Варшава

k_ja_ra

Well-known member
Дык чамусьці пры ўмове, што купляеш у Гродна, бронь за 30 сутак, а калі купляеш ў Менску, то за 2 тыдні.
ну што, патэлефанавала у даведку 114. Пра квіткі з Берасця да Варшавы пацвердзіла, што бронь толькі за 15 дзён. Кепска.( Не факт, што за такі час квіткі яшчэ будуць.

Пра зніжкі "туды-назад" нічога не ведае, накіроўвае на нумар міжнароднай касы, дзе ўвесь час занята.)

Добра, браніраваць нельга. Можна ж купіць. А здаць у Мінску квіток па маршруце Берасце-Варшава, цікава, можна?

Дарэчы, я бачу на ticketbus.by квіткі толькі на рэйсы «Автобусный парк № 2» . Квіткі іншых перавозчыкаў там не купляюцца? А дзе?

Мама дарагая, як стамляе ў гэтым усім калупацца...:(

Magda

Well-known member
Мама дарагая, як стамляе ў гэтым усім калупацца...
Когда меня так достает (а это случается нередко), я иду на сайт белавиа или белжд, вижу сумму, которую я потрачу за 5 минут безо всяких колупаний, и иду радостно колупаться дальше.
Есть деньги - нет проблем в путешествиях, мало денег - куча проблем :)
На данный момент никак не уловлю на какое время польские жд устанавливают свое расписание. На 1 месяц, на 3? С самолетами и то проще будет.
И Lot вообще убрал дешевые полеты в Минск. :((( Пичалька.

k_ja_ra

Well-known member
Я прыдумала мегаплан.)
Едзем да Берасця цягніком - 4 гадзіны ў сярэднім.) Камфортна, хутка, нядорага. Там выходзім, праветрываемся, перакусваем і садзімся ў аўтобус да Варшавы.)
Маем мінус 5 гадзін шляху аўтобусам і плюс мінімум 70 тыс. эканоміі на кожнага ў адным напрамку.)
Спрэс плюсы. )
Але, баюся, ажыццявіць гэта будзе (не празяваць квіткі, купіць на патрэбныя рэйсы), як мінімум - складана, як максімум - нерэальна.) Дзе-небудзь ды будзе збой.))) І ўвесь план кату пад хвост.)))

Когда меня так достает (а это случается нередко), я иду на сайт белавиа или белжд, вижу сумму которую я потрачу за 5 минут безо всяких колупаний, и иду радостно колупаться дальше.
У мяне ўсё горш.) У мяне знікае жаданне ехаць.:))) Бо варыянт чыгункі і Белавія непад'ёмны першапачаткова.) На такіх умовах тупа ніхто нікуды не паедзе.)

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Сколько надо времени . чтобы перескочить в бресте на электричку Брест-тересполь? Там же контроль какой-то или как? полчаса хватит?
Таня,
Таможаную залю ў Брэсьце закрываюць за 15 хвілінаў да адыходу цягніка на Тэрэспаль. То бок, калі цягнікі "упрытык", ёсьць шанец не прайсьці кантроль.

Добра, браніраваць нельга. Можна ж купіць.
за тыя ж самыя 15 дзён.

Квіткі іншых перавозчыкаў там не купляюцца? А дзе?
у касах. Ці глядзі сайты гэтых самых перавозчыкаў.

На данный момент никак не уловлю на какое время польские жд устанавливают свое расписание.

Magda, наколькі я ў тэме, зараз адбываецца пераход на зімовы расклад, таму, можа, яшчэ не ўсе цягнікі адлюстроўваюцца ў сістэме. А так - на паўгады, пэўна. Набыць квіток можна толькі за месяц.

Там выходзім, праветрываемся, перакусваем і садзімся ў аўтобус да Варшавы.)
Неяк з Брэстам у мяне мала карэлюе гэтае "перакусваем" :) Напэўна, трэба ведаць месцы.
Ну і ты ж ведаеш, што аўтавакзал у Брэсце ў +-15 хвілінах шпацыра ад чыгуначнага вакзала?

Як па мне, да Брэста цягніком, а потым аўтобусам - куды большы гемарой, чым цягніком з перасадкай.

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
за тыя ж самыя 15 дзён.
я мела на ўвазе праз інтэрнет.

Ну і ты ж ведаеш, што аўтавакзал у Брэсце ў +-15 хвілінах шпацыра ад чыгуначнага вакзала?
Пакуль не.) Думала, яны побач у такім гіганцкім горадзе, як Берасце.)

Як па мне, да Брэста цягніком, а потым аўтобусам - куды большы гемарой, чым цягніком з перасадкай.
Дык а на што перасаджвацца? Квіток Берасце-Варшава 750 тыс.

Вышэй чытаю пра нейкія электрычкі. Гэта як? Мінск-Берасце, Берасце-Тэрэспаль, Тэрэспаль-Варшава? Плюс гонкі з памежным і мытным кантролем туды-назад?
Ці якія яшчэ могуць быць варыянты?
Аўтобус усім добры, апроч цяжкасці дарогі. :(
Менавіта таму думала да Берасця цягніком.
А ўвогуле, як бачу, і з квіткамі на аўтобус зусім не проста. Для прыкладу глянула на 03.01. На адзін аўтобус квіткоў увогуле няма, на другі толькі 3 штукі. Продаж на гэту дату толькі 2 дні, як адкрыўся.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
я мела на ўвазе праз інтэрнет.
Вось тут ня ведаю. А праз касы - за 15 дзён.

Думала, яны побач у такім гіганцкім горадзе, як Берасце.
А вось не побач. І яшчэ трэба ведаць, у які бок ісьці :)

Вышэй чытаю пра нейкія электрычкі. Гэта як? Мінск-Берасце, Берасце-Тэрэспаль, Тэрэспаль-Варшава? Плюс гонкі з памежным і мытным кантролем туды-назад?
Гэта не для цябе :)
Я табе проста прапаноўвала (не думаем пра 750 тыс, проста як варыянт) купіць 2 квітка на адзін і той жа цягнік. Гляджу, 009 цягнік прапаноўвае не самыя прывабныя кошты на адрэзак Мінск-Брэст. Таму можна даехаць да Брэста 027 цягніком, а потым перасесьці на варшаўскі 009. Але да, памежны кантроль на вакзале.

k_ja_ra

Well-known member
Я табе проста прапаноўвала (не думаем пра 750 тыс, проста як варыянт) купіць 2 квітка на адзін і той жа цягнік. Гляджу, 009 цягнік прапаноўвае не самыя прывабныя кошты на адрэзак Мінск-Брэст. Таму можна даехаць да Брэста 027 цягніком, а потым перасесьці на варшаўскі 009. Але да, памежны кантроль на вакзале.
katia-ka, прабач мне мой тупізм, але я не разумею 2 момантаў:
а) калі ты едзеш з Мінска, то кантроль праходзіцца ў цягніку?
А калі выязджаеў з Берасця, то на вакзале перад выездам? Там, на берасцейскім вакзале, пад гэта ёсць памежнікі, мытнікі і адпаведныя памяшканні для іх? (я проста зусім не ў курсе, праўда)
б) дык а з цэнамі што? Я гляджу на сайце чыгункі. На такія параметры (Берасце-Варшава) цэны не паказваюцца чамусьці. Чаму?

Ой, ладна, трэба, напэўна, пакуль кідаць гэту справу. Бо ўжо проста бесіт.
Учора Берасце-Варшава цэны былі відаць, сёння - не. Што за фігня?

katia-ka

Kitoks Pasaulis
katia-ka, прабач мне мой тупізм, але я не разумею 2 момантаў:
а) калі ты едзеш з Мінска, то кантроль праходзіцца ў цягніку?
А калі выязджаеў з Берасця, то на вакзале перад выездам? Там, на берасцейскім вакзале, пад гэта ёсць памежнікі, мытнікі і адпаведныя памяшканні для іх? (я проста зусім не ў курсе, праўда)
калі ты едзеш як пані і ў цябе квіток Мінск-Варшава, то пашпартна-памежны кантроль у цябе ў цягніку. Калі ў цябе асобныя квіткі, то выходзіш у Брэсце, праходзіш кантроль і праз пэўны час (калі цягнік пададуць на варшаўскі бок вакзала) сядаеш у яго ізноў.
Калі ты едзеш у Брэст іншым цягніком, то схема такая ж.
У Брэсце існуе таможаная заля, дзе і праходзіць кантроль.
Калі едзеш назад, незалежна, які ў цябе квіток, кантроль праходзіць у цягніку.

б) дык а з цэнамі што? Я гляджу на сайце чыгункі. На такія параметры (Берасце-Варшава) цэны не паказваюцца чамусьці. Чаму?
на 009 цягнік кошт Мінск-Брэст 199 тыс. На Брэст-Варшава - 748 тыс.

имя-как-имя, +100 :)

viqa

Well-known member

katia-ka

Kitoks Pasaulis
на январь у лота есть билеты по 97 туда/обратно

k_ja_ra, глянь, як файненька) Але на 4х ўжо і ня вельмі...

viqa, а што ў лота з дзіцячымі тарыфамі? Я так разумею, гледзячы па коштах на 1+дзіця, што не адрозьніваецца ад дарослага?
Карацей, пакуль дзецям не споўнілася 12 год, цягнік ўсё ж выйграе))) Калі няма акцыённа-шчодрых квіткоў ў авіякампаній.

Magda

Well-known member
Дамы, еще уточню... на польский поезд скидка 37% для школьника/молодежь действует для любого школьника/молодежь или для польского?

k_ja_ra

Well-known member
Дзяўчаты, дзякуй вялікі.) Думаю, ужо замнога ўвагі я да сябе і сваіх пытанняў прыцягнула.:)
Паездка ў Варшаву, пры якой парадка 500 еўра (хай крыху меней) будзе каштаваць толькі дарога, проста не разглядаецца. Гэта вар'яцтва.
Таму ўсе самалёты і цягнікі разам узятыя ідуць у лес.
Адзіны варыянт - аўтобус.
Буду думаць. ) І хутчэй за ўсё на вясну. )
Дзякуй! :)

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Из Белостока плюсбус иногда возит в Варшаву даром ( от 1 злотого). Но надо следить-ловить.
ну і польскі бус таксама :)
Але вось чым параіць k_ja_ra даехаць да Беластока :)

из Варшавы полно авиабилетов по 50-80 евро RW
не, я Польшчу мела на ўвазе :) Але паляцець із Варшавы куды-небудзь таксама файны варыянт :)

ТиЛи

аву забрали:( буду такая!
Сообщение от ТиЛи
Сколько надо времени . чтобы перескочить в бресте на электричку Брест-тересполь? Там же контроль какой-то или как? полчаса хватит?
Таня,

Сообщение от katia-ka
Таможаную залю ў Брэсьце закрываюць за 15 хвілінаў да адыходу цягніка на Тэрэспаль. То бок, калі цягнікі "упрытык", ёсьць шанец не прайсьці кантроль.

а очередь стоит ДО входа в этот зал или как?? т.е. если мы успеем туда вскочить, то и на поезд до тересполя успеем?

Сообщение от ТиЛи
Билеты Тересполь-Варшава покупать заранее в интеренете??
Толькі ў міжнароднай касе.
вот тут не поняла
это ж уже территория Польши. у нас не продают таких билетов. Я их вижу либо в нэте, либо прям в тересполе могу купить. Как лучше?
а обмен валют в том тересполе ваще есть??
или тут злотые искать?

Гэта не для цябе
Катя, а ты уверена , что МНЕ такое подойдет:))??

katia-ka

Kitoks Pasaulis
а очередь стоит ДО входа в этот зал или как??
так, чарга стаіць на тэрыторыі міжнародных кас. Там дзьверы ў таможаную залю.
т.е. если мы успеем туда вскочить, то и на поезд до тересполя успеем?
так.
у нас не продают таких билетов.
Ой, прабач, я думала пра Брэст-Тэрэспаль і напісала пра іх .

Я их вижу либо в нэте
калі час дазваляе купіць у Тэрэспале, набывай там сямейны квіток.

а обмен валют в том тересполе ваще есть??
ёсьць побач з касамі.

Катя, а ты уверена , что МНЕ такое подойдет)??
Ну адкуль мне ведаць))
я б ТАБЕ не раіла, канечне))) Але калі кошт грае значную ролю і аўтобусы пад забаронай для Вікі, а ў Варшаву ўсё ж хочацца....

Сверху