Пра ўсё па-беларуску.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

argadeni

New member
Калi хто паездзе на гэты фэст, была бы вельмi удзячна за падвоз

Юлллса, колькі вас?

Кьяра, на вашу сям'ю месца браніраваць?

Дзяўчаты, хто яшчэ паедзе на фэст і хацеў бы заначаваць ў аграсядзібе?

Последнее редактирование:
Юлллса, колькі вас?
Учора тата мой прапанавау Дзiмку на 2-3 тыднi у сваю веску (дарэчы, на Палессе :))) так што можа мы i пралятаем з фэстам. А калi што - нас два чалавекi - я i сын (ен i на каленях у мяне можа пасядзець).

k_ja_ra

Well-known member
argadeni, я параілася з мужам. ))) Вы вырашылі на ноч не заставацца. Дзеці, калі што, заснуць у машыне, не праблема....У нас на гэты перыяд дом адпачынку плануецца, дык нам на добры лад няма рацыі аж на 2 дні адтуль з'яджаць...Паедзем пасля феерверку "на базу". :)

Так што дзякуй за прапанову...

Я вось яшчэ больш скажу – по мне усе гэтыя модныя фэсты, абноўленыя дварцы, святы пісьменнасці – гэта цалкам бізнес...

Igra, Жанчына дажджу, хацела ўдакладніць для вас. :) Гэты модны фэст цукерак, які нас зацікавіў, для мяне ніякага дачыненні да бел тэмы не мае. Гэта проста час пабавіць, тое самае, як і Дудуткі. :) Дзеці цукеркамі паласуюцца, музыку паслухаюць, на цмокаў, ці каго там, паглядзяць. А ў нас, хто паедзе , будзе магчымасць пазнаёміцца. Толькі і ўсяго. :) )))

Яшчэ падумала наконт мовы....Насамрэч я адпачатку зусім пра іншае сказаць хацела. А потым проста ў бок пайшло і паралельная размова/абмеркаванне збудавалася...Я б яго само па сабе не заводзіла. :) А так заклікі "гавары па-беларуску" такі вылезлі. :) Хаця насамрэч я ўжо плюнула заклікаць...

Igra

БЫТИЕ
Зразумела цяпер? Ці яшчэ перафармуляваць?
Чытаць я умею:) Але не зусим разумею,трэба адказаць любиць такая жанчына радзиму ци не?Я таксама не ведаю...Тады тут трэба разбирацца з паняццями,напрыклад,кали я увогуле 20 гадоу не жыву у Беларуси и не размауляю на мове,то мяне увогуле у топку ци я магу любиць радзиму?А ты 3 гады таму,кали не пачала размауляць я ш ч э на мове,таксама радзиму не любила? На мой погляд так ставиць пытанне увогуле нельга,гэта адарванае ад рэальнасци...судзиць з вышыни "ужо беларускамоунага", не прымаючы у разлик аб*ектыуныя абставины,па мне адназначна и катэгарычна,бо абсалютна зразумела адкуль бяруцца такия меркаванни и паданни,як у той жанчыны з твайго прыклада.И на жаль,
калі Вашая краіна - нешта невызначанае, нешта штосьці..
сёння гэта так и ёсць...вельми-вельми шкада.
Ты прыйшла да мовы,выдатна,большасць-не и самастойна не прыйдуць,трэба змяняць усведамленне,а асуджаць и здзиуляцца тым,хто нават не задумляеца аб гэтым-проста бессынсоуна.Я не веру у самасвядомасць мас,але аб гэтым тут ужо гаварылася.Таму и пытанне тваё з майго ракурсу падаецца мммм без адказу што ли...рытарычнае больш.Спадзяюся,што адказала зразумела,мне вельми не хапае слоу:)

хацела ўдакладніць для вас. Гэты модны фэст цукерак, які нас зацікавіў, для мяне ніякага дачыненні да бел тэмы не мае. Гэта проста час пабавіць, тое самае, як і Дудуткі. Дзеці цукеркамі паласуюцца, музыку паслухаюць, на цмокаў, ці каго там, паглядзяць. А ў нас, хто паедзе , будзе магчымасць пазнаёміцца. Толькі і ўсяго. )))
Не патрэбны удакладненни,мне гэта и так зразумела,але дзякуй:)Я распавядала увогуле,а не менавита у дадзеным выпадку.И таксама як ты не адмауляешь прыгажосци прыроды и дойлидствы,выбираючы рабиць упор на мову,так и я не адмауляю увогуле таким мерапрыемствам и наведванню палацау.Кали б маим дзецям гэта магло быць цикава,я б таксама паехала з вяликим задавальненнем:) а так пачакаю иншай падставы пазнаёмицца:hi:

k_ja_ra

Well-known member
Igra, такі перафармулюю. Па твойму, любоў да Беларусі і нянавісць да мовы сумяшчальныя? ))) Ты адказала збольшага, як здолела, я зразумела...

Пра паняцці згодная... Думаю, я таксама любіла і да мовы. Але як і з касцёламі, якія іншыя цяпер мне, так і любоў цяпер іншая. Раней яна нацыянальнасці не мела. Проста любоў да таго, дзе ты рос, жыў, дзе сябры, бацькі, каханы чалавек. Проста зручней тут, чым за мяжой. А цяпер я гэта больш востра адчуваю, як непараўнальнае ні з чым, адрознае. Не лепшае за іншыя, а менавіта адрознае і дарагое мне. )))

І шчыра скажу, я раней была не з тых, хто бясконца захапляўся "мілагучнасцю" белмовы. Мова і мова - не лепшая і не горшая за іншыя. Вось не ведаю, па мне гэта сумленней. Я і цяпер не лічу, што яна самая прыгожая ў свеце. Яна проста мая. І кропка. І таму, па шчырасці, больш за ўсё мяне раз'юшваюць дыфірамбы: люблю жыць не магу, якая прыгожая, самая наймілагучнейшая, але..... я па-расейску, ок?

Ты не любі, ты размаўляй...))) З серыі - менш тэксту, больш справы...)))

І вось шчыра, я заўважыла дзіўную асаблівасць, ніхто з беларускамоўных (наколькі даводзілася сутыкацца, чытаць, чуць) ні разу пра мілагучнасць не вёў...Яно не патрэбна яму... ;)

Думаю, і з касцёламі так....

Скончыла з гэтым...

а так пачакаю иншай падставы пазнаёмицца
Мне падалося, мы гэтае пытанне пакуль вырашылі для сябе, не? ;)

Igra

БЫТИЕ
любоў да Беларусі і нянавісць да мовы сумяшчальныя?
Не.Я не сустракала менавита ненависци-абыякавасць,лянота,проста адсутнасць усялякай цикавасци да многих рэчай,у тым лику и мовы,але ненависць-гэта неяк магутна занадта.

k_ja_ra

Well-known member
Я ўжо даўно не асуджаю....Шкада, што гэта не заўважна...Падобныя размовы толькі ў межах пэўных тэм сабе дазваляю... Са спадзевам, што тут здольныя проста пачуць думкі, не чытаючы ў іх жадання асудзіць...

Igra

БЫТИЕ
І таму, па шчырасці, больш за ўсё мяне раз'юшваюць дыфірамбы: люблю жыць не магу, якая прыгожая, самая наймілагучнейшая, але..... я па-расейску, ок?
Добра,Кьяра, ты права:)
Мяне мала што раз*юшвае,я имкнуся адэкватна ацэньваць людзей наогул,раз*юшаннасць ад пераацэньвання ци асабистых якасцей раз*юшаннага:)

Я ўжо даўно не асуджаю..
Шкада,што ты за слова зачапилася,там быу важны увесь тэкст.

И дзеля справядливасци-вышэйпаказаная(цытата) твая фраза няужо не якая асуджае?

вырашылі для сябе, не?
Ты ничога не адказала:biggrin:

k_ja_ra

Well-known member
раз*юшаннасць ад пераацэньвання ци асабистых якасцей раз*юшаннага
Не вельмі зразумела. У сэнсе гэта не факт сам па сабе страшны, а маё успрыняцце яго? Дык я гэтага і не адмаўляю. :) Я па сабе тут, так. Я не люблю пустых словаў... Я спачатку раблю штосьці, а потым ужо пра тое кажу...Не наадварот.))) Пераацэньванне? каго? сябе? іншых людзей? магчымасцяў? чаго?

там быу важны увесь тэкст.
Тэкст я таксама прачытала. Проста асуджэнне - старая тэма...прэтэнзіі ў гэтым мне увесь час выказваюць...Адчуванне, што такі тут таксама не факт, а тое, як яго ўспрымаюць, рулюе. ;) Я вось маўчу ўжо, і тое, думаю, камусьці асуджэнне бачыцца. ;)

Ты ничога не адказала
Маўчанне - знак згоды, не? :)

вышэйпаказаная(цытата) твая фраза
Якая?

Igra

БЫТИЕ
Я спачатку раблю штосьці, а потым ужо пра тое кажу...Не наадварот.)))
Я прымаю за кропку адлику,што я адрозниваюся ад иншых,а таму не магу патрабаваць ад иншых думаць и рабиць,як я и адпаведна мераць па сабе не павинна.Але гэта я:)

У сэнсе гэта не факт сам па сабе страшны
Не гэты факт страшэнны.Ты раз*юшваешся на заканамерны выник або на следства.

так.и ихных(их?) магчымасцей и жаданняу

Igra

БЫТИЕ
Маўчанне - знак згоды, не?

Я заусёды люфт маю на увазе:)на усяляки выпадак страхуюся:)

Я вось маўчу ўжо
:biggrin::biggrin::biggrin: ци ой

Ужо,мабыць,сама зразумела?)))

k_ja_ra

Well-known member

Igra, людзі, якія чуюць і ім не ўсё адно (у горадзе, транспарце, паліклініцы) адразу апраўдвацца пачынаюць: ой, і мне падабаецца, але вось размаўляць няма з кім, ці моцы не стае добра вывучыць, а з памылкамі не хачу... (розныя варыянты)... А я ж проста спыталася: "ці Вы выходзіце на наступным", ці "а хто апошні?", ці па тэлефоне побач пару словаў вымавіла. :)))

Наркамаўка (сучасны правапіс) як бы толькі "іх, яе, яго" дазваляе. Але формы іхныя, ягоныя, ейныя ўжываюцца ў тэкстах, якія па стылістыцы блізкія да народнай, ну і ў гутарковай мове. Не кажучы ўжо пра тарашкевіцу, дзе яны цалкам нармальныя.))) Я карыстаюся такімі. :)

Ужо,мабыць,сама зразумела?
Такі не. :pardon:

Последнее редактирование:

Вишня-черешня

я - песец. И я пришел.
Але формы іхныя, ягоныя, ейныя ўжываюцца ў тэкстах, якія па стылістыцы блізкія да народнай
просторечие
не памятаю як на беларускай гэта завецца, але на рускай іменна так.

Mrs_yanf

Well-known member
Что з Караткевича параице?
Акрамя таго, што Вишня-черешня прапанавала, апавяданнi "Кніганошы" i "Сіняя-сіняя..."
просторечие
не памятаю як на беларускай гэта завецца, але на рускай іменна так.
Простамоўе:)
Наконт цяпер i зараз знайшла http://labadzenka.by/?p=16787, тут было, здэцца, абмеркаванне

Igra

БЫТИЕ
Наркамаўка (сучасны правапіс)
Наркамаука гэта не наркоманка?:crazy:

Мабыць не трэба ци не час:)пакинем.
але вось размаўляць няма з кім, ці моцы не стае добра вывучыць, а з памылкамі не хачу... (розныя варыянты)... А я ж проста спыталася: "ці Вы выходзіце на наступным", ці "а хто апошні?", ці па тэлефоне побач пару словаў вымавіла.
Ниякай не бачу супярэчнасци,то что яны кажусь лёгка можа быць праудай,а ты з сваёй беларускай у жыцци-выпадковы дакор,бо яны думали аб гэтым и не здольныя зрабиць,як ты,бо "няма з кім, ці моцы не стае добра вывучыць, а з памылкамі не хачу... (розныя варыянты)... "

вынік ці наступства(-ы).
Дзякуй.Белазар перакладае последствия-наступства,следсвие-следства.

argadeni

New member
argadeni, я параілася з мужам. ))) Вы вырашылі на ноч не заставацца. Дзеці, калі што, заснуць у машыне, не праблема....У нас на гэты перыяд дом адпачынку плануецца, дык нам на добры лад няма рацыі аж на 2 дні адтуль з'яджаць...Паедзем пасля феерверку "на базу".

Так што дзякуй за прапанову...
шкада... хачу, каб вы пазнаёміліся з маёй беларускамоўнай сяброўкай - вас ціавяць падобныя рэчы, а ў яе досвед неблагі. але, спадзяюся, будзе магчымасць і на фэсте паразмаўляць:)

любиць радзиму?

я б адрознівала любоў да роднага кутка (малая радзіма, сям'я,краявіды, маладосць:)) і любоў да радзімы, якая Беларусь (тут без нацыянальнай свядомасці і мовы аніяк)
Не.Я не сустракала менавита ненависци-абыякавасць,лянота,проста адсутнасць усялякай цикавасци да многих рэчай,у тым лику и мовы,але ненависць-гэта неяк магутна занадта.
нянавісці няма роўна да той кропкі, калі кажаш, што грамадзяне Беларусі павінны ведаць белмову :)

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху