Я. У меня один отель заблокировал сумму на карте в момент бронирования на сайте (не на букинге). При регистрации проживания потребовал предьявить карту и во второй раз заблокировал сумму для гарнтии (депозита). При выселении провел оплату не в рамках заблокированной суммы, а отдельной суммой.
В итоге по приезду домой в выписке у меня было 3 снятия на одинаковую сумму.
Написали заявление в банк (Альфа это был), приложили чек из отеля, листок с бронью. Через неделю 2 суммы вернулись на карту.
Похоже было с Ависом, когда от них снятия по одному случию были как горох и каша. Написалось заявление в ББ, приложились документы. Через пару дней все лишние деньги были доступны.
Дзякуй. Толькі я не пра такія сітуацыі. Калі тройчы ў адзін і той жа час у адным і тым жа месцы спісалася адна і тая ж сума - гэта сапраўды можа быць і глюкам банка. Думаю, такія пытанні вырашальныя.
Вышэй было пра тое, што знялі грошы пры бясплатнай адмене. Ок, добра, што вярнулі. А калі б не? Ты б што банку расказвала? "Я чытала, я глядзела, у мяне была бясплатная адмена, але грошы знялі, вярніце мне мае грошы!". Так?
Але ў кожным разе, я радая, што пытанні вырашаюцца ўсё ж. Але застаюся пры меркаванні, што лепшае вырашэнне праблемы - гэта яе пазбегнуць. Іншая рэч, што не ўсяго, напэўна, можна пазбегнуць, і не ўсё залежыць ад нас.
Так ведь букинг совсем недавно стал сам брать оплату, а раньше этим занимались отели напрямую. То есть, это совсем не новость. У меня первые бронирования там были еще в 2010-м, я хорошо это помню.
а ў чым на практыцы розніца? Адрас зняцця грошай такі букінг, а не атэль? Я павыдаляла ўсе паведамленні з пошты пра гэта, а то б сама глянула. А так...асабліва ўвагі на гэта не звярнула.
=======
Вы тут пра Амстэрдам сталі расказваць. А я ўзгадала, што ў мяне падчас паездкі было зняцце з адрасам Амстэрдам. Смс-ка прыйшла (што дзіўна, бо ў мяне смс-кі ад сумы 10 рублей, а там былі 6 белар. капеек, сума рэальна капеешная). Зняцце і тут жа (секунд 10 парйшло) зварот гэтай аццкай сумы. Я ўжо грэшнай справай падумала, што гэат таксама была якая парврка. Але нюанс у тым, што аўтар зняцця убер Амтэрдам. Штосьці я ўжо пачынаю хвалявацца. Гэта картка пазначаная як разліковая ў уберы. Выходзіць, да яе мае доступ і жук і жаба? Я ў Амстэрдаме не была нават, калі што.) Не тое што убер не выклікала.
Трызненне нейкае...