Детский офтальмолог - ЧАВО на первой странице

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Караул

уплыла
У меня вопрос по линзам, есть ли значение размер глаза? В подборе линз доктор сказала, никакого, подбирают всем детям, вопрос только один - сможет ли сам одевать ребенок.
Пробовала младшая, не выходит. Говорит, вся проблема в размере, то есть возраст, размер ребенка и т.д.

Караул

уплыла
СчастливыВместе, обычно 8,4 - 8,7 (линзы)
Старшей подбирали три раза, обычно из того, что у них продается (там, где обращались). Ciba, Jonson, там 8,4 - 8,6

Но понятно, что не судьба носить линзы, не может открыть глаз

Радиус кривизны на комфорт ношения влияет.
С линзами может и получится позже, с возрастом чувствительность глаза может меняться. Пробуйте раз в год.

Караул

уплыла
Кстати, у кого какие линзы, или мне во взрослую пойти.

Столько лет носит старшая свои джонсон, думаю, может, поменять на более новые. Хотя за 8 лет ничего так особо в том, что у нас продается, не изменилось.

Vasilisik

Well-known member
Девочки, подскажите, где лучше покупать линзы. Врач рекомендует перевести дочку на линзы с очков. Хотим попробовать, но как-то растерялись и не знаем куда податься

Караул

уплыла
Vasilisik, я смотрю, где дешевле -) Подруга раньше привозила из Москвы, сейчас, наверное, цены сравнялись. Но это я покупала на год.
Младшая так не смогла одеть линзы

А первый раз вам в подбор линз. Куда конкретно, не скажу. Я звонила по двум клинкам, что посоветовал окулист в детской, ценник был негуманный - 50р, как в НЗ сходить

Rovba

Active member
Vasilisik, мы покупаем только (более 10 лет так точно) на мельникайте 4, комн 110, тел 8029 1141516, 8017 3285015, 8029 388 5015

k_ja_ra

Well-known member
о, я якраз у час.

Людзі, у каго дзеці носяць лінзы, калі носяць, скажыце, гэта ўвогуле з жыццём сумяшчальна?
Пасля сённяшняй кансультацыі і першых спроб надзець, зняць, праслухвання інструкцый аб тым, як лінзы даглядаць, мыць, захоўваць і ўсё такое, мне здалося, што гэта з жыццём амаль несумяшчальна. Я ў поўным трансе, не кажучы ўжо пра дзіця, і пакуль думка адна: плюнуць на заплачаныя за ўсё 50 руб, выкінуць і жыць далей спакойна з акулярамі.
Супакойце мяне, клск, а?

Девочки, подскажите, где лучше покупать линзы. Врач рекомендует перевести дочку на линзы с очков. Хотим попробовать, но как-то растерялись и не знаем куда податься
нам у "новым зроку" параілі оптыку на В.Харужай, 25 і дакладна тамтэйшага доктара. Якая падбірае, кансультуе, вучыць і ўсё такое іншае. Аб доктары самыя лепшыя ўражанні. Аб лінзах - чытайце вышэй. ))))

Караул

уплыла
k_ja_ra, а почему несумяшчальна? Что там сложного, снял, прополоскал, положил. Я не помню, контролировала я или нет. Все сама дочка. Без проблем уже лет 10. Двухнедельные. Мелким детям можно однодневные в плане гигиены. Наверно. Я там не помню, что с водой, какой процент
А какие линзы и жидкость рекомендовали?

k_ja_ra

Well-known member
Караул, лінзы Air optix астыгматычныя, месячнага карыстання. Вадкасць Bio true.

Что там сложного, снял, прополоскал, положил.
напэўна, яно так і ёсць, іначай бы людзі іх не насілі, але пакуль здалося космасам.
Мы ў оптыцы гадзіну правялі. Амаль увесь гэты час лінзы спачатку надзявалі, потым знімалі, а потым інструкцыі па доглядзе выслухвалі. На маю псіхіку гэта занадта. Таму і прашу цвярозых водгукаў бывалых, каб выдыхнуць.)

Караул, можна я спытаюся?
1) Кантайнер таксама трэба мыць? Штодня? Спецыяльнымі анучачкамі ці бінтамі?
Чытаю буклеты, якія нам далі з сабой, пра мыццё кантэйнера нідзе не пішуць. Толькі пра тое, што раствор нельга карыстаць паўторна. А доктар пра мыццё кантэйнера гаварыла.
2) вось лінзы ляжаць у кантайнеры. Раніцаю дачка іх надзявае. Перад надзяваннем трэба яшчэ раз спаласківаць гэтай спецыяльнай вадкасцю ці гэта неабавязкова, яны ж у кантайнеры дызынфецыраваныя ляжаць? (забыла гэты момант)
3) калі лінзы адзін ці некалькі дзён не носяцца, а проста ляжаць у кантэйнеры, іх усё адно трэба вечарам дастаць, прамыць і ў свежы раствор у кантэйнер апусціць? Зноў жа нам так доктарка расказвала, а ў буклетах чытаю, што калі кантэйнер не адкрываецца, то лінзы могуць там да месяца ляжаць.

Караул

уплыла
k_ja_ra, рассказывали, что промывать каждый, даже если не носишь. Когда одевать, в ладонь жидкость и прополоскать. Дочка делала, потом перестала. И мыть водой контейнеры, мне говорили, нельзя. Только жидкостью. Но может, сейчас все по-новому -)
А есть астигматические 2 недельные? Мне советовали чаще менять, замыливаются за месяц. Это для детей

Караул

уплыла
k_ja_ra, первое время пусть очки и контейнеры носит в школу. Вдруг дискомфорт, снять захочет. Дочка так пару раз, в бассейне одну смыло, один раз дискомфорт или болеть начинала. Во время болезни, насморка, простуды, нежелательно

Vasilisik

Well-known member
сказалі, што няма.

вадкасцю, так, не вадой.

дзякуй.) будзе спрабаваць карыстацца.) Спадзяюся, што будзе ўсё не так страшна, як пакуль падаецца.:)

А колькi дзiцяцi год?
Мы рызыкнулi. Учора купiлi у воптыцы на Куйбышава 75. Там доктарка паказала як карыстацца i мы паехалi да хаты.
Сення адзелi з першай папыткi. Знялi таксама. Дачцэ спадабалася у лiнзах больш, чым у акулярах. Лiнзы i вадкасць як у вас. На вачах былi з 10 гадзiн да 23.30
Усе было добра.
Дачцэ 9 гадоу.

Vasilisik, мы покупаем только (более 10 лет так точно) на мельникайте 4, комн 110, тел 8029 1141516, 8017 3285015, 8029 388 5015

Вот нас отправляли из Нордина туда, но мы туда не доехали, а заехали туда, где все время очки делаем. Спросили однодневки, нас от них отговорили, в итоги купили на месяц. Решили окончательно определимся как поносит пару недель, а там в НЗ на сентябрь записались, заодно проконсультируемся (хотя там еще вспрошлом году рекомендовали, но мы все не решались, точнее сказать я) :))))

Vasilisik

Well-known member
Vasilisik, вы малайцы, праўда. Пасля сёння я гэта магу з пэўнасцю сказаць.)
Маёй 14. Насіць сказалі, пачынаючы з 2-х гадзін у дзень, паступова час павялічваючы. Дачка сёння ў оптыцы надзявала і знімала лінзы сама, пад кіраўніцтвам і з дапамогай доктаркі. У доктаркі надзвычайнае цярпенне. Асабіста я ўжо сядзела азвярэлая.)))))

Мая проста так марыць зняць акуляры, што гэта такая дробязь для яе сесцi перад люстэркам i адзець лiнзы. Бо iншага шанца зняць акуляры у нас на жаль няма :( Але сення увесь час на носе шукала акуляры каб паправiць :)))))) гэта было так смешна:)))))

Vasilisik

Well-known member
ёсць меркаванне, што лінзы могуць запаволіць хуткасць падзення зроку (мне доктар тлумачыла, чаму). Асабіста для мяне гэта асноўны матыў звязвання з лінзамі да моманту, пакуль дзіця не стала канчаткова самастойным. У маёй якраз самы крытычны для падзення зроку ўзрост падыходзіць, ці лепей сказаць, ужо падышоў .

Так, сапрауды. Але гэта мае матывы падтрымаць лiнзы :))) А дачушцы хочацца быць без акулярау. Малая ж яшчэ. А нам акрамя падзення зроку, трэба яшчэ утрымаць скос, каб не павялiчыуся. А доктарка кажа, што гэта дзейнiчае.

Марфа Васильевна

зимофобка-летофилка
скажите, врачу (окомедсон) нужна карточка ребёнка из п/к?
в п/к год назад дальнозоркость ставили, в этом году - близорукость. для врача нужна эта динамика?

Караул

уплыла
Марфа Васильевна, я делаю ксерокопию всего -) ну такой маньяк бумажный. И складываю по папочкам все обследования и по детям -)))
А по вопросу - смотрят динамику. В НЗ я приносила все прошлые обледования, что бы посмотреть, как изменилось за год.

Rovba

Active member
скажите, врачу (окомедсон) нужна карточка ребёнка из п/к?
в п/к год назад дальнозоркость ставили, в этом году - близорукость. для врача нужна эта динамика?
важна. я всегда со всеми карточками везде катаюсь. поэтому лучше взять.

что касается линз. я сама уже 30лет их ношу. я не призываю поступать, как я, но по моему опыту реально ничего страшного не случится
если вы линзы носите немного дольше положенного срока (при правильном уходе)
если вы контейнер будете мыть водой из под крана, а не жидкостью
и еще мой совет- если жидкость, которой вы пользуетесь вам подходит (чистит хорошо), не меняйте ее просто так. у меня был период, когда не было в продаже реню и я покупала, что было. я испортила четыре пары линз... после этого больше никогда не экспериментировала.
по поводу- линзы сдерживают развитие близорукости- это не маркетинговый ход, а мировой опыт. это единственное, наверное, в чем сходятся все врачи мира.

Последнее редактирование:
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху