкий орешек!Никак не хочет меняться,мы ж уже извелись прямо:)))

вроде "здрасьти, а я знаю вашего мужа или вас...." - зачем? Еще и вопросы ненужные могут возникнуть
Да,вот если так,то глупо звучит)))Просто мой муж иногда помогает этому мужу некоторые проблемы решать,так у жены даже иногда хочется спросить,как оно вообще все устаканилось...да вот о границах личного волнуюсь:)

k_ja_ra

Well-known member
Igra, verooka, дзякуй. :)

давайте вам будем аву менять
Ага, і я абацянага партрэту чакаю. :)

так у жены даже иногда хочется спросить,как оно вообще все устаканилось.
Вона дзе сабака пакапаўся. :))) Цікаўнасць жа - грэх. :crazy:

Igra

БЫТИЕ
Вона дзе сабака пакапаўся. Цікаўнасць жа - грэх.
Ну,это как бы из сострадания,скорее,чем от любопытства.Мне-то известна суть проблемы.А вообще я,к сожалению,не безгрешна...это факт.

Понимаешь,я не могу здесь назвать вещи своими именами,поэтому и объяснить трудно,я понимаю...

k_ja_ra

Well-known member
Igra, я жартую, не замарочвайся. :) Ты рабі, як табе прасцей. Пакуль прасцей, як ёсць - і хай. Будзе момант (а звычайна так і бывае, што "яно само" вылазіць) - распавядзеш...Праблем-та... Злачынства ніякага не бачу, шчыра...

Igra

БЫТИЕ
Кьяра, я ведаю,што жартуешь;) и злачынства няма,разумею.Так спытаць,як я,амаль без падрабязнасцей,дык не дзиуна,што ничога не зразумела,якия парады можна спалучыць?Гэта я сама дарма пачала размову...

k_ja_ra

Well-known member
Дзевы, у мяне ёсць вялікае жаданне паразмаўляць на складаную, неадназначную, глыбокую, не ведаю наколькі важную (важную, відаць), але дакладна надзвычай цікавую мне тэму "чаканні" (ожіданія).

Пры чым у розных ракурсах...Чаканні ў дачыненні да людзей, як такіх, да адносінаў з імі, чаканні ў часцы будучых падзей. Чаканні ад свету, чаканні і спадзевы, чаканні і расчараванні...

Думаю, гэтая тэма так ці іначай кранае кожнага, і нават на форуме сям-там сутыкаешся з водгукамі падобных абмеркаванняў. Але вось давайце, "ад першай лічбы", а? Накіраванасць гэтай галінкі і самога раздзелу форуму спрыяе, ІМХО. Дый тэма бясконцая, па мне...

Не ведаю, ці маю права, але вазьму сюды пару цытатаў. Без імёнаў (на усялякі выпадак) Для закваскі, так бы мовіць...

Бывает так, что соприкасаешься с человеком в каких-то местах - и они общие и взаимные, и ощущается близость. Человека в остальных аспектах достроил своими представлениями до полной картинки так, как тебе этот человек был бы очень-очень родным, во всём понятный. А потом оказывается, что в других аспектах вы разные очень. И вроде как разочарование. Я очень учусь сейчас останавливать себя, не достраивать, а смотреть, как остальные стороны разворачиваются.
И всё равно, даже если не так развернулись - был же такой чудесный момент, когда мы друга понимали. И спасибо.
А испортить/потерять, наверное, не совсем правильное слово. Может быть, не найти?

если человек в жизни проявится для меня как-то сильно нестерпимо, и совсем по-другому - так и хорошо, я узнала о нем больше, не буду вариться в своих односторонних иллюзиях
я вообще не думаю, что стоит что-то сберегать путем недоузнавания. если при открытии двери на новый угол предыдущая картинка развалится - что ж... ну, может с небольшими исключениями.

это про иллюзии как-то. Разочаровываемся мы же потому что кто-то наши ожидания/надежды не оправдал. Мы их сами придумали и сами прилепили к другому.

Да у меня это и не только про человеков - относительно ситуаций тоже. Не выстраивать какую-то схему развития событий очень сложно, точнее сложно потом принимать то, что она не в нарисованную сторону ветвится.

Яшчэ ад сябе сітуацыя. Колькі часу таму я праз адзін з форумаў (не гэты, іншы) пазнаёмілася з адным чалавекам. Мы доўга спісваліся па асьцы. Было адчуванне, што надзвычай блізкія адна адной. Агульныя тэмы, амаль аднолькавыя думкі, адныя фразы...

Калі мы сустрэліся ў рэале, я зразумела, што чэл не "мой". У звычайным жыцці мы ніколі б не сышліся. Наша перапіска амаль скончылася пасля таго...))) І я думаю, ці варта было сустракацца? Можа хай бы так і заставалася? Ну і што, што мы бачылі адна адну толькі з аднаго боку? Але гэта быў агульны бок, можа для такой формы камунікацыі нам было б гэтага дастаткова?

Гэта прыклад пра інтэрнет, але і ў жыцці ж бывае падобнае, не? Можа не варта даведвацца пра іншыя бакі? Можа лепей здавальняцца тым, што ёсць вядомага, што блізка?

Яшчэ ўзгадалася "Чазенія" Караткевіча сюды ж, калі хто чытаў....ІМХО, там пра тое якраз...Чэл абраў не расчароўвацца, і знік з жыцця іншага, падараваўшы толькі кавалачак шчасця....

Не ведаю, як пойдзе нам гэтая тэма...Але паспрабуем? :)

Znaika

Active member
Можа не варта даведвацца пра іншыя бакі?
А почему нет? А вдруг там ещё интереснее )) Я через Интернет познакомилась с одной женщиной. Переписка была у нас очень спокойная, почти официальная, потом мы встретились. И оказались так похожи, что просто поразительно: одни и те же темы, одни и те же проблемы, даже в компьютерные игры мы играем в одни и те же ))) И даже если на десять "встреч в реале" - девять разочаровывают, то десятая - эта та самая единственная встреча, ради которой не надо боятся неоправданных ожиданий )

k_ja_ra

Well-known member
Znaika, то бок Вы за спазнаванне да канца, у кожным разе, так? Нават з рызыкай не знайсці там таго, чаго чакаеце, ці хацелі б знайсці? У іншым выпадку няма сэнсу будаваць зносіны? Паўмеры Вас не здавальняюць? А ў Вас менавіта патрэба абавязкова цалкам чалавека спазнаць? Ці гэта падаецца проста правільным?))) Прабачце за безліч пытанняў...

Вось я пыталася ў адной з фарумчанак, ці не баіцца яна страціць тое, што ёсць у нэце, у рэале. Ці хутчэй, як напісана ў цытатах вышэй, не знайсці, не знайсці працягу гэтай нітцы, якая нібыта пачала віцца? Яна не баіцца, не бачыць сэнсу баяцца. Навошта ілюзіі, маўляў.

Але чаму гэта ілюзіі? Гэта маё бачанне чалавека. У рэале я ўсё адно не пабачу ісціну, а пабачу тое, што дасці мне пабачыць маё ўласнае "я". То бок ілюзіі ў кожным разе, не?

І потым, хіба абавязкова імкнуцца да працягу? Ну вось калі двум чалавекам добра з такой ступенню адчыненасці дзвярэй, можа і не трэба далей адчыняць? Усе дзверы ўсё адно не адчыніш. У жыцці нам хапае адчыненасці гэтай. Дык хай тут надасказанасць застанецца, не? Нашыя адносіны такія, якія мы гатовыя мець. Калі ў мяне, напрыклад, няма патрэбы адчыняць далей, гэта праблема? Ці проста іншая форма жыцця?

У той жа інтэрнет усе прыходзяць з рознымі мэтамі, нават на гэтым форуме, як мне падаецца... Можа камусьці не патрэбны рэал?

Ці наадварот, глядзім жыццё. Прыкладам, я знаёмая з нейкай мамачкай. Мы шыкоўна камунікуем на прагулцы з дзецьмі, дзецям добра і нам нішто сабе. У нас шмат агульнага, мы маем тэлефоны адна адной , дамаўляемся, каб разам ісці з дзецьмі туды ці туды. Нам абавязкова трэба працягваць і адчыняць дзверы? Знаёміцца з мужамі адна адной, хадзіць у госці, абмяркоўваць сямейныя пытанні і г.д.?

Мне падаецца лагічным пакінуць як ёсць. Гэта адносіны для пляцоўцы дзіцячай і не болей за тое, не мая праўда?

k_ja_ra

Well-known member
Ты хочешь вывести универсальную формулу?
Не, навошта? Я проста пытаюся, ці кожны, у каго складваюцца нейкія добрыя і прыязные для абодвух бакоў адносіны, абавязкова працягвае іх у рэале. ))) Ну і строга кажучы гэта толькі частка пытання "чаканняў". З яе проста пачалося...

Но я вообще очень легко схожусь с людьми
Гэта выдатна, безумоўна. Я збольшага таксама не маю праблем з кантактнасцю, але вось тут:
и очень легко расхожусь
не пра мяне... ))) Я даражу адносінамі... Я буду шукаць магчымасць разабрацца, калі чалавек мне цэнны.))) А што ты ўкладаеш у паняцце "апраўдвацца?" Апраўдваюцца звычайна, калі вінаватыя ў чымсьці, не? А калі ты вінаваты, атрымліваецца, адносіны зніклі па большасці праз тваю віну...Значыць яны не патрэбныя табе? Ці проста гонар не дазваляе прызнаць сябе неправым і зрабіць крок насустрач? Я не разумею, праўда... Апраўдвацца і не трэба, ІМХО. Дастаткова растлумачыць свае дзеянні . Сабе спачатку, потым чалавеку. Калі ў вас ёсць сапраўдная блізасць ці хаця б проста цікавасць адно да аднаго, гэтыя крокі цэняцца звычайна...Без апраўдванняў...

Не раз приходила к подругам в Минске, и они говорили "А я знаю, как у тебя дела, читала на форуме, спазу поняла, что это ты
Ой, ну ладна табе...Ты дастаткова многа пішаш пра сябе. Пра Маскву і інш. Не думаю, што знаёмым складае цяжкасць цябе пазнаць...

Просто на форуме человек очень однобоко себя проявляет, имхо. Картинка неполная.
Тут згодная ў прынцыпе, але пытанне таму і стаіць: а ці патрэбны мне іншы бок? Калі здавальняе камунікацыя на ўзроўні таго, што ўжо адкрытае мне?

kseniana

New member
Кьяра,
Хорошая картинка. Спасибо! Совсем только не про меня. Но я уже чуть чуть понимаю, что будет про меня

Znaika

Active member
Ой, сколько вопросов )))
Постараюсь последовательно )
Я за развитие отношений в том случае, если мне с этим конкретным человеком в виртуале/на площадке/работе и т.п. очень интересно. Если хочется говорить ещё и ещё. Ведь не все одноклассники/сокурсники/сослуживцы становятся настоящими друзьями (даже при взаимных симпатиях), но те, которые становятся, проносятся через всю жизнь. И таких людей не может быть много по определению.

Если человек мне очень симпатичен, то я захочу узнать его ближе. Это не вопрос полумер и правильности, это вопрос любопытства )

Иллюзии будут в любом случае, потому что я считаю, что для каждого индивидуума восприятие реальности в любом случае субъективно: и Вы, и я живём в близких, но чуть-чуть разных мирах. И о каждом другом человеке мы рассуждаем через призму себя, своего опыта и своих предпочтений. И эта субъективность даже в рамках одного человека может варьироваться от времени, места и собственного самочувствия. Ну, как "в детстве трава зеленее и сугробы выше". Надеюсь, понятно объяснила )

Если отклика на мои "призывы к дружбе" я не получу, то просто оставлю всё как есть. Значит, другая сторона не хочет большей близости по каким-то своим причинам. Это нормально и человек имеет на это право. Это что-то сродни влюблённости, в которой, ИМХО, непродуктивно "добиваться" любви, взаимность должна быть изначально. А на "нет" и суда нет.

Mahima

переименовалась:)
Катерина, он, скорее, не наступает. Он просто проявляется более остро, точнее тебе начинает поджимать.
ты так думаешь? Ты считаешь, что люди не меняются в течение жизни? Встречаются одними, а потом - через, порой, много лет - меняются. Это нормально, ИМХО.
Я вот думаю, как понять, что именно наступил предел отношениям. Что это не просто скука или внутренняя пустота, которая от партнера не зависит ни разу. Или что это не нежелание посмотреть на себя честно и наконец-то изменить в себе что-то, явно требующее изменения - посредством партнера как зеркала. Вот как отличить..

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху