Преступления и наказания

Бася

Считаюсь с неизбежным
Расстреляли...
Логики нет... Только бессмысленная жестокость...

k_ja_ra

Well-known member
имя-как-имя, а цябе не бянтэжыць нічога?

Э-э-э, ну ў сэнсе, пытанне дурное, вядома, у кантэксце таго, што адбываецца, але ўсё адно. Калі адмова аб памілаванні была цалкам чаканай, то весткі наконт "усё....." на заўтра - ну ніяк не чаканыя. Мной.

k_ja_ra

Well-known member
Катерина, ну не ведаю... Маглі ж пачакаць, пакуль сцішыцца ўсё, на адмову ўсе забудуцца...і праз нейкі час...ніхто б і не заўважыў, бадай...:(
Хіба так хутка такія рэчы здзейсняюцца? На заўтра? )))

А баяцца ім чаго? Месяц-другі нічога б не вырашыў.)))

Такі шукаю логіку, так...

имя-как-имя

Well-known member
Катерина, ну не ведаю... Маглі ж пачакаць, пакуль сцішыцца ўсё, на адмову ўсе забудуцца...і праз нейкі час...ніхто б і не заўважыў, бадай...:(
Хіба так хутка такія рэчы здзейсняюцца? На заўтра? )))

А баяцца ім чаго? Месяц-другі нічога б не вырашыў.)))

Такі шукаю логіку, так...

Кьяра, я думаю, что мы об отказе в помиловании узнали уже после казни.
А логики там давно нет.

k_ja_ra

Well-known member
я думаю, что мы об отказе в помиловании узнали уже после казни
Я гэтага таксама не выключаю.
Я проста не магу зразумець, чаму рашэнне аб адмове прымалася так доўга, а потым усё так раптоўна? Мо, памыляюся, але тэрміны па разгляданню справы аб памілаванні даўным даўно сыйшлі, не? Чаму з гэтым цягнулі?)))

М-да, далёкая я ад "палітыкі"...

имя-как-имя

Well-known member
Я проста не магу зразумець, чаму рашэнне аб адмове прымалася так доўга, а потым усё так раптоўна?

А может, решение было давно принято, а оглашено в момент, показавшийся подходящим.
Про сроки я не в курсе.

k_ja_ra

Well-known member
А может, решение было давно принято, а оглашено в момент, показавшийся подходящим.
:) Я не лічу, что над прыняццем рашэння, як такога, хтосьці наогул думаў. У дадзеным выпадку "прыняцце рашэння" - гэта менавіта ягонае публічнае абвяшчэнне. Вось і не разумею, чаму з ім чакалі, калі выканаць прысуд так карціла. ))

Моманту чакалі? Мажліва, але не ведаю, чым сакавік прынцыпова ад лютага адрозніваўся... А хаця так, тыя ж выбары ў Расеі...

имя-как-имя

Well-known member
Кьяра, я не знаю ни что до этого сдерживало, ни что сейчас подтолкнуло. А имеющиеся версии мне сложно анализировать.

vselennaya

Звезда в ШОКЕ
чым сакавік прынцыпова ад лютага адрозніваўся..
галоўнае, што да 11 красавика паспелі

А всё тихонько прошло только потому, чтобы разговоров меньше было и резонанса общественного, как в Беларуси, так и за её пределами. Подленько.
ИМХО

k_ja_ra

Well-known member
А всё тихонько прошло только потому,
Я б не сказала, што ціхенька. Я да таго якраз, што праз месяц яшчэ б цішэй было. А тут і адмова і тут жа сама кара. "Усугубілі" я б сказала. З якой мэтай? Каб і не рыпаліся нават? І праваахоўнікі і тыя, у каго альтэрнатыўны ў параўнанні з уладай погляд на правасуддзе? )))

Карацей, нязгода і пратэст унутраны - адно. А тут я яшчэ і не разумею...І колькі б не казалі пра адсутнасць логікі, баюся, там уверсе яна якраз ёсць. Проста страшная сваёй накіраванасцю... Нічога проста так не кажацца і не робіцца. Ну калі смецце пра "нахіляць" адкінуць... Лінія свая мэтанакіравана гнецца.)))

Зноў жа, далі падставу думаць пра тое, што прысуд выканалі яшчэ да таго, як пра адмову памілаваць абвешчана было. Навошта? Чаго цягнуць з абвяшчэннем было?

Дарэчы, рашэнне, па афіцыйнай версіі, яшчэ на пачатку сакавіка гатовае было. (http://nn.by/?c=ar&i=70325) Але 2 тыдні чакалі...І гэта, толькі калі на пачатку сакавіка. А не ў лістападзе яшчэ...

Рэальна мяне навіна пра выкананне прысуду ўразіла...Ніяк не ўкладваецца. Паўтаруся, не сам факт, не тое, што адмовіў у памілаванні, а аператыўнасць выканання "найвышэйшай волі". ))) Але, відаць, мяне адну... Значыць, не цямлю чагосьці...

vselennaya

Звезда в ШОКЕ
Але, відаць, мяне адну... Значыць, не цямлю чагосьці...
Если вы знакомились с информацией по поводу СК у нас в Беларуси, то всё так и происходит - казнят, когда посчитают нужным, никого в известность не ставят об этом (я про СМИ и родственников), тело не отдают и где похоронен никто не знает и не узнает, это строжайшая тайна. Родственникам по прошествии времени, через несколько дней, приходит письмо от том, что приговор исполнен, если они хотят, то могут забрать пару вещей, которые остались после человека. Это я вычитала в интернете, поэтому и удивляться мне нечему. Всё предельно ясно и понятно - побыстрее избавиться, нет человека - нет проблемы.

k_ja_ra

Well-known member
Если вы знакомились с информацией по поводу СК у нас в Беларуси
Гэта мне вядома.))
vselennaya, я пра іншае трохі. )))

Думаю ўсё ж логіка: "семь бед - один ответ". Адным махам так бы мовіць. Каб ужо потым да гэтага не вяртацца. :( Можа і праўда з абвяшчаннем моманту шукалі. А то то тое, то выбары, то выходныя са святамі. )) Дый, vselennaya, Вашая праўда, гадавіна скора... Трэба закрыць было гэтую тэму. А то, і праўда, міжнародныя арганізацыі на тэму мараторыя ціснуць пачнуць...А сведкаў знішчыць трэба...))

Жах карацей... Мала, што з намі можна так як 11-га, дык яшчэ можна з намі і так. Плюючы на стандартныя міжнароныя працэдуры абскарджання прыгавору ў тым жа ААН ды інш. (хаця я тут не сільна)

Последнее редактирование:

maramara

Люблю свою семью!
Расстреляли...
Логики нет... Только бессмысленная жестокость...
Уже несколько дней не могу успокоиться - болит душа. Просто физически ощущаю, что болит. Настроения нет, погода не радует.
А я была уверена, что их помилуют. Ну, я всегда верю в лучшее.

Женщина дождя

Well-known member
Так быстро приговор привели в исполнение, чтобы показать Евросоюзу,что мы ничего не боимся... Вот вы нам санкциями угрожаете, а мы все равно будем делать то, что хотим... Что если Евросоюз будет развивать экономический прессинг, то это все будет отражаться на простых людях, будут только ужесточаться репрессии внутри страны... На мой взгляд - все четко вписывается в данный момент ведения игрищ с Евросоюзом..

Бася

Считаюсь с неизбежным
Кьяра, они и по нашим законам не стали себя утруждать получением надзорной жалобы непредварительной.
Весеннее обострение...
Больше всего тошнит от умников, которые сейчас мать пытаются "учить"... Почему ж никто из этих умников не подошел со своими советами до?...
Но невозможное действительно здесь было невозможно...

argadeni

New member
Подумала, какое счастье, что я избавлена от этих.....
везет вам. а я вот до сих пор не знаю, кого причислять к ним. недавно одна знакомая говорит: "а мой бывший одногруппник идиологом работает". Я:"и как, ты с ним общаешься?". она: "да, но он сразу предупреждает, что работа - это работа и мы о ней не говорим. а так он вполне хороший и приличный человек."
больше всего меня пугает здесь (и в данном случае и в стране в целом) представление о "нормальности" такого положения дел, когда "работа" вне морали...

Последнее редактирование модератором:

Mahima

переименовалась:)
Маглі ж пачакаць, пакуль сцішыцца ўсё
зачем? И сейчас подавляющее большинство не заметило ничего.
Нет человека - нет проблемы.

что работа - это работа и мы о ней не говорим. а так он вполне хороший и приличный человек."
больше всего меня пугает здесь (и в данном случае и в стране в целом) представление о "нормальности" такого положения дел, когда "работа" вне морали...
мдааа...нельзя быть чуть-чуть беременным. Так же он когда-нибудь скажет, что работа - это работа, и во исполнение моих обязанностей ты мне ни разу не друг.

k_ja_ra

Well-known member
Учора муж нейкі фільм глядзеў. "Заложніца" як быццам. Там дачку чалавека, які аддаў усё жыццё спецслужбам, скралі нейкія сучасныя рабатаргоўцы і прадалі ў прастытуткі. Соррі за афтоп, там сцэна адна была. Калі гэты рабатарговец у адказ на словы "супермэна": аддай дзяўчыну, яна мне дачка, сказаў: "Я бы рад. Сам бацька. Але зразумей правільна: гэта толькі бізнес. Нічога асабістага". І потым сваім "сябрам": Забіце яго, толькі ціха, у мяне госці...

У кантэксце размовы пра ідэёлагаў і прысуды ўзгадалася... )))

А дарэчы так. Навошта? У нас чарговая серыя сяброўства з Расеяй, таму на меркаванне цывілізаванага свету нам пляваць, бо мы за ім, цытуючы гаранта, у кожным разе не пойдзем , а на думкі ўласнага насельніцтва, дакладней, ягонай "статыстычнай пагрэшнасці", ужо даўно ніхто ўвагі не звяртае...

Таму каб два разы рук не мыць, адным заходам праблему і закрылі...

Последнее редактирование:

Burberry

Первая за счастьем
Жуткое преступление в Николаеве

Наткнулась в одном из ЖЖ: http://www.liveinternet.ru/users/4375524/post211558367/ . В новостях тоже много информации... О девушке, которую 8 марта трое выродков изнасиловали всем скопом, придушили и попытались сжечь. А она... выжила. Я в шоке. Какая красивая девочка... была.

З.Ы. Интересно только, отмажут богатенькие родители своих сынков или нет?..

Сверху