Психологическая беседка-4

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Не надоело. Сами удивляемся.
Дзякую. Для мяне гэта проста незразумела))))

И, кстати, в следующем году собираемся в Севастополь
Прыемнага вам Севастопаля. У мяне там дзядзька жыў. Мне падабаецца гэты горад. Ёсьць у ім нешта такое.. адметнае...

Mahima

переименовалась:)
Мало кто порадовался за них, что они "умеют радоваться солнышку".
потому что нет связи.
а я и сказала, что если я корректирую свои действия под внешние воздействия, то я несвободна
я не про коррекцию, а про возможность выбора. Она есть. Но мы выбираем нелюбимую работу. Не потому, что жизнь такая, а потому, что мы такие. Ну, я:)))
Дзякую. Для мяне гэта проста незразумела))))
наверное, это просто такое место, в котором энергия наша:) Потому что в другие места Крыма не хочется ехать повторно. Почему-то. Хотя, вроде, тоже хорошо было, когда там отдыхали.

http://www.adme.ru/viral/kupil-kak-t...a-scpf-552705/ позитивненько!
Ну вот же! Оно же! Маленькое "не как всегда" потянуло кучу изменений:))
Да, Евпатории в след.году не быть:)

Mahima

переименовалась:)
Если я, к примеру, перестану кататься на велосипеде по причине боязни штрафа, то я не свободна. Не «дайте мне свободу». Она есть у каждого, вопрос пользуется ли он ею?
чет не поняла..
А если я решаю, что мне пофигу, что там творится с этими курсами валют и для меня это не важно и я буду заниматься своим делом (к этому как раз я и склоняюсь), то я сделала свободный выбор.
а если мне не претит, просто отслеживаю, потому что лежит депозит, и я хочу словить момент? Это выбор вполне свободный. Никакого принуждения.
Они просто разные - с разным видением своих потребностей
ну...пусть так. Как по мне, так человек, не желающий ничего нового, выбирающий не пробовать ничего, а только всегда и везде пользовать знакомое, нелюбопытный - это ограниченный человек.
Примерно так же, как и человек, которому всегда мало, причем именно материального...
Могу ошибаться.

k_ja_ra

Well-known member
Если я, к примеру, перестану кататься на велосипеде по причине боязни штрафа, то я не свободна.
Стоп. То бок тое, што вас могуць аштрафаваць толькі за факт езды на ровары - гэта не абмежаванне вашай свабоды? Вы сур'ёзна? Вы гатовая да штрафаў?
Тое, што вас могуць кінуць за краты толькі за факт таго, штоі вы апынецеся не ў тым месцы і не ў той час - гэта таксама не абмежаванне вашай свабоды?
Вы гатовая і ў турму, калі што?
Можа і там не будзе ніякіх абмежаванняў для вашай свабоды?

Калі мы пераходзім на ўзровень стасункаў "грамадзянін - дзяржава", імхо, гаварыць пра свабоду, як нірвану, проста некарэктна.
Бо тады і рабы і прыгонныя мегасвабодныя.
Гэта так насамрэч?

імхо, давайце ўсё ж метафізіку з дзяржаўнай палітыкай не блытаць.

k_ja_ra

Well-known member
Повторюсь: если ваша (не адресно) свобода зависит от внешних обстоятельств, то вы просто в разной степени раб
І я паўтаруся:
Вы гатовая да штрафаў?
Вы гатовая і ў турму, калі што?
Можа і там не будзе ніякіх абмежаванняў для вашай свабоды?

Бо тады і рабы і прыгонныя мегасвабодныя.
Гэта так насамрэч?
..

Может, чуть выше я уже ответила?
Не. Не адказалі. Бо апроч уласных адчуванняў, ёсць яшчэ і аб'ектыўныя рэчы. Чэл. які сядзіць у клетцы, не можа быць свабодным. Бо ён нават рукой паварушыць не можа. Пры ўсёй гіпатэтычнай нірване ўнутры.

k_ja_ra

Well-known member
Я готова, как тот профессор Преображенский закрыть дверь и не жетвовать, не смотря на внешние обстоятельсва. И не пустить разруху в свою голову.
Прабачце, гэта дэмагогія ў кантэксце майго пытання.

Я лично готова высказать свое нет - я не буду платить. Я не буду подписывать бумаги, если я против.
Якое "не"? Якія паперы? Я пра турму пыталася. Пра прыгонных і пра клетку.

А ўвогуле думка мая наступная.
У нас тут прыемная размова. За метафізіку.
Давайце сюды пакатушкі роварныя і іже с німі не цягнуць, ок? Дый яшчэ пад дэвізам:
если ваша (не адресно) свобода зависит от внешних обстоятельств, то вы просто в разной степени раб

Але не настойваю. Хаця і вельмі нервуюся ў гэтым месцы.

То, что Вы лично не допускаете, что я сказала правду ни в коей мере не делает ее ложью.
Раіла б чужыя лейтматывы не паўтараць.

У вас ёсць досвед адказу "не" на запрашэнне ў турму за мат?
У майго блізкага знаёмага ёсць.
Таму і ўсміхнула.

k_ja_ra

Well-known member
м-м-м...

Т.е. возможность свободы - она есть у каждого.
Про велосипеды. Мне показалось, или когда вы предлагали рассмотреть эту ситуацию, то сквозило: ну разве это свобода? как можно быть свободным в таких обстоятельствах? Повторюсь: если ваша (не адресно) свобода зависит от внешних обстоятельств, то вы просто в разной степени раб.
Я чытаю гэта так: мажлівасць свабоды ёсць у кожнага, кожны можа быць свабодны ў незалежнасці ад знешніх абставінаў.
Я правільна чытаю?
У сувязі з гэтым пытанне:
колькі свабоды ў прыгоннага, па-вашаму? У раба (у прамым сэнсе)?
У габрэяў у канцлагерах?
Знешнія абставіны зусім не ўплываюць на свабоду чалавека пры яго на гэта жаданні? Вы, праўда, так думаеце?
Вы лічыце, штрафы за пакатушкі не ёсць аб'ектыўным абмежаваннем свабоды? У незалежнасці ад таго, наколькі моцнае адчуванне нірваны ў таго, хто за рулём гэтага ровара?

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Кьяра, знаешь, я соглашусь с тем, что свободным можно быть в любых обстоятельствах. Но свобода эта может дорого стоить. Хотя и не всегда. Иногда ты просто не перестаёшь мечтать и в этом тоже свобода.

k_ja_ra

Well-known member
п.с.
Это как то делает мои слова лживым утверждением
То, что Вы лично не допускаете, что я сказала правду ни в коей мере не делает ее ложью.
Я действительно выгляжу настолько лживой,
у мяне нічога не было пра хлусню.
Гэта штосьці вашае, не маё.
Я б падумала, адкуль яно, вашае, узялося.;)

k_ja_ra

Well-known member
что свободным можно быть в любых обстоятельствах.
Я зразумела. Па ходзе ў нас спрэс у нірване народ. І чым болей ён несвабодны звонку, тым мацнейшая нірвана.
Ну хай так.
Цытата там вышэй правільная была. "Мы ў такім месцы, што як не круці атрымліваецца пазітыў".

k_ja_ra

Well-known member
а...ну і каб з гэтым скончыць:
Вы как бы даете понять, что я всунула нос не в темку про секс и диеты?
вас зачапіла тая фраза. Прабачце. Значыць крыва было напісана, раз вы ізмудрыліся яе на свой конт прыняць.
Там напісана было ціпа адказу з боку Пунта: маўляў не фіг бабам (усім!!!) у сур'ёзныя тэмы лезці. Іх месца - тры "к" і тэмы пра дыеты з сексам.
Паспрабуйце з гэтага ракурсу там перачытаць. Калі пытанні застануцца, я паспрабую яшчэ раз растлумачыць.
Бо жадання адказваць за прачытанае, а не напісанае, не маю.
За напісанае - гатовая.)

А как мне надо было воспринимать Ваше "усмихнула"?
Шчыра, не ведаю. Але і адказнасці за чужое ўспрыманне не нясу.
"Усміхнула", па-мойму, растлумачыла ўжо.
Калі вас хапаюць пад белы ручанькі, ветліва адмовіцца, скажаўшы "не", проста не атрымліваецца. Пры ўсім жаданні і ўнутранай свабодзе.

Atex

Active member
І чым болей ён несвабодны звонку, тым мацнейшая нірвана.
вось... таму, тут, у свеце, нірвана - гэта такая, я бы сказала неадназначная рэч. а уж тое, что гэты стан (нірвана) - гэта не тое самае, што свабода, у паняцці - свабода волі- якой надзелены чалавек пры нараджэнні, для мяне без сумнёву.

И еще пару слов про нирвану. как у меня складывается. Нирвана - это освобождение от всего. И это осознанное освобождение. Для того, чтобы освободиться нужно полностью осознать и прожить это "все". И частью вот этого "всего" является свобода, которой наделен чел - свобода воли (выбора). Так вот для нирваны нужно осознать и "прожить" эту свободу. С этой "внешней свободой" не все так просто. нельзя просто так сказать: я не свободен внешне, но зато я буду свободен внутренне... это удается единицам, самым одаренным и самы просветленным. Обычному челу просто необходимо для ощущения внутренней свободы иметь и внешнюю свободу.... тут же речь и о знаниях и о возможностях, которые должны быть даны внешне, чтобы применить их к познанию внутренней свободы. а елси эти знания не будут даны из вне? что применять?
Если рабу не дать знания по поводу внешней свободы, то и с внутренней свободой проблены будут у большинства рабов....
имхо.

Последнее редактирование:

Танюша_

Кьяра, не надо переводить. Ты вечно ищещь какой-то подтекст типа "а давайте сложим лапки и всё". Не надо, я говорю о другом. О том, что люди, даже когда теряют свободу, могут о чём-то мечтать, думать и строить планы. В этом их наивысшая свобода. И эта свобода, которую нельзя отнять. Можно человека убить, можно сломать, но мечты и мысли не отнять. Речь об этом. А не о том, о чём ты говоришь и что приписываешь мне.
Когда я писала те слова, я думала не об "позитивном месте", я вспоминала, что в лагерях смерти люди рисовали картины, даже дети рисовали. Вот я о чём.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Танюша_, я вас разумею.
Гэта розныя рэчы - калі чалавеку ў првынцыпе шмат што ўсё роўна і ён някепска сабе адчувае і зараз (я так разумею, Алёна, ты пра такую "нірвану" пішаш) і Ўнутраная свабода, якая выражаецца ў думках, у творцасьці, у сумленьні.
Т.е. человек, который поступает «по-совести» и не боится возможных последствий (какие бы они ни были, хоть штраф за велосипед), для меня свободен. Если он корректирует свою совесть под внешние воздействия – он не свободен.
Вось як па мне, то гэта як раз пра гэтую ўнутраную свабоду. Толькі я б замест слова "сумленьне" у апошнім сказе сказала "учынкі". Да, зразумела, што штраф за пакатушкі, пры ўсім яго маразме, -гэта не роўнае суткам за "мат". Але мне здаецца, што людзі, якія прайшлі праз "суткі" недзе болей "свабодныя", чым шмат хто з тых, хто там ня быў і т-т-т каб ня быў ніколі.

k_ja_ra

Well-known member
А Ваше сообщение было просто удалено.
http://semeistvo.by/forum/showpost.php?p=8311880&postcount=8608
Было б, як мінімум, дзіўна з майго боку прапанаваць вам перачытаць, ведаючы, што пост быў выдалены.

Чытайце мой адказ там у звязцы з працытаваным вашым пытаннем да Пунта. Іначай з чаго б мне яго цытаваць?
Я магла пра дыеты і цётак і без яго сказаць, хіба не?

Потому что в том сообщении, которое было написано сразу после Вашего выпада про секс и диеты я уже дала четко понять, как я его восприняла.
І? Мне трэ было разводзіць там доказы, тлумачэнні і разборкі?
Мне яно трэба? Я пісала, што не заўжды маю патрэбу ў разуменні.
Вам было патрэбна для чагосьці прачытаць мой пост менавіта так, як вы прачыталі. Ну значыць так таму і быць.
Вярнулася да гэтага пытання таму толькі, што, па-мойму, ужо як мінімум 3-ці раз вы гэта ўзгадваеце.
Адчула патрэбу такі расплюшчыць вам вочы. Але вы працягваеце гэтаму працівіцца. Так і быць таму.)

Пра "у нас" мне таксама трэ тлумачыць? Відавочнае? Што "у нас" гэта "у нас", а не "у мяне і яшчэ 2-х фарумчанак"?
Нашто яно мне? Нашто мне марнаваць рэсурс на высвятленні чагосьці, што МНЕ яснае?

Мне спакойна. ) І гэта мой крытэр. Крытэр таго, што нават падсвядомай думкі напісаць так, як вам чытаецца, не было. Каб было - яно б мяне ўжо з'ела.) Не сумнявайцеся.)

Кьяра, ну почему Ваши извинения мне так напоминают те, про которые я выкладывала ссылку
Напэўна таму, што я не прабачаюся за напісанае? Мне няма ў чым прабачацца, разумееце?
Я не адказваю за чужое. Я адказваю ЗА СВАЁ.
Не трэба мне навязваць пачуццё віны і вашае прачытанне. Вы за яго сама адказная.
Астатняе сказала вышэй.

===

что в лагерях смерти люди рисовали картины, даже дети рисовали.
Цудоўна.
Я вось задумалася....і за якім фігам Гітлера на Нюрнбергскім працэсе асудзіла ўсё чалавецтва? Людзі-та па ходзе пры жаданні цалкам сабе свабоднымі заставаліся і нават карціны пісалі...
Ан не...асудзілі чамусьці...як думаеце, чаму? Можа таму, што ёсць нейкія аб'ектыўныя крытэры свабоды чалавека, апроч унутраных адчуванняў нірваны і імкнення да творчасці?

Последнее редактирование:

Танюша_

Кьяра, млин. Ну в защите гитлера меня еще не обвиняли.

katia-ka, мы же на ты. Иногда да, не узнаешь, что скрывается за молчанием: свобода или безразличие.

Женщина дождя

Well-known member
subaru, Друг - как я тебя понимаю - да, свобода, ощущаемая всеми клеточками - Приют 11... А для меня еще и в Цее... Эх, вспомни
Этот белый в снегах, горнолыжный лицей
Панацея от наших несчастий.
Мы не верим словам, но в альплагере Цей
Все мы счастливы были отчасти...

Вложения

• 703519.jpg
    703519.jpg
    222.4 KB · Просмотры: 11
  • 5.jpg
    5.jpg
    45.8 KB · Просмотры: 11
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху