Христианство и церковь.Архив

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
И деньги свои в том случае они тратят на ребенка
Велька, я не пра грошы зусім. Мяне чужыя грошы мала цікавяць. Як тых. хто дае, так і тых, хто бярэ.
Я тут хутчэй пра тое, што мне не блізкая думка: "не важна, як, галоўнае, што да нас". Мне важна "як", "навошта", "чаму" і галоўнае "па што". А да нас, ці суседзяў - неістотна...

Когда строят церковь-церковь - это можно, а когда церковь-пароход - это ужас?
Жах і тое і другое. Ты пакуль не чуеш мяне. Але значыць так выказваюся.((((

Дорогущие часы патриарха (или кого там; не слежу за этим) и передвижные храмы - вещи абсолютно разных порядков.
Так. На першы погляд. Павер, мяне мала цікавіць гадзіннік. Хоць 10. Я не супраць зусім. Я нават за - за камфорт святара, за годныя ўмовы і г.д. Я якраз пра тое, што сказала ты: ёсць дастатковасць, а ёсць не раскоша нават, а ёсць "пыл у вочы" я б сказала...Я не здолею, напэўна, растлумачыць...

Я бачу ў гэтых параходах не жаданне дайсці да вернікаў, а жаданне прадэманстраваць веліч, моц, "мощУ". Глядзіце!!! Бойцеся!! Беражыцеся!!! І ведайце!!!
Не любоў там. А вонкавае ўражанне.
Любоў у часоўні, думаю.
У Ісуса нічога не было пра залатыя купалы і веліч...

І неяк думка пра намоленасць месца, карані, і іншае - тут знішчана...

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
Я даже не знаю, кому больше нужна пыль в глаза. Вступить в брак тоже можно тихо - пошли и зарегистрировались. Но нет - всем нужны платья до полу, банты на машины, песни и пляски. То же самое - дни рождения, 1 сентября... А корпоративы? А... далее везде. И все, заметь, светские мероприятия. Люди обожают зрелища.

Не любоў там. А вонкавае ўражанне.
Опять же - зависит от священника.

k_ja_ra

Well-known member
Люди обожают зрелища.
Вось так. Я пра тое ж... І ўстойлівае адчуванне, што чым бліжэй да Усходу, тым гэтага больш.
І мне цікава, адкуль гэта родам... І што тут першаснае.

зависит от священника.
Ужо не. Вонкавае - яно першапачатковае тут. імхо.

Skimen

Active member
Вось так. Я пра тое ж... І ўстойлівае адчуванне, што чым бліжэй да Усходу, тым гэтага больш.
І мне цікава, адкуль гэта родам... І што тут першаснае.
Кьяра, попытайтесь ещё раз уловить смысл (в целом, а не выхватывать отдельные фрагменты), об этом и не только говорит поэтесса
http://www.youtube.com/watch?v=QVn29o1n464

juniko

self-made woman
І ўстойлівае адчуванне, што чым бліжэй да Усходу, тым гэтага больш.
Ты права. Это понятно. На Востоке стандартно считается, что хорошего человека (набожного, ведущего правильную жизнь) Бог награждает богатством, а бедность - это наказание за грехи. (Сказки восточные без адаптации почитайте - там это везде - яркой линией)
Отсюда и преклонение перед богатыми и толстыми (худой-больной -бедный), отсюда и желание побольше золота навешать на себя.....

об этом и не только говорит поэтесса
http://www.youtube.com/watch?v=QVn29o1n464
ИМХО Поэтесса говорит про красоту духовную, про литературу и красоту обрядов. И ни слова про красоту пароходов. Она как раз говорит, аналогично с Кьярой - "Вера - в духовности", а предание порочным страстям только опускает на бытовой, материальный уровень.

Под порочными страстями лично я понимаю и такие, как сребролюбие, тщеславие и гордыню

k_ja_ra

Well-known member
в целом, а не выхватывать отдельные фрагменты
Гэта дакор? :)

Я паглядзела. Дзякуй. Думаю, я разумею, пра што Вы і паэтэса. Прыгажосць у лепшым яе сэнсе, сімвал, імкненне да прыгажосці. Усё так. Я згодная.
Але Вы праўда лічыце, што без усёй гэтай пампезнасці імкненні і сімвалы не дасягальныя?
Баптысты нешта іншае нясуць? іншыя напрамкі хрысціянства?
Заўважце, праваслаўе - відавочны лідэр у сэнсе антуража не толькі сярод хрысціянскіх вераванняў, а я б сказала сярод усіх напрамкаў рэлігій.
Накладзенае на глебу Расіі яно павялічылася шматкроць, імхо-імхо.
Мне не вельмі блізкая вонкавая прыгажосць нават пры ўсёй унутранай. Каб зіхацела - не маё. Можа таму мяне гэткая пампезнасць так чапляе. Гэта поўнае знішчшэнне чалавека перад веліччу царквы.
А вышэй жа вялося неяк пра "царква - не забудова". Пра храм у душы.
Я разумею, што адно не выключае другога. Але ну вось перакос на вонкавае мне відавочны.

Ну і да таго ж... Спасылка на меркаванне і думкі праваслаўнага чалавека...
Гэта заўжды погляд УЖО не аб'ектыўны. І я не кажу, што гэта кепска. Гэта проста так ёсць.

Igra

БЫТИЕ
Igra, гэта Феміда?
Ці я зноў штосьці не так разумею?
Я была б удзячная, каб ты паясніла. Праўда. Для сябе.
Извини,это такая импульсивная эмоция была))Нет,это не фемида,это фрагмент статуи "синагога"( "Статуя «Синагога» считается вершиной страсбургской скульптуры XIII века и одним из величайших шедеверов готического искусства"),где повязка-символ духовной слепоты.

І ўстойлівае адчуванне, што чым бліжэй да Усходу, тым гэтага больш.

Заўважце, праваслаўе - відавочны лідэр у сэнсе антуража не толькі сярод хрысціянскіх вераванняў, а я б сказала сярод усіх напрамкаў рэлігій.

Гэта поўнае знішчшэнне чалавека перад веліччу царквы.

Кьяра, Кьяра, ты серьезно это говоришь?)))Я чувствую себя знишчанай рядом с такими соборами,как Страсбургский кафедральный собор Богоматери,Кельнский собор Пресвятой Богородицы и Святого Петра,Миланским Дуомо,Барселонским собором Святого семейства,Колумбийским Собором Лас-Лахас и другими католическими соборами:)Ты была в Ватикане?Ты католические празднования видела?Это так добротно,богато по-настоящему,что наши православные убранства просто дешевые декорации по сравнению с этим неистовым величием:)

Velca, спасибо за ваши здравые комментарии,удивлена,если откровенно.

Да,и про индийские храмы,потрясащие воображение не забудь.В Таиланде я видела немыслимой красоты сооружения.Да что там говорить:)

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
Igra, слепату не каментую, бо адразу дала сабе слова, што што б ты не адказала - каментаваць і абмяркоўваць не буду.

Па Ватыкану. Не была, так. :))
Ну хай так, мажліва ў мяне няправільныя ўяўленні. Але як бы паспрабаваць растлумачыць...Як выглядае тыповы праваслаўны храм, тыповы каталіцкі, баптыстскі і г.д.?
І толькі ў праваслаўі я назіраю такую бездань паміж тым, як важныя купалы і параходы, і як НЕ важныя самі людзі. І што хар-на, як чотка гэта ў галовах сядзіць, ці хутчэй як якасна ім гэта даносіцца...
Хаця не спрачаюся, мажліва з іншымі рэлігіямі я проста меней знаёмая.
Але іначай каталікоў я бачу. Іначай. І царкву каталіцкую іначай.

Дарэчы, пра параход-касцёл што-небудзь чулі?
Вось па спасылцы Скімена было пра Англію. Пра ваенныя умовы і святароў. Там былі палявыя храмы. Ну са скрыняў. Розных рэлігій.
Неяк пра рознае ў дачыненні да Расіі ні разу не гучала. А штосьці падказвае, што рознасць расейцаў як мінімум у сэнсе нацыянальнасцяў і адпаведна рэлігій у разы большая за ангельскую. Хаця можа я зноўку.. як там? прадузятая? :)

Не ведаю. не ведаю. Няма арганікі ў праваслаўі. Няма. Для мяне...
А ўжо ўся гэтая палітыка РПЦ і ўвогуле яе не красіць.

juniko

self-made woman
Неяк пра рознае ў дачыненні да Расіі ні разу не гучала. А штосьці падказвае, што рознасць расейцаў як мінімум у сэнсе нацыянальнасцяў і адпаведна рэлігій у разы большая за ангельскую.
Если посмотреть старые дореволюционные хроники, то там на всех воинских праздничных и не только мероприятиях присутствуют священники, как минимум 3-4 конфессий. Сейчас увы, я такого не наблюдаю.
Хаця можа я зноўку.. як там? прадузятая?
я так точно предвзята. :)
Ты католические празднования видела?
Я видела :) Поощряется все, что сделано своими руками, даже из простых материалов - цветов, бумаги... На Украине - почетна вышивка.
ИМХО это больше соотносится с моим понятием красоты, чем золотые оклады с кучей дорогих камней. И дает возможность каждому внести свою лепту в праздник, не зависимо от количества денег и пожертвований

juniko

self-made woman

Igra

БЫТИЕ
что сделано своими руками, даже из простых материалов - цветов, бумаги... На Украине - почетна вышивка.
Всё тоже самое и в убранстве православных церквей, в зависимости от уровня:)Далеко не везде золотыми окладами и каменьями украшено.

k_ja_ra

Well-known member
Есть одна лодка,
juniko, прыкольна.)))

Что-то застрявший гештальт какой-то у тебя с этим пароходом
Гештальт не гештальт - а цалкам сабе ўразілася. Дык неяк і не хаваю. )))))

я так точно предвзята.
Ты шчырая.)))
У мяне ідэйныя несупадзенні з РПЦ. Таму, думаю, і я наўрад ці аб'ектыўная. Так.)))
Будзе аўтакефальная царква, будуць службы па-беларуску, прызнаюць фактычнае злачынства перад беларускімі уніятамі, спыняцца "добраахвотныя" ахвяраванні на званы і абавязковыя, па разнарадцы, наведванні праваслаўных мерапрыемстваў - падумаю.)))))

Marisol

Active member
Мне как раз очень нравятся силиконовые щеточки.
Не, я пас. Я в этом плане консервативна до отвращения.
Але параходы навошта?! Золата гэтае навошта?
Между прочим, избыточный декор, в том числе обилие золота и ярких красок очень полезны для формирования и правильной работы органа зрения, а ЭМ ладана является иммуностимулятором:))) Помню, когда я была маленькая, меня прабабушка брала в церковь, и мне там нравилось находиться, потому как все сияло и приятно пахло.

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
обилие золота и ярких красок очень полезны для формирования и правильной работы органа зрения
В таком случае твои сослуживцы и домашние должны обладать зоркостью орлов. И даже моль в твоем комоде - тоже :)

мне там нравилось находиться, потому как все сияло и приятно пахло.
Что характерно, девушки на свидание красиво одеваются, маникюрятся, макияжатся и т.п. Никто не топает с немытыми волосами и в рваных колготках с призывом:"Полюби меня убогую, а красивую всякий полюбит".

Есть одна лодка
Подтягиваются католики:)
ИМХО это больше соотносится с моим понятием красоты, чем золотые оклады с кучей дорогих камней. И дает возможность каждому внести свою лепту в праздник, не зависимо от количества денег и пожертвований
Я знаю храм (не в Минске, конечно), где прихожане вскапывают грядки, сажают розы и пр. Кто-то резьбой по дереву занимается. Ну и всякое такое.

k_ja_ra

Well-known member
Что характерно, девушки на свидание красиво одеваются, маникюрятся, макияжатся и т.п. Никто не топает с немытыми волосами и в рваных колготках с призывом:"Полюби меня убогую, а красивую всякий полюбит".
Э-э-э...ты тут пра што?
Калі ў працяг нашай размовы - не перадзергівай, клск. Я пра аскетызм і падобнае слова не сказала. Пра яго якраз прыхільнікі праваслаўя на ўсіх завуголлях крычаць. І нават наадварот, дастатак за грэх лічаць. Але ў дачыненні да параходаў чамусьці гэты прынцып не працуе.
Яшчэ раз паўтаруся. Я за годныя ўмовы і камфорт. Я супраць, калі пры напаўгалодным насельніцтве залатыя купалы на параходзе-царкве проста жыццёва неабходныя. І часоўняй з іконай ніяк не абыйсціся.

Пры ўсім імкненні да прыгажосці.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху