Гэта не звычайна, проста Вам, хутчэй за ўсё, не пашанцавала сустрэць сапраўдных інтэрнацыяналістаўЗвычайна тыя, хто за інтэрнацыяналізм, разважаюць так: а навошта вучыць беларускую,
Гэта не звычайна, проста Вам, хутчэй за ўсё, не пашанцавала сустрэць сапраўдных інтэрнацыяналістаўЗвычайна тыя, хто за інтэрнацыяналізм, разважаюць так: а навошта вучыць беларускую,
+100 :clapping::so_happy:Я, беларуская нацыяналістка, за інтэрнацыяналізм. Таму вучу замежныя мовы.
Праўда? А то я ўжо забылася, калі тэлевізар глядзела, дык нават не ў тэме... Ясна. Акрамя таго, што бел. мова выключна з опамі асацыюецца, Жыве Беларусь амаль экстрэмісцкім лозунгам прызнаны, дык і спадары не ў пашане...))) Цяжкі выпадак...Дакладней мае, але ўжо іншае, дзякуючы БТ. "Спадары" -- змагары.То бок ненармальныя, нефармальныя грамадзяне.
А чаго Вы апладуеце? :acute: Заўважце, нацыя - гэта першаснае.)))
Асабіста мне гэта слова - нацыяналізм - не вельмі падабаецца.Збольшага таму, што для мяне яго магчымыя "працягi" - нацызм, шавінізм, расізм. Але, калі для вас "нацыяналізм" тое, што для мяне "патрыятызм" (а гэта, здаецца, так), то, лічу, няма сэнсу высвятляць, што з іх (нацыяналізм ці інтэрнацыяналізм) галоўнае ці першаснае.Заўважце, нацыя - гэта першаснае.))) А інтэрнацыяналізму нас навучылі..
Ага.)) Мы з іншага пачалі. Чаму беларусы рэдка размаўляюць па-беларуску? Адказ просты аж да не магу. Бо не ўмеюць! (Як варыянт, умеюць, але блага)няма сэнсу высвятляць
Вось было б трэба, каб атрымаць добрую працу - хутка б усе вывучылі і пачалі размаўляць! На жаль, у нас гэтага пакуль няма....Намаганні, праца над сабой прадугледжваюць дакладнае ўсведамленне: дзеля чаго?
І я пра тое.))) І найпершае - каб усе, абсалютна ўсе дзяржаўныя служачыя (збольшага чынушаў маю на ўвазе) згодна з так званым законам мусілі СВАБОДНА абедзвюма дзяржаўнымі мовамі валодаць. Каб гэта ўмоваю прыёму на працу было. Глядзіш, і іншыя б пацягнуліся.)))На жаль, у нас гэтага пакуль няма....
менавіта такАдказ просты аж да не магу. Бо не ўмеюць! (Як варыянт, умеюць, але блага)
так і тутВось было б трэба, каб атрымаць добрую працу - хутка б усе вывучылі і пачалі размаўляць!
нууу, можа я не ў тэмеа па факце беларускамоўнасць не пажадана, прычым сярод чынушаў у першую чаргу (і не пажадана - гэта мякка кажучы)
Ну дай Божа... Але "мяне раздзіраюць цяжкія сумневы" (с)бяз стратаў
Я спрачацца не буду. Бо, шчыра кажучы, са свечкаю не стаяла. Так, тыя, хто бліжэй сутыкался, распавядалі... ))) Дарэчы, а як даўно ты чыноўнікам працавала?)))я не заўважыла ў час сваей працы чыноўнікам каб неяк не пажадана гэта было
Вось такі падумала, мо мы пра рознае?... Да бел. мовы наогул, так, абыякавае. А я пра то, што будучы беларускамоўным у паўсядзённым жыцці, стаць/быць/працаваць чыноўнікам нялёгка, не? Непажадана. Лепш як усе, а?проста абыякава. а "абыякава" можна дапусціць калі мова жывая
ну я бліжэй не бывае. сапраўдным чыноўнікам. але я разумею што ўсе ьывае. можа хто ў якім міністэрстве і быў супраць.Так, тыя, хто бліжэй сутыкался, распавядалі... )
за сябе не скажу, бо ты ж бачыш, забыла я сваю мову, кожную літару падбіраю.А я пра то, што будучы беларускамоўным у паўсядзённым жыцці, стаць/быць/працаваць чыноўнікам нялёгка, не? Непажадана. Лепш як усе, а?
Недзе я пра гэта бачыла.адчынена мая брама
чаму жМожна было прасцей: права маеш. І ўся справа.
колькi?штраф
Здорава. ))) Мне цяжэй. Я адна. Зрэшты, як амаль заўсёды...))мы дамовіліся
Без абеду пакінуць, я б прапанавала.колькi?
Нешта я не памятаю ніякага прымусовага пераходу да беларускай мовы. А памяць у мяне добраяя лiчу, што нiчога добрага не адбудзецца ад прымусовага перахода да беларускай мовы. Было ужо гэта, спрабавалi, i дарэчы, лiчу, спроба адбылась неудалая и прывяла яна к таму, у тым лiку, шта зараз маем
Прымусовы пераход - калі ўсіх грамадзян. нават тых, каму 100 год. А чыноўнікі абавязаны законаў пільнавацца. А паводле закону моў дзве. ))) Фільмы ў кінатэатрах я б прапанавала з беларускім дубляжом рабіць. Прычым амаль усе. 3д - асабліва. Цэлы гледачы будуць. На палову сеансаў можна б было згадзіцца, калі б насамрэч у нас 2 мовы існавала. А не тое, што адна ў выглядзе "амерыканскіх індэйцаў".нiчога добрага не адбудзецца ад прымусовага перахода
яшчэ не вырашыліколькi?