О работе и жизни....

Сколько вы зарабатываете?

• До 2 млн

Голосов: 85 21.2%
  • 2-2,5 млн

Голосов: 59 14.7%
  • 2,5-3 млн

Голосов: 45 11.2%
  • 3-3,5 млн

Голосов: 38 9.5%
  • 3,5-4,5 млн

Голосов: 50 12.5%
  • 4,5-5,5 млн

Голосов: 36 9.0%
  • Больше 5,5 млн

Голосов: 57 14.2%
  • Намного больше 5,5 млн

Голосов: 31 7.7%

• Всего проголосовало
    401
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Кия

Active member

alechik_21

Well-known member
еще вспомнила, какие подарки не люблю)) когда видно, что вот лежало-лежало у человека, он из этого вырос,ну, например, ночнуха))) или сервиз, стоял-стоял, ай, подарим как мы его.....или еще что в таком духе, брррр....

как мы поняли из этой темы, все мы очень разные)

k_ja_ra

Well-known member
Дискуссия в бОльшей степени развилась после моего поста в ответ Кьяре на ее вопрос "дарите ли вы деньги в подарок". Я рассказала о своем подходе к выбору подарком, которым я руководствуюсь.
Не. Усё пачалося з таго, што цягам некалькіх старонак пісалася, што грошы ў падарунак - гэта кругаварот грошай у прыродзе. А апошняе - зло. Я неаднойчы спрабавала сказаць, што па-рознаму ў людзей і калектываў бывае. І калі кожнага задавальняе існы ў калектыве варыянт - гэта выдатна.
Але не. Усё адно кругаварот і няправільна, і як так? Тады я і спытала, а вам што, ніколі не дараць грошай, і калі дараць, то гэта не кругаварот?
На што было адказана: дараць, але гэта не падарунак, а фінансавая дапамога. Тым. хто не спраўляецца з фінансавымі пытаннямі.
Я спытала, як жа так? Вышэй гэта нібыта было падарункам, а цяпер зрабілася фінансавай дапамогай тым, хто бядуе?
Аказваецца, гэта было даказваннем. І нават пры тым, што я паясніла сутнасць сваіх пытанняў, устойлівае адчуванне, не пераканансць! што табе штосьці даказваюць, засталося. Дзіўна.
Хаця справядлівасці дзеля ў мяне ёсць адчуванне якраз адваротнага. Тут я салідарная з lada:
мне показалось, наооборот, доказывается, что те, кто любят деньги, неправильные какие-то) и нищие)
гэта болей падобна да праўды.
Тым больш цяпер, калі, як чытаю, тэма развілася. І цяпер гэта ўжо не проста фінансавая дапамога, гэта ўжо і здзекаванне і бяздушша і абыякавасць, гэта "проста сунуць грошы ў канверт" у адрозненне ад душэўных і неабыякавых нас, якія падарункі тыднямі абіраюць.

Ну ок. Хай так. :) Будзьце душэўнымі і неабыякавымі. ) У адрозненне ад.))))))

alechik_21

Well-known member
это как? в ширину вырос?
а что удивляет? никто никогда не поправляется?

А что именно оскорбило б?
я ж пишу, для меня это-на отъе****
мне тогда вообще лучше не дарить ничего:)

Glory, например? интересно даже

Кия

Active member
alechik_21, не. просто уточнить.

ну если вам хорошо-прекрасно подойдет.. это тоже на отъе..сь? всеравно плохо?
....
если чесно как подарок на д.р может да - не оч.
но по ходу жизни - почему нет. мне не подошло. тебе отлично. все довольны

birch

Well-known member
alechik_21, бабушкина сестра в 70-е годы с мужем военным жила в Германии и привезли оттуда бабуле (тогда еще не бабуле вовсе) красивенный чайный сервиз из немецкого фарфора, а ей было всю жизнь его жалко использовать и она эту коробку 30 лет и прохранила и подарила нам на свадьбу. Он обалденный буду дома могу сфоткать даже.

k_ja_ra

Well-known member
Кия, а падрамнікі - яны ўсе аднолькавыя? Можна прыйсці ў краму (нейкую спецыялізаваную, як разумею) сказаць: мне падрамнікі - і гэта будзе яно? Ці трэба будзе званіць вам па тэлефоне і падрабязна высветляць, якія дакладна падрамнікі вам патрабуюцца?

Я чаму пытаюся. У мяне ёсць сяброўка. Кума. Яна мне душу дастае з гэтымі падарункамі. Спачатку пытае: што падарыць? Ты не ведаеш, табе даецца час на падумаць. Ты, значыць, у муках нараджаеш хоць якую ідэю - ну чалавек жа хоча табе прыемнае зрабіць, трэба ўважыць - і мы пераходзім да наступнага этапу. Чалавека пачынае званіць з крамы:
- ой, я вось тут такую такую бачу, вось з такімі палосачкамі, толькі там вось такі краюшак і такая акантовачка.
Ты ў гэты час на працы і збольшага заняты, адказваеш:
- ок, думаю, нармальна. Глядзі на свой густ.
- не, чакай, яшчэ іншая ёсць: белая з іншай акантовачкай.
- таксама нармальна. Якая болей табе падабаецца, выбірай.
- ой, я нават не ведаю. Яшчэ 3-я ёсць! Ладна, схаджу ў іншую краму.
Пасля трэцяй крамы вельмі хочацца сказаць: не дары мне нічога, клск, ці пакладзі грошы і не дуры мне галавы.
Але я разумею, што чалавек стараецца...
Вось гэта мяне таксама раздражняе...

Кия

Active member
k_ja_ra, они все разные.)) есть лучше есть хуже. есть больше есть меньше. дорого-дешево.
но мне все равно. направление указала - а дальше дзен.
что дадут - значит именно на этом формате надо рисовать шедевр. и именно этими красками. красными- значит красными.ну и т.п

alechik_21

Well-known member
ну если вам хорошо-прекрасно подойдет.. это тоже на отъе..сь? всеравно плохо?
смотря какая ситуация
1) прихожу к подруге, она мне-слушай, мне тут мой хахаль прислал джинсы/майку/белье
не угадал с размером/цветом/фасоном, но, вроде твой размер/фасон/ т.д. может примеришь? я бы тогда тебе подарила-жаль пропадать добру...
я-ок, примеряю, подходит/нравится, благодарю могу даже компенсировать полностью/частично или просто поблагодарить, все по ситуации
2) у меня ДР, ко мне приходит тетя с ночнухой из сундука, она из нее "выросла"/забыла, а сча вспомнила или с сервизом из советских времен
да, мне это не приятно
я тут писала-я предпочитаю деньги в подарок или подарок того, что я хочу
но если мне дарят подарок без уточнения у меня, то я хочу чтобы мне его выбирали с душой, как многие тут пишут, а не нашли где-то в закромах, типа главное хоть что подарить, а надо оно мне или нет, дело пятое, я типа "отстрелялась" с подарком(я так не поступаю к своим дарителям и от них жду того же, да)

Glory, мне кажется, ваша история немного другая, такая с историей, душевная...да, такому подарку, наверное, каждый был бы рад:)

k_ja_ra

Well-known member
А што ячшэ мяне выматвае - дык гэта падарункі аднакласнікам дзяцей. Дзеці па чарзе ледзь не праз выходныя на ДН ходзяць. І падарунак, як разумееце - гэта мой галаўны боль.
Я свіам дзецям не ведаю, што падарыць. Яны ўжо ен ведаюць, чаго хацець. А то чужым...
І хто гэтыя падарункі прыдумаў...

Igra

БЫТИЕ
k_ja_ra, ну может быть проблема в том, что ты все высказывания собираешь в одно общее мнение и разговариваешь со мной с этой позиции) Ты же со мной в основном диалог вела, а я не писала и не считаю, что круговорот денег и сбор денег на подарки на работе - зло. Так же я полностью согласна с этим:
па-рознаму ў людзей і калектываў бывае. І калі кожнага задавальняе існы ў калектыве варыянт - гэта выдатна.

Тады я і спытала, а вам што, ніколі не дараць грошай, і калі дараць, то гэта не кругаварот?
Я отвечала только на вопрос дарят ли вам деньги и дарите ли вы, и про свой подход к подаркам, которые я дарю, объяснила. И уж точно там не было сказано про тех

Вышэй гэта нібыта было падарункам, а цяпер зрабілася фінансавай дапамогай
И у кого было вышей? У меня не было, а вопросы же ты мне задавала:) Ты хотела, чтобы я тебе за все написанное ответила, но дьявол в деталях, а детали у меня свои по каждому пункту, но никак не унифицированный взгляд с какой-то группой людей)

Кия

Active member
І падарунак, як разумееце - гэта мой галаўны боль.
не разумею.
мои дети знают что дарить другим детям.
они мне это говорят и фсе. иногда я вношу рациональные предложения. проходит - ок. не проходит - ладно

birch

Well-known member
k_ja_ra, а ваш ребенок сам не знает что подарить однокласснику (или сколько лет ребенку?). Можно маме одноклассника позвонить.

k_ja_ra

Well-known member
Кия, разумееце, калі сапраўды ў чалавека ёсць праца ці хобі, якія заўжды патрабуе пэўных рэчаў, і ты пра іх ведаеш і ведаеш, як вы кажаце, з размоў, што чалавек будзе гэтаму рады - гэта ж шчасце якое!!! Безумоўна, я яму куплю тое, ў чым ён мае патрэбу. З задавальненнем!
Але я, напэўна, вельмі сумна жыву. Ні ў мяне, ні ў маіх блізкіх няма вось такіх хобі, якія гарантавана забяспечаыла б мяне ці іх ідэямі падарункаў. І гэтыя пытанні - што табе падарыць? - яны мяне напружваюць, праўда. Таму, што ў мяне амаль заўжды, за рэдкімі выняткамі, няма на іх адказу. І не толькі ў мяне, да слова. Я з гэтай прычыны нават лічу іх нетактоўнымі ў пэўным сэнсе. Хаця сама пытаюся таксама, так. Бо а што рабіць?)

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
у меня ДР, ко мне приходит тетя с ночнухой из сундука, она из нее "выросла"/забыла, а сча вспомнила или с сервизом из советских времен
да, мне это не приятно
Мне тетка так и дарит. Но у человека пенсия 3 млн.

birch

Well-known member
Я з гэтай прычыны нават лічу іх нетактоўнымі ў пэўным сэнсе.
Главное правильно сформулировать вопрос: "Тебе сюрприз или есть конкретное желание?" И обязательств не накладываете и выбор даете. Вроде не бестактно совсем.

k_ja_ra

Well-known member
а ваш ребенок сам не знает что подарить однокласснику (или сколько лет ребенку?). Можно маме одноклассника позвонить.
Можна.) Скажыце прысутныя, хто і як часта атрымлівае на гэтае пытанне дакладны адказ? :) Мне ўжо нават цікава. ) Гэта толькі мяне атачаюць людзі, якія часцей за ўсё адказу на яго не маюць? Ці гэта ўсё ж масавая з'ява?
Дзіця ў асноўным не ведае.
Не, бывае, што трэба рукзак, і мы выбіраем ркзак, але ў большасці выпадкаў - гэта знайдзі то, не ведаю што...

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху