но я все равно считаю, что презентация к каждому уроку не нужна.
А што, недзе робяць прэзентацыі да кожнага ўрока?
У абарону прэзентацый. (Пад прэзентацыяй я маю на ўвазе не толькі слайды, а шырокі сэнс гэтага слова). Калі гэта не з'яўляецца заменай класічным відам працы на ўроку і калі гэта не носіць абавязковага характара (а носіць менавіта стымулюючы: не зрабіў -няма адзнакі, зрабіў -атрымаў 10), то я - за.
Прэзентацыя -гэта па сутнасьці той жа даклад, да якога мы ў свае школьныя гады таксама падбіралі малюнкі. Ці тыя ж малюнкі да твора па літаратуры, толькі аформленыя ў нейкую абагульняючую форму, ці падмацаваныя міні-мачыненьнем на тэму твора.
Пляскі з бубнам і слайды з відэаэфектамі - гэта перагіб ці вельмі актыўных бацькоў, у якіх шмат часу, ці настаўнікаў, якіх я таксама называю "занадта актыўнымі".
Тут яшчэ пісалі, што
ім падчас вучобы непатрэбныя былі ўсе гэтыя дадатковыя віды работ. Але гэта ж не азначае, што сёньняшнім дзецям гэта таксама не патрэбна. Менавіта мне здаецца, што дзеці зараз зусім па-іншаму дабываюць інфармацыю. Становіцца больш візуалаў, якія бяруць інфу вачыма. + дзеці чакаюць больш дынамічнай падачы інфармацыі, бо яны жывуць ў такой жа дынамічна зьмяняючайся рэальнасьці - тэлебачаньне, камп'ютар становяца галоўнай крыніцай пошуку неабходнага.
Ну і класічнае "Скажи мне и я забуду, научи меня и я, запомню, вовлеки меня и я научусь." як нельга лепей падыходзіць да метада праектаў.
Основная цель метода проектов - предоставление учащимся возможности самостоятельного приобретения знаний в процессе решения практических задач или проблем, которые требуют интеграции знаний из различных предметных областей. Учителю в проекте отводится роль координатора, эксперта, дополнительного источника информации.