Дык няма праблемы! Ёсць тэма: пра ўсё па-беларуску.у чым праблема
Нармальны - не тое слова. Шыкоўны!Спадар, спадарыня-- нармальны зварот без дадатковых сэнсаў
5651166 Вера
Лапа, і ўсё ж нумар няслушны.
Последнее редактирование:
Дык няма праблемы! Ёсць тэма: пра ўсё па-беларуску.у чым праблема
Нармальны - не тое слова. Шыкоўны!Спадар, спадарыня-- нармальны зварот без дадатковых сэнсаў
5651166 Вера
Коратка: бачу для сябе сэнс у гэтым. Планую нейкі час наведваць іхныя сустрэчы і адпаведна прымаць удзел у дыскусіях і інш.як Вам?
А што за кніжкі? Дзіцячыя ці дарослыя? (Можа ў нас чаго няма яшчэ?і купіла там 12 беларускамоўных кніг за 27 тысяч. Кошт адной з іх склаў аж 280 рублёў
Розныя, вось спіс:А што за кніжкі? Дзіцячыя ці дарослыя?
У Валянціны Аколавай ёсць цудоўныя пераклады вершаў Марыны Цвятаевай, цэлы зборнік, выдадзены яшчэ ў сярэдзіне 90-х гадоў. На жаль, я не знайшла ў інэце свае любімыя з гэтых перакладаў. Але вось гэты таксама добрыВалянціна Аколава "Случарыны"
http://www.knihi.com/Valancina_Akolava/Пісала я на грыфельных брусках,
На веерах, з лістотай, ледзь жывою,
Каля ракі, ля мора - на пясках,
На лёдзе-шкле - пярсцёнкамі зімою, -
І на ствалінах векавых рабін...
Нарэшце - каб было для ўсіх вядома! -
Што ты: мой любы, любенькі й адзін! -
Пісала я вясёлкамі і громам.
Я так хацела, каб найкожны лёс
Квітнеў, як ружы ў веснавых далонях!
І як пасля - твар бараніўся слёз,
Тваё імя - пульсіравала ў скронях...
Яно ў руцэ - прадажненькім пісьмом
Так сціснута, што болем сэрца джаліць!
Не ў куплі! Знай! Як дар - пярсцёнак мой
Сябе ўратуе й на скрыжалях.
Чаму беларусы рэдка размаўляюць па-беларуску? — відэа
Гэта вельмі проста. Згодна з адной з жанчын, нейкія перадумовы ўсё ж маюць быць.))) Немагчыма класціся спаць па-расейску, а раніцаю ўзняцца па-беларуску... З нічога...)))не хочуць
Навошта шукаць вінаватых? Проста, трэба пачаць з сябе, свайго дзіцяці, сваіх блізкіх. Ці, можа быць, вы лічыце, што метад "насаджэнні роднай мовы" эфектыўней будзе?Гэта вельмі проста. Згодна з адной з жанчын, нейкія перадумовы ўсё ж маюць быць.))) Немагчыма класціся спаць па-расейску, а раніцаю ўзняцца па-беларуску... З нічога...)))
Намаганні, праца над сабой прадугледжваюць дакладнае ўсведамленне: дзеля чаго? Альбо проста вымушанасць. Калі хочаш не хочаш - мусіш.гэта патрабуе намаганняў, працы над сабой - гэта цяжка
З сябе - так. З блізкіх без іх жадання наўрад ці атрымаецца.трэба пачаць з сябе, свайго дзіцяці, сваіх блізкіх
Перадумовы і шуканне вінаватых - не адно і тое ж, ІМХО.))) Але вінаваціць людзей, якім увесь час цягам дзесяцігоддзяў яўна ці няяўна давалі зразумець, што бел мова - гэта так, "лубок", і не больш за тое, я таксама не схільна...Навошта шукаць вінаватых?
Дзіўнае пытанне для тых, хто па-сапраўднаму любіць сваю краіну (народ, нацыю), для сапраўдных патрыётаў-нацыяналістаўдзеля чаго?
не спатрэбіцца:yes:вымушанасць. Калі хочаш не хочаш - мусіш.
З гэтым згодная на 100%без жадання наўрад ці атрымаецца.
Вы на мяне намякаеце? (с)для сапраўдных патрыётаў-нацыяналістаў
Я за інтэрнацыяналізм:victory:Вы ж супраць нацыяналістаў? А яны якраз добра ведаюць, навошта і дзеля чаго.)))
Звычайна тыя, хто за інтэрнацыяналізм, разважаюць так: а навошта вучыць беларускую, мову баскаў і г.д? Ёсць мовы міжнацыянальных зносінаў і гэтага дастаткова. Таму расейская рулюе, не?інтэрнацыяналізм