Пра ўсё па-беларуску.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Турыстычную візу мама рабіла?
так.
бронь з букінга была неаплачанае, але куплены былі квіткі на цягнік.
ну і выпіска з карт-рахунка.

Толькі ў Францыі, прыкладам, яна мала выратуе.
гэта да)
магу даць "Разговорнік"

k_ja_ra

Well-known member
katia-ka, а як ты маршруты "куды хадзіць, што глядзець" плануеш. Чыста інет вычытваеш?

katia-ka

Kitoks Pasaulis
katia-ka, а як ты маршруты "куды хадзіць, што глядзець" плануеш. Чыста інет вычытваеш?
калі гэта вядомыя гарады, то ёсьца жа нейкія веды пра іх, як і разуменьне таго, ШТО я хачу ўбачыць.
калі нешта незнаёмае, то так, інэт.

k_ja_ra

Well-known member
магу даць "Разговорнік"
угу.))) Каб жа я яго яшчэ прачытаць магла. :)))
А так дзякуй.) Буду мець на ўвазе.)

Я не гавару правільнымі сказамі))) Хапае некалькіх слоў і жэстаў, каб суразмоўца цябе зразумеў))
У гэтую вандроўку мы сядзелі з нашымі італьянскімі сябрамі ў іхнім дворыку. І з намі быў мужчына-швэд. Я размаўляла па-французску, гэты швэд пераводзіў на ангельскую. Тоніно - мой сябра - адзіны, хто з італьянцаў разумеў ангельскую, перакладаў астатнім гэта на італьянскую))) Прыназоўнікі браліся з усіх моў адразу Гэта было так класна))))
Гэта фігня.) Пад віно можна і з кітайцам рукамі паразмахваць.))))
А вось калі заедзеш куды не туды, вось дзе пытанне, як паразумецца з тым, каго пытаеш.)

katia-ka

Kitoks Pasaulis
k_ja_ra, вясновага Парыжу на фотках табе ў тэмку)))

Каб жа я яго яшчэ прачытаць магла.
дык там рускімі літарамі напісана "транскрыпцыя"

А вось калі заедзеш куды не туды, вось дзе пытанне, як паразумецца з тым, каго пытаеш.)
паказваеш мапу і тую кропку на ёй, куды табе трэба. І суразмоўца зразумее, я думаю))) Прынамсі, кіроўцы аўтобусаў разумелі, калі я гаварыла ім назву таго, дзе мне трэба выйсьці. І спыняліся там. Бо ў Італіі аўтобус спыняецца толькі на прыпынках па-патрабаваньню. Ці ў салёне хто націсьне кнопачку, ці на прыпынку "прагаласуе".

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member

k_ja_ra

Well-known member
о-о-о-й-й-й...карацей, пакуль па адчуваннях працы а працы.))) На год.) Пакуль падрыхтуешся.)))

Я тут ні разу не купляла
Штось баюся, у нас і няма. Прынамсі Вільні я так і не знайшла.
Па раздрукаванай сястрой з нета хадзілі.)

katia-ka

Kitoks Pasaulis
пакуль па адчуваннях працы а працы.))) На год.) Пакуль падрыхтуешся.)))
А ты проста пачні. Зразумей, што няма нічога такога, што ты не зможаш зрабіць. Тым больш ты едзеш з мужам. То бок ня ўсе рашэньні прымаць табе. І не табе шукаць выйсьце з нейкіх складаных момантаў, калі яны раптам будуць. А ўвогуле, хай самымі складанымі будуць моманты кшталту таго, якое блюда заказаць у рэстарацыі)) Бо бязь веданьня мовы гэта рэальна праблема :)
Проста павер, што ўсе шляхі адкрытыя. І ня істотна, на якой мове ты размаўляеш.
Посьпехаў!

k_ja_ra,
А куды плануешь? Мае з Iталii учора прыехалi, мапау навезлi розных. Так што калi трэба будзе, магу даць (Вена, Кракау, Рым, Рымiнi, Венецыя, Фларэнцыя, Вiтэрба).

k_ja_ra

Well-known member
Гэтымі б пакарысталася.)
Куды планую?
Ой, проста напалеонаўскія планы! :)
Польшча, Славакія (Браціслава), Вена, Чэхія, Нямеччына, Парыж, Нідэрланды, поўнач Польшчы (мора).)))

Але гэта чыста з серыі фантастыкі.:)
Калі шчыльней пачынаць займацца, яно бачней будзе.
Проста, што дзіўна, нарэшце муж згоду дае.) Раней пра "машынай у Еўропу" нават чуць не хацеў.))) Дык трэ карыстаць момант. :))))
Адно, я пакуль і фінансавы складнік слаба ўяўляю.
Пакуль мне падаецца, што такі маршрут і ў 5 тысяч не ўкладзецца.
А хацелася б у хаця б параўнальныя з традыцыйным адпачынкам у якой Балгарыі сумы ўпісацца.

А ты проста пачні.
Яно так. Вочы баяцца, рукі робяць. Але ж ляноооотаааа....(
Як пісала адна фарумчанка, з іншай нагоды праўда, каб яно само неяк зрабілася. :)))

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Адно, я пакуль і фінансавы складнік слаба ўяўляю.
паглядзі кошты на жыльлё.
Потым памнож на 2, а лепей на 3 :)

толькі маё ІМХО. Акрамя Вены, у Аўстрыі ёсьць, на што паглядзець.
Вена - прыгожая, велічная, імперская(не пабаюся гэтага слова)... Але гэта не самае прыгожае месца ў Аўстрыі)))
Аўстрыя -гэтва Альпыыыыыыыыы......

k_ja_ra

Well-known member
спадзяюся, не за адну вандроўку?
:blush1:
Кажу ж, што фантастыка.)))
Мне Парыж, прыкладам, нафіг упаў. Дзеці ім моСК выносяць.))))

Соры за тое што улезла у вашу гаворку
Юлллса, ды ты чо? :)
Асабіста я да ўсіх звяртаюся.) Проста katia-ka, бачыш, напэўна, тут самая абазнаная.
Вішанька хіба яшчэ падцягнецца і што параіць.) У яе, як ведаю, таксама па гэтай частцы досвед ёсць.)

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Кажу ж, што фантастыка.)))

k_ja_ra, спава не ў фантастыцы.
А ў тым, што гэта абсалютна розныя краіны. І эмоцыі і пачуцьці ад іх будуць розныя. І пасьля трэцяга гораду/краіны наступныя могуць проста перастаць успрымацца.

k_ja_ra

Well-known member
толькі маё ІМХО. Акрамя Вены, у Аўстрыі ёсьць, на што паглядзець.
Вена - прыгожая, велічная, імперская(не пабаюся гэтага слова)... Але гэта не самае прыгожае месца ў Аўстрыі)))
Аўстрыя -гэтва Альпыыыыыыыыы......
Гэта так. Вена тут толькі з тых меркаванняў, што да яе ад Браціславы рукой падаць. То-бок, калі ўжо туды заруліваць, варта і да яе даехаць.

І пасьля трэцяга гораду/краіны наступныя могуць проста перастаць успрымацца.
І гэта праўда, напэўна.
Падумаю.) Дзякуй.)

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Мне Парыж, прыкладам, нафіг упаў. Дзеці ім моСК выносяць.))))
ля Мюнхена ёсьць Легалэнд :)
А Мюнхен - гэта Баварыя :) А яшчэ там побач Аўстрыя зь яе Зальцбургам і Інсбрукам :) І азёёёры, што нямецкія, што аўстрыйския... мммм.... І Альпы :)

k_ja_ra

Well-known member
І азёёёры, што нямецкія, што аўстрыйския..
о, а можна тут падрабязней?
Там недзе бліжэй да берага можна спыніцца? Ну...у тым сэнсе, каб вандроўка з адпачынкам 3-4 дні ля вады сумяшчалася. Поўнач Польшчы выключна з гэтай мэтай разглядалася.

Аналаг Дыснейлэнда у сэнсе?
Гэта добра. Але ў нас Эйфелеву вежу спадарыням падавай. )))))

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Аналаг Дыснейлэнда у сэнсе?
ну кшталту таго :)

Але ў нас Эйфелеву вежу спадарыням падавай. )))))
нафіг яна ім упала. Калі спадарыні пабачаць чэргі на гэтую самую вежу, то, можа, і жаданьне адпадзе само сабой :)

Там недзе бліжэй да берага можна спыніцца?
Скажу шчыра: на прадмет пляжаў я гэтыя мясьціны не прарабатывала.
Але можна ж і адсачыць гэтую тэмку :)
Я мела на ўвазе маленечкія гарадкі, якія месьцяцца на беразе азёр Chiemsee, Bodensee, Eibsee. Гэта непадалёк ад Мюнхена.
Гугл-карцінкі руляць :)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху