Чем живут наши подростки? АРХИВ

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Magda

Well-known member
я ж пішу, што нам трэба фізіка і матэматыка ў аб'ёме большым за школьны. Бо на гэтыя прадметы мы робім стаўку для будучай прафесіі. Па-мойму, усё якраз празрыста.
k_ja_ra, к ЦТ по физике готовятся за 1 год. Для программистов ФИЗИКА нужна как собаке 5-я нога.
Физики позамежами школьной программы на ЦТ 1 задача. Ради нее с 8 класса ходить на курсы... Все празрыста.
Свои мотивы всегда честные и празрыстые.
А чужие всегда плохие.

k_ja_ra

Well-known member
м.м.м. штосьці я захапілася. Мы тут па тэме? ці з усім гэтым халіварам варта было ў якое іншае месца? :)

Mahima

переименовалась:)
а калі іспанская спатрэбіцца, а вучыў нямецкую?
а если для будущей профессии история понадобится, а ты физику продвигала?
школьнай англійскай (менавіта англійскай, уся астатняя экзотыка - у сад) для першапачатковага старту - цалкам дастаткова.
где как преподают.

k_ja_ra

Well-known member
Magda, ці не ты пісала, што мала паступіць, трэба яшчэ магчы па выбранай спецыяльнасці вучыцца? І працаваць потым, разумеючы, што робіш, а не тупа лічбачкі ў існыя формулы падсташляць.
Я анват ен веру, што гэта ты мне пішаш. Ну і пра фізіку. Пры тым, што я б можа і хацела, імавернасць таго, што дачка пойдзе ў праграмісты, імкнецца да нулю. На сённяшні момант. Дапускаю, што штосьці можа змяніцца. Прапаную варыянты. Але не факт, далёка не факт.

Magda

Well-known member
трэба яшчэ магчы па выбранай спецыяльнасці вучыцца?
На ФПМИ физики 0. На мехмате, КСИСЕ физики крошечно. Школьной программы выше крыши.

Ради будущей профессии (чтобы успешно учиться) надо математику и информатику поднимать.

k_ja_ra

Well-known member
а если для будущей профессии история понадобится, а ты физику продвигала?
а я і напісала, што гэта ўжо ўстаноўка. Хіба не? Гэта Магда сказала, што проста манёўр. Устаноўка, якую ўжо давядзецца зламаць, калі на гісторыю захочаш. Але вызначацца ўжо ўсё адно трэба. Для гэтага я і на курсы ў тым ліку дзіцё аддала. Паспрабаваць. Не пайшло б - шукалі б далей.

На ФПМИ физики 0. На мехмате, КСИСЕ физики крошечно. Школьной программы выше крыши.
ну....нам на сёння фізіка падабацца ізволіт.:) Мы на фізфак нібыта хочам.))))) На управленческую деятельность. :crazy:

Mahima

Але вызначацца ўжо ўсё адно трэба.
таки да. Поэтому немецкий для многих предпочтительнее. Потому что охватить все невозможно.
Но да
А чужие всегда плохие.

k_ja_ra

Well-known member
Показания меняются. Вот честно. Извини.....
чакай. У якім месцы?
Выкладвай. Я сама з задавальненем разбяруся. Тэма мне важная і цікавая бо.)

ну і так. У якім месцы я хоць раз пісала пра несумленныя матывы? Каго б не было? Я якраз пра сумленнасць. Што давайце не будзем падмяняць паняткі.) А то ў вас не ўстаноўкі, не, польскую вучачы. Для сябе чыста. Цікавасць да моў.) А ў мяне ўстаноўкі, яе не вучачы.)

Magda

Well-known member
чакай. У якім месцы?
Пару дней назад ты написала, что в ужасе от проходных на платное. Я тебя специально спросила, какие факультеты имеешь ты в виду. Ты сказала айтишные. Теперь уже физфак вылез как желание.
Разобрались?

У меня понятие простое. Родители хотят, чтобы в школьный период дети занимались развитием мозга (продуктивной деятельностью). Если в школе все хорошо, то и этого довольно. Если родителям кажется, что дети недостаточно заняты, то стараются пихнуть куда-то. При том пихнуть получается только с желанием ребенка. Не всех пихнешь на физику-математику, кого-то пихают на биологию. Или языки.
Это все ВОЗМОЖНОСТИ. В меру понимания родителей.
То, что из этого вырастет профессия, вовсе не факт.
Или уезд в Германию исключительно от изучения немецкого тоже не вырастет.

Помимо этого некоторые дети занимаются спортом, рисованием, музыкой, танцами. И вовсе не факт, что это будет их профессией.

Mahima

А то ў вас не ўстаноўкі, не, польскую вучачы. Для сябе чыста
я ж тебе уже предложила не выдумывать:))) Не надо будет ни в чем убеждать никого.
В МОЕМ конкретном случае есть четкая необходимость - и ты в курсе вполне. И сын вполне в свои 16 лет способен без всяких установок сделать выбор в данном случае. наверное, я научила его анализировать.
Однако он очень неплохо выучил еще и английский - на курсах, прикинь. Без установки - в восьмом классе начал. Гораздо раньше польского. Шоб было, да.
Ну и есть еще куча народу, которые без установок учат и немецкий, и китайский, и бог знает еще что. Потому что нравится - ну вот как твоей физика. Потому что когда настанет момент - может оказаться поздно выучивать.
Хотя , как я понимаю, при полной ориентации на здесь момент не важен и не настанет.

Это все ВОЗМОЖНОСТИ. В меру понимаю родителей.
+

k_ja_ra

Well-known member
Magda, я пісала, што гляджу (вывучаю, прагледжваю) ІТ-шныя. Як самы скрайні выпадак. Як самае страшнае, што можа адбыцца, разумееш? Што а што мне яшчэ глядзець, пакуль я не ведаю, куды мая збярэцца? Гляджу самае страшнае. Каб быць гатовымі, калі што. Пра тое, што мая туды збіраецца, я ні разу, ну ні разу не пісала, бо гэта не так! Зусім пакуль не збіраецца, хаця я б, паўтаруся, можа і хацела. Я прагледжваю проста каб крыху маштаб трагедыі разумець, разумееш? Мажліва, дарма, раз нам яно, хутчэй за ўсё і не прыдасца. Мажліва дарма сама сябе накручваю. Але ўжо гэта іншае пытанне.
У мяне знаёмае дзяўчо (вельмі далёка знаёмае, праз бацькоў інфа даходзіць) на веб-дызайн збіраецца. Зноў жа, хоць якая зачэпка для прагляду. Куды мне глядзець? Не, ну я магу і на пед паглядзець і супакоіцца. А толку?
Я цябе пытала пра курсы, так. Менавіта з мэтай паказаць, а раптам зацікавіцца? Але пакуль ёй гэта не трэба. А фізіка - цікава. На курсах падабалася. Хлопчык аднакласнік, сябар фізікай цікавіцца. Дэкан (я ужо пяты раз пра гэта пішу, пардон) спадабаўся. Усё. Чалавек на фізіку сабраўся. Я не супраць. Жывём-вучымся далей. Чакаем, пакуль што выплыве, пакуль што натхніць, пакуль якая вызначанасць будзе.
Разабраліся? )

Magda

Well-known member
Але пакуль ёй гэта не трэба. А фізіка - цікава. На курсах падабалася.
Но немецкий и польский же не могут нравиться? Только физика..

Як самае страшнае, што можа адбыцца, разумееш?
Не.. не очень если честно. Еще 4 года. ВСЕ может поменяться. У вас, в ВУЗах, на ЦТ. Поэтому мне непонятно, зачем пугаться страшных IT, на которые даже не планируется идти.

k_ja_ra

Well-known member
У меня понятие простое. Родители хотят, чтобы в школьный период дети занимались развитием мозга (продуктивной деятельностью). Если в школе все хорошо, то и этого довольно. Если родителям кажется, что дети недостаточно заняты, то стараются пихнуть куда-то. При том пихнуть получается только с желанием ребенка. Не всех пихнешь на физику-математику, кого-то пихают на биологию. Или языки.
Это все ВОЗМОЖНОСТИ. В меру понимания родителей.

Помимо этого некоторые дети занимаются спортом, рисованием, музыкой, танцами. И вовсе не факт, что это будет их профессией.
з гэтым усім згодная.
Мне здавалася, што вышэй размова пра іншае крыху была.) Але я не супраць ад таго вышэй сысці.) Мне апошняе цікавей.:)

Но немецкий и польский же не могут нравиться? Только физика..
могуць.) Безумоўна, могуць.)

але мая на курсы не ад любві да мастацтва ходзіць. А таму што прафесія там будзе. А значыць, гэта трэба вучыць. Ад любві да мастацтва у нас ф/к.:) Вось тут так.) Чыстая любоў. Бескарыслівая.:)

k_ja_ra

Well-known member
Не.. не очень если честно. Еще 4 года. ВСЕ может поменяться. У вас, в ВУЗах, на ЦТ. Поэтому мне непонятно, зачем пугаться страшных IT, на которые даже не планируется идти.
я ўсім пачынала цікавіцца загадзя. Ад уступных у гімназію да ЦТ. Для мяне так правільна. У мяне павышаная трывожнасць. Мне трэба валодаць сітуацыяй. Адчуванне валодання мяне супакойвае, а набываецца яно атрыманай загадзя інфармацыяй. Уяўленнем, як гэта будзе, і што я буду пры гэтым рабіць. Чым болей я ведаю - тым мне спакайней і тым больш адчування, што ўсё пад катролем і нармальна. Гэта ўжо ў псіхальтанку, так. Але як ёсць.) У апошні момант - у мяне будзе паніка і істэрыка. Не мой варыянт.

Goldenflow

Well-known member
А если у человека Родина в Островце или там под Могилевом, где этот целлюлозный завод воняет и люди задыхаются или еще в подобных местах - то что делать - отравлять своё здоровье, но зато жить на Родине? А экология у нас в стране очень плохая и уж тем более в Минске... :(
Я стала обращать внимание на землистый цвет лица соотечественников, и на плохие зубы.Во время визитов на родину и по телевизору. И дети судя по форуму, и по детям подруг в Минске болеют очень часто. Сейчас в группе на фб люди делятся впечатлениями о поездке на родину( беларусы) все пишут что в Минске дышать нечем, загазованность страшная. Это пишут жители не деревень, а мегаполисов.Грустно

Watch and wait

Well-known member
Сейчас в группе на фб люди делятся впечатлениями о поездке на родину( беларусы) все пишут что в Минске дышать нечем, загазованность страшная. Это пишут жители не деревень, а мегаполисов.Грустно
я могу ошибаться,но в НЙ экология гораздо хуже.

Я стала обращать внимание на землистый цвет лица соотечественников, и на плохие зубы
нездоровое питание...100%,а зубы-это дорого.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху