Быть ли бесплатной медицине - 2

Zoryana

Well-known member
Мне здаецца, гаворка тут пра тое, што чыноўнік можа прыняць нейкі падарунак, ну напрыклад, тыя ж кветкі, ці цукеркі, але яго каштоўнасьць не мае быць болей, як 1000 руб. У гэтым выпадку ён, падарунак, ня лічыцца хабарам. У адваротным выпадку (даражэй, як 1000руб) - гэта ўжо хабар.))) Я не ўпэўнена, але , здаецца, таксама пра гэта штосьці чула.

Кьяра,я о таком "классификаторе" не читала и не слышала, потому и интересуюсь. А вот что я знаю наверняка, так это следующее:
Давайте дадим определение данному термину. Взятка - выгода или материальная ценность получаемая должностным лицом за определенные действия (услуги) или бездействие в интересах того, кто дает взятку. Подарок или откат должностному лицу, который отвечает, например, за закупки или выбор поставщика, является так же взяткой.
Взятка в России является противозаконной и попадает под статью уголовного кодекса РФ 290 и 291 (Дача и получение). Как правило, взятка путем банальной передачи денежных средств имеет место при мелких взятках (дорожная полиция, медицина, образование). Взятки более серьезного уровня и объема, как правило отрабатываются совершенно другими схемами.
Есть сайт,народного контроля антикоррупционной деятельности http://www.nocorruption.net/tariffs.html Согласно сведениям, приведенным на этом сайте в медицине сумма денежных средств в 500 российских рублей или равноценный подарок классифицируется как взятка. (В ГИБДД, кстати, от 50 российских рублей)

Мне здаецца, гаворка тут пра тое, што чыноўнік можа прыняць нейкі падарунак, ну напрыклад, тыя ж кветкі, ці цукеркі, але яго каштоўнасьць не мае быць болей, як 1000 руб. У гэтым выпадку ён, падарунак, ня лічыцца хабарам. У адваротным выпадку (даражэй, як 1000руб) - гэта ўжо хабар.))) Я не ўпэўнена, але , здаецца, таксама пра гэта штосьці чула.

Кьяра,я о таком "классификаторе" не читала и не слышала, потому и интересуюсь. А вот что я знаю наверняка, так это следующее:
Давайте дадим определение данному термину. Взятка - выгода или материальная ценность получаемая должностным лицом за определенные действия (услуги) или бездействие в интересах того, кто дает взятку. Подарок или откат должностному лицу, который отвечает, например, за закупки или выбор поставщика, является так же взяткой.
Взятка в России является противозаконной и попадает под статью уголовного кодекса РФ 290 и 291 (Дача и получение). Как правило, взятка путем банальной передачи денежных средств имеет место при мелких взятках (дорожная полиция, медицина, образование). Взятки более серьезного уровня и объема, как правило отрабатываются совершенно другими схемами.
Есть сайт,народного контроля антикоррупционной деятельности http://www.nocorruption.net/tariffs.html Согласно сведениям, приведенным на этом сайте в медицине сумма денежных средств в 500 российских рублей или равноценный подарок классифицируется как взятка. (В ГИБДД, кстати, от 50 российских рублей)

k_ja_ra

Well-known member
Zoryana, Вы ўпэўнены, што хочаце менавіта ў тэме медыцыны гэта абмяркоўваць?))
Увогуле, я стараюся Вам не адказваць. Каб не правакаваць. Але, калі ўжо пачала, дык каб не вяртацца да гэтага болей... Даўно хацела Вам сказаць. У Вас дзіўнай прыгажосьці мянушка (нік). Я сур'ёзна. Паспрабуйце адпавядаць ёй, калі ласка. Маю на ўвазе на форуме.) Бо ў рэале наогул нікому не вядома, што кожны з нас з сябе ўяўляе.)))

Пачаўся працэс пераўтварэння РГА "Белая Русь" у партыю ўлады. Ініцыятарамі стварэння партыі выступілі члены першаснай арганізацыі РГА "Белая Русь" - урачы "Добрушскай цэнтральнай бальніцы".
Добрушскі медыкі выступілі з прапановай па пераўтварэнню РГА "Белая Русь" у партыю народнага адзінства "Белая Русь". Як паведаміла дзяржаўнае агенцтва БелТА, ініцыятыва першаснай арганізацыі "Добрушская ЦРБ" знайшла аднадушную падтрымку ўсіх прысутных на пасяджэнні,

Ну вось, а казалі, што медыкі - далёкія ад палітыкі.:)

Последнее редактирование:

Zoryana

Well-known member
Zoryana, Вы ўпэўнены, што хочаце менавіта ў тэме медыцыны гэта абмяркоўваць?))

Даўно хацела Вам сказаць. У Вас дзіўнай прыгажосьці мянушка (нік). Я сур'ёзна. Паспрабуйце адпавядаць ёй, калі ласка. Маю на ўвазе на форуме.)

Кьяра, а вы уверены, что хотите обсуждать мой аватар в этой теме? :)
Ваша позиция, Кьяра, мне глубоко симпатична. Поэтому я тоже стараюсь не вступать с вами с дискуссии.
Что касается обсуждения в данной теме, то мне действительно интересен вопрос легализации подарков и денежных вознаграждений в сумме до 1000 RR, о чем писала Солнцева. Согласно правилам форума я, как и любой его участник, могу задать вопрос, разве нет?
P.S. Даўно хацела задаць вам некалькі пытанняў аб новых правілах беларускай граматыкі. Але верагодна, гэтыя пытанні лепш у асабістую старонку?

Marisol

Active member
Пачаўся працэс пераўтварэння РГА "Белая Русь" у партыю ўлады. Ініцыятарамі стварэння партыі выступілі члены першаснай арганізацыі РГА "Белая Русь" - урачы "Добрушскай цэнтральнай бальніцы".
http://www.belta.by/ru/all_news/pol...ovanii-ROO-Belaja-Rus-v-partiju_i_574526.html
На мероприятии члены районной организации и ее первичной организации учреждения здравоохранения "Добрушская центральная районная больница" выступили с инициативой по преобразованию РОО "Белая Русь" в партию народного единства "Белая Русь".
Фраза сформулирована на редкость коряво... непонятно, какой именно член из присутствующих это предложил:)))

k_ja_ra

Well-known member
а вы уверены, что хотите обсуждать мой аватар
Мне здаецца, я цалкам зразумела напісала. ))) Не аватар, а нік. (я ніколі, ці амаль ніколі, не хлушу. І калі я кажу, что мянушка, то бо нік, мне падабаецца, то гэта так і ёсьць.) Абмяркоўваць - не хачу. Проста сваю прапанову да Вас выказала. А далей ужо Вашае права, як з той прапановай абысьціся.:)

аб новых правілах беларускай граматыкі
Баюся Вас расчараваць, але гэта дакладна не да мяне. Я аматар, не прафесіянал.

prosto_kat, :)))

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
Сейчас читаю " Каласы", и нашла там дивное про врачей ( ну или близко к ним).
Говорю же, можно вести себя вообще как угодно, а память предков вон что шепчет:
" Нездарма нябожчыка Рамана лiчылi за ведзьмака. Сам Акiм Загорскi такому глупству, вядома, не верыў, але яны, яны ж усё верылi. Ды i як было не верыць, калi Раман лячыў травамі скурапею1 i скулы, упраўляў звiхi, выводзiў цяменнiк, браў на рукi дзяцей з пярэпалахам i глядзеў iм у вочы, i дзецям адразу рабiлася лягчэй.
А такiя справы без нячыстай сiлы, вядома, не робяцца. I кожнаму нават самаму разумнаму варажбiту, нават таму, хто не ўжываў сваёй сiлы на злое, даводзiцца пасля смерцi расплачвацца.
Прыходзiць такi час, і вядзьмак павiнен залезцi у падпечча, лепей за ўсё ў лазнi. I менавiта так аддаць д'яблу душу. Там i павiнен быў Раман зводзiць з д'яблам апошнюю рахубу. I побач з iм абавязкова мусiў быць сын."

Анестезия

мечты сбываются:)
Один раз мне встретилась анестезиолог, нив какую не хотела брать... Пришлось дать силой
вот..вот поэтому мне прище взять все эти авоськи и коробки(не деньги,их я тоже не беру),потому что все равно будут запихивать..а -надцатиминутные препирательства неприятны обеим сторонам..потому одна из них считает,что обязана отблагодарить обязательно..а второй слишком долго обьяснять,что она стоит больше коробки конфет)))..а денег не берет из принципа..))

Zoryana

Well-known member
quote="Urban;5975301"]а как этот вопрос относиться к теме белорусской медицины?[/quote] Этот вопрос, Urban, уместнее адресовать Солнцева,
У нас, кстати, до 1000 рублей можно совершенно легально благодарить чиновника-не считается взятой.
(тоже из данной темы, кстати)

Я аматар, не прафесіянал.
Я лічу, што быць аматарам беларускай славеснасці не дае прэферэнцый пісаць на гэтай мове з памылкамі. Калі людзі, якія лічаць сябе непрафесіяналамі, пачынаюць дараваць сабе такія памылкі - тады і з'яўляюцца праблемы. У тым ліку і ў медыцыне.
Заўважу ў чарговы раз, што выказваю выключна сваё суб'ектыўнае меркаванне

Анестезия

Вот когда таким манером деньги суют....
:yes:угу..тоже один раз нашла в кармане халата 10 баксов..кто запихнул,так и не поняла..но было и стыдно,и противно...

Как ни приду- то отслойка, то недоношенный, то ВПС.
как говорила одна хорошая врач:"Каждому доктору достаются те случаи,с которыми он в состоянии справиться"))

Я лічу, што быць аматарам беларускай славеснасці не дае прэферэнцый пісаць на гэтай мове з памылкамі
На русском языке тоже многие пишут с ошибками ))) Так что - вообще не писать?

Marisol

Active member
На русском языке тоже многие пишут с ошибками ))) Так что - вообще не писать?
А вот и живой пример:
Согласно сведениям, приведенным на этом сайте в медицине сумма денежных средств в 500 российских рублей или равноценный подарок классифицируется как взятка.
Явные траблы с пунктуацией, однако человек мнит себя... хм... профессионалом:)))

k_ja_ra

Well-known member
Я лічу, што быць аматарам беларускай славеснасці не дае прэферэнцый пісаць на гэтай мове з памылкамі.
Збольшага я з Вамі згодна.:). Але. Па пунктах.
1. Увогуле, мне непрыемна, калі фарумчане, не маючы іншых довадаў па тэме гаворкі, пераходзяць на тэму арфаграфіі.
2. Мне здавалася, что я асабіста ніколі не давала падстаў на такія заўвагі. (маю на ўвазе свае паводзіны на форуме, а не адсутнасьць памылак). Больш таго, з расейскай мовай, здаецца, праблем, прынамсі вялікіх, у мяне не было.
3. Калі Вам насамрэч цікава, я ВУЧУСЯ размаўляць. Так сама, як пісаць па-беларуску. Адна з фарумчанак нават дадала такую фразу сабе ў подпіс. (ужо думаю, можа і мне так зрабіць, как меньш пытаньняў было?)
4. Я буду Вам шчыра ўдзячна ( уласна кажучы, ня толькі Вам, але і ўсім фарумчанам), калі Вы (яны) будзеце мае памылкі выпраўляць. Я цалкам сур'ёзна. Прычым нават ня трэба ў л/с. Лепей у эфіры. Бо мне, паверце, ня так сорамна рабіць памылкі, як ня ведаць роднае мовы наогул. Яшчэ раз: я буду за тое ЎДЗЯЧНА. (ставіце цытату - і выпраўляеце. Паверце, другі раз я ўжо гэтую памылку не зраблю. Я хутка вучуся). Загадзя дзякуй.
5. І апошняе. Шчыра кажучы, правілы сучаснай арфаграфіі мяне цікавяць значна меньш, чымся тыя правілы, якія існавалі да 1933 года. Такім чынам, рызыкну ваказаць здагадку, што палова маіх памылак з Вашага пункту гледжаньня, такімі на самой справе не з'яляюцца.

З павагай.

пс: мае прабачэньні за офф.

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
Кьяра, ну на кого ты обращаешь внимание... Не мечи бисер.

Анестезия

До операции ни один адекватный врач не позволит себя благодарить, хотя бы из суеверия...
ой,сказала бы я ,где врачи до операции берут..да неохота коллег компроментировать..но это скорее исключение,ежели правило..

Ужас, Катя... Скорее всего копали под твоего коллегу...
да сплошь и рядом это...у нас тоже ,когда я работала в инфекционке,пришел к доктору мужчина с ребенком.мол,посмотрите мальчика,не хотим в приемном сидеть долго..благо врачу что-то где-то екнуло и она вежливо послала их в кабинет платных услуг..на след.день пришли с извинениями из обэпа...
когда врача "благодарят" материально
да,коробка несьедобных,пролежавших год конфет гораздо лучше...

А еще есть такой прикол-совещания! Сидит
знали бы вы,как они нам жить мешают..особенно те,о которых узнаешь за час до начала..а работы вагон..

аматарам беларускай славеснасці не дае прэферэнцый пісаць на гэтай мове з памылкамі
а увогуле..лепш пісаць на РОДНАЙ мове з памылкамі,чым ня пісаць зусім..

Тасана

New member
Такім чынам, рызыкну ваказаць здагадку, што палова маіх памылак з Вашага пункту гледжаньня, такімі на самой справе не з'яляюцца.
+ 10000. Спасибо Вам за Ваши посты. Я думаю, что нам всем приятно, что человек не так давно переехавший в Беларусь делает замечания по поводу беларускай мовы и он, безусловно, имеет право не знать о наркомовке и тарашкевице. :)
Возблагодарим же все вместе этого человека!!! :)

Сверху