Психологическая беседка-4

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Навошта ты перадзёргіваеш?
Я? Я па-моўму абсалютна празрыста пра АБ'ЕКТЫЎНЫЯ абмежаванні свабоды пішу: краты, рабства, прыгоннае права, клетку. А мне працягваюць распавядаць пра нірвану. Нашто?
Я толькі працягваю ўжо зададзены курс. :)

Кьяра, млин. Ну в защите гитлера меня еще не обвиняли.
А што млін? Не абвінавачвалі і добра. А я якім месцам да гэтага?

katia-ka

Kitoks Pasaulis
А мне працягваюць распавядаць пра нірвану. Нашто?
Акей. Можа, я не зусім разумею пра нірвану тую.
Зойдзем зь іншага боку.
Так. Свабоды мала. У пакатушках бачаць палітыку. За выкладаньне фоткі мядзьведзікаў сядзяць у турме КДБ. І? Што рабіць чалавеку. Не міфічнай Марываньне, а вось звычайнаму, вядомаму табе чалавеку, у сумленьні якога ты ўпэўнена. Нагнятаць сітуацыю, паўсюль падкрэсьліваючы, што у нас Гандурас, рэфлексіраваць на гэтую тэму, ці працягваць жыць? Пісаць у турме кнігі. Маляваць карціны. Марыць пра сваю сям'ю.
Вось гэта - кнігі, карціны, мары ты лічыш нірванай?

k_ja_ra

Well-known member
Личного желания проверять не испытываю.
Аналагічна.
І як звычайна, думаю: я кепская маці? :)

Цель - знать проблемы. Вчера написал ИСКУССТВЕННЫЕ с одной С
А настаўніца гэтага не бачыць? Ці ў вас ужо няма праверак сшыткаў?

Проста мая старэйшая літаральна гвалтуе мяне патрабаваннем праверыць.:) Мама, правер. - і ўсё тут.
Нашто - кажу? Ты сумняваешся?
-не.
- дык нашто?

Я бачу тут спробу сыхода ад адказнасці. Маўляў, ну ты ж праверыла. З цябе і попыт, калі што. )

Я не маю на ўвазе пытанні, складанасці і падобнае. А таксама перыядычныя заглядванні ў сшытак для бачання агульнай карціны. Я не разумею патрэбы ў тым, каб урокі былі мамай абавязкова правераныя.
Зноў па сабе? :) Адбіваюся, карацей, як магу.)))))

Последнее редактирование:

Mahima

переименовалась:)
Кьяра, не, ну написать сочинение и проверить домашку - все ж таки не одно и то же.
Учительница увидит, когда проверит домашку. Исправит - и все. Но как показывает практика, это не помогает запомнить такие слова и писать их в дальнейшем правильно. Поэтому с прошлого года я собираю такие слова, и мы их пишем раз в день. Пока ошибается. Перестает ошибаться - перестаем писать.

Magda

Well-known member
Поэтому с прошлого года я собираю такие слова, и мы их пишем раз в день. Пока ошибается. Перестает ошибаться - перестаем писать.
effor.by попробуй. Оченно помогает. Ребенок сам занимается:))

Mahima

У меня тоже не проверяли, но у меня и проблем не было. А у сына есть небольшие с грамотностью. Касаемо остальных предметов я просто не очень доверяю школе. Пока поэтому попроверяю физику, химию и математику. Чтобы не упустить возможные проблемы.

k_ja_ra

Well-known member
но у меня и проблем не было.
У маёй няма праблем. Прынамсі пакуль. Таму я зноў жа пакуль абіраю не лезці. І не правяраць. Толькі дапамагаць, калі ёсць пытанні.

Ладна...дзякуй. Паглядзем.))) Пакуль дамовіліся, што твае ўрокі - ты і правяраеш сама сябе. І сама адказваеш.)
Я - толькі вершы напамяць слухаю.)))

Igra

БЫТИЕ
Стоп. То бок тое, што вас могуць аштрафаваць толькі за факт езды на ровары - гэта не абмежаванне вашай свабоды? Вы сур'ёзна? Вы гатовая да штрафаў?

Кьяра, а мне непонятна суть этого вопроса.Что значит готова или не готова?По поводу упоминаемой историей про велосипеды,был ответ-готова кататься.Я готова тоже,допустим,несмотря на.Почему дальше возникает ввобще у тебя такие вопросы?Да,это не только ограничение свободы,но и дебилизм.И штраф за это дебилизм.И что?Я хочу понять предложение человека,задающего такие вопросы-что делать в данной ситуации?Не кататься с осознанием несвободы и боязнью штрафов,кататься с тем же осознанием?Какой вариант поведения человека в предлагаемых обстоятельствах будет с твоей точки зрения пониманием его его несвободы или наоборот освобождением?
Тое, што вас могуць кінуць за краты толькі за факт таго, штоі вы апынецеся не ў тым месцы і не ў той час - гэта таксама не абмежаванне вашай свабоды?
Вы гатовая і ў турму, калі што?
Можа і там не будзе ніякіх абмежаванняў для вашай свабоды?
Вот почему эти переходы?Я,честно,не понимаю откуда возникает обязательно этот лейтмотив,что "у нас" даже заговорить про свободу крамола,сразу тебе козырный контраргумент-"а в тюрьму не хотите?" Да ясно,что в тюрьме не свобода и даже называется это лишением свободы.Есть еще ограничения свободы,есть это все и все мы понимаем,что это ненормально за хлопанье в ладоши ограничивать свободу.Ну при чем здесь это? Ведь и в такой ситуации каждый свободен по разному,внутри себя и даже идя хлопать и предполагая итог ты выбираешь свободу,определенную свободу.Другую отдаешь,но эту,что выбрал,имеешь.Правильно пример здесь приводили,что свобода может быть в любых обстоятельствах,нелегкая,но свобода.Так же как при внешней свободе человек может страдать от несвободы,своей внутренней,хоть все границы открой,тюрьмы закрой и приделай крылья.

Так. Свабоды мала. У пакатушках бачаць палітыку. За выкладаньне фоткі мядзьведзікаў сядзяць у турме КДБ. І? Што рабіць чалавеку. Не міфічнай Марываньне, а вось звычайнаму, вядомаму табе чалавеку, у сумленьні якога ты ўпэўнена. Нагнятаць сітуацыю, паўсюль падкрэсьліваючы, што у нас Гандурас, рэфлексіраваць на гэтую тэму, ці працягваць жыць? Пісаць у турме кнігі. Маляваць карціны. Марыць пра сваю сям'ю.
Вось гэта - кнігі, карціны, мары ты лічыш нірванай?
+1 присоединяюсь к вопросу.

k_ja_ra

Well-known member
.Ну при чем здесь это?
Вось і я пытаюся, прычым гэта ТУТ?
Для гэтага ёсць тэма недарэчнасцяў, дзе такія рэчы, як пакатушкі і падобныя, сваімі імёнамі называюцца, такімі, прыкладам:
это не только ограничение свободы,но и дебилизм.И штраф за это дебилизм
І мне претіт, калі так мякенька і незаўважненька гэты дэбілізм робіцца нормай жыцця, дый яшчэ пад лозунгам, што "свабода ад знешніх абставінаў не залежыць".А ў каго залежыць - той сам сабе злы Бураціна.
Такім чынам зноў жа мякенька і незаўважненька, паступова і метадычна белае робіцца чорным, а чорнае белым. І яшчэ праз якіх год 20 народ ужо без аніякіх прэтэнзій і з поўным адчуваннем унутранай свабоды будзе хадзіць строем у пэўны час і ў межах пэўнай жа тэрыторыі, не ўзгадваючы не толькі пра пакатушкі і сустрэчы болей за 3, а нават не дапускаючы думкі, што 2+2 усё ж 4, а не 5. І ні разу не скардзіцца пры гэтым, а выключна карціны ствараць.

Карацей, я толькі прапаную: давайце, калі гэта мажліва, мухі асобна, катлеты асобна.

Lilac

and Lilium
Кьяра, думаю, что этот процесс необратимый при таком планомерном и целенаправленном воздействии, как у нас. Противостоять ему может небольшой лишь процент, я искренне так считаю. Потому что это не естесственный процесс, а именно направленно формируемый. Я не могу ему противостоять, я это вижу.
И опять литература по теме :))) 'Скотный двор' Оруэлла вот про это.

k_ja_ra

Well-known member
і так.
Igra, я табе ўдзячная, што ты не ўключылася ў гэтую гульню ў "неразуменне", і такі сказала, як сказала:
это не только ограничение свободы,но и дебилизм.И штраф за это дебилизм.....

...в тюрьме не свобода и даже называется это лишением свободы.Есть еще ограничения свободы,есть это все...
а не працягнула тэму пра здольнасць маляваць карціны нават у канцлагеры.
Дзякуй.

Lilac, мой настрой і спадзевы усё ж папазітыўней будуць.))))

Дарэчы. Да тэмы. Сёння на Івянецкім цукеркавым фэсце. :)) (гл. укладанні)

=======
Ну і тут пра хлусню ўсё вялося...

Нагадала, і зноў жа не ўтрымаюся.
Гэтым разам вершы не Лявона, ён іх толькі на музыку паклаў. П.Панчанкі вершы:

Мала сказаць: ненавiджу,
Мала сказаць: прызнаю,
Бiцца за праўду -- i выжыць,
Нiбы салдат у баю.

Дрэннаму -- не пакарыцца,
Добрае -- не празяваць.
З дробнай хлуснёй не мiрыцца,
З буйнай хлуснёй ваяваць.

Гэтым бы i кiравацца...
Толькi i зло i хлусня
Хiтра маскiравацца
Вучацца спрытна штодня.

Нехта i подлы, i хiжы
Клятву паўторыць тваю:
З ворагам бiцца -- i выжыць,
Нiбы салдат у баю.
(с)

Слухаць тут: http://www.youtube.com/watch?v=takgCVMJ4ro
...

Вложения

• SAM_0618.JPG
    SAM_0618.JPG
    207.7 KB · Просмотры: 16
Последнее редактирование:

Mahima

На Камянице сегодня было ощущение свободы:) приятные люди, мало милиции, хорошая музыка..расслабленность..

k_ja_ra

Well-known member
Солнцева, гэта цытата ў ВК была.
А так вось: http://vesna-taro.ru/stati-ezoterik...lichnyi-opyt-i-oborotnaja-storona-monety.html

І вось там файнае:

Находите время и слова, чтобы сказать важному для вас человеку, как он для вас важен. Называйте все своими именами. Когда слова идут от сердца, ими невозможно поставить другого в неловкое положение.

Идите в любовь, решайтесь на близость, на то, чтобы стать безоружными, открыть сердце и, скорее всего, испытать боль не один раз, сталкиваться лбами, спорить, проживать все "трудности перевода" с наших разных языков...учиться друг у друга, верить друг в друга и, прорываясь через все свои страхи, старые травмы и заблуждения, все-таки рассматривать другого, принимать его и учиться любить.

Не всегда можно быть вместе, но всегда можно уважать, быть благодарным и оставлять другому человеку место в своем сердце.
Любовь - это не просто удачная встреча по стечению обстоятельств. Это наша зоркость, смелость, искренность, наш выбор и труд. Ты счастлив - когда ты любишь...
вось жа...проста кожнае слова адгукаецца...
http://vesna-taro.ru/praktiki-yeksperimenty-nablyudenija/lyubite-segodnja-seichas.html

Igra

БЫТИЕ
а не працягнула тэму пра здольнасць маляваць карціны нават у канцлагеры.
Дзякуй.

Кьяра, прикольно)
Кьяра, блин,но я в это верю-в картины в концлагере.Я верю в свободу за решеткой и в несвободу на воле.

Mahima

Кьяра, благодарю тебя от души за эти ссылки. И не могу удержаться от предположения, почему в той теме автор поста не дала ссылку:) :)

k_ja_ra

Well-known member
я в это верю-в картины в концлагере.Я верю в свободу за решеткой
Угу. Толькі ад гэтага канцлагер не перастае быць канцлагерам, а турма турмой - месцам пакарання і пазбаўлення волі, а не месцам, дзе можна свабодным нарэшце стаць, праўда?
Ці Паўночная Карэя ў гэтым сэнсе ідэал, які дае сваім грамадзянам максімальныя мажлівасці для адчування сапраўднай свабоды, а не яе вонкавага сурагата?

А ўвогуле ок. Я тройчы спрабавала давесці сваю думку/просьбу/прапанову мух і катлеты у кучу не мешаць.
Але не - дык і не.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху