Учора праехаліся адным з улюбёных маршрутаў: Шчорсы, Любча, Дзеляцічы, Уселюб, Наваградак. На зваротным шляху зазірнулі ў Карэлічы. Хто звычайна, як мы раней, праязджае Карэлічы па аб'ездной, не палянуйцеся, праспрабуйце праехаць праз сам горад наскрозь. Мы ў 2021 так зрабілі ўпершыню, і раней абсалютна нецікавы для нас пасёлак адкрыўся з іншага боку. Так мілая шэраговая забудова, а вышэй, на горцы, прыгожыя і царква, і касцёл. Касцёл малюсенькі, але ну такі ўжо ўтульны. Учора трапілі на зваротным шляху на імшу, зазірнулі паглядзець і паслухаць. Ён такі дамашні, прыгожы. Вельмі раю. А на выездзе, калі ехаць у бок Навагрудку, старая гаспадарчая пабудова -воку прыемна зірнуць. Хаця мы неяк і вакол там аблазілі.
Ва Усялюбе 29 ліпеня будзе касёльны фэст. Муж, пакуль браў каву ў кафэ, размаўляў з дзяўчынай, якая там працуе. Сказала, акрамя асноўнай, касцёльнай праграмы, будуць фудтракі і магчымасць паставіць намёты. Ну а дзеці, як звычайна, нагуляліся ў гульні там. Таксама ўтульнае месца, якое не варта абмінаць. Мы ў гэты раз па могілках не хадзілі, але і там цікава. Што адметна, каля самога касцёла стаіць стэнд з правіламі паводзін у касцёле, у адрозненне ад праваслаўнай царквы з пагрозамі, вельмі ветліва і з пагавагай. Хаця, па сутнасці, прыкладна тыя ж правілы. Але што мне падаецца істотным, асабліва для некаталікоў ці нават каталікоў, якія не заўсёды разумеюць, што адбываецца падчас імшы, там тлумачыцца, што і чаму. І потым далей, каля стацый крыжовага шляху, таксама вісіць тлумачэнне. Я быццам бы і хаджу ў касцёл (нерэгулярна, праўда), дык і мне адкрыліся некатоыря моманты, якія я раней не ведала.
Кавярня ў Навагрудку на месцы. кава ўсё такая ж смачная і моцная, эспрэса ў маленечкіх філіжанках, як і мусіць быць. І пэтс-фрэндлі. Наша нязграбная, басалютна некішэнная і беспародная Афінка наведвала гэтую кавярню ўжо ў другі раз за год). Да Качана схадзілі, пагаманілі, трохі ляшчэй на сэрцы стала. У Фару Вітаўта трапілі на кавалачак імшы, таксама прыемна. Увогуле, канешне, у Наваградку так добра. Чарговы раз зразумела, што хацела б жыць у Наваградку ці ў вёсцы каля лесу і Нёмана, але бліз Наваградку)