всех проинформировали бы, абсолютно всех? Или все же только блатных?снизили - проинформировали тех, кто прошёл. в чём тайна?
всех проинформировали бы, абсолютно всех? Или все же только блатных?снизили - проинформировали тех, кто прошёл. в чём тайна?
две сотни сообщений подверглись такому тщательному анализу
Дзе пра 2 сотні? )са свайго досведу чытання Вашых паведамленняў пішу
А дзе гаворка пра дырэктара? Я пра сістэму якраз, зверху, знізу і збоку і кажу. Калі невядома хто і невядома з якой прычыны з барскага пляча вырашае, якім будзе бал, колькі чэлаў у класе замест заяўленых 20 і прапісаных, паміж іншым, нікому не патрэбным заканадаўствам і г.д.это не прихоть директора,
Сур'ёзна? У аўторак быў прыказ? Ужо са зніжанымі баламі? Вы чыталі галінку пра паступленне? Там зусім іншая інфа прыводзіцца. Што 12-га былі агучаныя першыя варыянты балаў, а далей пайшла каніцель з ягоным змяненнем хто на што здольны. Ну можа 2 тыдні - перабольшала, але па нашай гімназіі толькі ўчора інфа пра новы варыянт балаў з'явілася...(схажу пагляджу спецом на будучым тыдні, якая дата на загадзе стаіць, калі яна там увогуле стаіць) Нешта сумняваюся я, па шчырасці, што ўсіх НЕ сваіх па тэлефонах абтэлефаноўвалі... Буду радая памыляцца, шчыра, калі гэта так...приказ о зачислении 12 июня
Мажліва. Выпадкі нацяжак сям-там могуць быць, безумоўна. Але калі Вы мне прыведзяце прыклад школы, якая хаця б здалёк давала б падобную да гімназій статыстыку па выдатніках, я вазьму свае словы назад.ну Вы же не будете спорить, что и приходящие из школ с 10-ми, не все получают их заслуженно?
Плюс - блізкасць ад дому, і прыстойная пачатковая школа, і дакладна нашая настаўніца, якая ад Бога. А назоў "гімназія" там, па мне, толькі мінус...это большой плюс
в гимназиях с 1 класса настраивают на поступление
Безумоўна.но шансов на поступление становится больше,
Гэта робіць Вам гонар. Але тое, што да Вас не прыціскаюцца ў метро...і далей па тэксце...я не знала
ерунда какая! сама в гимназии работаю, хватает всем работы по всеобучу, микрорайон весьма приличный.всеобуч формируется так, чтобы к гимназиям относилось минимальное количество домов
Дзякуй. +1.Читаю, с какой лёгкостью гимназии снижают проходной балл чуть ли не в режиме "онлайн" и понимаю, значит, ещё до начала экзаменов предусматривалась такая возможность - ввести дополнительный класс или доукомплектовать малочисленные классы. Но эта возможность, вероятно, по каким-то неявным причинам не афишируется, что создаёт ажиотаж, напряжённость и нервозность тех, кто "на грани", а соответственно, и почву для злоупотреблений
Прабачце, не зразумела Вас тут...Вы ў якім сэнсе? Што мікрараён гімназіі зменшаць? Я Вас прашу...Гэтага не здарыцца, запэўніваю Вас...Мікрараёны школ не перагледжваюцца збольшага. Толькі новыя дамы могуць дадацца, што, па мне, у выпадку гэтай гимназіі, таксама наўрад ці, і так прагназаваны прыём штогод амаль колькасці прыпісаных дзяцей роўны...Ваша ситуация легко "исправима", просто у адсминистрации РОНО руки ещё не дошли
і роўнасць шанцаў "сваіх" дзяцей і чужых пры паступленні ў гімназіі якраз адсюль. І гэтая гульня з баламі, раптоўнымі павялічэннямі колькасці месцаў для 5-цікласнікаў ліе ваду на гэты млын...Побач з выдатнікамі і іншымі чыннікамі, пра якія ўжо вялося...Можна колькі заўгодна адмаўляць гэта, робячы выгляд што ў вас "камунізм у асобна ўзятай гімназіі", але факт застаецца фактам. І ацэнкі ліпавыя ставяць, каб штучна бал падняць, і дапамагаюць сваім і інфу зліваюць...Бо потым перад тым жа РАА справаздачу трымаць трэба: які адсотак паступлення "сваіх". Самі сябе падманваем...много чего декларируется
У адрозненне ад Вас, для мяне гэта мінус. Мне зусім не цікава, каб дзяцей ад першага класа на паступленне настройвалі. Мне задача пачатковай школы іначай бачыцца.в гимназиях с 1 класса настраивают на поступление
а я и не спорила
katia-ka, ды веру я, веру. ))) Па мне, гэта таксама поўная недарэчнасць...Такі правілы, нават калі яны дурныя, хаця б аднолькавымі для ўсіх мусяць быць...А ў нас за адной гімназіяй адзін дом замацаваны, а за другой - паўгораду...гімназія № 12 - толькі адзіны дом № 22
Мы когда подавали доки в 56 гимназию, учительница сама сказала, что у них очень много первокалшек идет не по прописке. И закреплены за ними дома только 2 года как, до этого был период, когда закрепления вообще не было.А из этих домов спецом дали несколько элитных, дабы контингент был не абы какой.специально залезла сейчас на сайты гимназий, которые меня потенциально интересовали. за ними закреплены по 7-8 домов, в то время как за соседними школами от 20 и до целых улиц
моя сейчас закончила 8-ой класс гимназии,в этом году её учительница начальных классов выпускала очередной класс,который сдавал экзамены,а теперь вопрос на засыпку:Но учительница НИКОГДА не поставит незаслуженную 9-10.
О! гэта таксама да мінусаў гімназіі. )репетиторы в случае, если вышеперечисленное не помогло
моя сейчас закончила 8-ой класс гимназии,в этом году её учительница начальных классов выпускала очередной класс,который сдавал экзамены,а теперь вопрос на засыпку:
у дочки в классе было три отличника,а в этом выпуске,у этой многоопытнейшей учительницы 11?как такое возможно?
+1000Нагадаю толькі, што дзеці, якія такі рызыкуюць паступаць "збоку", таксама на 8-9-10 вучацца (толькі ім балы для штучнага падняцця шанцаў ніхто не намалюе, бо сэнс?), рыхтуюцца і курсы суботамі наведваюць...Вось толькі шанцы іхныя ўсё адно на парадак ніжэйшыя. ))) Хаця і ёсць яны, безумоўна...Бо шанец, як вядома, ёсць заўжды.
зря,при равном количестве баллов посмотрят средний балл свидетельства,рисковать нельзя,а вдруг в следующем году ещё что-нибудь изменится)))Мне, например, и сейчас не принципиально, какие у моего чада оценки по литературам и ЧИМу.
так вот четыре года назад не было по 15 отличников в классе,для чего?Четыре года назад, на мой взгляд, никто не заморачивался
просто Ваша учительница всё грамотно делает,чтобы резко не увеличивать количество в следующемУ моего в 3-м классе было человек 15 отличников. В 4-м, думаю, будет побольше.
это ответ на вопрос, почему раньше отличников было меньше, а теперь чуть ли не каждый первый, гимназические учителя страхуют своих детей
а я тоже об этом,по-моему)))вот и страхуют учителя гимназий своих детей высокими отметками и себя в том числе
Четыре года назад, на мой взгляд, никто не заморачивался - отличник ребёнок или нет, главное было уметь хорошо писать диктанты по языкам и контрольные по математике, никто же при поступлении не считал годовые отметки.