+1Гэта дыскусія, якая розныя бакі праблемы, з'явы і выкрывае. ) Асабліва файна, калі дыскусія прыстойная.)
Ну вось як у нас тут, прыкладам.)
+1Гэта дыскусія, якая розныя бакі праблемы, з'явы і выкрывае. ) Асабліва файна, калі дыскусія прыстойная.)
Ну вось як у нас тут, прыкладам.)
Дык аўтар-та, з якім ты цалкам згодная, яшчэ і не так даць за гэта ж гатовы. За "то есть", за канчатак няслушны. І за тое, што белмоўныя ў расейскамоўным асяроддзі па-расейску думаюць.))))А аднойчы я ў прысутнасці В.В. сказала "да", дык толькі што ў лоб не атрымала....
Чакай. То бок філосафу няправільны канчатак дапушчальны, а філёзафу ўжо не? Чаму? Чаму падвойныя стандарты?Калі "філёзаф" блытаецца ў канчатках, для мяне гэта нонсэнс.
І я за. Толькі нездаровая яна ў артыкуле, імхо. Сам сабе супярэчыць аўтар. З вадой, як сам жа кажа, дзіця выплёсквае...за здаровую крытыку.
Якая? )Тут,на мой погляд,іншая сутнасць-ну калі "шырокім поглядам"
А што абмяркоўваць? Правільна ўсё.вось вам яшчэ адзін артыкул для абмеркавання
можа мы рознае ўбачылі? Пайду яшчэ раз перачытаюДык аўтар-та, з якім ты цалкам згодная, яшчэ і не так даць за гэта ж гатовы. За "то есть", за канчатак няслушны. І за тое, што белмоўныя ў расейскамоўным асяроддзі па-расейску думаюць.))))
Таму што для мяне гэта патрабуе больш высокага ўзроўню валодання мовай. Не трэба ў трасянку пхаць усялякую "філязофію". імхоЧакай. То бок філосафу няправільны канчатак дапушчальны, а філёзафу ўжо не? Чаму? Чаму падвойныя стандарты?
шээээптам, зусім нячууууутна...я з табой згооооодная...але пагадзіся, гэта несумленна і несправядліва...бо абое-рабое....Таму што для мяне гэта патрабуе больш высокага ўзроўню валодання мовай. Не трэба ў трасянку пхаць усялякую "філязофію". імхо
Скажам, я гавару пра тое, з чым у артыкуле нязгодная. ) А так, падазраю, канчатковыя мэты ў нас усіх аднолькавыя.)можа мы рознае ўбачылі?
Перачытала. Няма там такогаДык аўтар-та, з якім ты цалкам згодная, яшчэ і не так даць за гэта ж гатовы. За "то есть", за канчатак няслушны. І за тое, што белмоўныя ў расейскамоўным асяроддзі па-расейску думаюць.))))
Ну і добраЯкая?)Бо калі шырокім - мы тут усе пра адно.
Вось ў гэтым мяне сумневы бяруць,бо можна ж і заблытацца,ды зноў на стагоддзі і марнаваць час на спрэчкі і вынаходствы новых словаў(мэта-толькі б не падобныя на рускія былі),замест таго,каб яднацца і проста размаўляць.А пакуль...лепей хоць як, чым ніяк...
Мабыць,яны не сапраўдныя беларусы)))Калі яе надумае чытаць мой муж, то яму хопіць 2-3 сказаў. А калі яе возьме пачытаць якая-небудзь баба Геня з вёскі?
Нармальна)))) Па тым жа фэйсбуку гэта сапраўды добра бачна.Толькі залішне аптымістычна, па мне.)
мова для гэтых маладзёнаў не з’яўляецца зонай болю.
яны не ставяць перад сабой мэту распаўсюду мовы.
Нікога на словах не заклікаючы пераходзіць на мову, размаўляючы выключна пра новую калекцыю Bershka ды карамель-макіята ў CoffeeInn.
Гэта проста частка моднай выявы,такім чынаммова для гэтых маладзёнаў не з’яўляецца зонай болю.
частка моднай выявы - гэта насіць каляровыя кеды. А размаўляць па-беларуску -гэта проста размаўляць на той мове, якая падабаецца.Гэта проста частка моднай выявы,такім чынам
Я не супраць,але ж імхо занадта аптымістычная заявачастка моднай выявы - гэта насіць каляровыя кеды. А размаўляць па-беларуску -гэта проста размаўляць на той мове, якая падабаецца.
Няма там такога
.Звярніце ўвагу, як гавораць беларусы, што жывуць у расійскамоўным асяроддзі: яны самі не заўважаюць, што ўстаўляюць у гутарку бясконцыя «да», «то есть», кажуць «у АмерыКЕ», «у вёсКЕ», «з’явіЛся»
За тых, каго ведаю асабіста, магу сьцьвярджаць.Вы возьміцеся сцвярджаць,што кожны-кожны з тых маладых размаўляе па-беларуску толькі таму,што падабаецца мова,і ні ў кога няма іншых нагод і матывацыі быць асаблівым?
Вось гэта ты дзе ўбачыла?Дык аўтар-та, з якім ты цалкам згодная, яшчэ і не так даць за гэта ж гатовы. За "то есть", за канчатак няслушны. І за тое, што белмоўныя ў расейскамоўным асяроддзі па-расейску думаюць.))))
У якую? Я проста не зразумею пакуль, у якім месцы мы разыходзімся.)Бо я не гатовая ў гэтую плынь апускацца
"Лепей так, чым ніяк", гэта і "да" замест "так" і "то есть" замест "то бок" і "верный" замест "слушнага" і тэатар замест тэатр. А таксама мудрагелістыя словы, якія па першасці здараюцца, калі гугл на дапамогу завецца. Гэта нармальна. І філіжанка нармальна для нашай мовы і выкшталцоны.Вось ў гэтым мяне сумневы бяруць,бо можна ж і заблытацца,ды зноў на стагоддзі і марнаваць час на спрэчкі і вынаходствы новых словаў
Не, ну гэта ж мае словы. А пасыл аўтара цалкам празрыста чытаецца, па-мойму... Не ўмееш - маўчы. Ну прынамсі, пакуль не навучышся, як след.Вось гэта ты дзе ўбачыла?
О так.... Фэйсбук - гэта нашае ўсё...Па тым жа фэйсбуку гэта сапраўды добра бачна.
І нават так добра. Чаму не?Гэта проста частка моднай выявы,такім чынам
б) беларускай няма, ёсць сапсаваная руская
А я кажу,что не добра?І нават так добра. Чаму не?
Не,не такА пасыл аўтара цалкам празрыста чытаецца, па-мойму... Не ўмееш - маўчы. Не, не так?
Вось табе цытата. Дзе пра "не ўмееш - маўчы"?Не ўмееш - маўчы. Не, не так?
Тут ідзе гаворка пра ўплыў польскай мовы ў часы станаўлення сучаснай беларускай і прычыну з'яўлення вялікай колькасці паланізмаў. А не папрокі тым, хто "не ўмее".Магістралі збудуюць іншыя. Таму іх мова ніяк не магла быць дасканалай. Тарашкевіч рос і дзейнічаў, аточаны польскамоўнай атмасферай — гэтая мова гучала ўсюды: у палацах і касцёлах, у школах і на вуліцы. Што ж дзіўнага, калі нават Купала першыя вершы пісаў па-польску. Таму для іх усе гэтыя «валізкі», «філіжанкі» і «варункі» гучалі цалкам натуральна. Што там Купала — цяперашнія літоўцы з цяжкасцю разумеюць свайго Данелайціса, бо ягоная паэзія шчодра перасыпаная паланізмамі. А ўжо калі мовы блізкія… Звярніце ўвагу, як гавораць беларусы, што жывуць у расійскамоўным асяроддзі: яны самі не заўважаюць, што ўстаўляюць у гутарку бясконцыя «да», «то есть», кажуць «у АмерыКЕ», «у вёсКЕ», «з’явіЛся» (а адзін дзеяч увесь час казаў «Вось паеду ў АмерыЦУ»).
Чытаць цалкам http://nn.by/?c=ar&i=109911
Калі з гэтага боку,то так-згодная,трэба пачынаць і не баяцца памыляцца)))"Лепей так, чым ніяк", гэта і "да" замест "так" і "то есть" замест "то бок" і "верный" замест "слушнага" і тэатар замест тэатр.
А я павыдаляла са сваёй стужкі палову беларускамоўных "фрэндоў"О так.... Фэйсбук - гэта нашае ўсё...