Бронирование отелей через интернет

k_ja_ra

Well-known member
Mahima, заблакавалі - не знялі. Так што без перадаплаты, так.

Людзі, а вы дзе гэтыя блакаванні бачыце?
Як даведваецеся, што сродкі заблакаваныя?

Magda

Well-known member
k_ja_ra, sms оповещение по карте от банка.
А если на карте недостаточно средств или лимиты установлены, то приходит от букинга извещение, что не может снять деньги и надо проверить карту. дается обычно 24 часа на обновление данных карты.

заблакавалі - не знялі. Так што без перадаплаты, так.
вопрос спорный. денег то у тебя больше нет. :)) и отдадут тебе их незнамо когда.

Я помню, как я с таким первый раз на букинге столкнулась. Это немного шокирующе было. Правда сумма была за одну ночь, поэтому не так накладно.

k_ja_ra

Well-known member
Magda, так і пішуць у смс - блакаванне сродкаў?
Не было такога ні разу ў мяне.

Magda

Well-known member
так і пішуць у смс - блакаванне сродкаў?
У меня на банковские карты в БАНКЕ подключена услуга sms-оповещение о расходных операциях. Мне приходит sms о ЛЮБОМ расходе, включая блокировки.
Заплатил в магазине - пришло sms с суммой операции и остатком. Заплатил в инете - sms с суммой операции и остатком. И т.п. Это услуга моего банка.

Mahima

переименовалась:)
А если на карте недостаточно средств или лимиты установлены, то приходит от букинга извещение, что не может снять деньги и надо проверить карту. дается обычно 24 часа на обновление данных карты.
ага. Я, если честно, недовольна:) Заблокированные средства мне недоступны - значит, я сделала предоплату.
. Правда сумма была за одну ночь, поэтому не так накладно.
с меня сегодня пытались взять намнооого больше:)

Magda

Well-known member
Mahima, это обычно указывается мелким незаметным шрифтом на страничке на букинге. Я лично никогда эту инфу не вижу...

k_ja_ra

Well-known member
У меня на банковские карты в БАНКЕ подключена услуга sms-оповещение о расходных операциях. Мне приходит sms о ЛЮБОМ расходе, включая блокировки.
Заплатил в магазине - пришло sms с суммой операции и остатком. Заплатил в инете - sms с суммой операции и остатком. И т.п. Это услуга моего банка.
я разумею. У мяне таксама смс-апавяшчэнне падключанае. Але паведамленняў пра блакаванне, а не сняцце грошай я ні разу не атрымлівала. Вось і думаю, што гэта значыць. Што ў мяне грошы ніколі не блакіравалі, ці проста не факт, што пра гэта паведамляецца?
Проста па змоўчанні я была перакананая, што картка, якая пазначаецца пры браніраванні, мусіць быць міжнародная (звычайны электрон у мяне калісьці не спрацаваў, і бронь была адмененая, пра што я даведалася не адразу, бо не маю звычкі эл.пошту штодня прагледжваць, і добра, што ўвогуле даведалася, а то б прыехала.) і з дастатковымі сродкамі на рахунку. А выходзіць, можна браніраваць з пустой карткай?
І блакаванне для мяне такі не роўна перадаплата. Апошняя не вяртаецца, ці нават калі вяртаецца, то з дадатковымі целарухамі, і падазраю, не самымі простымі. Блакаванне - гэта гарантыя платаздльнасці ўсяго толькі. Па мне. Пры адмене браніравання, яна ж адразу ці ў найбліжэйшым часе знімаецца.

с меня сегодня пытались взять намнооого больше
ты як пра гэта даведалася?

======

пра ўзнагароджанні. Пакуль мне прыходзяць паведамленні, што я такі іх атрымаю. І не адно, але і не ўсе. З гэтага вынікае, што ўзнагароджанні па 15 у.е. могуць атрымлівацца разам з 10%-нымі, а не толькі штосьці адно з іх. Але з пэўнасцю можна будзе пра гэта сказаць тоькі пасля атрымання грошай на картку.)

Magda

Well-known member
Кьяра, у меня блокирование всегда сопровождалось смс информированием

Блокирование это безусловно предоплата. У тебя есть 2000 долларов на карте, заблокировали 1500, у. Тебя остаётся только 500

Lorena

Well-known member
Есть разные условия бронирования. Из-за них могут и блокировать и даже частично или полностью сразу снимать средства.
У нас были с бесплатной отменой до такого-то числа. С этой даты сняли сразу за одну ночь, а в день заселения остаток.

Magda

Well-known member
Виза электрон как и любая другая виза является международной картой и прекрасно работает в том числе на букинге

Lorena

Well-known member
Ещё если отмена бесплатная я изначально ввожу карту без денег.

Mahima

ты як пра гэта даведалася?
букинг сказал, что у меня 24 часа на изменение карты.
А выходзіць, можна браніраваць з пустой карткай?
я так делаю с некоторых пор.
Блакаванне - гэта гарантыя платаздльнасці ўсяго толькі. Па мне. Пры адмене браніравання, яна ж адразу ці ў найбліжэйшым часе знімаецца.
это все замечательно. У меня может сейчас не быть денег на карте, например. И? В условиях стоит "без предоплаты". Если меня лишают доступа к деньгам - это предоплата по сути.

k_ja_ra

Well-known member
Виза электрон как и любая другая виза является международной картой и прекрасно работает в том числе на букинге
цалкам мажліва. Але нават у банку папярэджваюць (папярэджвалі, калі дакладней, цяпер у мяне такіх карт няма), што працаваць яна можа далёка не паўсюль, і не ў кожнай сітуацыі. Ну і пасля згаданага мной ануліравання броні, я болей з электронамі не эксперыментавала.)

Magda

Well-known member
Детский сад про может работать не всегда. Это банк твой не хочет работать.
При не прохождении любой оплаты или блокировки, звонишь в банк и тебе точно сообщают причину отказа

Единственные организации, связанные с путешествиями, которые предъявляют повышенные требования к картам, это автопоокаты. Но там все намного сложнее. Там и визы недостаточно зачастую. У мировых автопоокатчикоа чаще всего требуется, чтобы карта билась как кредитная.

k_ja_ra

Well-known member
букинг сказал, что у меня 24 часа на изменение карты.
так і напісаў, што нам трэба заблакаваць у вас грошы?
У меня может сейчас не быть денег на карте, например. И? В условиях стоит "без предоплаты". Если меня лишают доступа к деньгам - это предоплата по сути.

Mahima, гэта не да мяне.) Я толькі пра тое, што ў тваім выпадку ўмову "без перадаплаты" ніхто не парушыў. Мне пры перадаплаце напісалі паведамленне пра тое, што я мушу пералічыць грошы туды і туды. :prankster: нейкім няясным плацяжом. Нават не карткай.
А ў іншым разе проста спісалі грошы за некалькі дзён да прыезду. Вось гэта перадаплата.

Mahima

так і напісаў, што нам трэба заблакаваць у вас грошы?
написал причины проблем с картой. Из которых подходила только одна - недостаточно средств.
Я толькі пра тое, што ў тваім выпадку ўмову "без перадаплаты" ніхто не парушыў.
:) я про факт - хотят заблокировать деньги. Значит, предоплата по сути. А что там по форме - это все понятно.

k_ja_ra

Well-known member
Детский сад про может работать не всегда. Это банк твой не хочет работать.

Magda, я не хачу спрачацца. Прабач. Я выдатна абыходжуся без электрона. Прэцэдэнт быў. Мне хапіла. Я пра яго згадала. Даводзіць банку, як яму належыць з яго картамі, мне няма ніякага інтарэсу.

Magda

Well-known member
k_ja_ra, да мне собственно все равно. У меня прецедентов различных с голдами в ассортименте, и все они решаются в рабочем порядке, это же не значит, что стоит писать, только платинум и не меньше.

У нас некоторые банки, уж не знаю из каких
Соображений так активно двигают в массы премиальные карты чуть ли не за бесплатно, что мы самая крутая страна по картам

Виза голд для студентов была на активной рекламе недавно

k_ja_ra

Well-known member
написал причины проблем с картой. Из которых подходила только одна - недостаточно средств.
можа букінг проста правярае наяўнасць сродкаў і дзейнасць карты? І зусім не збіраецца нічога блакіраваць? Ці так не бывае?

У меня прецедентов различных с голдами в ассортименте
з голдам бы я разбіралася.
У мяне не голд. Звычайны мастеркард. Але з пацверджаным банкам пакетам паслуг. Накладак пакуль не было.

Сверху