рашэнне іншае, па іншай спасылцы. Элегантнае.) Але знойдзенае метадам Morgenstern.
6+x(-5+x(4+x(-3+2x)))
6+x(-5+x(4+x(-3+2x)))
мне падабаецца.)Метад Morgenstern
але месцамі я тупа забываю, што ёсць гугл.) І раз за разам Morgenstern мне ласкава пра гэта нагадвае.я в таких случаях (когда нет в известных источниках, или не знаем откуда задача) в строке поиска пишу условие задачи
так, і мне. Яны (аўтары рашэння) палічылі суму вуглоў 1000-вугольніка адзін раз, быццам бы кропка ўнутры толькі адна. А іх 2017 насамрэч. Адпаведна, гэту суму трэба палічыць 2017 раз. І тады па іх схеме рашэнне мае быць такім:Один из углов каждого треугольника мы считаем, когда 360 умножаем на количество точек внутри, а вот считать сумму углов 1000-угольника равной сумме оставшихся двух углов каждого из 2017 треугольников мне кажется неправильным,
адкуль? як вы гэта вылічылі, нават не ведаючы з вашых слоў, што гэта сярэдняе гарманічнае? Ці вы проста карысталіся звыклай вам формулай і проста ўжо і не памяталі, што гэта формула сярэдняга гарманічнага і ёсць? Мне гэта формула здаецца немагчымай для самастойнага вывядзення ці як я гэта называю "адчування" 6-7- класнікамі. Ці я памыляюся?Отсюда х 33600
Аб тым жа якраз думала. Што праходзяць жа сярэднюю хуткасць на фізіцы ў 7-м класе. Але неяк зусім іначай там усё вылічваецца.k_ja_ra, ну или задач типа
машина проехала 100 км со скоростью 60 км/ч и еще 100 км со скоростью 40 км/ч
какая средняя скорость?
200 / (100/60 + 100/40) = 48 км/ч