в каком-то смысле даТогда и общение в инете - формализм. Ну правда, человека не видишь, не слышишь, в глаза не смотришь, только тыц-тыц-тыц.
Для духовных дел суррогаты, ИМХО, не слишком хороши...
в каком-то смысле даТогда и общение в инете - формализм. Ну правда, человека не видишь, не слышишь, в глаза не смотришь, только тыц-тыц-тыц.
Возможно, но я все равно голосую за вайфай везде, безотносительно духовности.Для духовных дел суррогаты, ИМХО, не слишком хороши...
однозначно!я все равно голосую за вайфай везде
Клумбы и субботники - отстой. Вайфай - сам по себе - вещь полезная, но не всегда и не везде.Такі так. І клумбы і вайфай - гэта проста выдатна.))))
І ў іншых таксама.У другіх касцелах таксама?
Ведь Кьяра дала выше ссылку для чего Wi-Fi http://semeistvo.by/forum/showpost.php?p=8404611&postcount=1820Молитвы скачивать...прямо в процессе службы...
Мне это странно.
Бяры каталіцкіяДы хоць бы і беларускай вучыць замест царкоўнаславянскай.
Ну...я як бы пра іншае зусім гаварыла.Бяры каталіцкія. Ды маліся у Славу Божаю.
Так,я разумею,пра клумбы)))пра іншае зусім гаварыла.
ну...амаль.пра клумбы
Разумею)І падтрымліваю)Мне у каталікаў падабаецца тое,што у кожнай краіне службы вядуцца на мове той краіны.Да традыцыйнай літургічнай латыні я таксама стаўлюся з разуменнем.З меньшым разуменнем стаўлюся да служб на польскай у Беларусі,але ж калі ёсць патрэба,то і хай.Проста разумееш...ну...так, калі пафантазіраваць...праваслаўе і БПЦ маглі ж бы своеасаблівым рухавіком зрабіцца. Несці апроч ідэі любві і ідэю народа яшчэ. Не словамі і прыдумваннем чагосьці звыш Пісанняў, а праз мову.
Зусім неПроста тэндэнцыя навідавоку.)))
Большинство - это сколько же таких? Мне такая "статистика" очень надуманной кажется. Я не думаю, что православие в Беларуси исключительно на приезжих зиждетсяабсалютная большасць тутэйшых форумскіх праваслаўных - з Расіі.) Ці прыехалі, ці родам, ці раней жылі.
Дык я якраз пра гэта і кажу, па-мойму.)Да таго ж я,прыкладам,пазнаёмілася з праваслаўем бліжэй менавіта тут,так атрымалася.
Як па мне, дык яны звязаныя з тым, што калі не ўсе, то абсалютная большасць ксяндзоў - самі палякі. Ім, мажліва, так лягчэй ці прыемней, ці проста з традыцыяй звязана. Калі бел. землі пад Польшчай былі. Дый на захадзе і насамрэч палякаў хапае і ёсць тыя, хто польскую ведае не горш за беларускую.З меньшым разуменнем стаўлюся да служб на польскай у Беларусі
Zoryana, ну...раіць вам перачытаць нават не буду. А то пачнецца: парады, ды як вы смееце, і ўвогуле я не разумею, тое-сёе...Я не думаю, что православие в Беларуси исключительно на приезжих зиждется...
...мне мысль о форумной "православной экспансии" представляется нелепой.
ну...раіць вам перачытаць нават не буду. А то пачнецца: парады, ды як вы смееце, і ўвогуле я не разумею, тое-сёе...
Скажу толькі, што сутнасць мной сказанага вы мала злавілі.
Але не вельмі і хацелася.) Мне ў сэнсе.)
(Правда, совершенно непонятно, откуда такая "статистика"? Кто-то ее ведет?абсалютная большасць тутэйшых форумскіх праваслаўных - з Расіі.) Ці прыехалі, ці родам, ці раней жылі.
То бок...праваслаўе - як нейкі мосцік, нейкае ўвасабленне Расіі тут, у нас, у Беларусі. Прычым такое абсалютна празрыстае і нават не адмаўляецца яно...
Тут пра Беларусь, як такую, НІ РАЗУ гаворкі не было.
Усё Расія абмяркоўваецца. Русь, як варыянт. Ну ок, хай нават была яна такая калісьці. Але сёння? Хіба варта нам нам увесь час туды глядзець?
Пры чым гэта так усё, як пра нас, як пра нашае ўласнае, гучыць. Пра расійскае, але як нашае.
Артыкулы, лекцыі, экскурсы ў расійскае мінулае...
А нашае дзе? Хоць у чым-небудзь, дзе яно?
ведутся, конечно.беларускія службы ў Польшчы на той жа Беласточчыне таксама вядуцца.
"шаман наверное" (с)А то пачнецца: парады, ды як вы смееце, і ўвогуле я не разумею, тое-сёе...