Кто почувствовал кризис на себе? И как? - 3

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Mahima

переименовалась:)
В интервью "Народной Газете" председатель правления Национального банка поделилась мнением о том, как белорусским семьям достойно пережить нелегкие времена.

Отвечая на вопрос журналиста в интервью, посвященном двадцатилетию Белорусского союза женщин (руководитель Нацбанка вот уже 12 лет является его председателем), Надежда Ермакова выразила такое мнение:

- Рискую вызвать на себя много стрел, и все же скажу. Дорогие мои, достойно все принимает тот, кто силен духом, кто не раздувает мелкую проблему до вселенских размеров. Вы посмотрите, жить стало сложнее, но люди сплачиваются, помогают друг другу. И если раньше ненужную детскую одежду выбрасывали, теперь передают семьям, которые нуждаются. Активно развивается благотворительность. В конце концов, человеку не так уж много надо! А на жизнь жалуются, как правило, не самые бедные. Вы помните протестные акции, когда чуть подорожал бензин? Кто выражал протест? Люди на крутых иномарках. А ведь в Минске машин меньше не стало! Да, сегодня приходится экономить, считать. Но ведь так живет весь мир. Если мы будем работать, стремиться к лучшему, а не ждать, что кто-то нам обеспечит счастье, все у нас будет хорошо.

http://finance.tut.by/news261970.ht...um=projects_informer&utm_campaign=tutby_links

Какая же ДУРА....

k_ja_ra

Well-known member
Найбольш хвалюючай насельніцтва праблемай (76,5 працэнта) па-ранейшаму з’яўляецца рост цэн на тавары і паслугі.

Такія даныя чарговага штомесячнага рэспубліканскага тэлефоннага апытання грамадзян «Меркаванне насельніцтва па актуальных пытаннях жыцця», праведзенага ў лістападзе 2011 года Інфармацыйна-аналітычным цэнтрам пры Адміністрацыі Прэзідэнта Рэспублікі Беларусь (ІАЦ).

Надзеі на выхад краіны са складанай эканамічнай сітуацыі грамадзяне па-ранейшаму звязваюць перш за ўсё з Лукашэнкам. Разлічваюць на ўрад і Мытны саюз у сярэднім па 20 працэнтаў апытаных.

Пратэстны патэнцыял беларусаў застаецца нізкім. У розных акцыях пратэсту прынялі б удзел толькі 5 працэнтаў рэспандэнтаў.

Чытаць цалкам: http://nn.by/?c=ar&i=64553
М-да........

Гипуся

Active member
Солнцева, можно , конечно, и мелочам радоваться.....
Но от таких высказываний мне, например, очень хочется кого-нибудь тихонечко придушить (особенно сегодня, когда объявили, что в очередной раз поднимается ставка рефинансирования до 45%)!!!

klopomor

100%тётка
Была б разумная, працавала б моўчкі, але ж ёй карціць выказацца.
не соглашусь :)
положение ее сейчас сильно изменилось - теперь не начальник сберкассы - теперь она официальное лицо, которое обязано говорить. :)

другое дело что, как и когда :)

а что бы вы сказали на ее месте? :)

Гипуся

Active member
Кьяра, статистика - весьма относительная наука! Смотря какю выборку взять и как обработать!

Magda

Well-known member
Гипуся, а если бы статистика вас спросила, вы бы про придушить ответили ей?

klopomor

100%тётка
Смотря какую выборку взять и как обработать!
Поспорил Брежнев и Картер кто быстрее пробежит дистанцию в 10 км.
В итоге Картер победил.
Американские газеты написали Картер пришёл к финишу первым, а Брежнев пришёл вторым.
Советские газеты написали, что Леонид Ильич пришёл к финишу вторым, а Картер предпоследним.
:)))

k_ja_ra

Well-known member
статистика - весьма относительная наука! Смотря какю выборку взять и как обработать!

Гипуся, мне статыстыка не патрэбна. Я на свае вочы ўсё бачу.

а что бы вы сказали на ее месте?
Штосьці падказвае, што Проста кэт наўрад ці магла на яе месцы апынуцца, нават калі гіпатэтычна глядзець.))) А так языком на месцы афіцыйных асоб я б меней блявузгала... Дастаткова сказаць, што ёсць цяжкасці, складанасці - і ясна ўсё як бы... Без "дарагіх"...

klopomor

100%тётка
Дастаткова сказаць, што ёсць цяжкасці, складанасці - і ясна ўсё як бы... Без "дарагіх"...
:) вам усе ясна ??? :)
мне дык - не :)
Я наогул не ведаю, што на самай справе зараз адбываецца, тым больш, што будзе :)
Цяжкасци, складанасци видавочны, алеж якия яны на самай справе - пытанее :)

Тое, што наша глава Нацбанку дазваляе сабе такия "дарагия" памылки у интэрвью- мне нават спадаецца. Добра, што можна адчуць, як настроены улады.
У гэтай ситуацыи лепш чэсная дура, чым брахливая вумница :))))))

k_ja_ra

Well-known member
:).

klopomor, у Вашым допісе мне адчуваецца "адраджэнне" знікнуўшых, ці проста даўно не пісаўшых герояў. На ісціну не прэтэндую...
Я Вам зайздрошчу. :). Вы жывяце ў паралельным (адносна майго) свеце. Дзе палітыкі тлумачаць, што адбываецца ў краіне, дзе яны шчырыя ў адносінах да людзей, дзе яны размаўляюць "на адной мове" са сваімі грамадзянамі...

п.с.: можна я Вам параю, калі Вы не супраць, вядома, вось тут паглядзець, каб ужо напраўду па-беларуску было?

http://semeistvo.by/forum/showpost.php?p=6086481&postcount=22

(і не забываемся, кропкі над ё у беларускай у адрозненне ад расейскай абавязковыя)

:)

наконт іншых вымярэнняў... Неяк сустрэла былога аднакашніка.

- Прывітанне. - кажу я.
- Прывітанне.
- Як маешся?
- Нармальна! Я жыву ў Беларусі, якую паказваюць па БТ!

:)))

klopomor

100%тётка
Вы жывяце ў паралельным (адносна майго) свеце. Дзе палітыкі тлумачаць, што адбываецца ў краіне, дзе яны шчырыя ў адносінах да людзей, дзе яны размаўляюць "на адной мове" са сваімі грамадзянамі..

Кьяра, выбачайце, але далей буду размауляць не на беларускай мове - мне трошки цяжка :) - зводзиць мяне на бабулин дыялект палесски (ен амаль украински) - блытацца пачынаю :) словы трэба шукаць, и як выник - страта думки и сэнсу :))
Прабачце :)

"Дзе палітыкі тлумачаць, што адбываецца ў краіне, дзе яны шчырыя ў адносінах да людзей, дзе яны размаўляюць "на адной мове" са сваімі грамадзянамі."

Не в коем случае я так не думаю :)))))
И не это имела виду в своем прошлом сообщении.

Хотела сказать, что мне нравится, когда по простоте своей или недалекости, или еще почему, некоторые официальные лица позволяют себе говорить то, что думают, а не то, что требует от них положение и ситуация - т.е. попросту проговариваются. :))
Надежда Ермакова именно так и делает. Её проколы в интервью очень хорошо дают понять, что происходит в ее голове, в экономике и достаточно многое объясняют и характеризуют. :)) Надо просто внимательно читать или слушать. А лучше смотреть. :) Именно такие ляпы и позволяют увидеть небольшую тень правды.

Поэтому, я "за" ляпы! :) И за живые и кривые ответы.
Говори она правильно и сухо - все равно никто бы ей не поверил :) а тень правды - то, что она действительно думает по тому или иному поводу, - ускользнула бы. :)
а так, из ее прошлого интервью видно, что она страшно устала и что ей давно ничего не надо, понятно что ее раздражает и т.д.. Видно, как человек себя видит и позиционирует, к чему стремиться и что ценит. И еще много чего настоящего :)))))

Ну вот, если перечитать еще раз внимательней :))))
"Рискую вызвать на себя много стрел, и все же скажу. Дорогие мои, достойно все принимает тот, кто силен духом, кто не раздувает мелкую проблему до вселенских размеров. Вы посмотрите, жить стало сложнее, но люди сплачиваются, помогают друг другу. И если раньше ненужную детскую одежду выбрасывали, теперь передают семьям, которые нуждаются. Активно развивается благотворительность. В конце концов, человеку не так уж много надо! А на жизнь жалуются, как правило, не самые бедные. Вы помните протестные акции, когда чуть подорожал бензин? Кто выражал протест? Люди на крутых иномарках. А ведь в Минске машин меньше не стало! Да, сегодня приходится экономить, считать. Но ведь так живет весь мир. Если мы будем работать, стремиться к лучшему, а не ждать, что кто-то нам обеспечит счастье, все у нас будет хорошо"

:))))

Последнее редактирование:

Marisol

Active member
а что бы вы сказали на ее месте?
На яе месца я не прэтэндую, бо маю выключна медыцынскую адукацыю. Хаця... папярэдні кіраўнік нацбанка быў будаўніком:))) чаму б доктару не пакіраваць эканомікай краіны? горш ужо не будзе
Тады б я чэсна сказала: "Маўчыце, лузеры, адзін чорт нічога тут не зменіцца!":)))

k_ja_ra

Well-known member
Ведаеце, было б здорава, каб гэта тэма наогул не краналася... А то Вы выбачаецеся незразумела за што, а я потым прэтэнзіі атрымліваю, што , маўляў, гвалтам людзей прымушаю. ))) (там была проста інфа, не больш за тое)

Хотела сказать, что мне нравится, когда по простоте своей или недалекости, или еще почему, некоторые официальные лица позволяют себе говорить то, что думают, а не то, что требует от них положение и ситуация - т.е. попросту проговариваются
Прагаворваюцца пра што? Вы асабіста з гэтага "патоку" штосьці новае пазналі? І недалёкасць у дадзеным выпадку - ключавое слова...ІМХО.
Разумныя палітыкі, як мінімум, павінны кантраляваць свае словы, а не паводзіць сябе , як знаёмыя, пасля трох кілішкаў гарэлкі...
Яна стамілася? Якія праблемы - у адстаўку. У прыстойных краінах звычайна так і робяць. ...Давайце яшчэ каго пашкадуем...

А на пачуцці ціснуць не трэба. Палітыка - рэч жорсткая. Людзі павінны ўсведамляць, якую адказнасць на сябе бяруць...

Рискую вызвать на себя много стрел, и все же скажу
Добры выраз для форума жаночага, але не для асобы, якая Нацбанкам кіруе.

Последнее редактирование:
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху