Пра ўсё па-беларуску.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Igra

БЫТИЕ
Раптам з'явілася патрэба скокнуць у Сталбцы,можа,хто ведае ёсць што зусім блізка там цікавага паглядзець хоць адным вокам?

Берта

В стране чудес....
Igra, ОООО, якраз нядаўна там былі.
Сталбцоўшчына - родныя мясціны Якуба Коласа.
Вот мой водгук быў на гэтай старонцы - http://www.semeistvo.by/forum/showthread.php?t=170030&page=2 - напрыканцы старонцы, у самым нізе
Калі мы збіраліся выязджаць з Мінску, пазваніліі ў музей прыкладна за 2 гадзіны. І яны нас ужо чакалі і правялі 2 экскурсіі - у Акінчыцах (там паэт нарадзіўся, раней быў прыгарад, а зараз гэта ўжо Стоўбцы) і ў Смольні. У Альбуць паехалі самі.
http://litmuseums.iatp.by/kolas/by/branches.html

Але напачатку мая тым былі камары. Шмат))))

Берта

В стране чудес....
придется мазаться и брызгаться
і паболей, паболей :))) :))) .
Я асабіста ў захапленні ад Новая зямлі. Улюблены твор.
Вось ці патрапіце масток у Альбуці, узгадайце з твора:
Цякла тут з лесу невялічка
Травой заросшая крынічка,
Абодва берагі каторай
Лазняк, ракітнік абступалі,
Бруiлiся ў цяньку iх хвалi...

І яшчэ -
Каля пасады леснiковай
Цягнуўся гожаю падковай
Стары, высокi лес цянiсты.
Тут верх асiны круглалiсты
Сплятаўся з хвоямi, з дубамi,
А елкi хмурымi крыжамi
Высока ў небе выдзялялiсь,
Таемна з хвоямi шапталiсь.

І яшчэ -
Ды я душою ажываю, Як вокам мыслi азiраю
Цябе, мой луг i бераг родны,
Дзе льецца Нёман срэбраводны,
Дубы дзе дружнай чарадою
Стаяць, як вежы, над вадою
Даўнейшых спраў вартаўнiкамi
I ззяюць грозна жараламi.

Не! Трэба спыніцца...))))) :prankster: Бо панясло...:crazy:

Берта

В стране чудес....
придется мазаться и брызгаться
і паболей, паболей :))) :))) .
Я асабіста ў захапленні ад Новая зямлі. Улюблены твор.
Вось ці патрапіце масток у Альбуці, узгадайце з твора:
Цякла тут з лесу невялічка
Травой заросшая крынічка,
Абодва берагі каторай
Лазняк, ракітнік абступалі,
Бруiлiся ў цяньку iх хвалi...

І яшчэ -
Каля пасады леснiковай
Цягнуўся гожаю падковай
Стары, высокi лес цянiсты.
Тут верх асiны круглалiсты
Сплятаўся з хвоямi, з дубамi,
А елкi хмурымi крыжамi
Высока ў небе выдзялялiсь,
Таемна з хвоямi шапталiсь.

І яшчэ -
Ды я душою ажываю, Як вокам мыслi азiраю
Цябе, мой луг i бераг родны,
Дзе льецца Нёман срэбраводны,
Дубы дзе дружнай чарадою
Стаяць, як вежы, над вадою
Даўнейшых спраў вартаўнiкамi
I ззяюць грозна жараламi.

Не! Трэба спыніцца...))))) :prankster: Бо панясло...:crazy:

k_ja_ra

Well-known member
За яго плячыма – жыццёвы досвед некалькіх стагоддзяў і дзясяткаў літаратурных герояў. Парады, выпрабаваныя часам, – ад пісьменніка і гісторыка Уладзіміра Арлова.

http://34mag.net/post/uladzimir-arloy/

Ильгрия

New member
Кьяра, дзякуй за спасылку. Я люблю Арлова, так жа як і Каратквіча, мне яго думкі блізкія, зразумелыя, свае ,амаль што.

k_ja_ra

Well-known member
Ці навучыць рускамоўная школа роднай мове?

Узровень беларускай мовы ў школах часам выклікае ўсмешку, асабліва калі вучні ўпэўнена заяўляюць, што кавун — гэта сякера, а ложак — лыжка. Аднак, бываюць выпадкі, калі бацькі самі спрабуюць дапамагчы настаўнікам змяніць сітуацыю да лепшага...

Чытаць цалкам http://nn.by/?c=ar&i=74147

Igra

БЫТИЕ
Толькі нядаўна вярнуліся,наведалі Альбуць і Несвіж,пакаталіся па акрузе,пабачылі Неман.Ўсё спадабалася,стаміліся,але заўтра выкладу фота!

Zoryana

Well-known member
Толькі нядаўна вярнуліся,наведалі Альбуць і Несвіж,пакаталіся па акрузе,пабачылі Неман.Ўсё спадабалася,стаміліся,але заўтра выкладу фота!

Igra, збіраемся з'ездзіць у Нясвіж у пачатку чэрвеня, таму з нецярпеннем чакаем фота:)

Igra

БЫТИЕ
Zoryana, 15 чэрвеня у іх будзе адкрыццё ўсіх экспазіцый.Мы заходзілі у кафэ і апынуліся побач з навуковымі супрацоўнікамі і рэстаўратарамі,чулі гаворку з замежнымі гасцямі,у іх была творчая сустрэча.
Падзялюся ўвечары яшчэ сваімі ўражаннямі і фотамі:)

Яшчэ трошки распавяду потым пра паездку,з другога кампутара.Зараз фотки паглядзице,кали каму цикава/Там Альбуць,Неман и Несвиж:)

Вложения

• IMG_4211.JPG
    IMG_4211.JPG
    301.9 KB · Просмотры: 10
  • IMG_4212.JPG
    IMG_4212.JPG
    318.2 KB · Просмотры: 9
  • IMG_4221.JPG
    IMG_4221.JPG
    237.9 KB · Просмотры: 8
  • IMG_4228.JPG
    IMG_4228.JPG
    256.9 KB · Просмотры: 13
  • IMG_4229.JPG
    IMG_4229.JPG
    324 KB · Просмотры: 7
  • IMG_4245.JPG
    IMG_4245.JPG
    308.4 KB · Просмотры: 11
  • IMG_4274.JPG
    IMG_4274.JPG
    277.1 KB · Просмотры: 12
  • IMG_4280.JPG
    IMG_4280.JPG
    268.3 KB · Просмотры: 9
  • IMG_4291.JPG
    IMG_4291.JPG
    341.3 KB · Просмотры: 9
  • IMG_4297.JPG
    IMG_4297.JPG
    304.9 KB · Просмотры: 10
  • IMG_4299.JPG
    IMG_4299.JPG
    275 KB · Просмотры: 10
  • IMG_4304.JPG
    IMG_4304.JPG
    260.4 KB · Просмотры: 10
  • IMG_4305.JPG
    IMG_4305.JPG
    326.9 KB · Просмотры: 7
  • IMG_4313.JPG
    IMG_4313.JPG
    270.9 KB · Просмотры: 9
  • IMG_4315.JPG
    IMG_4315.JPG
    311.4 KB · Просмотры: 8
Последнее редактирование:

Берта

В стране чудес....
Igra, а ці спадабалася вам?
Пасля нядаўняй размовы ў адной кампаніі, мне ўжо падаецца, што гэта бадай толькі ў мяне эмацыйныя і залішне захапляльныя ўражанні ад гэтых мясцінаў. Бо надзвычай люблю прыроду, гісторыю і сваё ўласнае..... ))))
Была бы вельмі ўдзячная вам за рэалістычны водгук. Хаця бы некалькі словаў!!! :thank_you:

k_ja_ra

Well-known member
мне ўжо падаецца, што гэта бадай толькі ў мяне эмацыйныя і залішне захапляльныя ўражанні ад гэтых мясцінаў. Бо надзвычай люблю прыроду, гісторыю і сваё ўласнае.....
:) :( (бо усмешка сумная насамрэч....) Разумею Вашыя пачуцці...Знаёмая эмоцыя...

Вось якраз артыкул адзін прачытала, і ў падобных адчуваннях сяджу..Балюча, так...

Так і кідае, як той "клінок булатны" ад спадзеваў да рэчаіснасці, ад якой млосна...)) І зноў задумваешся, а сэнс?

Для сябе сэнс. Для сваёй уласнай рэальнасці...))) Не сумуйце. :)

п.с. і так, чакаем водгуку...

Igra

БЫТИЕ
Берта, я яшчэ у першым посце напісала,што спадабалася і я ўсё збіралася падрабязней напісаць,прашу прабачэння,што так доўга збіраюся.Нешта няма часу сесці і распавясці,гэта яшчэ таму,што мне вельмі складана на беларускай мове знайсці словы і атрымліваецца куца і думаю,перакладаю-цяжка мне,прабачце!
Але я вельмі вам ўдзячная за вашыя парады наконт Альбуці,ўсё так,я к вы распавядалі!Мы пабылі у кутку,дзе адчулі катарсіс,ні больш ні меньш)))Мы былі зусім адны там і гэта так добра зроблена,што ты не у музей трапляешь,а проста быццам ідзешь па лесе і трапляешь у нечыю леснічоўку і гэтыя пачуцці мінулага так кранаюць сэрца!Вельмі-вельмі вам ўдзячна,без вас я і не ведаю,калі б там апынулася яшчэ,нават і не ведала пра гэтыя мясціны.І Стоўбцы нам спадабаліся-мы там былі ўпершыню,а ад Стоўбцаў да Альбуці ўсяго 5 км.Было мала часу,таму падрабязна наведаць ўсё не маглі,вырашылі толькі Альбуць і да Несвіжа даехаць,калі ўжо там блізка апынуліся.І Несвіж вельмі падабаўся.Там яшчэ быў нейкі фэст "Грай,гармоніка",на плошчы граў музычны народны калектыў,ўсё вжівую? і выступалі танцавальныя калектывы.Трохі паглядзелі-добра і радасна,народу было мала ўвогуле і адчуванне,што гэта горад адпачынку)))
Мы былі там даволі позна,таму так павярхоўна глядзелі.Праз рашотку падышлі паглядзець ўнутр фарнага касцёла-было зачынена ўжо,але выпадкова,калі муж ўжо адышоў мне павезла і мяне пусцілі падняцца па бакавой вітой лесвічке на хоры да аргана!Я такая радая была,там два хлопцы-арганісты рэпетыравалі.Я ўсё разглядзела і трохі з імі паразмаўляла.Далей пайшлі ў палацава-паркавы комплекс Радзівілаў,там працуе да 18 гадзін,а было ўжо 18.30 і не пускалі,але мы празналі,што ўнутры на тэрыторыі працуе кафэ і нас пусцілі у кафэ,таму мы трохі пабачылі ўнутраны двор і пафоталі.Паелі ў кафе-інтэр'ер спадабаўся,але дранікі былі на гарэлым масле,я нават не змагла есці(((Гэта знервавала,у астатнім ўсё добра і кампанія побач тых людзей,хто менавіта займаецца замкам таксама цікавая была)))
Часу было мала,гэта факт,наша выснова такая-едзем яшчэ раз і начуем-каб без паспеху паглядзець палацава-паркавы комплекс з ўжо адчыненнымі экспазіцыямі,на другі дзень-службу ў касцёле і паслухаць арган.
Што яшчэ...Яшчэ спадабаліся работы Людмілы Аніскавец,якія там прадаваў яе бацька-тэхніка малявання мастіхіном(?),думаем абавязкова набыць. І з назіранняў(у другой тэме было калісці) з рассіян менавіта ў тыя гадзіны на машыне былі толькі мы,машын было шмат і ўсе з беларусскімі нумарамі.Месцы ёсць і платныя і бясплатныя,іх было даволі і тых і тых.Мы сталі на платнаю стаянку,але шлагбаум быў адчынены і ніякага дзядзенькі -паркоўшчыка не было зусім,мы так і паехалі,бо каму плаціць тыя 5 тысяч не было:) Па дарозе ў Менск на лузе набралі вялізны букет кветак палявых і паехалі паздравіць з 86-годдзем Іллю Львовіча Кургана-легендарнага Кургана,залаты голас Беларусі,голас,які нёс культуру беларускага літаратурнага вымаўлення для ўжо шматлікіх пакаленняў:thank_you:Вось такі быў дзень,я старалася паведаміць,як змагла.Калі ёсць пытанні,дык калі ласка-што ведаю-скажу,але мала ведаю)))Прабачце за памылкі,за маю нязграбнаю мову:sorry:

А,і на прыканцы-гэта мой пуць,каб палюбіць радзіму,мову,гісторыю і свае ўласнае...Я гэта зразумела і тут я з Бертай менавіта згодная.:)

Так і кідае, як той "клінок булатны" ад спадзеваў да рэчаіснасці, ад якой млосна...
Але шчыра кажучы,сумневы падобныя ўсё роўна прысутнічаюць,не магчыма бо не думаць...менавіта ад спадзеваў да рэчаіснасці...

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member

Igra

БЫТИЕ
Забавно:))) И одно и другое)
И за "девочку" спасибо:)))наверно дальний ракурс нам помог)))

k_ja_ra

Well-known member
.Там яшчэ быў нейкі фэст "Грай,гармоніка",на плошчы граў музычны народны калектыў,ўсё вжівую? і выступалі танцавальныя калектывы
Яно? http://nn.by/?c=ar&i=74264

Фестываль Kilkim Žaibu запрашае беларусаў у Літву і прапануе бясплатныя візы
Штогадовы Балтыйскі фестываль хэві-метал і фольк-музыкі Kilkim Žaibu 13-ы раз пройдзе ў Літве 22–24 чэрвеня 2012.
Солнцева, здорава, толькі я пас. :(

Igra

БЫТИЕ
Солнцева, наконт фэста пачытала-цікавая прапанова для беларусаў:)

Мабыць,хутчэй так.Але калі мы былі,там ніякіх шэстваў не было і ўсё было даволі ціха і малалюдна.А,мы ж былі 26,а гэтае,пра што ты знайшла-27.Але так-адное,відаць.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху