Млін, ну як такое можа быць?! Я проста не разумею. Ну не павінна яна знікаць! Сын глядзеў? Яны, гэтыя сыны, цяпер усё ведаюць.Акрамя таго, так і не дачакалася ўзаемнасці ад раскладкі
Млін, ну як такое можа быць?! Я проста не разумею. Ну не павінна яна знікаць! Сын глядзеў? Яны, гэтыя сыны, цяпер усё ведаюць.Акрамя таго, так і не дачакалася ўзаемнасці ад раскладкі
Млін, ну як такое можа быць?! Я проста не разумею. Ну не павінна яна знікаць! Сын глядзеў? Яны, гэтыя сыны, цяпер усё ведаюць.![]()
Чаго яшчэ? Вось мне не хапае сапраўдных бел выразаў, устойлівых словаспалучэнняў. Але гэта пытанне часу і ляноты крыху... Бо хочацца ж не толькі пошукам і вывучэннем займацца, а яшчэ і на форуме пабалбатаць.
Танюша_, мы са Стэфай дзень таму размаўлялі аб чымсьці, я кажу: "Дзе мы жывем?" яна адказвае: "У Расеі". Я кажу: "Чаму ў Расеі?" яна: "Ну, мы ж размаўляем па-расейску, таму і ў Расеі". У 5-гадовага дзіцяці логіка працуе бездакорна.
ага) тады у абед))ты, гэта... каротка, а?
Аналагічна))) таму цяжка ўспрымаю расейскую мову у цэрквах... Для католікаў увогуле натуральна маліцца па-беларуску( ці па-польску, для тых , хто ў дзяцінстве катэхэзы вывучаў з першымі законніцамі- палячкамі)А я заўважыла, што на некаторыя тэмы ў прынцыпе не магу думаць па-руску. Напрыклад, не магу па-руску маліцца, нават "сваімі словамі" - мне здаецца, што мяне ТАМ не зразумеюць
Пытанне не да мяне, але дазвольце- у кожным касцёлеАле... ты дзе па-беларуску молішся? (гэта нармальнае пытанне? калі не - не адказвай)
вось таму апошнi час я з задавальненнем хаджу у касцёл, хаця i хрышчона у праваслаунай царквеАналагічна))) таму цяжка ўспрымаю расейскую мову у цэрквах... Для католікаў увогуле натуральна маліцца па-беларуску( ці па-польску, для тых , хто ў дзяцінстве катэхэзы вывучаў з першымі законніцамі- палячкамі)
ой, калі я буду звяртаць ўвагу на тое, што аба мне думаюць ты ці іншыя людзі на форуме, то саправды застанецца выключная застрэліцца. У абставінах, якія мы зараз абмусоліваемВось мне Каця Каціна наогул напісала - Вы мяне не цікавіце, яшчэ адна дзяўчына сказала - вы выклікаеце адзін негатыў. Ну што мне зараз застраліцца? Яны так адчуваюць. Іхнае права. На ўсіх не дагадзіш. Калі ты ўсім падабаешся - мо не так штосьці, не? Усе розныя, гэта нармальна...
Ага. Я - праваслаўная.у кожным касцёле
Ага! Зайздросціш? Вось так.аааааа, а я ўусе ніяк не магу нікуды пайсці
Не, там усё цалкам культурна было. Але ад гэтага не нашмат лепей сітуацыя... Я бачу праблему ў тым, што людзі абіраюць пазіцыю: не разумею - значыць адмаўляю - значыць "трасянка" - значыць абы што....)))не аб мове, а аб культуре
Ну, па-першае, маліцца ж можна дзе заўгодна, праўда? Паездка на машыне ў завіруху альбо на самалёце ў навальніцу асабліва спрыяе малітвамАле... ты дзе па-беларуску молішся?
неяк не зусім. "Кідай ты гэту мову" - гучыць не толькі, як нагад, а як нейкае прыніжэнне ідэі чалавека (ну вось вырашыл чалавек пісать так, а нет, так плоха)Не, там усё цалкам культурна было.
Так, і што? Гэта значыць, што абвесткі па-беларуску ў метро правільна скасавалі?ёсць людзі якія мову не ведаюць
Прабач, мы ў Польшчы?))))Я, напрыклад, на слых магу часткова разумець польскую мову, і калі б тут, раптам, нехта пачаў пісаць па-польску, то я б з ім не змагла размаўляць. І, хутчэй усяго, і не спрабавала бы.
Заінтрыгавалі.анонс?