Минск и Менск

Берта

В стране чудес....
katia-ka, странно, а у меня что-то в этот раз на ФБ "не терли" )))) я случайно наткнулась.... и не в ФБ
Значит, ты давно уже прочитала, и все до меня обсудила ))))

** Про мой выбор, понятно, что за мной. Ты сама приступила к реализации твоего плана? Или я тебя не правильно поняла?

k_ja_ra

Well-known member
Ну так я не поняла, мы едем или не едем на концерт ЛВ?
як жа я б хацела схадзіць на нармальны, чалавечы канцэрт Лявона Вольскага ў Мінску... Кшталту такога, як ОЕ будзе. Спакойна, без прыгодаў, без паездак кудысцьі наштосьці, з сідзячымі месцамі ў нармальным сектары... Ці дажывём да гэтага калі-небудзь, цікава...

katia-ka

Kitoks Pasaulis
k_ja_ra, у верасьні-кастрычніку адбылося 5 канцэртаў. Што праўда, не ў фармаце Мінск-арэны. Пра самы крайні нічога не скажу, два -у рамках культурніцкіх акцый, два -клюбныя. Цёплая атмасьфера, месцы ля сцэны і за столікамі..
У Вільні, дарэчы, таксама канцэрт будзе не "арэне" ці вялікай канцэртнай залі, а ў клюбе.

Igra

БЫТИЕ
В начале октября была в Вильнюсе и , о странно, ничего не почувствовала, хотя погода была прекрасной. Для меня все потускнело и стало обыденным, не поймала того кайфа, что был раньше. Отчего-то. И да, много-много грязи и мусора, местами просто пугающе много. Шоппинг совсем неинтересный, правда, вкусняшек накупила.
Кстати, как и автор статьи, я была в этот раз с подругой, которая в Вильнюс не заглядывала еще с лохматых 90-ых, при этом другую Европу видит часто.

як жа я б хацела схадзіць на нармальны, чалавечы канцэрт Лявона Вольскага ў Мінску... Кшталту такога, як ОЕ будзе. Спакойна, без прыгодаў, без паездак кудысцьі наштосьці, з сідзячымі месцамі ў нармальным сектары... Ці дажывём да гэтага калі-небудзь, цікава...
На такой бы и я сходила, а то ни разу не была и пока так и не поняла отчего все так прутся от ЛВ. А почему не делает здесь концертов?

Пару лет назад я поняла, что Беларусь и Литва должны быть одной страной и сейчас все больше и больше эта мысль во мне укрепляется. Грамотно не объясню, но интуитивно уверена, что так и должно быть.

k_ja_ra

Well-known member
у верасьні-кастрычніку адбылося 5 канцэртаў. Што праўда, не ў фармаце Мінск-арэны.
Тут ключавое - не Мінск-Арэна, можна і іншую пляцоўку, больш камерную, але так, каб пра гэта можна было даведацца, купіць квіткі, загадзя, спакойна, усё як мае быць, карацей.
Выступы ў пераходах, у межах перадвыбарнай кампаніі, у закрытых і невядомых звычайнаму мінчаніну клубах, да таго ж амаль тайна ці з інфармацыяй толькі паміж сваіх у ключы "сёння на заўтра", незразумела ў якіх умовах, фармаце, якасці гука і г.д. - гэта не тое.
Я чыста памарыць, калі што. Прэтэнзій не выказваю. Проста мне ўжо гэтыя квесты паднадакучылі. Пастарэла, відаць... Хочацца па-чалавечы...

Пару лет назад я поняла, что Беларусь и Литва должны быть одной страной и сейчас все больше и больше эта мысль во мне укрепляется. Грамотно не объясню, но интуитивно уверена, что так и должно быть.
Напэўна, было б здорава. І гістарычная справядлівасць аднавілася б, і выхад бы да мора мелі.) Думаю, з літоўцамі ужыліся б.) Цікава толькі, як бы пытанне дзяржаўных моў і іх вывучання вырашалася б. :)

А почему не делает здесь концертов?
Не ведаю. Але пры ўсім тым. што на твой погляд, пытанне забароны тых-сіх калектываў і імёнаў занадта перабольшанае, яно тым не менш існуе. Рэальна існуе.
Цалкам афіцыйныя і ўцямнымі людзьмі захады робяцца па афіцыйнай жа арганізацыі канцэртаў са спісу забароненых, але з тых ці іншых прычын адмаўляюць.
З іншага боку, мажліва, мінск-арэну Лявон і не сабраў бы.
Стас Міхаўлаў і іншыя Баскавы такі па-ранейшаму ў нас болей папулярныя...

katia-ka

Kitoks Pasaulis
у закрытых і невядомых звычайнаму мінчаніну клубах
k_ja_ra, клюбы як раз такі былі не закрытыя. І вядомыя тым, хто па гэтых самых клюбах ходзіць. Я не хаджу. Але калі мне хочацца схадзіць, то назву я ўдакладню.
ці з інфармацыяй толькі паміж сваіх у ключы "сёння на заўтра"
там было не толькі для сваіх.

k_ja_ra

Well-known member
там было не толькі для сваіх.
усё ж ёсць пытанні з гэтым словам.)))))
Маю на ўвазе, што нават даведацца аб гэтым няма дзе. Я, бываючы ў фб і будучы падпісаная на адпаведныя старонкі, і тое даведваюся амаль заўжды у лепшым выпадку постфактум.
Не, я згодная, што тут як з тымі сыркамі. Каму трэба, той будзе зямлю грызці, але знойдзе інфу. І адсутнасць нармальнага сектара з сідзячымі месцамі яму не перашкодзіць. Але аб тым і кажу, што грызці неяк лянота і не хочацца ўжо. Хочацца па-чалавечы. Як з ОЕ. Атрымаць задавальненне ад працэсу ў поўным аб'ёме, а не пераадольваць увесь нейкія цяжкасці і нязручнасці.

КЗ "Минск" бы... Уютный зал. Ябсходила. :)
вось так.)

Igra

БЫТИЕ
Я, кстати, до сих пор билетов не купила, хотя пойти хочу) Наверно, уже и нет их:)

А я бы и в Друзья сходила, тем более, что рядом.

а проста праслухванне хай не ў канцэртным фармаце не чапляе?
Не.

k_ja_ra

Well-known member
Прям реально) реально это когда ты их хотя бы в глаза видела самолично)
я не займаюся арганізацыяй канцэртаў.:) Ты, таксама не займаючыся, праблему адмаўляеш, я прызнаю, што яна такі ёсць. Мажліва, не ў крытычным аб'ёме, што прам за адну спробу арганізаваць у турму садзяць, але я веру людзям, якія расказваюць. І гэта тыя людзі, якія тады, калі пытанне сапраўды надуманае, не бянтэжацца гэта прызнаваць. Я пра Арт-сядзібу. Там абсалютна адэкватныя і цвярозыя людзі, праўда. Без перагібаў абсалютна. Іх ацэнкам абстаноўкі я цалкам давяраю. Але нікога не заклікаю давяраць ім так жа, як я.) Вольнаму воля.)

То можа і не тваё.) не ўсім жа адно і тое ж падабаецца.)

А я бы и в Друзья сходила, тем более, что рядом.
я ўсё ж не люблю такі фармат. Аля кабарэ ці падобнае. Канцэрт - канцэрт, вячэра - вячэра.

Я, кстати, до сих пор билетов не купила, хотя пойти хочу) Наверно, уже и нет их
Шчыра, не ведаю. Мы купілі яшчэ ў красавіку, калі продаж толькі пачаўся, мала таго, яшчэ не быў адкрыты для ўсіх, а толькі для тых, хто ўжо на тікетпро квіткі набываў.) Мужу рассылка прыйшла на эл.пошту.)

Последнее редактирование:

Igra

БЫТИЕ
я не займаюся арганізацыяй канцэртаў. Ты, таксама не займаючыся, праблему адмаўляеш, я прызнаю, што яна такі ёсць
Слушай, но вот если бы ты занималась, то и могла бы говорить "реально". А так это вопрос веры, что с твоей, что с моей стороны. И вопрос информации, которую каждый из нас получает. Информация эта разная, в том числе и суб&ективно-эмоциональная.
Так вот мой комментарий был к твоему "реально", а что ты мне хочешь донести я так и не поняла. То, что ты веришь в существование списков-я знаю.
Ну может, и что? Это означает, что не стоит хотеть послушать вживую?)

katia-ka

Kitoks Pasaulis
katia-ka, а концерты как анонсируются?
праз ФБ. Звычайна, инфу з ФБ яшчэ друкуюць у сябе интэрнэт-рэсурсы кшатлту nn.
Канцэрт фіналістаў "Засьпявай" з удзелам ЛВ досыць шырока анасаваўся Сяргеем Будкіным. І квіткі прадаваліся. І ў дзень канцэрту кавярня закрылася "па тэхнічных прычынах" за пару гадзінаў да мерапрыемства. Тэрмінова шукалі замену пляцоўкі.

а не пераадольваць увесь нейкія цяжкасці і нязручнасці.
ну а камусьць паездка ў іншы горад не нязручнасьць, а яшчэ адна нагода для пазітыву)

k_ja_ra

Well-known member
но вот если бы ты занималась, то и могла бы говорить "реально". А так это вопрос веры, что с твоей, что с моей стороны.
Згодная.) Я ў прынцыпе пра гэта ж.)

Ну может, и что? Это означает, что не стоит хотеть послушать вживую?)
Не, не значыць.) З чаго раптам?) Гэта значыць. што можа і ўжывую не зачапіць.) Але калі цікавасць ці цікаЎНасць ёсць, і жаданне, то безумоўна варта ісці, калі б была такая мажлівасць. Чаму ж не? )

Канцэрт фіналістаў "Засьпявай" з удзелам ЛВ досыць шырока анасаваўся Сяргеем Будкіным.
гэта чытала, так. Канцэрт з удзелам - гэта не тое, аб чым я пішу.)

ну а камусьць паездка ў іншы горад не нязручнасьць, а яшчэ адна нагода для пазітыву)
так і ведала, што штосьці падобнае напішацца.))))
Думаю, усё ж зразумела, аб чым я вышэй напісала.)
Зноў жа нікога не заклікаю хацець і марыць аб тым жа, аб чым я. :)

+1. И непонятно почему "все прутся", далеко же не все. Я к примеру хожу на концерты одной группы, всегда полные залы, но в моем окружении мало кто их слушает, не все даже знают про них.

Igra

БЫТИЕ
И непонятно почему "все прутся"
Непонятно? Объясняю: это просто гипербола ( Гипе́рбола (из древнегреческого: «переход; чрезмерность, избыток; преувеличение») — стилистическая фигура явного и намеренного преувеличения, с целью усиления выразительности и подчёркивания сказанной мысли. Например: «я говорил это тысячу раз» или «нам еды на полгода хватит».). А строго по факту, конечно, НЕ ВСЕ :)

Сверху