А кратко, тезисно, не можете здесь написать? На собрании не были.
Караул ужо крыху напісала.
Паколькі я зусім не ў тэме, то для мяне цікава было паслухаць усё: тое, што алімпіяды праводзяцца толькі на мове паскаль і С++, менавіта таму Юні ў першую чаргу і пераважна з імі працуе. Што паскаль сапраўды зусім неабавязковае звяно, хаця і цалкам сабе нармальная вучэбная мова. Што ў школе можа выкладацца любая мова праграмавання пры жаданні настаўніка. Іншая рэч, што друкаваныя падручнікі ёсць толькі на паскалі, і таму... Што цалкам мажліва, паскаль скора прыбяруць са школ ан мас, і яго месца заменіць пітон. Што пачынаць можна з любой мовы, і з С++ у тым ліку. Прынамсі ад +- класа 7-га (калі мы бяром сярэдняга вучня). Хтосьці можа і раней, камусьці і пазней складана.
Пра алгарытмы цікава. Што вывучаюць у Юні 60 асноўных, засваенне якіх дазваляе ўдзельнічаць і нават перамагаць у алімпіядах узроўню район, горад і нават рэспубліка. Для міжнародных гэтага мала. Што пачынаць неабвязкова з навучання нейкіх там элементарных алгарытмаў ці іншых асноў, хай сабе ў займальнай форме. Можна знаёміцца паціху з мовай праграмавання і ўжо на ёй спрабаваць штосьці рашаць/рабіць.
Разумею, што гэта не амерыка для абсалютнай большасці нармальных людзей.) Але для мяне амаль амерыка. ) Прынамсі было вееельмі цікава паслухаць.)
Таксама ва многім паяснілі пра кожную з груп, якія прапануюцца ў Юні. Прадставілі выкладчыкаў, якія прысутнічалі.
Цяпер, пачуўшы гэта, вызначыцца хоць крыху прасцей.)