Религия и пр.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Н

Незарегистрированный

Guest
Информационно-издательский отдел Тамбовской епархии

http://www.eparhia-tmb.ru/2012/08/2...kone-sergii-viktoroviche-baranove/#more-14707
Официальная позиция Церкви по делу лиц, совершивших кощунственный акт в Храме Христа Спасителя, выраженная в специальном заявлении Высшего Церковного Совета находится в полном соответствии с церковной традицией. Это документ, а не судебное решение, как почему-то считает диакон Сергий Баранов, отражает общецерковный взгляд на совершенное деяние, а также содержит просьбу о милосердии к тем, кто совершил грех богохульства и не желает в нем раскаиваться.

Прошение диакона Сергия Баранова о лишении его священного сана является целиком и полностью его самостоятельным выбором. Скорее всего, это прошение будет удовлетворено, поскольку быть священнослужителем против своей воли невозможно.

Не исключено, что для самого диакона Сергия Баранова добровольное прошение о снятия священного сана представляется единственным выходом из прискорбной ситуации, которая сложилась в ходе его диаконского служения, поскольку начиная с 1997 и по 2003 год он неоднократно подвергался прещениям за непристойное и разгульное поведение, злоупотребление алкоголем и неблагоговейное отношение к святыням, а приговор суда по резонансному делу, по-видимому, послужил для него лишь поводом.

Atex

Active member
Atex, чисто справочно: Франциск Ассизский - католический святой, а не юродивый и не православный.
христианский святой и юродивый (я нигде не писала, что он православный). я больше верю статье в журнале "вокруг света", чем вам. и инфе из вики. там он юродивый. и поступок его - обнажение в церкви.
Слова Ваши говорят об ином чувстве.
ответили себе сами
Однако:mda:, но "Не судите, да не судимы будете".

нет, я не принадлежу ни к какой конфессии, хотя крещеная православная. и да, мне стыдно.

А истинные православные, смею полагать, определились в своем выборе принадлежности к РПЦ по совсем иным критериям;)
смейте. и я смею предполагать. мы все смеем это делать.

Atex

Active member
Не исключено, что для самого диакона Сергия Баранова добровольное прошение о снятия священного сана представляется единственным выходом из прискорбной ситуации, которая сложилась в ходе его диаконского служения, поскольку начиная с 1997 и по 2003 год он неоднократно подвергался прещениям за непристойное и разгульное поведение, злоупотребление алкоголем и неблагоговейное отношение к святыням, а приговор суда по резонансному делу, по-видимому, послужил для него лишь поводом.
круть! никто и не сомневался :)))
красава РПЦ.

Atex

Active member
Солнцева, такое, непристойное - да, но чувства верующих не оскорбляло. терпимое такое поведение.

.....

христианский святой и юродивый (я нигде не писала, что он православный). .
ну да:( начали с юродивых, которых делали христианскими святыми, как пример о каталическом Франциске в сравнении с их "бОльшем смирении девочек"(С) и свели к "РПц от лукавого"(С), а так нигде и ничего)
я больше верю статье в журнале "вокруг света", и инфе из вики.
смела предполагать, но Вы меня убедили окончательно , тем самым многое прояснив, спасибо)

Последнее редактирование:

Atex

Active member
просто Елена, вы знаете, я совсем не с юродивых и христиан в целом начала, а с отношения РПЦ к тому что произошло. я считаю, что отношение РПЦ ее дискредитировало, в моих глазах так точно. и как подтверждение тому, что раньше было и не такое в том же христианстве (пусть и не православии) привела наличие юродивых, там в статье кста не только про христианских "лицедеев".

смела предполагать, но Вы меня убедили окончательно , тем самым многое прояснив, спасибо)
вы не обижайтесь, я вас оч. уважаю. Однако ни могу не констатировать факт предвзятости в вашем случае, вы адепт православной церкви и априори ее оправдываете. я же в данном конкретном случае доверяю просто фактам. Но что касается учения в чистом виде, как то цитаты из Евангелия и вообще обсуждения святых писаний, мне ваше мнение оч. интересно и познавательно. именно ваше мнение )).

sskiff

кот учОны
Как мило, главное, вовремя откреститься, да?:)
Да. Все как у людей )

По официальному сообщению, пьяный священник, устроивший ДТП за рулём дорогого авто, оказывается, за три дня уволился из РПЦ и перестал верить в Бога ещё за день до аварии. (с)

Mahima

переименовалась:)
ай-яй-яй, и все равно служил, ничего не смущало?
этим разоблачением нерадивого священника РПЦ сама себя высекла...
и априори ее оправдываете
именно так
По официальному сообщению, пьяный священник, устроивший ДТП за рулём дорогого авто, оказывается, за три дня уволился из РПЦ и перестал верить в Бога ещё за день до аварии.
это серьезно официальная цитата?! Или анекдот?:)) я уже ничему не удивлюсь:)))

Mahima

Авария произошла 31 июля около 23.30 на Зацепском валу. Водитель BMW Z4 по неустановленной причине столкнулся с автомобилем Volkswagen Touareg, после чего BMW отбросило на полосу встречного движения, где он врезался в Toyota. За рулем BMW находился, по предварительным данным, настоятель храма Святого Пророка Илии в Обыденском переулке игумен Тимофей (Алексей Подобедов), который, предположительно, был нетрезв. Прибывшие на место происшествия сотрудники ГИБДД, оформляя ДТП, попросили водителя BMW пройти медицинское освидетельствование на наличие алкоголя в крови, однако мужчина отказался. В настоящий момент материалы дела направлены в суд.

«Если бы он был водопроводчик, то никто бы об этом не говорил, а раз он священник, сразу все начали это обсуждать, выводить новости в топ, использовать это в информационной кампании против Церкви. Что ж, нам не привыкать. Хотя Церковь здесь ни при чем, он ехал как частное лицо. В аварию может попасть каждый», — сказал РИА Новости Смирнов. (Отсюда.)

В принципе, Смирнов абсолютно прав. Если бы какой-нибудь водопроводчик нажрался и начал рассекать по Москве на спортивном родстере BMW Z4 с дипломатическими номерами, врезаясь в другие машины, то никто бы и слова не сказал. А как попик - так все возмущаются, церкви какие-то претензии предъявляют. Вы что не знаете, что он с 10 до 18 - поп, а с 18:01 до 09:59 - частное лицо, которое может нажираться и свинячить, как обычный водопроводчик? Чо пристали-то?
Кстати, если бы он, например, в жопу пьяный ездил бы на родстере днем, в 14 часов, то все равно ему нельзя было бы предъявлять претензии как попу. Потому что поп он - только на работе. А если пьяный ездит на родстере - он ездит просто как частное лицо. Это каждый так может - нажраться и на спортивной тачке с дипломатическими номерами рассекать. Вот я, например, сейчас выпью, возьму спортивную тачку с дипломатическими номерами и поеду рассекать по Москве. Вы что, тоже начнете предъявлять претензии всем писателям?
Так что нефиг придираться к игумену Тимофею. Он устал, хотел расслабиться. Со всеми бывает. Все расслабляются как частные лица, почему игумну нельзя?
http://www.exler.ru/blog/item/12322/

Отец Смирнов и тут отличился...какая у него эластичная мораль...

Mahima

Конечно, это анекдот )
Пока анекдот..
- Батюшка, так Бог - он есть или нет?
- О работе - на работе!
(С)

Из комментов у Экслера:
Смирнов, едва ли осознавая это, высказал одну важную вещь. Он официально признал, что священники РПЦ относятся к своему служению, как к офисной работе, а не как к служению. Пришёл, отработал положенное - свободен. Священнический сан не действует за пределами храма.

Блин...какое тут может быть Таинство..какое провозглашение Божьего прощения...

ARROW

Все в жизни связано!
о,только сегодня узнала.
поразила общественность-мало дали.

k_ja_ra

Well-known member
Замша, калі Вы раптам чытаеце тэму, дазволю сабе звярнуцца да Вас з парай пытанняў...

Вы пра культуру і "т.з. тв-сць" Пуссі як шэраговы фарумчанін ці як вернік пыталіся/выказваліся?

Калі Вам нецікавыя і амаль непрымальныя размовы наконт рэлігіі і веры, з якой мэтай Вы агучваеце такія, на мой погляд, інтымныя рэчы, як Вашыя рэлігійныя пачуцці ці, мажліва, правільней сказаць Вашае веравызнанне, у першым жа посце?

І яшчэ. калі можна:
вы изначально заявили себя как человек верующий, і как человек, который слушает панк-рок
(сіняе маё). У такім выглядзе ў Вас ёсць прэтэнзіі да гэтай фразы, як да "ярлыка"?

Дзякуй.

======
Посмотри, тут почти час, но оно того стоит... иллюстрация к твоим словам.
Выкажу свае думкі...
Па шчырасці, да праваслаўных гэтыя хлопцы маюць недзе такое ж дачыненне, як я да крышнаітаў. :) Тым не менш, праваслаўныя ўжо больш падобныя да тых, каго пад гэтым звычайна разумеюць (цётка і дзядзька з барадой - гэта ж яны? я правільна зразумела? а то глядзела з адрывамі) зрэагавалі і "падцягнуліся"...Сімптаматычна, ІМХО...Хаця тое, з якога боку ішла агрэсія, дый уся канва ўвогуле цалкам сабе недвухсэнсоўна бачныя...
І яшчэ мяне ў дадзенай сітуацыі цікавіць толькі адное: чаму такі насамрэч не выклікалі нарад паліцыі і не забралі гэтых т.з. праваслаўных "юнцоў" у кутузку? Вось гэта, ІМХО, ключавое пытанне...Астатняе - так, мітусня...

====
По официальному сообщению, пьяный священник, устроивший ДТП за рулём дорогого авто, оказывается, за три дня уволился из РПЦ и перестал верить в Бога ещё за день до аварии. (с)
:)))
---
Дарэчы святару, які збіў 2-х чалавек насмерць, кіраваць машынай было забаронена ўрачамі. У дзённіку Кураева была інфа пра гэта...

=====
а наогул прыкольна...ХіЦ плаўна перамясцілася ў псіхальтанку. :)

k_ja_ra

Well-known member
Солнцева, я такі няўцямна выказваюся, калі правільна зразумела сэнс выкладвання табою гэтай апошняй спасылкі... Я іхныя твары (некаторых прынамсі) добра запомніла яшчэ з рэпартажа каля суда...Я да таго, што яны ну ўжо дакладна нічога агульнага з хрысціянствам не маюць...Чыста плакацікі ў руках і ересь на вуснах...Ты ім касцюм іншы надзень - мала што па сутнасці зменіцца...І так - фашысты...Я дарэчы так спачатку і напісала "юнцы аля фашысты", а потым, падумаўшы, выдаліла...А то ці мала што...:))) То бок я не да таго, што "не веру"...Толькі пра Хрыста гэта дакладна не да іх...
А вось тое, што на гэта ўжо іншыя людзі вядуцца (хаця сапраўдныя праваслаўныя пры гэтым мусілі б першымі паліцыянтаў выклікаць, каб гэтых прыдуркаў з вачэй прыбраць), і мер супраць іх, лічы, ніхто не прымае - гэта пужае...

представь себя в Минске в майке "Богородица...
:) Млін...Солнцева...так, мне спаць, відаць...:))) Я на воблаке -та затрымалася дакладна...Я рэальна штораз забываюся, дзе знаходжуся...То з Галусцянам, то з майкай, так...

Парень, который был в майке "Богородица" написал сегодня заявление в полицию.
Ага, толькі майка вырашае - без шанцаў, думаю...твая праўда...

Замша

Member
Кьяра, я патлумачу. але мне не вельмі зразумела ваша пытанне наконт фарумчанкі і верніка: хіба можна толькі ці так, ці так? хіба фарурмчанам забаронена быць вернікамі? альбо на форуме забаронена агучваць, з'яўляецца чалавек вернікам ці не? паўтаруся, што лічу гэта асабістай справай кожнага. сваю прыналежнасць да пэўнага веравызнання, наколькі мне помніцца, я на форуме не агучвала. и мне шкада, што вы палічылі маю пазіцыю за душэўны стрыптыз, бо нічога інтымнага мною на увазе не мелась, і агучана не было, хутчэй за суб'ектыўнае. я адказвала, як чалавек, які адначасова і вернік, і пры гэтым з'яўляецца удзельнікам форуму, і ў пэўным сэнсе лічыць сябе культурным чалавекам, і мае права выказваць свой пункт гледжання. пры гэтым я не магу "класіфікаваць" сябе толькі як верніка альбо толькі як фарумчанку, таму што жыццё некалькі шырэй, чым выстаўленыя ў вашым пытанні рамкі. ўдакладню, каб было канчаткова ясна, што па-за залежнасці ад майго веравызнання, мне, як верніку, было б непрыемна бачыць акцыю дзяўчат у храме, незалежна ад таго, да якой веры належыць храм, бо я лічу гэта непрымальным у роўнай ступені, як у праваслаўным храме, так і ў каталіцкім касцёле, сінагозе, мячэці і г.д., калі ўжо мы за свабоду думкі, сумлення і рэлігіі ... Кьяра, прабачце, далей працягну на рускай, мне так зручней...

Кьяра, просьба: читайте, пожалуйста, внимательно, это поможет пониманию собеседника. Ваше предположение о том, что мне неинтересны вопросы веры и почти неприемлемы разговоры о вере, не совсем верно. я, как верующий человек в том числе, не хочу участвовать в спорах и разговорах на религиозную тему. причины своего нежелания я озвучила достаточно внятно.
У такім выглядзе ў Вас ёсць прэтэнзіі да гэтай фразы, як да "ярлыка"?
мне априори не нравится навешивание на меня ярлыков, в любом виде. возможно, я чего-то не понимаю, но для чего это вам? почему вам, как и Солнцевой, удобно так вести разговор с собеседником?

надеюсь, на этот раз вы не сочтете за душевный стриптиз, но мне некомфортно вести беседу в таком ключе. не хотелось бы вязнуть в болоте, возвращаясь к каждому посту, цитируя друг друга, разбирая все по словам и фразам, чтобы «прояснить истину» или там, «просветить»: не всегда целое равно сумме слагаемых. поэтому этот спор считаю пустой тратой времени. чтобы сохранить свое душевное равновесие, для меня будет лучше воздержаться от дальнейшей дискуссии. очень надеюсь, что и вы, и Солнцева меня поймете правильно. спасибо, что дочитали до конца. и простите, если чего не так.

Zoryana

Well-known member
Замша, большое спасибо за Ваш пост, согласна с каждым Вашим словом.

k_ja_ra

Well-known member
Замша, дзякуй. Не чакала па шчырасці настолькі падрабязнага посту ў адказ. )
Я паясню (“алыверды” так бы мовіць :) ) тое, што збянтэжыла Вас ...
У мяне засталося неадназначнае ўражанне ад прачытанай Вашай размовы з яшчэ адной фарумчанкай тут. Таму вырашыла спытацца ў Вас сама. У спрэчку з Вамі я не ўступала і так размову не вяла. :). Мой зварот складаўся з трох пытанняў. Размова, як такая, з майго боку пачынацца толькі цяпер. І я пастараюся не весці яе так. Хаця так – гэта як? мне і невядома…

Статус фарумчаніна на форуме мы ўсе атрымліваем аўтаматычна, пры рэгістрацыі. А вось усё тое, што паведамляем пра сябе дадаткова, звычайна робіцца з якойсьці мэтай...Ці ў адказ камусьці, ці таму, што гэты момант уплывае на штосьці ці падаецца нам важным у размове...Ну як так думаю...Іначай навошта? Вернік-невернік, працоўны/безпрацоўны, люблю хывёлаў/не люблю...У прынцыпе якое гэта мае значэнне тут?

Маё першае пытанне ў адрыве ад кантэксту мажліва гучыць крыху дзіўна і нават недзе некарэктна…Але яно нарадзілася з прычыны Вашага першага ж поста ў гэтай тэме.
Вы адразу напісалі, што Вы вернік (верующий человек), таму я і пытаюся: навошта? Вы штосьці хацелі гэтым сказаць, акрамя таго, што Вы проста ўдзельнік размовы? Ці як? Пра дазвол ці забарону, права ці яго адсутнасць агучваць гэтую, паўтаруся, на мой погляд, дастаткова асабістую і інтымную інфармацыю, я не вяла. Як не вяла пра “душэўны стрыптыз” (с) і падобнае. Мяне цікавіла: навошта? Ваш адказ я зразумела недзе так: “а што, нельга?” Ну хай так…
І так, жыццё значна шырэйшае, чым межы майго пытання….Але я “за жыццё” і не пыталася… Пытанне было ў межах дадзенай канкрэтнай сітуацыі зададзенае…

Вашая просьба да мяне чытаць уважліва і старацца пачуць суразмоўцу ўзаемная. Я не пісала, што Вам нецікавыя пытанні веры, я сказала, што з Вашых жа слоў вам непрыемныя і непрымальныя размовы на гэтую тэму (ў сэнсе ўдзелу ў іх безумоўна). Пра прычыны нежадання падобных размоваў я зразумела цалкам уцямна, і пра іх не пыталася…Але, ІМХО, тут да месца была б, відаць, фраза:
"Назвался груздем – полезай в кузовок"…(с) Можа не літаральна, але тым не менш…Калі ты агучваеш, што ты вернік, прычым сам, з уласнага імкнення агучваеш, будзь гатовы, ІМХО, да таго, што рана ці позна хто-небудзь такі спытаецца пра гэта …І калі гэта так не пажадана, то зноў жа пытанне "навошта пра гэта пісаць?" застаецца для мяне адкрытым…Ну дый ладна…

І нарэшце пра апошняе пытанне…Я пыталася, ці з’яўляецца фраза ў такім выглядзе
вы изначально заявили себя как человек верующий, і как человек, который слушает панк-рок
“ярлыком” ?(мажліва Вы пачулі пытанне іначай?) Бо калі гэта кажаце Вы, як разумею, гэта нармальна. Калі гэтыя ж словы кажа іншы чалавек, яны чамусьці робяцца ярлыком…Адсюль і пытанне...

Прабачце таксама за многабукаф…Хацелася быць пачутай. Не ведаю, ці атрымалася, але я старалася.:)

І апошні момант, на які дазволю сабе звярнуць увагу. Я задавала пытанні Вам і цяпер вяла размову менавіта з Вамі, не згадваючы іншых людзей/фарумчан. Хацелася б у гэтым моманце ўзаемнасці…

Дзякуй за дыялог. Нягледзячы на тое, што адказаў непасрэдна на свае пытанні я не атрымала, мне ў кожным разе было карысна. :)

Спасибо, Танюша, за статью. Она мне помогла для себя же кое-что прояснить, а то уже года два как никак ...

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху