Обучение за рубежом (не является рекламой) - 3

МОлька

Well-known member
- фінансавае забеспячэнне для візы і ВНЖ ( з мінулай восені даведкі з беларускіх банкаў не прымаюцца, трэба рахунак у замежным банку)
Вроде как берут еще некоторых банков наших справки, но счет должен быть валютный, а не сумма в белках эквивалентная. Ну и список банков сокращается.

В остальном да. Я пытаюсь вникнуть, а сил все меньше ( Именно вот с этой бумажной возней.

k_ja_ra

Well-known member
Вроде как берут еще некоторых банков наших справки, но счет должен быть валютный, а не сумма в белках эквивалентная. Ну и список банков сокращается.
Вроде, так. Но_это_не_точно
Уцямных правілаў няма, як я зразумела. І спіс банкаў няясны. То бок рызыка ў любы момант атрымаць адмову

k_ja_ra

Well-known member
Поступить на фоне документовозьни - самое простое (
Збольшага так. За выняткам таго, што большасць універаў патрабуе даведкі за 8-9 клас, якія, калі ты змяніў школу пасля 9 кл, па законе не выдаюцца

Kisa-Lisa

Well-known member
Поступить на фоне документовозьни - самое простое (
Что-то не могу понять. Если поступил и прошел квест с нострификацией то подаешься на нац визу? Или сначала должны одобрить внж и потом подаешься на нац визу, как в случае с Австрией?

Kisa-Lisa

Well-known member
Збольшага так. За выняткам таго, што большасць універаў патрабуе даведкі за 8-9 клас, якія, калі ты змяніў школу пасля 9 кл, па законе не выдаюцца
А из личного дела не могут выписать оценки?
Если требуются оценки только по 3м предметам?

k_ja_ra

Well-known member
Адзнакі патрабуюцца ўсе. Выпісаць могуць, але не хочуць у адпаведнасці з палітыкай дзяржавы. І прымусіць іх немагчыма

подаешься на нац визу? Или сначала должны одобрить внж и потом подаешься на нац визу,
можна і так і так. Другі варыянт значна даўжэйшы

Kisa-Lisa

Well-known member
А где почитать про требования именно к беларусам по денежному обеспечению при подаче на визу/внж Словакии?

Последнее редактирование:

МОлька

Well-known member
даведкі за 8-9 клас, якія, калі ты змяніў школу пасля 9 кл, па законе не выдаюцца
прям по закону? читала, но наверное с год назад, что люди писали письменный запрос на старое УО и ждали официальный ответ. Вроде как справки давали. Не помню, где читала это ((( Ну и время прошло.

почему по трем? Которые в 10-11 классах уже не изучают?
Я больше по Чехии знаю, там еще часы нужны и тут никакое личное дело тебя не спасет.

А где почитать про требования именно к беларусам по денежному обеспечению при подаче на визу/внж Словакии?
Як я зразумела, то вырашае той, хто разглядае твае дакументы. Няма нейкага дакладнага спiсу што i як.

Kisa-Lisa

Well-known member
почему по трем? Которые в 10-11 классах уже не изучают?
Конкретно в том вузе что смотрела на интересующую специальность написано про оценки по профильным предметам ( их 3) за 3 года. Но там еще и вступительный экзамен будет.

МОлька

Well-known member
Конкретно в том вузе что смотрела на интересующую специальность написано про оценки по профильным предметам ( их 3) за 3 года. Но там еще и вступительный экзамен будет.
А аттестат им не нужен вообще? Все эти выписки для ностры нужны.

Kisa-Lisa

Well-known member
А аттестат им не нужен вообще? Все эти выписки для ностры нужны.
Нужен, если проходишь после экзамена, надо нострифицировать аттестат. Но первый этап, отбор тех кто допущен до экзамена, еще до получения аттестата.

k_ja_ra

Well-known member
прям по закону?
Так. Указ 200. Згодна з ім даюцца толькі а) даведкі, што вы вучыцеся ў дадзены момант (у дадзены момант - ключавое) у такой-та школе + тая ці іншая інфа (адзнакі і г.д.).
б) дублікаты атэстатаў.

Так што выпіскі пасля змены школы можна атрымаць толькі абхаднымі шляхамі ці калі вам проста пойдуць насустрач. Афіцыйна, тым больш калі вам адкрыта ў твар кажуць, што фіг вам іх дадуць, вы нічога атрымаць не зможаце.

Возьмуць то 3 адзнакі, калі ім трэба 3. Але вам трэба будзе прадаставіць поўны дакумент ад школы, з усімі зыходнікамі, подпісам дырэктара, пячаткай і гэтак далей, і перакласці гэта ўсё на славацкую. Гэта з таго што я ведаю. Але хз, можа можна спрабаваць неяк іначай з універам дамаўляцца. Можа хто і простае фота дзённіка прыме. Хаця я сумняюся...

Kisa-Lisa

Well-known member
Возьмуць то 3 адзнакі, калі ім трэба 3. Але вам трэба будзе прадаставіць поўны дакумент ад школы, з усімі зыходнікамі, подпісам дырэктара, пячаткай і гэтак далей, і перакласці гэта ўсё на славацкую. Гэта з таго што я ведаю. Але хз, можа можна спрабаваць неяк іначай з універам дамаўляцца. Можа хто і простае фота дзённіка прыме. Хаця я сумняюся...
Это я понимаю. Что 3, что все еще как-то надо будет взять. Теперь вот думаю, что в своей гимназии с этим было бы проще, чем а Лицее.
Ай, с этим отсутствием отсрочки пока не решили что будем делать.

k_ja_ra

Well-known member
Теперь вот думаю, что в своей гимназии с этим было бы проще, чем а Лицее.
Дык у сваю гімназію і трэба звяртацца па адзнакі за 8-9 кл. Ліцэй дасць за 10-11. Хаця і гэта бывае са скрыпам перыядычна.

Калі 8 кл. не трэба, то тэарэтычна замест выпіскі можна зрабіць натарыяльную копію пасведчання за базавую школу. Але зноў жа трэба, каб яго яшчэ на рукі выдалі. Гэта таксама робяць неахвотна, як ведаю

Kisa-Lisa

Well-known member
Дык у сваю гімназію і трэба звяртацца па адзнакі за 8-9 кл. Ліцэй дасць за 10-11. Хаця і гэта бывае са скрыпам перыядычна.

Калі 8 кл. не трэба, то тэарэтычна замест выпіскі можна зрабіць натарыяльную копію пасведчання за базавую школу. Але зноў жа трэба, каб яго яшчэ на рукі выдалі. Гэта таксама робяць неахвотна, як ведаю
Нужен 8 класс.
Прошерстила интернет. Россияне пишут, что консульство принимает справку из неподсанкционных банков. А потом отдел полиции в Словакии, который занимается внж, заворачивает такую справку и консульство просит принести справку из иностранного банка. Так что подаваться со справкой из бел банка тоже смысла нет.

Последнее редактирование:
Сверху