Кто почувствовал кризис на себе? И как? - 3

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Marisol

Active member
Не пронесло их, а вот из 1000 человек ушли 200, они и спаслись.
Асабіста я бы сыйшла, як гэтыя 200. Але, з другога боку, калі ўсім прыйдзецца сысці, хто тут застанецца? ТНП і яму падобныя?:))) Што тады адбудзецца з генафондам краіны, нават жудасна ўявіць:)))

И-ра

New member
А что вообще народ на заводе говорит? У меня приятельница на Милавице, так говорит, довольны там все, вообще не жужжат.
На том частном заводе, где работницы в 90-е годы писали коллективную петицию с требованием снизить з/п но выплачивать ее вовремя, перед предпоследними выборами руководство (повторюсь завод частный) провело перед рабочими несколько завуалированных агитаций с целью голосовать за кого угодно, но за другого. Рабочие ответили, что что-то им не нравятся подобные речи, что они будут голосовать как и раньше, а если руководство не прекратит говорить крамолу, то они пожалуются куда-надо. Текучка среди рабочих обычно 10-30%, так, что коллектив другой, а мысли те же.

Наиболее точно охарактеризовала сегодняшние настроения одна тетя: "Пару лет, как начали жить нормально, а тут раз, и что-то НЕПОНЯТНОЕ началось".

juniko

self-made woman
prosto_kat, это был просто пример :) я никому ничего не предлагаю и мне никто ничего не должен. Я говорила про то, что например, тут часто пишут, что бензин подорожает, я им говорю спасибо, не зависимо от того подорожал он или нет. Главное, что люди попытались предупредить и помочь пережить. И я не понимаю людей, которые (опять например) читая про подорожание бензина начинают говорить, что этовсе ерунда, и мы переживем, и клеймитиь паникерами. А когда он реально дорожает приходят и плачутся, ах как все плохо.
ИМХО Или пусть говорят спасибо за предупреждение или потом не жалуются.

juniko, 10 000 гэта не эканомIка?
"Разруха не в сортирах, а в головах" Там было не только про деньги

И-ра

New member
juniko, i як ты лiчыш мы павIнны ратавацца? Вось без здекау? Бегчы?
Я считаю, что нужно быть 1) готовыми бежать 2) заранее подготовить заветную шкатулочку. Но бежать лучше туда, где живет золотой миллиард. И подготовить легальный путь бегства.
Когда все нормализуется, вернетесь на Родину.

Marisol

Active member
Главное, что люди попытались предупредить и помочь пережить.
Бачна было і без папярэджванняў, што ўсё будзе толькі даражэць і пагаршацца:))) а калі нехта ў гэта не верыў, то ён сам сабе злосны бураціна:)))

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
juniko, хочаш пралячыць усем галовы? :)
Ведаешь, я не стаулю "дзякуй" пад паведамленнямI пра кошт. I не лiчу, што усё "ужас-ужас". Гэта вынiк. I большасцi з нас ад яго не збегчы. прадуктамi не затарыцца гадоу на 5-10 и г.д.
И-ра, здаецца мне, што месцы дауно заняты

juniko

self-made woman

k_ja_ra

Well-known member
Мо "таракану" лепш сысці?
Што тады адбудзецца з генафондам краіны,
А яшчэ не адбылося? Цалкам, здавалася б, нармальныя людзі разважаюць часам так... ТБ усплывае , пэўна, нават, калі тэлевізар выключаны...

и что-то НЕПОНЯТНОЕ началось
О, менавіта так. ЯНО сярод нас.

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
juniko, не у "залатым" усё падзелена :)
ведаешь, мая бабулька верыць. А галоунае - шчыра верыць. У мяне няма нIякай ахвоты яе параконваць.

Кьяра, мая бабулька так разважае. Я не лiчу яе адкIдам генафонду, яшчэ шмат каго не лIчу, хто прытрымлiваецца Iншага погляду.

k_ja_ra

Well-known member
Танюша_, я не пра бабуль. Як бы яны ўжо сваю ролю адыгралі. У генафондзе, маю на ўвазе. І такі неблагі ён быў.))) І нават не пра іншы погляд. Хутчэй пра ягоную адсутнасць....

anty

New member
Бачна было і без папярэджванняў
менавіта так
таму і цікава чытаць прарокаў
быццам астатнія не разумелі :)

я не ведаю спосабу гэта зрабіць. вось прызнаюся
купіла б той сродак.
але ж не прадаюць
ці можа я не ў тыя крамы хажу...

а стаяць і брахацца на прыступках крамы што ўсе навокал дурні і слабакі - не бачу патрэбы.

k_ja_ra

Well-known member
што ўсе навокал дурні і слабакі - не бачу патрэбы
Хто так кажа? Асабліва пра слабакоў?)))

Пра таракана я да таго пісала, што не хацела б нікуды сыходзіць. І не вельмі люблю, калі мне гэта прапануюць.)))

А сродак я б таксама купіла. Многае б за тое аддала.

Што да генафонду. Адрадзіцца, калі ўмовы для адраджэння будуць.

anty

New member
Кьяра, скажы, калі чалавек, знаходзячыся ў другой краіне, піша "я вам казаў", я вас папярэдзіў, скажыце мне дзякуй, тыя хто мяне паслухаў - выратаваліся, а астатнія хай наракаюць на сябе - дык аб чым табе гэтыя сказы?? я паміж радкоў чытаю аб тым што ен разумны, а астатнія дурні.
некалькі часу назад тыя ж персанажы (я не памятаю дакладна хто, але ж тон быў такі ж) на выказванні Люды аб тым як яна любіць прыгажосць заходаў - пісалі што калі хто баязлівец - дык і сядзіце, любуйцеся сваімі заходамі. а як есці захочацца - тады вось прыбеглі, скардзіцца пачалі. пра што гэта табе?? мне - пра тую ж ганарыстасць. ніяк не пра радзіму і не пра пачуцці да народа.

таму я пыталася ў цябе пра пачуцце адзінасці ў гэтай кампаніі. мне ніколі не было абыякава становішча наша. і пра плошчу я ведаю не толькі па навінах. але мне не зразумела навошта гэткая хваля злосці. яна нікуды не вядзе,толькі сілу забірае

так ты и не говоришь, что все вранье и все враги.
а кто говорит?

k_ja_ra

Well-known member
Танюша_, шчыра кажучы, там 2 думкі былі, мая віна, трэ было коскамі аддзяліць.)))

Пра генафонд - гэта ж праўда, што многія ад'яджаюць. Шмат з тых, хто застаецца бачыць выйсце ў "самым танным прадукце" на сёння. )))

Пра астатняе з тэмы пра акцябратаў прынесла. Дзіўна чытаць. Людзям здаецца чамусьці, што, толькі будучы акцябронкам, можна сябраваць, дапамагаць, паважаць старэйшых і г.д. Таму, што так было ў нашае дзяцінства... Логіка...

juniko

self-made woman
знаходзячыся ў другой краіне
Ну, во-первых, то, что у меня стоит в адресе не всегда соответствует действительности.
Во вторых, я никогда никого не обзываю, не называю и как вы себя чувствуете - это целиком ваше личное дело. как говорится на вору и шапка горит.
ніяк не пра радзіму і не пра пачуцці да народа.
Вспомнилось "Золотой вы наш человек, все о народе думаете....."
на выказванні Люды аб тым як яна любіць прыгажосць заходаў - пісалі што калі хто баязлівец - дык і сядзіце,
не передергивайте, пожалуйста. Заходы - это замечательно, но рассказы о бабушке, которая ест 2 картошки в день и этим счастлива вызвали разные эмоции.
а як есці захочацца - тады вось прыбеглі, скардзіцца пачалі.
И где тут неправда???? Ну прибежали, ну жалуетесь...
але мне не зразумела навошта гэткая хваля злосці. яна нікуды не вядзе,толькі сілу забірае
нет никакой злости, она вам кажется. Все - просто сухая констатация фактов. Мне вас просто жалко. Ну и хочется малость напомнить про то, что вам говорили и предупреждали.
И я понимаю, почему вам злость мерещится, я заметила какие стали люди озлобленные, кидаются в споры на ровном месте, орут. Неприятно. Отвыкла я уже от хамства. И вот это всенародная злость меня огорчает больше, чем экономика

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху