Лицей БГУ: стоит ли туда стремиться?

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
имя-как-имя,
Сочинять некрасиво. Не добирают никаких победителей и никого не переманивают.
я пра гэта ў прыватнасці.

увидишь по 2-3 новичка в классе.
не было там пра клас. На паралелі - тэарэтычна цалкам мажліва. Іншая рэч, як напісалі вышэй, далёка не кожны год і не ў кожным ліцэі з'яўляюцца раптам алімпіяднікі, вымытыя яшчэ на старце ліцэем БДУ, дый вольныя месцы адпаведныя ёсць далёка не заўжды.

Один пойдет, другой останется на прежнем месте.
безумоўна. Я напісала вышэй тое ж. Але само пытанне (першапачаткова не тваё, я можа няўдала працытавала), "а нашто такім дзецям туды ісці?" - адкрыта дзіўнае ў святле зместа гэтай тэмы, я паўтараюся. Не знаходзіш?

Не было там свободного места.
Там просто одна девочка после 10 перешла в класс ХБ.
вам не здаецца , што першы сказ наўпрост супярэчыць другому, ну ці наадварот?
Дзяўчо перайшло - месца ў 11 кл вызвалілася.

А про исторический класс, так как- то трудно сравнимый профиль с фм и хм
ого. У кантэксце тутэйшай размовы гэта чаму, цікава?

Flaushka

Member
Parole,
уже писали, что внутрилицейская миграция возможна, но при этом общее количество учеников остается прежним.

Flaushka

Member
Фактически, на этой параллели в 11классе оказалось 4 свободных места.
В филклассе из-за известного трагического случая и это место, видимо, решили не отдавать в 10 классе никому, да, думаю врядли кому-нибудь захотелось прийти на ее место.
В истклассе ученика отчислили за прогулы, но кмк, было это уже в 11 классе. И два свободных места в 11 классе было засчет фм параллели, но НИКОГО не взяли, или НИКТО не пришел!
А как утверждала 7..., то каждый год в 11 классе переманивают по 2-3 человека

Parole

Well-known member
Flaushka, спасибо. Просто я подумала что если кто то перешел с исторического на хб то кто то пошел туда. Было интересно бывают ли такие резкие смены направлений и насколько сложно подтягиваться до тех кто уже год изучал предмет углубленно а до этого готовил его к поступлению

Flaushka

Member
Parole, с исторического в ХБ или ФМ, ХМ врядли перейдешь после 10 класса, просто не догонишь. Девочка перешла с ХМ в ХБ, сдав биологию, что тоже потребовало от нее немалых усилий, ведь в ХМ биология непрофильная.
Вы видимо так и не поняли, что важно общее колисество учеников на всей параллели, а в отдельных классах их количество может изменяться в небольших пределах конечно.

k_ja_ra

Well-known member
уже писали, что внутрилицейская миграция возможна, но при этом общее количество учеников остается прежним.
то бок ключавое - не колькасць дзяцей ў класе, а іх колькасць на паралелі? Ясна, я думала не так. Ну тады там нават 4 вольныя месцы былі па факце. На паралелі.

имя-как-имя

Well-known member
не было там пра клас. На паралелі - тэарэтычна цалкам мажліва. Іншая рэч, як напісалі вышэй, далёка не кожны год і не ў кожным ліцэі з'яўляюцца раптам алімпіяднікі, вымытыя яшчэ на старце ліцэем БДУ, дый вольныя месцы адпаведныя ёсць далёка не заўжды.
Не было там про класс, но и про параллель не было. Зато очень ясен был посыл: уходят не единицы, и лицей зазывает на освободившиеся места. И когда было написано, что на физмате нет новичков, то объяснение было - профиль непопулярный, а приходят на популярный. Т.е. все эти 2-3 переманенных новичка регулярно возникали на химическом, прямо настолько регулярно и неотвратимо, что предлагалось посмотреть внимательнее, а не отрицать.

k_ja_ra

Well-known member
имя-как-имя, ай.

уходят не единицы
мяркуючы па 4 вольных месцах, гэта не непраўда, так жа?

лицей зазывает на освободившиеся места.
цытата вышэй Вараксы кажа нам, што і гэта па сутнасці так і ёсць.
Усё астатняе - лірыка. І ўзаемныя наезды.
Думаю, мне пара скончыць. :)

Бобелек

Active member
имя-как-имя, тут ключавое, што ёсць такая практыка. Крыху вышэй гэта адмаўлялася ўшчэнд, як мне падалося.
Крыху вышэй адмаўлялася, што ліцэй пераманьвае пераможцаў алімпіяд з іншых ліцеяў з карыснымі мэтамі (межнар і грошы на загран.камандзіроўкі), як гэта сцвярджала дама з лічбавым нікам. Даць магчымасць пераможцам Рэспубліканскіх алімпіяд у 10 класе прыйсці у ліцэй не адное і тое, што пераманьваць пераможцаў з іншых устаноў адукацыі.

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
Даць магчымасць пераможцам Рэспубліканскіх алімпіяд у 10 класе прыйсці у ліцэй не адное і тое, што пераманьваць пераможцаў з іншых устаноў адукацыі.
прабачце, для мяне і па сутнасці гэта толькі пытанне тэрміналогіі.
Што да матываў... нам не дадзена ведаць матываў іншых людзей. Са сваімі б разабрацца. Я думаю, ліцэй зацікаўлены ў алімпіядніках не меней, чым алімпіяднікі ў ім.

Magda

Well-known member
Интересно, последние несколько страниц были кому то полезны? Чем?
Ну если не секрет.
За исключением нескольких затерявшихся технических вопросов.

Parole

Well-known member
Даць магчымасць пераможцам Рэспубліканскіх алімпіяд у 10 класе прыйсці у ліцэй не адное і тое, што пераманьваць пераможцаў з іншых устаноў адукацыі.
Т.е. разница в том кто кому позвонил первый?

k_ja_ra

Well-known member
Magda, для мяне па-свойму так.) Пра цэлы год у абдымку з пісахолагам, прыкладам, было карысна прачытаць. Пра тое, што і ў 11 кл працягваюць пры мажлівасці дабіраць алімпіяднікаў (гэта, праўда, як аказалася, старая інфармацыя, але тады, відаць, на яе ніхто не звярнуў увагі), цікава даведацца, што звычайны дзень адкрытых дзвярэй - гэта праява асабістай зацікаўленасці і ўсяго такога ўзвышанага. То бок мне здалося, што гэта ўжо з серыі "трі знака вніманія". Нікога не хачу пакрыўдзіць, Божа барані, ці зачапіць, ці абвергнуць чыесьці ўражанні. Але красота в глазах смотрящего (с), так. Мы схільныя перабольшваць ці пераменшваць у залежнасці ад сімпатый.
А аб'ектыўна усё нашмат раўнее, па мне.

Magda

Well-known member
k_ja_ra, о нет... я не про психолога. Но ты можешь делать вид, что ты не поняла.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху