Пра ўсё па-беларуску.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Вишенка, і мне спадабалася.)
Трэ паспарабаваць малым сваім замовіць што-небудзь з замкаў.)

k_ja_ra

Well-known member
Можа хто ведае, дзе можна ўзяць невялічкую налепачку з Пагоняй? Вельмі трэба

Вишенка, ты знайшла ў выніку? І мне трэба.)

Atex, а раскажы мне, чайніку, клск, што гэта за звер, а?

Я ж, як дыназаўр, да гэтага часу са звычайным кнопачным тэлефонам хаджу, ну...з серыі "званілка".
Нарэшце саспела на смартфон. )
Адпаведна мне туды беларускі інтэрфейс (ці як гэта правільна называецца) патрэбны.
Гэта, па спасылцы, яно?
То бок запампоўваеш, і смартфон "беларускамоўным" робіцца?
Бо з компам жа не так. Беларуская-то раскладка ёсць, але ўсё астатняе (меню, праграмы і г.д.)- па-руску.
То як тут?
Карацей, прасвяці мяне крыху, цёмную, а? Я тут зусім не грабуся.)
Дзякуй.)

п.с. дзяўчаты, калі хто яшчэ ў тэме - зрабіце ласку, прасвяціце.:)

k_ja_ra

Well-known member
Вишенка, ясна.
Як у мяне рукі дойдуць да гэтага - маякну.)
А я ж зАмкі сваім купіла. :) Адно перад самым ад'ездам у дом адпачынку. Так што не збіралі/не клеілі яшчэ. Прыедзем - будзем збіраць.
Ты не збірала яшчэ?
Спадар, які іх сам вырабляе і распаўсюджвае, сказаў, што вось -вось мадэль Нясвіжскага замка з'явіцца.) Ужо намалявана/падрыхтавана ўсё.)

Вишенка

волшебница
k_ja_ra, у нас вось такі замак з'явіўся пасля адпачынку - яшчэ адзін дома не змесціцца :)

Вложения

• IMG_1722.JPG
    IMG_1722.JPG
    154.3 KB · Просмотры: 21

k_ja_ra

Well-known member
ух ты.) А што за ён? Таксама мадэль якогась рэальнага?

Гэтыя маленькія насамрэч. Вышынёй см з 20, можа 25.) Спадар у сабраным выглядзе паказваў.
Я па карцінцы таксама думала, што вялікія, але не.) Мініяцюрныя.) Так што...нам прасцей. :) Асабліва з улікам набытых нядаўна дадатковых паліцаў у пакой старэйшай.)

Вишенка

волшебница
Таксама мадэль якогась рэальнага?
Нойшванштайн
2706141501360.jpg

Atex

Active member
Atex, а раскажы мне, чайніку, клск, што гэта за звер, а?
нажаль не тое, што ты хочаш.. гэта просто прыблуда, якая дапамагае пісаць на бел. мове, запускаецца як звычайны дадатак.
Табе трэба змяніць прашыўку. Я б звярнулася ў якую-небудзь кантору для гэтага, бо сама з нета не рызыкну, хаця і бачыла некалькі прашывак з бел. мовай.

k_ja_ra

Well-known member
Вишенка, прыгожа.)
а гэта такі падмурак у замка агромністы?

Atex, дзякуй. Я тут прафан, але як чула, усе гэтыя прашыўкі - не ёсць гут.
Могуць тэлефон увогуле загубіць, не?
Блін, у мяне на маім цяперашнім беларуская мова.
Паглядзела смартфон малой ( у мяне будзе аналагічны) - якія заўгодна мовы, уключаючы украінскую і безліч варыянтаў ангельскай, а беларускай няма. :(

Последнее редактирование:

Atex

Active member
Atex, дзякуй. Я тут прафан, але як чула, усе гэтыя прашыўкі - не ёсць гут.
Я ў сваім змяняла прашыўку, на сэрвісе (классная кантора недалека ад парку Чалюскінцаў), дык наадварот лепей працуе, чым раней (тупіў страшэнна са сваей роднай, праз год дык увогуле ужо пачаў мяне раз'юшваць )))) Трэба ў іх пацікавіцца прашыўкай з бел. мовай. А ў нэце, так, я не рызукую. Паглядзела ўжо на нашых хлопацаў (праграммісты ўсе), якія з нэта пампавалі, потым па 2-3 дні марнаваліся з гэтай тэмай.

k_ja_ra

Well-known member
Вишенка, такі на скале. Ясна.)

змяняла прашыўку
Змяніць прашыўку - гэта пераўсталяваць аперацыйную сістэму ці што ў прынцыпе значыць гэты загадкавы тэрмін?

Я ў гэтым увогуле нічога не разумею, на жаль. :(

Atex

Active member
Змяніць прашыўку - гэта пераўсталяваць аперацыйную сістэму ці што ў прынцыпе значыць гэты загадкавы тэрмін?
Так, усе так ты разумеешь. паставіць сітэму з новымі магчымасцямі, з новым праграммным забеспячэннем

k_ja_ra

Well-known member
Пра паездкі.
А машынай ездзіў хто?
Мяне пытанне перасячэння мяжы цікавіць. Колькі гэта можа заняць часу (я пра польскую мяжу) і калі (у які дзень, час сутак) гэта лепей рабіць.

Далей пра замову атэляў прасвяціце, пліз. Праз букінг, так?
Пра мову. Без ведання замежнай далей за Польшчу сунуцца рэальна ці не?
Каця, ЯК ты там хоць што пытаеш, не ведаючы ангельскай, ці ты ўжо ведаеш тое-сёе?

Пра харчаванне яшчэ цікава. Дзе і колькі гэта можа каштаваць.
Ну, прыкладам, у Нямеччыне.
І потым, гэта ж трэба якіясь пункты кшталту нашых Лідо б шукаць, так? Бо ў рэстарацыях не навячэраешся/наабедаешся, так жа?

Нешта я загараюся налета ў Еўропу машынай з сям'ёй ламануцца.))) Але пакуль слаба ўяўляю маштаб трагедыі.)

А, дык і праз якую амбасаду усё ж візу лепей рабіць?
Іспанскую выкрэсліваем адразу. Яшчэ?
Як Нямеччына дае? Францыя? Я пра аб'ём докаў і галоўнае, узгадваючы літоўскую амбасаду, рэальнасць на падачу докаў у прынцыпе трапіць.)
За які час да паездкі трэба пачынаць гэта рабіць?

katia-ka

Kitoks Pasaulis
k_ja_ra,
Мяне пытанне перасячэння мяжы цікавіць. Колькі гэта можа заняць часу (я пра польскую мяжу) і калі (у які дзень, час сутак) гэта лепей рабіць.
Я так разумею, што галоўнае -не супасьць з патокам тых, хто ў выходныя дні едзе на закупы. Я неяк ехала з сяброўкай ў нядзелю раніцай. Максімум 5 машын было перад намі.

Далей пра замову атэляў прасвяціце, пліз. Праз букінг, так?
я толькі з букінгам сябрую))) Мне падабаецца: там уся лягічна, проста і зразумела.

Каця, ЯК ты там хоць што пытаеш, не ведаючы ангельскай, ці ты ўжо ведаеш тое-сёе?
Ведаеш, калі я прыехала ў сваё першае падарожжа (Літва і Польша не ў залік) у Стакгольм, я ведала па-ангельску толькі Hello, help, ticket, thank you, royal Palace. Усё :) І ведаеш, я цудоўненька справілася))))
Я не гавару правільнымі сказамі))) Хапае некалькіх слоў і жэстаў, каб суразмоўца цябе зразумеў))
У гэтую вандроўку мы сядзелі з нашымі італьянскімі сябрамі ў іхнім дворыку. І з намі быў мужчына-швэд. Я размаўляла па-французску, гэты швэд пераводзіў на ангельскую. Тоніно - мой сябра - адзіны, хто з італьянцаў разумеў ангельскую, перакладаў астатнім гэта на італьянскую))) Прыназоўнікі браліся з усіх моў адразу :) Гэта было так класна))))
Цяжэй за ўсё мне было у Нямеччыне і Аўстрыі. Бо ніводнага нямецкага слова апроч danke я ня ведаю. Але неяк знаходзіцца разуменьне.
Фразы, якія мне могуць спатрэбіцца, я выпісваю цяпер перад вандроўкай.
Расклад цягнікоў, аўтобусаў раздрукоўваю сабе, каб арыентавацца.
Усё, што можна, купляю праз інтэрнэт.

Бо ў рэстарацыях не навячэраешся/наабедаешся
з гэтай нагоды я стараюся браніраваць апарты з кухняй)))
Прадукты ў супермаркеце не даражэй за нашы.

І потым, гэта ж трэба якіясь пункты кшталту нашых Лідо б шукаць, так?
можна парыцца па форумах і tripadvisor.ru і пашукаць водгукі пра рэстарацыі таго рэгіёна, куды вы кіруецеся. Ці проста на месцы глядзець, дзе найбольшая колькасьць мясцовых жыхароў, а не турыстаў)))
Звычайна, ў турыстычных месцах рэстарацыі значна даражэй чым тыя, што ўбоку ад іх.

Някепскія мястэчкі падказваюць гаспадары апартаў))) У Сіене гэтым разам нам так гаспадар параіў цудоўную тратторыю :)

Як Нямеччына дае?
мама мая рабіла. Усё проста і празрыста. І ніякіх чэргаў і паляваньня на даты :)

За які час да паездкі трэба пачынаць гэта рабіць?
візу можна адкрываць за тры месяца да даты паездкі.

Без ведання замежнай далей за Польшчу сунуцца рэальна ці не?
Рэальна.

k_ja_ra

Well-known member
Як Нямеччына дае?
мама мая рабіла. Усё проста і празрыста. І ніякіх чэргаў і паляваньня на даты
Выдатненька, бо Нямеччына ў кожным разе плануецца, калі што.
Турыстычную візу мама рабіла?
апарты з кухняй
такі так. Варыянт.
Трэ палазіць на букінгу, глянуць такія варыянты.

Што да мовы...Тэарэтычна нямецкую можна паспрабаваць падняць мне... Толькі ў Францыі, прыкладам, яна мала выратуе.:)))

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху