Смак падарожжаў у сучасных умовах 1

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Девочки, пользуясь тёплыми деньками, решила я скататься в Вильнюс. Мы обычно в районе старого города гуляем... От вокзала до башни Гедимина. Может, насоветуете нам какие-то новые места?
Зараз у горадзе новае моднае месца - Paupio turgus. Гэта Ужупіс. Новы модны район, там рынак-фудкорт. Гэта такі павільён з магчымасьцю пачаставацца рознымі стравамі і нешта набыць.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Были, я вот тут нарыла два парка развлечений - Уно и Бельмонтас. Кто был?
Мы былі. Але даўнавата.
Калі вы былі ў Уно ў Друскінінкай, то там лепш. Гэта меркаваньне абодвух маіх дзяцей.
У Бельмонтасе гэты вяровачцы гарадок у мяне выклікаў уражаньне нейкай заброшкі. Але, паўтаруся, Гэта было даўнавата, мо што памянялася ў лепшы бок. Калі выбіраць паміж гэтымі дзьвюма, то у Антакальнісе лепш.

Patricia

Well-known member
Зараз у горадзе новае моднае месца - Paupio turgus. Гэта Ужупіс. Новы модны район, там рынак-фудкорт. Гэта такі павільён з магчымасьцю пачаставацца рознымі стравамі і нешта набыць.
Моя любит по деревьям лазить. В обоих парках верёвочные городки. Посмотрела сайты. В Бельмонтас красивые локации, традиционные кафе вроде НВН в Паланге. Но что-то я напрягась, как к нам отнесутся. На русской версии сайта в разделе Кафе посреди страницы красуется крупными буквами "ублюдок". Видимо, такое отношение

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Патлумачце, калі ласка
Uno знаходзіцца ў р-не Антакальніс.
На той момант, калі мы з дзецьмі хадзілі па такіх месцах, Uno выглядаў менавіта як парк экстэмальных забаў, а Бельмонтас - як нейкі дадатак да парка, які не карыстаецца асаблівым попытам.

lakshmi

Well-known member
Мне казалось Бельмонтас это не про развлечения, а про погулять, посмотреть и поесть ))) Я тоже давновато была, но не видела там развлечений особо

BabuschkinHaus

Well-known member
Расскажите, пожалуйста, как сейчас поездом в Литву. Покупаешь билеты до Чернышевского, а выходишь в Вильнюсе или Кибартае? Как правильно сделать?

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Расскажите, пожалуйста, как сейчас поездом в Литву. Покупаешь билеты до Чернышевского, а выходишь в Вильнюсе или Кибартае? Как правильно сделать?
В Кяне ці Кібартай.
Трэба сказаць пра гэта памежніку.

viqa

Well-known member
посмотрите на онлайнере, там пишут, что в Киботае проблемно. в Вильнюсе нельзя, остается только Кяна

Ellaga

Well-known member

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Гэта нейкая несусьветная хрень.
Пачынаючы ад таго, што ў нас няма агульнай мяжы з той жа Нямеччынай, і як туды трапіць, калі не праз Польшчу, і заканчваючы тым, што ў інтэрнэце квіткі прадаюцца без пытаньняў пра візу.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Сама в шоке. Какое дело Минтрансу, куда кто едет?
Угу. І чаму менавіта віза Д.
Ну і блін, я хачу зразумець, як такі патрапіць у Нямеччыну ці Францыю людзям з гэтым тыпам візы.
----
Пры тым, што на анлайнере водгук пасажыркі з такой візай, якую не хацелі пускаць у аўтобус. На польскай мяжы не было ніякіх пытаньняў да яе.

k_ja_ra

Well-known member
Угу. І чаму менавіта віза Д.
Ну і блін, я хачу зразумець, як такі патрапіць у Нямеччыну ці Францыю людзям з гэтым тыпам візы.
----
Пры тым, што на анлайнере водгук пасажыркі з такой візай, якую не хацелі пускаць у аўтобус. На польскай мяжы не было ніякіх пытаньняў да яе.
Праз Стамбул.
Учора чэла не пасадзілі са славацкай нац. візай. Паехаў праз Літву.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
У них есть визы. Национальные. Через границу пропускают.
Менавіта.
І Мінсктранс тут раптам узяў ня сабе нейкія цікавыя функцыі памежнікаў.
Я тут падумала: можа гэта такая дзіўная рэакцыя на гісторыю з жанчынай, у якой была польская працоўная віза ( д), а яна паехала ў Чэхію і там атрымала праблемы?
І таму нашы зрабілі такія высновы і вырашылі не пускаць нікога?

MamaPoliny

Well-known member
Я тут падумала: можа гэта такая дзіўная рэакцыя на гісторыю з жанчынай, у якой была польская працоўная віза ( д), а яна паехала ў Чэхію і там атрымала праблемы?
І таму нашы зрабілі такія высновы і вырашылі не пускаць нікога?
Определенно.
У моего брата нац. виза работа, выдали поляки. первый въезд по приглашению, второй по договору. Договора на руках нет, из РП выехал. я лично спрашивала у водилы минсктранса по этому поводу он объяснил, что когда ты пересекаешь границу с литвой по рабочей нац. польши, литовцы вообще не требовали никаких договоров...есть виза и есть. и люди эти пользовались. открывали рабочие липовые и таким образом второй раз въезжали через литву.
Рекомендация не брать на борт уже дне 7 как действует. нац. виз карты поляка это не касается. Основной упор работа.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху