Дополнительное образование для школьников: школы юных, Юни-центр и т.д.

Parole

Well-known member
Марфа Васильевна, мне кажется что это и есть приглашение, нет? ))

Magda

Well-known member
Может кому то пригодится. :))

Я уже давала как то ссылку на эту книжку. Да она устарела.
===
Душистов Д.В. Решение 50 типовых задач по программированию на языке Pascal
===
Это просто идеальный !!!! практический сборник для начинающих на паскале.
Заодно, чтобы понять, надо ли тебе это вообще.

Parole

Well-known member
NataK, во-первых это впервые будет. А во-вторых, вероятно как решит ребенок так и пойдет

Irinka-22, на прошлой странице уже обсудили )))

Parole

Well-known member
Я только не пониимаю, они зачем то сделали в одно время и в одной аудитории тестирование из разных классов. К примеру 5 и 6 классы у группа в аудитории 433 в 9:45. У еще одной группы и 5 класса и из 6 класса будет в аудитории 353 в 9:45. И так далее. Какой в этом практический смысл? Одни и те же задания будут?

Kroshkis

Well-known member
Я тоже пролистала 5 и 6 классы и не поняла..
может 5 с 6 будут садить чтоб не списывали )))

k_ja_ra

Well-known member
А кратко, тезисно, не можете здесь написать? На собрании не были.
Караул ужо крыху напісала.
Паколькі я зусім не ў тэме, то для мяне цікава было паслухаць усё: тое, што алімпіяды праводзяцца толькі на мове паскаль і С++, менавіта таму Юні ў першую чаргу і пераважна з імі працуе. Што паскаль сапраўды зусім неабавязковае звяно, хаця і цалкам сабе нармальная вучэбная мова. Што ў школе можа выкладацца любая мова праграмавання пры жаданні настаўніка. Іншая рэч, што друкаваныя падручнікі ёсць толькі на паскалі, і таму... Што цалкам мажліва, паскаль скора прыбяруць са школ ан мас, і яго месца заменіць пітон. Што пачынаць можна з любой мовы, і з С++ у тым ліку. Прынамсі ад +- класа 7-га (калі мы бяром сярэдняга вучня). Хтосьці можа і раней, камусьці і пазней складана.
Пра алгарытмы цікава. Што вывучаюць у Юні 60 асноўных, засваенне якіх дазваляе ўдзельнічаць і нават перамагаць у алімпіядах узроўню район, горад і нават рэспубліка. Для міжнародных гэтага мала. Што пачынаць неабвязкова з навучання нейкіх там элементарных алгарытмаў ці іншых асноў, хай сабе ў займальнай форме. Можна знаёміцца паціху з мовай праграмавання і ўжо на ёй спрабаваць штосьці рашаць/рабіць.
Разумею, што гэта не амерыка для абсалютнай большасці нармальных людзей.) Але для мяне амаль амерыка. ) Прынамсі было вееельмі цікава паслухаць.)

Таксама ва многім паяснілі пра кожную з груп, якія прапануюцца ў Юні. Прадставілі выкладчыкаў, якія прысутнічалі.
Цяпер, пачуўшы гэта, вызначыцца хоць крыху прасцей.)

Последнее редактирование:

Марфа Васильевна

зимофобка-летофилка
Нифига не будут тестировать и переформировывать группы в юни. Препод сказал, что сегодня будут решать 20 задач за пятый класс (шестиклашки) разберут, что не успеют решить - на дом. Вроде ж на собрании был намек на тест... Наверное, я неправильно поняла.

юлия75

Active member
Марфа Васильевна,это на собрании намекали на тест? зачем это в юни за деньги.на мехмат понятно, что все бесплатно хотят. пойдем в пятницу в бгу. посмотрю что там и как

Марфа Васильевна

зимофобка-летофилка
юлия75, чтобы были дети примерно одного уровня.
И да, препод сделал акцент, что главное - вовремя оплатить :) и чтоб ребенок был заинтересован.

юлия75

Active member
Марфа Васильевна,как -то в прошлом году с оплатой не особо напрягали. надеюсь на бесплатное))))

Karkusha

Well-known member
Марфа Васильевна, я ў пятніцу нічога пра тэсты ў ЮНІ не пачула. Была гаворка, што яны могуць рэкамендаваць пераходзіць са звычайнай групы ў алімпіядную і наадварот. І абяцалі дзяліць групы, калі будзе зашмат дзяцей. Праўда, учора ў пяціклашак на 16 было менавіта зашмат, але групу не падзялілі, а далі большую аўдыторыю, лекцыйную. Добра, што мая села на першую парту, ёй было зручна. А чым там займаліся тыя, хто былі на апошніх партах, баюся сабе ўявіць. Бо дзяцей, на мой погляд, было нават не 40

FialCa

Well-known member
Подскажите, сколько длится занятие в Юни по математике? (6 класс).

Сверху