Школьная беседка - 14

k_ja_ra

Well-known member
конечно же нет, смешно даже ждать, что они пойдут в пед
Чаму? Там гаворка пра пераможцаў 3-га, а не заключнага этапа. Заключнага не пойдут, іх і ў іншыя месцы без іспытаў прымуць. А трэцяга - чаму б і не? Педагагічныя спецкі БДУ цалкам сабе запаўняюцца абітурыентамі, якія ідуць без іспытаў.

ТиЛи

аву забрали:( буду такая!
Ну если из соображения поучиться в Минске -- то это прекрасный вариант. Стипендию, общашу и работу после дадут
Почему бы и нет
Но это конечно, если забыть про то, что вообще-то они потом пойдут детей учить

МОМ

Well-known member
Ну если из соображения поучиться в Минске -- то это прекрасный вариант. Стипендию, общашу и работу после дадут
Почему бы и нет
Ну, а логопед чем плохая специальность для минчан?

k_ja_ra

Well-known member
Медалісты і пераможцы алімпіяд якраз выдатны варыянт у гэтым сэнсе, у адрозненне ад тых, хто мінімальныя 10 балаў на цт нашкроб

ТиЛи

Ну, а логопед чем плохая специальность для минчан?
Там есть логопед?
Я не вчиталась, сразу пошла осуждать:)
Логопед -- моя мечта:)
Но вот кстати у нас девушка-логопед работает менеджером по продаже фигни. Не зашло ей значит

GingerBread

Well-known member
на лагапедаў здаецца заўсёды конкурс нават ёсць і на пачатковае..
поўная дрэня на фізмат, куды ніхто не йдзе ўвогуле...

юлия75

Active member
Что там с новыми аттестатами. Кто читал. Вместо черчения на базовом уровне искусство. После 11 в аттестат. Труд и поведение. Чихала я на труд. Меня черчение волнует. Задолбалась изыскивать кто в очередной раз будет чертить хрень. Хоть бы его в аттестат не ставили. Но ничего не понятно.

k_ja_ra

Well-known member
Что там с новыми аттестатами. Кто читал. Вместо черчения на базовом уровне искусство. После 11 в аттестат. Труд и поведение. Чихала я на труд. Меня черчение волнует. Задолбалась изыскивать кто в очередной раз будет чертить хрень. Хоть бы его в аттестат не ставили. Но ничего не понятно.
Усё зразумела яшчэ з мінулага года. Чарчэнне ідзе ў атэстат.

МОМ

Well-known member

МОМ

Well-known member
Я так поняла, что труды в аттестат и поведение будет в виде балла. Я уже и слов не знаю, какими материться

ТиЛи

Ниче не понимаю.
Что значит "убрали графу черчение".
Так не было ж её а это году
Только началось в 10м

юлия75

Active member
Так вот м не понятно. У нас после 11 класса будет оно в аттестате или нет. Если графу уже убрали. И через 2 года у нас будут аттестаты нового образца

юлия75

Active member
Так вот и не понятно Убрали графу из базового, потому что в старой форме была. Но осталось черчение в аттестате после 11. Потому что эта графа там и была.

k_ja_ra

Well-known member
Прыкол. а чарчэння-то ў новым атэстаце няма, гэта што значыць, цікава? што са дня на дзень прыбяруць яго зноў з праграмы? і таму рашылі нават не ўдрукоўваць? а труды нашто? Іх жа няма ў большасці старшакласнікаў. Дый там нейкі прафесійны экзамен па трудам у базавых класах з прысваеннем нейкай кваліфікацыі ці чаго, хіба не? Я думала, ім некі асобны дакумент пра гэта даюць.
а паводзіны ў агульны сярэдні бал будуць уключаць? ці нашто яно тады там?

Карацей, з сачыненнем 11-класнікам такі рыхтуюць ж**у. Дзіцё сказала, што прыйшлі нейкія разнарядкі і да канца года дзеці мусяць напісаць 10 сачыненняў. Дзесяць! гэта толькі па мовах (па 5 па кожнай мове). А яшчэ ж літаратуры. Прычым гэта вам не як у РФ, дзе ёсць абсалютна дакладная структура сачынення на ЕГЭ па абсалютна канкрэтным тэксце, і гэтаму вучаць! цягам старэйшых класаў, а не як у нас.... У нашых гэта будзе паток свядомасці на патрытычныя тэмы o_O

так здзекавацца з дзяцей сваёй краіны трэба умець, так...

k_ja_ra

Well-known member
Так вот м не понятно. У нас после 11 класса будет оно в аттестате или нет. Если графу уже убрали. И через 2 года у нас будут аттестаты нового образца
графу не прыбралі, яе так і не дабавілі. Атэстаты не перадрукоўваюць штогод. Іх як зацвердзілі 10 год таму, так і друкуюць. У мінулым годзе чарчэнне ўпісвалі ад рукі

Ellaga

Well-known member
А кто будет проверять сочинение? РИКЗ? Или все- таки отменяют ЦЭ и возвращаются к внутренним экзаменам?
Иначе как машина может проверить сочинение?
Интересно, а РИКЗ в курсе, что им еще и сочинения проверять?
И сочувствую детям, которые выбрали мову, потому что ее легче сдать на ЦТ. Сочинение - это уже другая история(((

Последнее редактирование:

Ellaga

Well-known member
Шла середина ноября, а нынешние 11- классники даже не знают, что, где и когда им сдавать...
Считаю нынешнюю выпускную и вступительную кампании полностью провалеными.

Сверху