Пра ўсё па-беларуску.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
яна з мацюкамі
Во, тым больш.

Nulka, Нулачка, з нашага боку яшчэ адно нашэсце будзе проста нахабствам. Прыдумаем з тваімі штосьці. Маленькая мацюкоў не зразумее, а Адась... Вушы закрые.:)

Ну Вішанька не сярдуе, як бачыце. А наогул я мела на ўвазе, што Вішанька лічыць (я так думаю), што лепш так, як ніяк. Я, у прынцыпе, так сама лічу. Але паабурацца ж трэба.:)

Последнее редактирование:

Jahenka

влюбленная в мир
я далучуся, калі ўжо збярэцеся :) А то я сваіх вытурыла - дык нікога не дазвалася ў госці :) Мне ўсе адно дзе, я нават у лесе магу :) Дзеці мне не замінаюць:)

Вишенка

волшебница
Дзяўчаты, а як далучыцца да вашай качкі? :) Нешта я туплю :) Трэба квіток купіць у касе ці толькі па асабістым запрашэнні іншых куклускланаўцаў прымаюць?

k_ja_ra

Well-known member
:). Вішанька, проста не хочацца, каб тэма ў "сустрэчы ў рэале" пераўтварылася. У сэнсе сустрэчы - файна, але чытаць пра гэта ў раздзеле "альтанка" наўрад ці цікава будзе... А так сакрэтаў няма ніякіх. :)
Таму, каму цікава сустрэцца, можна і ў качкі (просто кэт, калі што дапаможа, праўда? :)), каб дакладна ці дамаўляцца ці не дамаўляцца. А тут "пра ўсё па-беларуску" будзем, так? (гэта толькі мая прапанова, не больш за тое...)

))))
Дарэчы, сёння аўторак. А значыць, дзень бел.мовы ў інтэрнэце (паводле прапановы адной з соц. груп "Вконтакте".:) Цікавая ідэя, ІМХО.

п.с.

Вишенка, а як ты закрэслены радочак робіш, навучыш? :)

длдоо

k_ja_ra

Well-known member
:). ужо навучылася.:)

Чаргінец: мы рэкамендуем адкрыць курсы беларускай мовы у кожнай арганізацыі.
«Дзеля гэтага на гадзіну можна скараціць працоўны дзень», — мяркуе старшыня лукашэнкаўскага Саюза пісьменнікаў.
Рэакцыя беларускамоўнай супольнасці на выказванні Чаргінца пазітыўная. Старшыня Таварыства беларускай мовы Алег Трусаў заявіў «Нашай Ніве», што сам гатовы схадзіць і выступіць на прадпрыемствы.

Чытаць цалкам: http://nn.by/?c=ar&i=64888

:).
Таксама каментары спадабаліся:
1)Зрабіць беларускую мову прэстыжнай на мой погляд дастаткова лёгка.
Трэба каб абавязковай умовай школы мець статус гімназіі - гэта навучаньне на беларускай мове. Усе ВНУ - абавязковае навучаньне на беларускай мове. Толькі веданьне мовы не павінна быць умовай паступленьня. А ў кожным ВНУ - курсы беларускай мовы для сваіх і для замежнікаў - словам для тых, хто недастаткова валодае мовай, каб навучацца. Мне здаецца, хаця б гэтыя два крокі шмат што зьменіць. І ўмова працы настаўнікаў і выкладцыкаў такіх ўстаноў - валоданьне беларускай мовы. Але как не адкінуць добрых рускамоўных педагогаў - добрыя бяплатныя моўныя курсы. Прычым пачынаць гэта трэба з наўпрыстыжнейшых ўстаноў! Нядрэнна было б і даплачваць за беларускамоўнае выкладаньне.
2)+20% з/п белорускоязычным и никаких принуждений не надо будет.

Ильгрия

New member
Колькі гадоў таму працавала я ў звычайнай школе настаўнікам гісторыі і урокі па гісторыі Беларусі дазвалялі мне тады падтрымліваць жывую мову, размаўляць... Зараз моўнага асяроддзя німа ніякага, і таму амаль што мову згубіла, але вашу тэму чытаю і хачу далучыцца да гутаркі :) Новенькіх прымаеце?

Дык вось, памятаю сваё абурэнне, калі прыйшлі " з лета" і убачылі новыя падручнікі- частка з іх на рускай ( расейскай) мове- па гісторыі Беларусі!!!Гэта ж нонсэнс, супраць усялякай логікі! А матыў... "Некаторыя дзеці дрэнна разумеюцьбеларускую мову і ім цяжка на ёй вывучаць гісторыю, а ў нас двухмоўе і т.п." А я жа ж яны будуць яе разумець, калі ндзе яе не чуюць і не бачаць? Добра, што настаўнік меў права выбару, але ўсё роўна сумна... Дарэчы, я і сама ўжо пасіўны носьбіт мовы...Толькі што "носьбіт"- інфармацыя засталася і захоўваецца, але ўжо у падсапсаваным варыянце (

А усе выступленні і прапановы- пыл, попел...Пакуль мова непатрэбна дзяржаве, дзяржауна- роўнапраўнай яна не будзе...

PS Выбачайце за памылкі. Я зноў вучуся...

k_ja_ra

Well-known member
Ильгрия, вазьму на сябе смеласць сказаць, што ў тэме гэтай "паміжсабойчыка" няма. :). Такая ж тэма, як і ўсе. Па мне, дазволу пытаць "ці можна" не варта...
Хочацца штосьці сказаць - пішам. Не - дык і не. Гаспадароў тут няма. О, выбачаюся, ёсць, але яны адміністратарам і мадэратарамі завуцца. :)
Усе меркаванні вітаюцца, нават негатыўныя. Чаму не? Гэта нашае жыццё. Не толькі ж песні салодкія адно аднаму спяваць...

Таму будзьце, як дома.:). Чым менш умоўнасцяў - тым лепей... Па мне...

А так, прыемна Вас бачыць.:)

Ильгрия

New member
А так, прыемна Вас бачыць.

Кьяра, узаемна-прыемна)))

Яшчэ хацела спытаць- можа у каго ёсць калыханка "Спі, мая кветачка..." Мне надта падабаецца , а спампаваць не атрымоўваецца, на жаль.

Magda

Well-known member
Дзяучата, не ведаю, дзе спытаць, таму паспрабую тут. Мне сказалі, што некалькі гадоў таму па курсу беларусь мая раздіма быў цудоуны падручник для 3 класа, а потым яго пакрамсали, і атрымалася абы што. Можа хто ведае, дзе можна знайсці стары варыянт.

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
вось, мне сказали, што па-беларуску я пішу не цікава. Трэба рпопзважаць. Тым больш, што пакрыўдзіць мяне не намагаліся

Magda

Well-known member
Мяне апошні пост вельмі зачапіў у той тэме. Спачатку людзі пісалі пра тое, што прапускаюць вашыя пасты, таму што яны дрэнна ведаюць мову. Але потым было вельмі непрыемна. Нельга ўказваць людзям на якой мове ім пісаць.

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Magda, я б не абуралася так. Усёж гэта не загад. Хучяэй гэа гаровць аб тым, што я не валода мовай :-(

k_ja_ra

Well-known member
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху