Уезжать или нет?

Вишня-черешня

я - песец. И я пришел.
раз уж я тут так позорно перепутала Смоленск и Саратов, то выскажусь для разнообразия и замаливания грехов перед всем честным народом типа по теме

я не хочу уезжать навсегда. Может, это личное, но уж слишком сильна эмоциональная привязка к месту, где я родилась. Мне жизненно необходимо бывать там хотя бы 2-3 раза в год. И нет, это не завязано на людей, это завязано именно на место. Мне важно ходить по дороге и осознавать, что вот, по этой дороге ходили мои предки. Вот в этой деревне родилась мать моей прабабки, а тут похоронен дед моего прадеда по другой линии, а вот этот человек мне приходится дальней родней.
теоретически я допускаю возможность прожить без этой подпитки 2-3 года. В конце концов сильные эмоции дают не меньше. Но даже в страшном сне я не могу себе представить, что умру где-то на чужой земле и меня похоронят как бросовые кости, вдали от Родины и мои потомки даже не вспомнят, что это за тетенька тут была, а местные, в лучшем случае, будут вспоминать какую-то полоумную старую русскую. У кого-то ад начинается с котлов со смолой. Мой ад начинается там, где нет моих корней.

А так я бы хотела пожить во Франции, в Бельгии, в США, Испании и Австралии. + непременно совершить путешествие в Тибет. Шамбала сияет :) (с)
и так, к слову пришлось
[youtube]HtfJg9awzog[/youtube]

адкуль вы ведаеце, што Міхалок так ня лічыць? размаўлялі зь ім на гэтую тэму?
в каком-то интервью его спрашивали о национальности. Он назвался русским.

И-ра

New member
Везет вам.
Хочу уеду, хочу нет.
А я как-то лет 10 назад посчитала сколько нужно платить за медицину, детскую учебу, жилье(такое чтобы детей не отобрали) и поняла, что столько я никогда не заработаю. Нищебродствовать на Родине привычнее.

Goldenflow

Well-known member
Все остальное - природа, погода, население - мне побоку.

побоку сейчас потому что это все есть , а когда лишаешься то тоска по березкам бывает жутчайшая

Каб любіць Беларусь нашу мілую,
Трэба ў розных краях пабываць.
Разумею цяпер, чаму з выраю
Жураўлі на Палессе ляцяць.
Што ім тыя пагоды паўднёвыя!
Што ім пышны платанавы рай,
Калі клічуць іх далі сасновыя
I азёрны рабінавы край.
Сакавітыя пожні мурожныя
He заменіш нічым і нідзе,
I зямлю, дзе сцяжыначка кожная
У прыветлівы двор прывядзе.
Каб любіць Беларусь нашу мілую,
Трэба ў розных краях пабываць.
Зразумееш тады, чаму з выраю
Жураўлі на Палессе ляцяць.
Чытаць цалкам:* http://www.vershy.ru/content/zhurauli-na-palesse-lyatsyats

k_ja_ra

Well-known member
я не сильно люблю слушать музыку, признаться))
Як я вас разумею...)

я мало сталкивалась с его помощью. Но песни мы с детьми поем с удовольствием в машине)))
Я ягоную творчасць і мела на ўвазе. Прабачаюся, відаць, крыва напісала.
Ягоныя песні проста наскрозь прасякнутыя беларускасцю, нават калі гаворка ў іх не наўпрост пра Беларусь, ці матывы не надта народныя. На мой погляд, вядома ж.

=====

Пра Мулявіна. Пагоня. Не ведаю, чаго там яшчэ для патрыятызму не хапае. Хіба толькі аналіза ДНК і пэўнай формы чэрапа.

======

Пра Беларусь, беларусов и беларусcкий.
Беларусь - афіцыйная назва нашай краіны, якая, згодна з заявай Беларусі ж, павінная транслітаравацца на іншыя мовы. Роўна як Кот-д’Ивуа́р, Мьянма і іншыя краіны, і ў адрозненне ад Нямеччыны, Фінляндыі і шэрагу іншых.
Гэта міжнародная норма, прынятая і Расіяй у тым ліку. Згодна з ёй у рускай мове Беларусь ёсць і павінна менавіта так называцца, як мінімум, на афіцыйным узроўні, тэлеканалах, друку і г.д. Белоруссія ж - больш звыклая форма для абсалютнай большасці насельніцтва той жа Расіі. І таксама цалкам у межах нормаў рускай мовы.

Што да беларуса. Іншамоўныя словы звычайна пазычаюцца ў рускую мову як корань цалкам. Таму калі маем Беларусь, цалкам лагічна мець і беларуса. Але тут руская мова карыстаецца іншым правілам і па-ранейшаму раскладае слова белорус на 2 карані. Менавіта таму там "о" пасярэдзіне, а не "а".
Ад гэтага ж кораня ("беларус") мае атрымлівацца і прыметнік беларусский. Менавіта так, праз "а", але з 2-ма "с". Бо пазычаючы корань цалкам, далей руская мова атрымлівае вытворныя ад яго словы ўжо згодна са сваімі правіламі. Прыналежныя прыметнікі ў рускай мове маюць суфікс "ск"(татар-ск-ий, москов-ск-ий, башкир-ск-ий). Таму, адпаведна, беларус-ск-ий.

Паколькі пакуль руская мова не карыстае правіла пазычання корня цалкам у дачыненні да словаў белорус і белорусский, граматна па-руску належыць пісаць менавіта так: белорус і белорусский. Але апошнім часам з'явілася тэндэнцыя, ці нават рух неабыякавых да гэтага пытання людзей пісаць па-руску беларус і беларусский. Практыкай як бы вымагаючы рускую мову ў гэтым пытанні прасунуцца наперад.
Ці атрымаецца - паглядзім.)
Але такое на першы погляд няграматнае напісанне часцей за ўсё ёсць менавіта свядомай пазіцыяй. :)

п.с. што да Міхалка, то ён, імхо, не столькі патрыёт, колькі барацьбіт/змагар і маніфестатар.

Последнее редактирование:

Goldenflow

Well-known member
Почти половина взрослых европейцев живут с родителями, пишет The Guardian. Такие данные содержатся в отчете Eurofound, одном из наиболее обширных социальных опросов, проведенных в 28 европейских странах.
Италия-79%
Мальта Словения-84%
Кипр-65%(хи-хи)
Литва-50%
Швеция-35%
Финляндия-15%

Y-lana

Life is a dance, a song..
Пра Мулявіна. Пагоня. Не ведаю, чаго там яшчэ для патрыятызму не хапае. Хіба толькі аналіза ДНК і пэўнай формы чэрапа.
спасибо за напоминание)) обожаю его. всегда мороз по коже, когда слышу его. но боюсь, что имено эту песню сейчас бы запретили ((( хотя это просто шедевр.

Сверху