Калi хто паездзе на гэты фэст, была бы вельмi удзячна за падвоз
Юлллса, колькі вас?
Кьяра, на вашу сям'ю месца браніраваць?
Дзяўчаты, хто яшчэ паедзе на фэст і хацеў бы заначаваць ў аграсядзібе?
Последнее редактирование:
Калi хто паездзе на гэты фэст, была бы вельмi удзячна за падвоз
Учора тата мой прапанавау Дзiмку на 2-3 тыднi у сваю веску (дарэчы, на ПалессеЮлллса, колькі вас?
А калi што - нас два чалавекi - я i сын
Дзякуй за прапанову, але не трэба - мы калi i паедзем, то на пауднi.добра, але трэба б было вызначыцца, каб ведаць, ці браніраваць на вас месца ў аграсядзібе
Я вось яшчэ больш скажу – по мне усе гэтыя модныя фэсты, абноўленыя дварцы, святы пісьменнасці – гэта цалкам бізнес...
Чытаць я умеюЗразумела цяпер? Ці яшчэ перафармуляваць?
сёння гэта так и ёсць...вельми-вельми шкада.калі Вашая краіна - нешта невызначанае, нешта штосьці..
Не патрэбны удакладненни,мне гэта и так зразумела,але дзякуйхацела ўдакладніць для вас. Гэты модны фэст цукерак, які нас зацікавіў, для мяне ніякага дачыненні да бел тэмы не мае. Гэта проста час пабавіць, тое самае, як і Дудуткі. Дзеці цукеркамі паласуюцца, музыку паслухаюць, на цмокаў, ці каго там, паглядзяць. А ў нас, хто паедзе , будзе магчымасць пазнаёміцца. Толькі і ўсяго. )))
Мне падалося, мы гэтае пытанне пакуль вырашылі для сябе, не?а так пачакаю иншай падставы пазнаёмицца
Не.Я не сустракала менавита ненависци-абыякавасць,лянота,проста адсутнасць усялякай цикавасци да многих рэчай,у тым лику и мовы,але ненависць-гэта неяк магутна занадта.любоў да Беларусі і нянавісць да мовы сумяшчальныя?
Я ўжо даўно не асуджаю....Шкада, што гэта не заўважна...Падобныя размовы толькі ў межах пэўных тэм сабе дазваляю... Са спадзевам, што тут здольныя проста пачуць думкі, не чытаючы ў іх жадання асудзіць...а асуджаць
Добра,Кьяра, ты праваІ таму, па шчырасці, больш за ўсё мяне раз'юшваюць дыфірамбы: люблю жыць не магу, якая прыгожая, самая наймілагучнейшая, але..... я па-расейску, ок?
Шкада,што ты за слова зачапилася,там быу важны увесь тэкст.Я ўжо даўно не асуджаю..
Ты ничога не адказала:biggrin:вырашылі для сябе, не?
Не вельмі зразумела. У сэнсе гэта не факт сам па сабе страшны, а маё успрыняцце яго? Дык я гэтага і не адмаўляю.раз*юшаннасць ад пераацэньвання ци асабистых якасцей раз*юшаннага
Тэкст я таксама прачытала. Проста асуджэнне - старая тэма...прэтэнзіі ў гэтым мне увесь час выказваюць...Адчуванне, што такі тут таксама не факт, а тое, як яго ўспрымаюць, рулюе.там быу важны увесь тэкст.
Маўчанне - знак згоды, не?Ты ничога не адказала
Якая?вышэйпаказаная(цытата) твая фраза
Я прымаю за кропку адлику,што я адрозниваюся ад иншых,а таму не магу патрабаваць ад иншых думаць и рабиць,як я и адпаведна мераць па сабе не павинна.Але гэта яЯ спачатку раблю штосьці, а потым ужо пра тое кажу...Не наадварот.)))
Не гэты факт страшэнны.Ты раз*юшваешся на заканамерны выник або на следства.У сэнсе гэта не факт сам па сабе страшны
так.и ихных(их?) магчымасцей и жаданняуіншых людзей?
І я не павінна. Але не заўжды атрымліваецца.мераць па сабе не павинна
Маўчанне - знак згоды, не?
:biggrin::biggrin::biggrin: ци ойЯ вось маўчу ўжо
Ужо,мабыць,сама зразумела?)))Якая?
ци ой
Наркамаўка (сучасны правапіс) як бы толькі "іх, яе, яго" дазваляе. Але формы іхныя, ягоныя, ейныя ўжываюцца ў тэкстах, якія па стылістыцы блізкія да народнай, ну і ў гутарковай мове. Не кажучы ўжо пра тарашкевіцу, дзе яны цалкам нармальныя.))) Я карыстаюся такімі.ихных(их?)
Такі не.Ужо,мабыць,сама зразумела?
просторечиеАле формы іхныя, ягоныя, ейныя ўжываюцца ў тэкстах, якія па стылістыцы блізкія да народнай
вынік ці наступства(-ы).на заканамерны выник або на следства.
Акрамя таго, што Вишня-черешня прапанавала, апавяданнi "Кніганошы" i "Сіняя-сіняя..."Что з Караткевича параице?
Простамоўепросторечие
не памятаю як на беларускай гэта завецца, але на рускай іменна так.
Наркамаука гэта не наркоманка?:crazy:Наркамаўка (сучасны правапіс)
Мабыць не трэба ци не часТакі не.
Ниякай не бачу супярэчнасци,то что яны кажусь лёгка можа быць праудай,а ты з сваёй беларускай у жыцци-выпадковы дакор,бо яны думали аб гэтым и не здольныя зрабиць,як ты,бо "няма з кім, ці моцы не стае добра вывучыць, а з памылкамі не хачу... (розныя варыянты)... "але вось размаўляць няма з кім, ці моцы не стае добра вывучыць, а з памылкамі не хачу... (розныя варыянты)... А я ж проста спыталася: "ці Вы выходзіце на наступным", ці "а хто апошні?", ці па тэлефоне побач пару словаў вымавіла.
Дзякуй.Белазар перакладае последствия-наступства,следсвие-следства.вынік ці наступства(-ы).
шкада... хачу, каб вы пазнаёміліся з маёй беларускамоўнай сяброўкай - вас ціавяць падобныя рэчы, а ў яе досвед неблагі. але, спадзяюся, будзе магчымасць і на фэсте паразмаўляцьargadeni, я параілася з мужам. ))) Вы вырашылі на ноч не заставацца. Дзеці, калі што, заснуць у машыне, не праблема....У нас на гэты перыяд дом адпачынку плануецца, дык нам на добры лад няма рацыі аж на 2 дні адтуль з'яджаць...Паедзем пасля феерверку "на базу".
Так што дзякуй за прапанову...
любиць радзиму?
нянавісці няма роўна да той кропкі, калі кажаш, што грамадзяне Беларусі павінны ведаць белмовуНе.Я не сустракала менавита ненависци-абыякавасць,лянота,проста адсутнасць усялякай цикавасци да многих рэчай,у тым лику и мовы,але ненависць-гэта неяк магутна занадта.