Школьная беседка - 14

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Детишки нынче совсем другие. Болтали с учителем информатики у моих старших (случайно встретились). Он и у малых преподаёт. Говорит, что каждый год всё больше детей, которые не умеют пользоваться компьютерной мышкой. Только tach

GingerBread

Well-known member
Детишки нынче совсем другие. Болтали с учителем информатики у моих старших (случайно встретились). Он и у малых преподаёт. Говорит, что каждый год всё больше детей, которые не умеют пользоваться компьютерной мышкой. Только tach
а што такога ў школьным курсе, што нельга зрабіць на планшэце?

Танюша_

ну вось на ўроках і навучацца..
а ў жыцці можа не спатрэбілася ім. мая нават scratch робіць на планшэце
Конечно научатся. Это просто констатация разности. Что раньше все умели, а сейчас всё больше тех, кто пк не использует. Это как с дисковыми телефонами. Что нынешние дети, скорее всего, не смогут с него позвонить

GingerBread

Well-known member
Конечно научатся. Это просто констатация разности. Что раньше все умели, а сейчас всё больше тех, кто пк не использует. Это как с дисковыми телефонами. Что нынешние дети, скорее всего, не смогут с него позвонить
раней яшчэ памяталі ўсе каманды накштал cmd и што?
настаўнік інфарматыкі не ў курсе, як тэхналогіі развіваюцца?

ТиЛи

аву забрали:( буду такая!
А че далеко ходить. Моя 10классница не умеет. Ну честно
Комп она старый никогда не использовала. Всё свои вопросы смотрит в планшете. Ну она может что-то на моем ноуте потыкать, но на это больно смотреть:).

Танюша_

katia-ka

Kitoks Pasaulis
я голосовые слушаю только от одной обожаемой мной форумчанки, у которой много детей, ей писать уж точно очень затруднительно. остальных сразу вежливо посылаю, терпеть не могу такой способ общения, уж лучше вообще промолчать, чем вот такой ерундой заниматься.
не шлите мне ГС! :) Наташа, Вам - можно! :)
мне дочка шлёт "кружочки". малюсенькие видосики в телеграме. хорошо, что малюсенькие - меня укачивает.
Я ў вашай секце :)

Танюша_

Мои старшие играют, поэтому с мышкой активно дружат. А вот малые - не знаю. Данила умеет, а вот Ева - не знаю.
но после разговора я вообще задумалась, что скоро ПК могут очень сократиться для использования.

Coraline

Jones
Я терпеть не могу голосовые сообщения, они доставляют массу неудобств. Во-первых, их не послушаешь в людном месте, не очень-то хочется, чтобы кто-то слушал твою переписку. Во-вторых, у меня выключен звук, приходится включать, потом опять выключать после прослушивания. Если некогда писать - ну так лучше позвони :)

k_ja_ra

Well-known member
Мяркую, усё залежыць ад таго, наколькі трэба чалавеку інфармацыя, якая паступае ў тых ці іншых паведамленнях. Калі яна трэба - і прачытаюць, і паслухаюць, і нават відэа паглядзяць. А калі гэта лухта ў нейкім агульным чаце - то яе не толькі слухаць, глядзець, чытаць, але нават гартаць лянота.
Так што я не веру, што не слухаюць галасавых у прынцыпе ;) вунь нават Марфа Васільевна робіць выключэнні) проста гледзячы якіх

П.с. людзі, а па тэлефоне вы таксама ў людных месцах не гаворыце? Толькі дома ў цішыні званкі прымаеце?

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Калі яна трэба - і прачытаюць, і паслухаюць, і нават відэа паглядзяць. А калі гэта лухта ў нейкім агульным чаце - то яе не толькі слухаць, глядзець, чытаць, але нават гартаць лянота.
У мяне звычайна такія паведамленьні з'яўляюцца не тое каб у адказ на маё пытаньне, а, напрыклад, знаёмая нешта скідвае мне ў такім выглядзе. І я ня ведаю, ці важнае там што.
І да, у мяне вось адзін-у-у адзін такія ж эмоцыі і думкі. І за навушнікамі ляніва лезьці

Во-первых, их не послушаешь в людном месте, не очень-то хочется, чтобы кто-то слушал твою переписку. Во-вторых, у меня выключен звук, приходится включать, потом опять выключать после прослушивания. Если некогда писать - ну так лучше позвони :)

.с. людзі, а па тэлефоне вы таксама ў людных месцах не гаворыце? Толькі дома ў цішыні званкі прымаеце?
Па тэлефоне я размаўляю (у сэнсе рэальна размаўляю, а не адказваю кур’еру з е-дастаўкі) можа разы тры ў месяц. І так, калі мне "пагаварыць" тэлефануюць, а я не дома, то я спачатку спытаюся, ці гэта тэрмінова. Калі не, то сама набяру пазьней, калі буду адна.
---
9 класы, вам ужо хаця б намякалі, што за творчыя пытаньні будуць на экзамене па гісторыі Беларусі?

k_ja_ra

Well-known member
. І за навушнікамі ляніва лезьці
Я проста не разумею, нашто навушнікі...ці можа чаго не ведаю... Скажам, іду па вуліцы ці еду ў траліку. Рабіць няма чаго. Ці ёсць што рабіць і я на працы, але надта ж цікава паслухаць, што адказалі. Паднесла да вуха і слухаю, як тэлефон. Нікому не перашкаджае, вось проста зусім. А навушнікаў у мяне ўвогуле няма.
Сама-то я галасавыя не запісваю: не ўмею, дый мне лепей напісаць, хоць гэта і долей, бо гавару я звычайна многа залішняга і язык мой- вораг мой) але, паўтаруся, удзячна тым, хто дае патрэбную інфу ў любой форме, у тым ліку галасавой.
Дый ладна) тэма галінкі, і праўда, іншая зусім, заканчваю флуд)

П.с. людзі, а па тэлефоне вы таксама ў людных месцах не гаворыце? Толькі дома ў цішыні званкі прымаеце?
Когда говорю Я, я могу контролировать) "да, нет, хорошо" и хватит. А предвидеть, че там будет в голосовом, я не могу)

Медвежка

Well-known member
Некоторые не комплексуют и по громкой связи в общественных местах говорить )) не то, что голосовые прослушать. Вот буквально сегодня в магазе нужно было выбрать кое-что, так я за 10 минут выслушала все подробности личной жизни девушки, которую мама отчитывала. И не первый раз уже с таким сталкиваюсь. Многие по улице идут и говорят по громкой связи. Я не понимаю, чем удобнее держать телефон перед лицом, а не возле уха, но может я просто уже не секу в молодежных фишках

k_ja_ra

Well-known member
Я не понимаю, чем удобнее держать телефон перед лицом, а не возле уха,
Вось і з галасавымі так жа) нашто слухаць іх у навушніках ці на ўсю вуліцу, калі можна паднесці да вуха і слухаць ціха сам сабе

если включить голосовое и приложить к уху, то звук пойдет в динамик как при обычном телефонном разговоре

Последнее редактирование:
Сверху