Пра ўсё па-беларуску.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Берта

В стране чудес....
Прыклады - цяжка... Яно ж само неяк
Сапраўды! Гэта трэба пачуць і адчуць!
Вишенка, вось мне вельмі цікава, можа ведаеце. Каля 10 год назад былі на Палессі і нас павезлі да весак , што стаяць на балотах. А паміж вескамі сярод балот - кладкі, і са спецыяльнымі тычкамі (калі не забылася, менавіта так "па-палесску" шест?) мясцовыя жыхары ходзяць па гэтых кладках у госці )))) . Паспрабавалі і мы, але ой якой не простая гэта справа - хадзіць па балотах с тычкамі.
А зараз, можа ведаеце, захаваліся такія вескі сярод балот? Не павыміралі? Можна яшчэ і цяпер "прагуляцца" з палешукамі па кладках з тычкамі?

Вишенка

волшебница
Берта, нічога пра гэта не ведаю і нават не чула раней. Але я амаль не была ў вёсках - калі я нарадзілася, бабуля мая ўжо ў горадзе жыла... Спытаю бацьку - можа ён ведае
Дарэчы, сказала мужу пра ваша падарожжа на Палессе - ён таксама вельмі зацікавіўся. Будзем планаваць на наступную вясну :)

Берта

В стране чудес....
Вишенка, дзякуй. Была бы вельмі ўдзячная за любую інфармацыю ад вашага бацькі.
Дарэчы, Сусьвет нас чуе!!!! )))))) :):):). Адкрываю колькі хвілін таму любімы сайт, і там ..... пра Палессе - http://www.tio.by/news/12836
Праўда адказу на сваё пытанне пра тычкі там не атрымала.... ))))))
P/S Вишенка, Калі патрэбны будуць кантакты, каб здзейсніць падарожжа па заліўным дубравам, звяртайцеся.

Вишенка

волшебница
Калі патрэбны будуць кантакты, каб здзейсніць падарожжа па заліўным дубравам, звяртайцеся.
Абавязкова! А то я бачыла на Прыпяці толькі заліўныя дачы :))) (альбо вёскі - тут дакладна не ведаю)

Ильгрия

New member
Берта, прошлым летам, ездзілі на экскурсію- Моталь,Лагішын, Дубое, Пінск. Заязджалі і ў вёскі на балотах, але на жаль пра кладкі па якіх хадзілі палешукі ў госці адзін да аднога нам толькі расказвалі, ўбачыць не ўдалося. Але уражанні ад паездкі невыразныя- я на Палессі была ўпершыню, прырода адмысловая..нейкія расліны , якія заплятаюць дываном зямлю і пераходзяць на сцены і страху закінутай хаты-проста беларускія джунглі...
У Дубое яшчэ захаваліся рэшткі калісь выдатнага старажытнага парку з пераходамі паміж сажалкамі, старым магутным дубам ў 5-6 чалавек абхватам, адной будынінай і невялімкімі нямецкімі могілкамі часоў 1 сусветнай на адным з "астравоў"- калі будзеце праязджаць міма- заедзьце не пашкадуеце, бо думаю хутка гэты парк будзе намі страчаны...

Последнее редактирование:

Берта

В стране чудес....
Ильгрия, вялікі дзякуй!!!!!!! Кладкі - гэта найярчайшыя ўспаміны на ўсё жыцце!!!! Хочацца паўтарыць зноўку і зведаць - ці будуць тая ж адчуванні, як у маладосці.......Таму буду шукаць інфармацыю надалей, каб па магчымасці усе ж патрапіць.
І вашае адчуванне пра Палессе вельмі разумею. Так склалася, што ў маім асяродку было досыць сяброў і прыяцеляў, для якіх адпачынак і вандроўкі па Беларусі, гэта было "фу", не камільфо...... Лепш на ўік-энд у бліжняе замежжа....
Аднак калі яна паехалі па адмысловым маршруце на Палессі, ды яшчэ у некалькі другіх месцаў, патроху сталі мяняць свае погляды. Але менавіта Палессе стала для іх быццам "момантам ісціны". І цяпер яны патроху, але ж гарнуцца да свайго і цікавяцца сваім.
Пра Дубое вельмі цікава. Дзякуй!

k_ja_ra

Well-known member
Igra, ведаеш, што мяне ўразіла ў малюнку? Што там не проста сцягі намаляваныя... Там усё ў гэтыя колеры (сваёй краіны) пафарбаванае. Людзі, машыны, дамы...Я не моцная ў тым, каб аналізаваць малюнкі, але мне гэта дало падставу задумацца... Яно наскрозь, разумееш? І крама там, так, не магазін....
Я веру ў нашых дзяцей...

Igra

БЫТИЕ
Берта, калі можна і мне якіясь кантакты наконт вандроўкі на Палессе.Чытаючы вашыя распавяданні і Ильгрия, вось таксама вельмі смачна распавяла,захапілася ідэяй паехаць.Хачу вельмі,толькі трэба маршрут распланаваць і зразумець,дзе переначаваць можна.Буду ўдзячная,калі што-небудзь параіце для першага разу на пару дзён.На Палессі буду ўвогуле упершыню,ўжо мару,як гэта будзе цудоўна:flirt:

Ильгрия

New member
Там усё ў гэтыя колеры (сваёй краіны) пафарбаванае. Людзі, машыны, дамы...
я таксама гэта заўважыла:) Малайчынка твая малая, маім да яе, як да зорак...Як і мне , мабыць.

Igra, на конт маршрута я падказаць мала што магу, але калі што яшчэ цікавае ўспомню, абяцаю напісаць ) Пінск- таксама, нам вельмі да спадобы прыйшоўся, там дарэчы можна знайсці і дзе пераначаваць. Там цудоўны касцёл з семінарыяй, музей Палессся ў будынку іезуіцкага калегіўма( здаецца) мы туды на жаль не трапілі, але вырашылі з'ездзіць, калі дзеці падрастуць і Піна прыгожаая надзвычай- карацей, трэба заехаць)

Последнее редактирование:

Берта

В стране чудес....
Igra, зараз з тэлефона, ня зручна пісаць. Заўтра ў ЛС усе адпраўлю.

k_ja_ra

Well-known member
Ильгрия, ага. :) Дый у "краме" літар меней, чым у магазіне, пісаць прасцей. :)))

k_ja_ra

Well-known member
Igra, шкада...))) І так, ты робіш мне балюча. Толькі не дзецьмі і не мовай. )))

Igra

БЫТИЕ
Ой,прабачце,не са зла,нешта забылася,што я ў тэме па-беларуску!Зараз перакладу! А што табе балюча,што дзеці ведаюць,як трэба дарослым?Ці ты думаешь,што я менавіта пра тваіх дзяцей толькі так думаю?Не,гэта мой асабісты досвед,бо я гэта ўжо прайшла)))
А наконт малюнка увогуле у мяне ёсць меркаванне,але ўжо не буду гаварыць,бо можа не у масць быць:flirt:

k_ja_ra

Well-known member
А наконт малюнка увогуле у мяне ёсць меркаванне,але ўжо не буду гаварыць,бо можа не у масць быць
Скажы, ты вось гэта шчыра пішаш? Ты праўда лічыш, што я чакаю адказаў "у масць"? Ці не я пісала табе: "будзь сабой"?
Мне цікава, што ты скажаш. І натуральна мяне цікавіць тваё сапраўднае меркаванне.

А што табе балюча
Я ж сказала, не пра дзяцей. )))

А наконт дзяцей мне твая думка ясная. І я згодная, што ты як мінімум часткова маеш рацыю...І калі б там былі ТОЛЬКІ сцягі, я б з табой пагадзілася, відаць.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху