лучшие гимназии Минска! делимся мнениями!

k_ja_ra

Well-known member
две сотни сообщений подверглись такому тщательному анализу
са свайго досведу чытання Вашых паведамленняў пішу
Дзе пра 2 сотні? )

это не прихоть директора,
А дзе гаворка пра дырэктара? Я пра сістэму якраз, зверху, знізу і збоку і кажу. Калі невядома хто і невядома з якой прычыны з барскага пляча вырашае, якім будзе бал, колькі чэлаў у класе замест заяўленых 20 і прапісаных, паміж іншым, нікому не патрэбным заканадаўствам і г.д.

приказ о зачислении 12 июня
Сур'ёзна? У аўторак быў прыказ? Ужо са зніжанымі баламі? Вы чыталі галінку пра паступленне? Там зусім іншая інфа прыводзіцца. Што 12-га былі агучаныя першыя варыянты балаў, а далей пайшла каніцель з ягоным змяненнем хто на што здольны. Ну можа 2 тыдні - перабольшала, але па нашай гімназіі толькі ўчора інфа пра новы варыянт балаў з'явілася...(схажу пагляджу спецом на будучым тыдні, якая дата на загадзе стаіць, калі яна там увогуле стаіць) Нешта сумняваюся я, па шчырасці, што ўсіх НЕ сваіх па тэлефонах абтэлефаноўвалі... Буду радая памыляцца, шчыра, калі гэта так...
Хаця многія ўжо на гэты момант докі пазабіралі, спадзяваючыся ці ў іншую якую гімназію патрапіць ці ў школу папрыстойней папрасіцца.

Што да песні, што ніхто высокіх балаў не чакаў...ды смешна проста...гэты год - абвешчаны годам вундэркінда? Вы верыце ў гэта? Няясна ад самага пачатку было, што будуць конкурсы і будзе маса ахвотных паступіць? Ці гэта, як зіма штогод, раптам здараецца?

ну Вы же не будете спорить, что и приходящие из школ с 10-ми, не все получают их заслуженно?
Мажліва. Выпадкі нацяжак сям-там могуць быць, безумоўна. Але калі Вы мне прыведзяце прыклад школы, якая хаця б здалёк давала б падобную да гімназій статыстыку па выдатніках, я вазьму свае словы назад.

І не трэба па супер-пупер-мега-узровень падрыхтоўкі ў гімназіях, клск. Гэта звычайная школа (я пра пачатковую), калі Вы забыліся. У нас праграмы аднолькавыя і узровень дэкларуецца аднолькавым, хіба не? :) І ў гімназіі асноўная частка дзяцей, паміж іншым, па всеобучу ідзе...І трэба ж такому...усе, ну амаль, выдатнікі...Дзіва нейкае...

это большой плюс
в гимназиях с 1 класса настраивают на поступление
Плюс - блізкасць ад дому, і прыстойная пачатковая школа, і дакладна нашая настаўніца, якая ад Бога. А назоў "гімназія" там, па мне, толькі мінус...
но шансов на поступление становится больше,
Безумоўна. :))) Толькі настаўнік тут, у сэнсе шанцаў - амаль апошні з чыннікаў:)))

Гэта робіць Вам гонар. Але тое, што да Вас не прыціскаюцца ў метро...і далей па тэксце... :)

Ладна, lada, я спрачацца далей не буду... Пастараюся, прынамсі. )))

Дзякуй за дыялог. )))

Patricia

Well-known member
всеобуч формируется так, чтобы к гимназиям относилось минимальное количество домов
ерунда какая! сама в гимназии работаю, хватает всем работы по всеобучу, микрорайон весьма приличный.

а про средний балл... меня когда-то очень впечатлили цифры. перед 1 сентября на районном совещании было сказано, что по Сов.району средний балл всех учеников 7,8! если вспомнить шкалу перевода из 5-балльной системы, получается, что все учатся на "5 с минусом". куда делись троечники? непонятно. блин, намудрили с этими реформами...

Ковалева

Active member
Объясните мне - как можно снизить проходной балл в гимназию без набора дополнительного класса или увеличения количества учеников в существующих классах?
Кто хоть немного знаком с принципом выведения проходного балла, понимает, о чём я.
Читаю, с какой лёгкостью гимназии снижают проходной балл чуть ли не в режиме "онлайн" и понимаю, значит, ещё до начала экзаменов предусматривалась такая возможность - ввести дополнительный класс или доукомплектовать малочисленные классы. Но эта возможность, вероятно, по каким-то неявным причинам не афишируется, что создаёт ажиотаж, напряжённость и нервозность тех, кто "на грани", а соответственно, и почву для злоупотреблений :(

Muskari01

New member
Количество человек в классах увеличили с 20 до 24-25, вот и снижение проходного балла.

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
lada, для даведкі:

Список микрорайонов, закрепленных за гимназией №6, для обеспечения учета детей и подростков

ул.Беды, 10, 25, 27, 29, 31, 38
ул. Некрасова, 22, 22/1-2
ул. Гало, 4, 6,8, 10, 12,59-67(нечетная сторона)
ул. Ломоносова, 6, 8, 10
ул.Белинского, 21
Волочаевский проезд, 1-4, 6, 8,9,10,11,12, 12а, 13, 15
ул. Комаровское кольцо, 42, 44, 44/2, 46, 46а, 48, 48а, 50, 52
ул. Восточная, 33,35,37-52,103,105,107
пер. Восточный, 78,80,82,84,86
ул. Верхняя,2,3,4,5,5/2,6,7,7/2,8,9,11,12,13,14,16,17,18,19,20,21,23,25
пер. Верхний, 2, 4, 6, 8
пер. Чернышевского, 14, 31, 35, 40, 44
ул.Я.Коласа,53/3,57,57а,59,59а,61/1,61/2
ул. Корш-Саблина,9,11

Уражвае? Пару дамоў? :))) Так, тут часткова ёсць прыватны сектар. Але ўсё, што па вуліцах Бяды, Гало, Някрасава, Ламаносава, Усходняй, Коласа і Корш-Сабліна - нармальныя, НЕмаленькія шматпавярховікі.

Праўда, справядлівасці дзеля, прашу звярнуць увагу (не Вашую, усіхную :) ) на тое, што гэта спіс дамоў, жыхароў якіх абавязаны НЕ ВУЧЫЦЬ, а ЎЛІЧВАЦЬ. Розніца, ІМХО. :) Гэты момант у нарматыўных актах веееельмі слізкі. :)))

Читаю, с какой лёгкостью гимназии снижают проходной балл чуть ли не в режиме "онлайн" и понимаю, значит, ещё до начала экзаменов предусматривалась такая возможность - ввести дополнительный класс или доукомплектовать малочисленные классы. Но эта возможность, вероятно, по каким-то неявным причинам не афишируется, что создаёт ажиотаж, напряжённость и нервозность тех, кто "на грани", а соответственно, и почву для злоупотреблений
Дзякуй. +1.

Министерство образования не в состоянии да и не очень желает "разгребать" жалобы родителей поступающих в гимназии. Все привыкли жаловаться, авось и получится. Вот она и разрешили увеличить набор в гимназии. и никому не нужен нашумевший кодекс об образовании, который установил количество учащихся в 5-м классе 20 человек. Кодекс - бумажка,вот и все. Если КОМУ надо,никакие документы не указ.

k_ja_ra

Well-known member
Ваша ситуация легко "исправима", просто у адсминистрации РОНО руки ещё не дошли
Прабачце, не зразумела Вас тут...Вы ў якім сэнсе? Што мікрараён гімназіі зменшаць? Я Вас прашу...Гэтага не здарыцца, запэўніваю Вас...Мікрараёны школ не перагледжваюцца збольшага. Толькі новыя дамы могуць дадацца, што, па мне, у выпадку гэтай гимназіі, таксама наўрад ці, і так прагназаваны прыём штогод амаль колькасці прыпісаных дзяцей роўны...

А ўвогуле замацаванне дамоў за школамі - тэма асобнай і няпростай размовы... Ужо не ведаю, хто каго, я Вас ці Вы мяне на яе вывелі...А яна тут, у пытанні прыёму ў 5-е класы, не так уж і істотна.

Асноўная думка тут пра тое, што ў нас
много чего декларируется
і роўнасць шанцаў "сваіх" дзяцей і чужых пры паступленні ў гімназіі якраз адсюль. І гэтая гульня з баламі, раптоўнымі павялічэннямі колькасці месцаў для 5-цікласнікаў ліе ваду на гэты млын...Побач з выдатнікамі і іншымі чыннікамі, пра якія ўжо вялося...Можна колькі заўгодна адмаўляць гэта, робячы выгляд што ў вас "камунізм у асобна ўзятай гімназіі", але факт застаецца фактам. І ацэнкі ліпавыя ставяць, каб штучна бал падняць, і дапамагаюць сваім і інфу зліваюць...Бо потым перад тым жа РАА справаздачу трымаць трэба: які адсотак паступлення "сваіх". Самі сябе падманваем...

Балота, карацей...Паўтаруся, я за тое, каб пры гімназіях пачатковых школ не было ўвогуле, раз уж у нас "агульныя праграмы для 1-4 кл". Гэта было б правільна.

Што да мінусаў гімназіі...Ды вось гэта хаця б:
в гимназиях с 1 класса настраивают на поступление
У адрозненне ад Вас, для мяне гэта мінус. Мне зусім не цікава, каб дзяцей ад першага класа на паступленне настройвалі. Мне задача пачатковай школы іначай бачыцца.

Ну і "статуснасць" гэтая ў выглядзе дарагіх рамонтаў з канапамі ў класах і школьнай формы асобнага выгляду і колеру станоўчых эмоцый не выклікае...

На шчасце, у нас няма такога, за што я ўдзячная нашай школе...Спадзяюся гэта так і застанецца...

а я и не спорила
:) І выдатна. Значыць, падалося. :)

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Кьяра, а вось, напрыклад, гімназія № 12 - толькі адзіны дом № 22 па пр-ту "Газеты Правда".

k_ja_ra

Well-known member
гімназія № 12 - толькі адзіны дом № 22
katia-ka, ды веру я, веру. ))) Па мне, гэта таксама поўная недарэчнасць...Такі правілы, нават калі яны дурныя, хаця б аднолькавымі для ўсіх мусяць быць...А ў нас за адной гімназіяй адзін дом замацаваны, а за другой - паўгораду...

Хаця гаворка, паўтаруся, цяпер не пра гэта. А пра тое, што не бывае ў школе 90% выдатнікаў, нават калі там адзін дом па всеобучу...Бо крытэры, па якіх дзеці ў гімназіі трапляюць, мала з іх здольнасцямі выключна на 10 вучыцца звязаныя...

Muskari01

New member
Кьяра, а дополнительные ежедневные занятия, которые проводит учитель + курсы для поступающих по субботам + занятия дома с родителями + репетиторы в случае, если вышеперечисленное не помогло, влияют на способности учиться на 9-10?

У моего в 3-м классе было человек 15 отличников. В 4-м, думаю, будет побольше. Но учительница НИКОГДА не поставит незаслуженную 9-10.
Хорошие отметки добываются тяжёлым трудом (за исключением действительно одарённых детей, которым не нужно прикладывать особых усилий, чтобы учиться отлично).

Yvanka

Очень деятельная натура
специально залезла сейчас на сайты гимназий, которые меня потенциально интересовали. за ними закреплены по 7-8 домов, в то время как за соседними школами от 20 и до целых улиц
Мы когда подавали доки в 56 гимназию, учительница сама сказала, что у них очень много первокалшек идет не по прописке. И закреплены за ними дома только 2 года как, до этого был период, когда закрепления вообще не было.А из этих домов спецом дали несколько элитных, дабы контингент был не абы какой.

тучечка

New member
Но учительница НИКОГДА не поставит незаслуженную 9-10.
моя сейчас закончила 8-ой класс гимназии,в этом году её учительница начальных классов выпускала очередной класс,который сдавал экзамены,а теперь вопрос на засыпку:
у дочки в классе было три отличника,а в этом выпуске,у этой многоопытнейшей учительницы 11?как такое возможно?

k_ja_ra

Well-known member
репетиторы в случае, если вышеперечисленное не помогло
О! гэта таксама да мінусаў гімназіі. )

Дзяўчаты, прабачце. Я сваё меркаванне выказала, даказваць нічога нікому не збіраюся...Нагадаю толькі, што дзеці, якія такі рызыкуюць паступаць "збоку", таксама на 8-9-10 вучацца (толькі ім балы для штучнага падняцця шанцаў ніхто не намалюе, бо сэнс?), рыхтуюцца і курсы суботамі наведваюць...Вось толькі шанцы іхныя ўсё адно на парадак ніжэйшыя. ))) Хаця і ёсць яны, безумоўна...Бо шанец, як вядома, ёсць заўжды. :)))

За сім откланяюсь. :)

Muskari01

New member
моя сейчас закончила 8-ой класс гимназии,в этом году её учительница начальных классов выпускала очередной класс,который сдавал экзамены,а теперь вопрос на засыпку:
у дочки в классе было три отличника,а в этом выпуске,у этой многоопытнейшей учительницы 11?как такое возможно?

Четыре года назад, на мой взгляд, никто не заморачивался - отличник ребёнок или нет, главное было уметь хорошо писать диктанты по языкам и контрольные по математике, никто же при поступлении не считал годовые отметки. Мне, например, и сейчас не принципиально, какие у моего чада оценки по литературам и ЧИМу.

Natasha_G

New member
Нагадаю толькі, што дзеці, якія такі рызыкуюць паступаць "збоку", таксама на 8-9-10 вучацца (толькі ім балы для штучнага падняцця шанцаў ніхто не намалюе, бо сэнс?), рыхтуюцца і курсы суботамі наведваюць...Вось толькі шанцы іхныя ўсё адно на парадак ніжэйшыя. ))) Хаця і ёсць яны, безумоўна...Бо шанец, як вядома, ёсць заўжды.
+1000

тучечка

New member
Muskari01,вопрос мой был не в этом...не ответили...
Ведь,правильно,дело не в отличниках,их же 3-5 реальных,а остальные ...Смешно бы выглядела ситуация:три отличника в классе,а у 12 детей 9 и 10 по трём предметам,которые сдаются,а по остальным предметам 7-8.Что же это за учитель такой,вот и страхуют учителя гимназий своих детей высокими отметками и себя в том числе

Мне, например, и сейчас не принципиально, какие у моего чада оценки по литературам и ЧИМу.
зря,при равном количестве баллов посмотрят средний балл свидетельства,рисковать нельзя,а вдруг в следующем году ещё что-нибудь изменится)))

Четыре года назад, на мой взгляд, никто не заморачивался
так вот четыре года назад не было по 15 отличников в классе,для чего?
Было 3,однако,на примере своей дочки скажу,из 25 человек,только один не поступил.
Невероятное количество отличников в этом году в четвёртых классах при гимназиях резко уменьшило шансы талантливых детей из простых школ на поступление.

У моего в 3-м классе было человек 15 отличников. В 4-м, думаю, будет побольше.
просто Ваша учительница всё грамотно делает,чтобы резко не увеличивать количество в следующем

тучечка

New member
это ответ на вопрос, почему раньше отличников было меньше, а теперь чуть ли не каждый первый, гимназические учителя страхуют своих детей

вот и страхуют учителя гимназий своих детей высокими отметками и себя в том числе
а я тоже об этом,по-моему)))
Я думаю пятый класс в три раза сократит такое количество...

имя-как-имя

Well-known member
Четыре года назад, на мой взгляд, никто не заморачивался - отличник ребёнок или нет, главное было уметь хорошо писать диктанты по языкам и контрольные по математике, никто же при поступлении не считал годовые отметки.

Да уж, добавили объективности (((

Muskari01

New member
Интересно, как это будет проходить в следующем году? Что изменят перед самыми экзаменами?
Самое нестабильное, что есть в нашем «стабильном» государстве – образование.

Сверху