Танцы. Архив.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Тасана, дзякуй. ) Недзе падобнага адказу і чакала. :))

Слу, а ў чым праблема? Я адэкватаная, распавядзі, пліз. )
Ну апроч таго, што мала чаго агульнага з класічным танцам мае? Я палазіла на сайце ў іх...Наш кіраўнік такі ўвесь з рэгаліямі, з кучай прызоў, перамог і кубкаў... То бок ціпа дока ў сваёй справе.

"Тры прытопы, 2 прыхлопы?" Ці як варыянт "бяры паболей - кідай падалей?".
Ну ёсць такое... Ну хоць не нашкодзяць?

Бо нам тута абіраць не даводзіцца.) ПрЫнцэсе маёй падабаецца як быццам. (Нарэшце! ёй падабаецца.)
Дык таму хай сабе, балет нам у 9 год у кожным разе не свеціць. :)

Але хоць для сябе "палітыку партыі" разумець...

Тасана

New member
Кьяра, я не уверена, что мои размышления по этому поводу надо в открытом "эфире" выдавать.
У Блэк Фокса и у Язвина, в частности, есть положительные стороны и моменты. Но...
Понимаешь, все эти его кубки, призы и т.п. - это сам себя назначил, сам себе и выдал. Просто есть масса конкурсов коммерческих, где первое место, Гран-при и т.п. могут выиграть очень слабые коллективы. Блэк Фокс во всех них (ну во многих) принимает участие - отсюда и огромное количество призов.
Я видела их несколько раз - мне не нравятся они по культуре (и движения, и общей сценической в целом). От их участников впечатление такое... немного как от чего-то немытого, нечесанного. ВСё очень рЭзко, быстро, но как-то достаточно бестолково, мого лишних движений каких-то (а это грязь), форма у многих фиговая (физическую форму имею в виду). Композиционно номера у них никакие. Ну еще мне лично не нравиться какая-то такая нагловатость участников, но может быть это в наше время и неплохо.
Но они как коммерческий проект - молодцы и, конечно, у них надо поучиться организации (в особенности организации летних лагерей).
Еще раз повторюсь, что всё это - моё личное мение. Если кому-то нравится, то и хорошо. Ну как-то так.

MILMA

http://nick-name.ru/serti
Понимаешь, все эти его кубки, призы и т.п. - это сам себя назначил, сам себе и выдал. Просто есть масса конкурсов коммерческих, где первое место,
А учитывая. что этот коллектив в двух районах числится...
Ну еще мне лично не нравиться какая-то такая нагловатость участников, но может быть это в наше время и неплохо.
Ооооо,задела за живое. Но дети отражение руководителя. В данном случае 100% отражение. ( сталкивались непосредственно в балетных залах... :( )
Но они как коммерческий проект - молодцы и, конечно, у них надо поучиться организации (в особенности организации летних лагерей).
ППС
Нам их свегда в пример ставили. Язвин умудрялся вывезти в лагерь летом 600 детей.

k_ja_ra

Well-known member
Дзяўчаты, а хто такі Язвін?
Я кіраўніка нашага філіяла клуба згадвала, гэтага: http://www.blackfox.by/maslovaty.html

я не спец, але там і пра кубкі Еўропы і свету вядзецца. Так што не думаю, што зусім ужо сам сабе.

этот коллектив в двух районах числится...
Не ў 2-х. А ў кожным раёне Менску.

Уражанні ад выступаў, пагаджуся, незвычайныя. Але, думаю. звязанае гэта (я як прафан. выключна) а) са спецыфікай танцаў: т.з "вулічныя" у сваёй масе, адпаведна свабода, можа і нахабства рухаў у нейкай ступені, і рэзкасць напэўна
б) свабоднай формай адзення (хто ў чым груба кажучы), а таксама прычосак і інш.
в) даволі рознай камплекцыяй удзельнікаў (прынамсі я пра дзяцей, пачаткоўцаў гавару. Там прымаюць усіх, а не адбіраюць 5 з сотні, а то і дзвух)

Гэта я не ў абарону. Няма мэты такой... Проста...як бы сказаць, я прафесіяналаў ад танцаў вельмі разумею. Вы, якія выхоўваліся гадамі, дзесяцігоддзямі, на класіцы, на прыгажосці, на тым, што выгляд у тым ліку - вельмі важна, важна "чысціня" кожнага руху і г.д., цяжка ўспрымаеце зусім іншыя напрамкі, яны рэальна самадзейнасцю вам (і не толькі вам) выглядаюць. Я, як чэл з класічнай вышэйшай музычнай адукацыяй, таксама вельмі цяжка многае з сучаснай музыкі ўспрымаю. Адзінкі выклікаюць павагу.

Я сама, прыкладам, фанацею літаральна ад бальных танцаў. Малодшая спрабуе займацца вось цяпер. Але вось рэальна разумею, што перспектываў (я не пра перамогі і кубкі нават!!! проста для душы займацца) ніякіх. Касцюмы, дакладней іх дарагавізна, абутак, плата за ўдзел у конкурсах - толькі частка праблемы. Асноўнае - партнёры. Таму мая пазіцыя - пашчасціць, будзе нейкі хлопчык, і пакуль ён будзе - займаемся. Не - кідаем, і як мага хутчэй. Пакуль не "падселі".

А сучасныя танцы - выдатны шанец для дзяцей. якія проста хочуць танчыць і займацца для сябе. Няма абмежаванняў паводле узросту (калі не пачаў танцамі займацца ў 4-5-6, то і да пабачэння :) ), прыгожага тварыка, вываратнасці ног і г.д. У любым узросце ёсць мажлівасць прыйсці і займацца. Іх, тут вы маеце рацыю, зацікаўліваюць, стымулююць, даюць магчымасць выступаў. Хай сабе і з "танцам" на 20 секундаў. Дзецям у сваёй бальшыні гэта важна. Але так, элітарнасці тут ужо няма. Але і не трэба, так жа? :)

Яшчэ раз дзякуй за меркаванні вашыя. :)

Samba

New member
fatima, я вам в личку написала.
Кьяра, вы знаете, что в более старшем возрасте у партнёров появляются проблемы с поиском хорошей партнёрши, так что хорошо танцующие девочки становятся не менее востребованными, чем мальчики в младшем возрасте. Так что танцуйте пока, получайте удовольствие, а там время покажет, что к чему и как.

Supergirl

New member
fatima, да вас примут!!!!! С руками и ногами)))
Правда, потом на способности посмотрят)
Мне кажется, с врожденной пластикой и чувством ритма вообще в любом возрасте можно начинать

Тасана

New member
Вы, якія выхоўваліся гадамі, дзесяцігоддзямі, на класіцы, на прыгажосці, на тым, што выгляд у тым ліку - вельмі важна, важна "чысціня" кожнага руху і г.д., цяжка ўспрымаеце зусім іншыя напрамкі, яны рэальна самадзейнасцю вам (і не толькі вам) выглядаюць.
Слушай, ну я вообще-то типа специалист как раз и не по классике... не в этом дело.
Вот я в Нью-Йорке в метро видела как танцуют просто в метро, т.е. реально - уличные танцы, так это ж уровень!!!
А здесь... как бы это помягче сказать... в общем от их участников ощущение хабзы, понимаешь о чем я говорю?
Ты меня типа спросила как профессионала. Я тебе как профессионал скажу, что для меня одним из показателей является то, может ли человек после какого-либо клуба продолжить профессиональное обучение и что из этого получится. НА моей памяти ни один из тех, кто приходил из Блэк Фокса, даже если ему удавалось поступить, не смог (при этом наши то осваивают разные стили и направления). Была у меня девочка - чемпионка мира по хип-хопу. Она, правда, кое-как закончила, но это все равно осталась очень ограниченной.
По поводу чемпионов Европы и мира несколько примеров. К нам поступала девочка из Молдовы - чемпионка мира (по чем-то там), во-первых она еле-еле поступила только на платное, во-вторых учится она с большим с трудом. В этом году поступили две девочки из чемпионской команды по чэрлидингу, тоже еле-еле прошли на платное, реально стоит вопрос об отчислении, хотя девочек жалко - они стараются, но не тянут, а ведь чемпионки (и они сами со слезами на глазах говорят, что видят, что не тянут и что даже не подозревали, что танец - это не только набор известных им элементов). В общем это сложный вопрос. Я вообще научилась во всем находить положительное. Повторюсь и Блэк Фокса, и у других клубов-коллективов, которые мне лично не слишком нравятся многому можно поучиться, и я лично стараюсь не быть снобом и контактирую нормально с теми, с кем другие люди от хореографии даже не хотят разговаривать, но и недостатки я вижу, и идеализировать не склонна. Другой вопрос, что, например, меня приглашают в жюри, и прислушиваются к моему мнению в общероссийской танцевальной организации, в IDO том же (хотя мы и спорим бывает ужасно), а здесь вряд ли вообще подозревают о существовании какого-либо другого мнения (хотя я вроде ни разу не отказала в консультации или просто в разговоре).
Пардон за много букв.

k_ja_ra

Well-known member
Тасана. Давай яшчэ раз. Толькі адразу паўтаруся, я з табой не спрачаюся, нікога не абараняю і не нахвальваю, нікому нічога не даказваю. )
Слушай, ну я вообще-то типа специалист как раз и не по классике..
:) Гаворачы "класіка" я не маю на ўвазе выключна Лебедзінае возера. Класіка ў шырокім сэнсе, якая падразумевае класічную школу перш за ўсё, абапіранне на класічную харэаграфію (прабачаюся, за мажліва крывыя фармулёўкі, я прафан тут) То бок калі правесці аналогію з музыкай, ёсць класічная музыка, у якой ёсць класіцызм як такі, рамантызм, імпрэсіянізм і г.д., ёсць сучасныя кам-ры. А ёсць сучасная музыка, якая рок, поп, панк і г.д.
Гэта істотна розныя рэчы.
То бок параўноўваць іх ...ну не ведаю, як мімімум, складана. І калі ты кажаш, што пераможцы не паступаюць да вас, гэта цалкам заканамерна, ІМХО. Я сумняваюся, што Бітлоў прынялі б у нашую консу. :) Я сумняваюся таксама, што яны былі знаёмыя з гарманіяй, паліфоніяй, у курсе, што такое кантрапункт і падобнае. (я не параўноўваю Бітлоў і Блэк фокс, ні ў якім разе, чыста дзеля прыкладу)

Чэмпіёны ў розных стылях сучасных танцаў - пераможцы сярод сваіх, безумоўна, сярод падобных сабе, гэта ж ясна! Не з танцорамі ж Марыінкі ім спаборнічаць. ) І нават калі мы будзем казаць пра сучасны танец, як нейкі напрамак ці вынік развіцця танца класічнага і праводзіць сумесныя конкурсы паміж такімі танцорамі і прыхільнікамі дыска ці хіп-хопа, дык гэта ж як хрэн з пальцам, прабачаюся, раўняць. Той жа Тодэс (яго ж можна да сучаснага танца аднесці?) і хіп-хоп як зямля і неба адрозніваюцца.

Класічныя спевакі таксама выконваюць сучасную музыку (музыку сучасных кампазітараў), але іх конкурсы і "Новая волна" - рэчы розныя.

Хаця я, як музыка, была б не супраць, каб сучасныя спевакі атрымлівалі класічную муз. адукацыю, а потым бы ў свой панк падаваліся. :) Разумеееш маю думку?
Так і тут, па мне. Я разумею, што самае б правільнае было засвоіць харэаграфію, а потым ў дыска з брэйк-дансам падавацца, тады б і рухі былі іншымі, і лініі больш дасканалымі і г.д. Але па факце так не адбываецца.)

К нам поступала девочка из Молдовы - чемпионка мира (по чем-то там), во-первых она еле-еле поступила только на платное, во-вторых учится она с большим с трудом.
А што дакладна ей не даецца, калі не сакрэт?
І па шчырасці, я ўвогуле не разумею, што чэмпіёнкам у хіп-хопу ў тваім ВНУ рабіць? Хаця цяпер ужо задумалася, а як жа тады яны могуць ў якасці трэнера/настаўніка працаваць, так? То бок атрымліваецца, такі трэба ім нейкая педагагічная ці харэаграфічная ці якая падобная адукацыя? Дык па мне тады ўжо Інстытут фіз-ры ў такім выпадку лагічнейшым бы быў.

Ты меня типа спросила как профессионала.
Абсалютна слушна. Дзякуй табе. :) Я зразумела тваё меркаванне. Яно правільнае і яснае мне. Але нічога страшнага для сябе я ў ім не ўбачыла. :) Што цеша. )

Тасана

New member
Не з танцорамі ж Марыінкі ім спаборнічаць. )
Понимаешь, фишка в том, что танцовщики Мариинки с большой долей вероятности освоят прекрасно технику брейка, джаза, хопа и т.п., но вот наоборот - никогда.
Вопрос не в том, что люди после занятий, например хопом, не могут достичь каких-то успехов. У меня, например, есть девочка, которая танцует... нижний брейк и я тебе скажу, что она очень хорошо его танцует, но у нее в мозгах все немного по-другому, чем у Блэкфоксовских, и она за пять лет научилась и многому другому и значительно расширила свой исполнительский и балетмейстерский диапазон, а многие простоне хотят ничего развивать, они ничего кроме своих двух притопов, трех прихлопов не видят и не понимают и еще гордятся этим. Понимаешь? Просто им все время твердят, что они прям лучшие-лучшие. Но они не лучшие. Но это то ладно. Но вот я сказала, что в течение месяца все обязательно должны сходить в оперный, в Купаловский и в национальный художественный музей. А некоторые знаешь, что ответили? А зачем? В будние дни мы не можем - учеба. А в выходные мы ходим на батлы. Понимаешь, они видят только батлы и только батлами интересуются (ну это я к примеру). И в этом их ограниченность. Если человек не настолько туп, что думает, что он в 17 лет прям все лучше всех знает и умеет, то, поверь, результатов он достигнет значительно бОльших ( в том числе и в личностном развитии, даже Бог с ней, с хореографией). Но часто просто ну не хочет человек что-то еще узнать. Понимаешь, я ж смотрю и батлы, и бальные и т.п. - не часто, но смотрю, а они что-то другое - ни за что.
А што дакладна ей не даецца, калі не сакрэт?
І па шчырасці, я ўвогуле не разумею, што чэмпіёнкам у хіп-хопу ў тваім ВНУ рабіць?
Да ничего - ни один спецпредмет. Даже тот же хоп у нас она осилить не может, потому как он координационно сложнее, препод дает немножко в другом стиле (препод был на стажировке в Америке), а она "взять" это не может, ибо в своем клубике ей когда-то сказали, что надо так, так и никак иначе.
А где учиться чемпионкам по хип-хопу, если только у нас есть направление специальности "эстрадный танец"? Вот некоторые и учатся.
Фишка в том, чтобы человека не зашорили... Знаешь, ко мне один студент пришёл ну если не слабеньким, то... ну очень средним. А сейчас... погугли фамилию - Дмитрий Залесский. И все потому, что человек делал не только то, чему его в детском саду, грубо говоря научили, и был открыт новому. Ну и талант, конечно :)

Mafa

Active member
Понимаешь, фишка в том, что танцовщики Мариинки с большой долей вероятности освоят прекрасно технику брейка, джаза, хопа и т.п., но вот наоборот - никогда.
Смотрела укр шоу Танцуют все.
Там действительно ребята из классических танцев легче осваивали другие направления, нежели из хопа того же.

Тасана

New member
Там действительно ребята из классических танцев легче осваивали другие направления, нежели из хопа того же.
Да не только там - везде... Хотя справедливости ради скажу, что была у меня девочка после колледжа хореографического - это ужас, она кроме классики вообще ничего не могла.

k_ja_ra

Well-known member
Дык безумоўна!!! Я з гэтым ні разу не спрачаюся, Тасана. Абсалютна згодная, што чэл, за плячыма якога ШКОЛА, часцей за ўсё здолее і іншае чым сваё засвоіць.

Проста па мне клубы кшталту Блэк фокс першапачаткова не ставяць на мэце выхаванне прафесіяналаў. У прамым сэнсе гэтага слова, а менавіта, што танец - ягоная прафесія. Гэта хобі па мне, не болей. Так, адзінкі могуць зрабіцца трэнерамі. Але менавіта трэнерамі па мне, таму і кажу пра Інстытут фіз-ры, а не харэографамі. Вы ж збольшага харэографаў рыхтуеце? Дык вось пагаджуся, харэографаў у маім разуменні гэтага слова з выхаванцаў Блэк фокса я сабе не ўяўляю.
То бок на самым пачатку , ІМХО, розныя мэты каледж харэаграфічны і падобныя клубы пераследуюць. Што ў тым ліку на крытэрах адбору адбіваецца.

А тое, што ты пра абмежаванасць студэнтаў распавядаеш, па мне, з клубам непасрэдна мала ці нават увогуле не звязана. Праўда...Гэта зусім іншая тэма, ІМХО...

Бачыш, ты сама кажаш, для цябе крытэр (можа не адзіны, але вельмі важны) - як паступаюць і як вучацца выхаванцы гэтага (ці іншага) клуба ў спецыялізаваных вучэбных ўстановах. А мяне гэты момант увогуле не кранае. Бо разглядаць заняткі там , як крок у бок будучай прафесіі, я нават у страшным сне не магу прысніць. :))

Мая задача - каб дзіця рухалася (то бок элементарна фізічная нагрузка), каб падабалася, каб музыку адчувала, каб танчыць умела, разняволілася (раскрепостілась), умела сябе "падАць", ну і падобнае. Калі будуць поспехі - хай сабе і ў спаборніцтвах удзельнічае, хай ездзіць на выступы - гэта эмоцыі, уражанні, а значыць развіццё. :)
Галоўнае толькі - каб там дроваў якіх не наламалі, ну ў сэнсе шкоды здароўю. А калі нам (дачцэ ў сэнсе) крыху самаўпэўненасці дададуць - дык толькі радая буду.))) Бо тут хутчэй недахоп у ней, чым перабор. :)

MAA

New member
Девочки, всем добрый вечер. У меня тут созрело маленькое предложение (может уже кто-то и писал - не знаю). А давайте делиться интересными ссылочками на танцевальные зарисовки - разных стилей, разных постановщиков, разного уровня (можно просто прикольные постановочки танцевальные), серьезные и самые нелевые. Тем самым можно расширять кругозор. Да и просто интреснее будет, как мне кажется, в темку заходить.
У нас в стране посмотреть что-то крайне сложно!!! Не знаю, как кто, а я в основном большую часть в инете смотрю...
В общем, что бы не быть голословной, вот кое-что :)
первое:
http://youtu.be/JiAhxJnhNzE

второе:
http://youtu.be/2MmbvQGiCDQ

третье:
http://youtu.be/OAtiM39GqPI

обсуждения только приветствуются!!! ;-)

Последнее редактирование:

freealena

New member
Мая задача - каб дзіця рухалася (то бок элементарна фізічная нагрузка), каб падабалася, каб музыку адчувала, каб танчыць умела, разняволілася (раскрепостілась), умела сябе "падАць", ну і падобнае. Калі будуць поспехі - хай сабе і ў спаборніцтвах удзельнічае, хай ездзіць на выступы - гэта эмоцыі, уражанні, а значыць развіццё.
Галоўнае толькі - каб там дроваў якіх не наламалі, ну ў сэнсе шкоды здароўю. А калі нам (дачцэ ў сэнсе) крыху самаўпэўненасці дададуць - дык толькі радая буду.))) Бо тут хутчэй недахоп у ней, чым перабор.
Прямо мои мысли! Я преследовала те же цели, когда отвела дочу в "Блэк Фокс".
Тренер у нас Александра Шарапова, выпускница хореографического колледжа, ныне студентка БГУКа.
Тасана, Вы ее случайно не знаете?

имя-как-имя

Well-known member
Тасана, повторю вопрос. Если все так печально в Блэк Фокс, посоветуйте, пожалуйста, куда идти учиться хип-хопу? Профессиональное обучение продолжать не планируется, ограниченность хип-хопом не страшит (наоборот, радует, что хоть что-то из танцев ребенка зацепило наконец), и уровень, достаточный для участия в батлах, вполне устроит. Спасибо.

Тасана

New member
имя-как-имя, не посоветую. Если Блэк Фокс территориально устраивает, то он вполне соответствует тем целям, которые ты ставишь.

А тое, што ты пра абмежаванасць студэнтаў распавядаеш, па мне, з клубам непасрэдна мала ці нават увогуле не звязана. Праўда...Гэта зусім іншая тэма,
Я фигово выражаюсь сейчас (перегрузка сказывается), но это темы взаимосвязанные. Я много этот вопрос анализировала.

Кьяра, честно, не очень понимаю зачем ты тогда спрашивала моё мнение... правда. Чтобы я тебя успокоила, что ничего страшного? Прости, но и здесь я не очень уверена.

Тренер у нас Александра Шарапова, выпускница хореографического колледжа, ныне студентка БГУКа.
Тасана, Вы ее случайно не знаете?
я не знаю всех выпускников колледжа. Но среди студентов нашей кафедры таких нет.

вроде бы... В понедельник проверю :)
Но хореографию часто вполне себе могут вести студенты с кафедры культурологии, социальной педагогики и даже хорового пения.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху