Психологическая беседка-4

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Igra

БЫТИЕ
Я не збіраюся даваць на яго адказ. Паўнамоцтваў такіх не маю.
Очень жаль.Я тоже присоединилась к тому вопросу и не получивших ответ уже двое.И,конечно,же вся сложность и начинается тогда,когда надо ответить на такой вопрос.Полномочия вполне были до тех пор,пока вопроса не сформировалось,он возник именно из-за предъявленных "полномочий",вытек логически.Просто "не трогайте это,не смейте" мне лично отдает теми же неприкасаемыми оттенками,которые существуют сейчас и которые мы не любим и ругаем.
Че-та не то,Алёна,жаль,можно было бы поговорить без лозунгов и поз.Важная тема,имхо.
я збольшага з Панчанкам згодная.
Так и я согласна:) Особенно вот с этим:
Мала сказаць: ненавiджу,
Мала сказаць: прызнаю,
Бiцца за праўду -- i выжыць,
Нiбы салдат у баю.

Дрэннаму -- не пакарыцца,
Добрае -- не празяваць.

А что касается этого:
Нехта i подлы, i хiжы
Клятву паўторыць тваю:
З ворагам бiцца -- i выжыць,
Нiбы салдат у баю. (с)
так это да,проза жизни.Тем паче выделенные строки важны:)имхо.

А па-сапраўднаму свабодным не смею перашкаджаць.
За свае думкі і прапановы, па-мойму, ужо прабачылася.
Зря ты так.Не понимаю источника и смысла этой желчи.Ну как знаешь.
Я не свабодная такім чынам? Я ўся ў шорах?
Ды не,мне здаецца,ты сумленная і асуджаеш штрафы і кветкі на клумбах,а іншыя выключна паняцці падмяняюць і ў шэрэнгі неразумных збіраюцца,падхопліваючы падманныя сцягі.Табе свабодная краіна да сэрца,а іншыя,некаторыя,выключна ж у Паўночнаю Карэю імкнуцца.У мяне такая карцінка склалася ад тваіх постаў,прабач.

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
И,конечно,же вся сложность и начинается тогда,когда надо ответить на такой вопрос
На якое пытанне? Што рабіць вам?
Я прапанавала: не мяшаць у кучу. Не пасуе? Значыць, іншых рэцэптаў у мяне няма.
Размываюцца арыентыры, разумееш?
Калі гаворыцца, што ай, фігня, я-та ўвагі не звяртаю, а вам не раю звяртаць, і будзе вам шчасце і свабода. І штрафы з турмамі не ёсць перашкодамі.

так это да,проза жизни.
Дык гэта проза жыцця з "клумб" і пачынаецца. У тых, у каго пачынаецца. Бо ў астатніх яна ўжо даўно ўнутры сама па сабе.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
На якое пытанне?
Я пыталася пра гэта:
Так. Свабоды мала. У пакатушках бачаць палітыку. За выкладаньне фоткі мядзьведзікаў сядзяць у турме КДБ. І? Што рабіць чалавеку. Не міфічнай Марываньне, а вось звычайнаму, вядомаму табе чалавеку, у сумленьні якога ты ўпэўнена. Нагнятаць сітуацыю, паўсюль падкрэсьліваючы, што у нас Гандурас, рэфлексіраваць на гэтую тэму, ці працягваць жыць? Пісаць у турме кнігі. Маляваць карціны. Марыць пра сваю сям'ю.
Вось гэта - кнігі, карціны, мары ты лічыш нірванай?

k_ja_ra

Well-known member
Ды не,мне здаецца,ты сумленная і асуджаеш штрафы і кветкі на клумбах,а іншыя выключна паняцці падмяняюць і ў шэрэнгі неразумных збіраюцца,падхопліваючы падманныя сцягі.Табе свабодная краіна да сэрца,а іншыя,некаторыя,выключна ж у Паўночнаю Карэю імкнуцца.У мяне такая карцінка склалася ад тваіх постаў
Ну бачыш, парытэт, значыць.
Я толькі прасіла ў кучу не мяшаць. І рэчы сваімі імёнамі называць. НЕСВАБОДАЙ. У незалежнасці ад унутранага стану.
Нельга, паўтаруся, метафізіку з палітыкай блытаць. Пры ўсёй іх сувязі з жыццём.

k_ja_ra

Well-known member
Я пыталася пра гэта:
Якога адказу ты ад мяне чакаеш, калі вышэйшыя не падыйшлі? Такога, які цябе задаволіць? Напішы сама. Я ўстаўлю ў свой пост.
Не трэба на мяне азірацца, клск, і майго ўхвалення ці інструкцый чакаць.
Жыві, як ведаеш.
А я буду, як я ведаю. І пісаць буду тое, што лічу правільным для сябе. Ці не пісаць.

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Солнцева, мне кажется если бы она не вымыла, то не было бы точки кипения. Если бы можно было не мыть, а развалиться в кресле, то тогда чего стреляться?

Танюша_

Солнцева, Солженицын, к примеру. Рокоссовский.
Недавно показывали по телевизору, что в Израиле прошёл конкурс красоты среди бывших узниц. Сказали про них очень интересную вещь. Не смотря на тяготы и лишения, на голод, побои и болезни, те, кто пережил лагеря живут дольше и чувствуют себя лучше сверстников. И как сказала одна из участниц, что это потому, что они не переставали метать, и это их спасло.

Солнцева, не знаю, когда было принято решение. Наверное до. Мне кажется, что тут два выхода: поставить себя выше полов или полы выше себя. Если бы она не помыла, она бы поставила себя выше, тогда, наверное, не нужна смерть.

Igra

БЫТИЕ
Я прапанавала: не мяшаць у кучу. Не пасуе? Значыць, іншых рэцэптаў у мяне няма.
Я про кучу не поняла.Какая куча,почему куча?Честно,не поняла просто и не понимаю.
Дык гэта проза жыцця з "клумб" і пачынаецца.
И здесь не понимаю.Не слишком ли радикальные выводы?
І рэчы сваімі імёнамі называць. НЕСВАБОДАЙ.
Так а разговора об этом не было,понимаешь?Не об этом был разговор.
Проста цікавы твой практычны погляд на гэтую праблему, а не толькі акрэсьліваньне яе.
Мне тоже интересно и важно именно это.Обрисованная проблема известна и мне и,думаю,остальным участникам дискуссии.

Какие есть варианты?
Если честно,я тоже не поняла.А там написано,что любая женщина поймет...Почувствовала свою несостоятельность:))) Может быть,комплекс отличницы,перфекционизм.Даже в этой ситуации все сделать идеально,даже после смерти стремление озаботиться своим имиджем идеальной женщины,до точки,до конца.Фиг знает.

k_ja_ra

Well-known member
Igra, ведаеш... Давай спынімся, калі дазволіш. Дакладней, я спынюся са свайго боку. Проста пастараюся далей не адказваць.
Я сказала, што хацела. Калі засталіся пытанні, значыць, я не здолела давесці сваёй думкі, ну ці як варыянт, яе не вельмі захацелі пачуць.
Я не хачу працягваць, праўда.
Гэта складаная і дастаткова балючая для мяне тэма.
Тэарызаваць і разважаць пра яе у плыні "усё фігня, я свабодная нягледзячы на... і таму ўся на пазітыве" я не магу, а іначай не хачу.
Прабач, клск.

Lilac

and Lilium
Солнцева, вы мыла пол, потому что не могла себе разрешить не делать то, что должна.
Решение приняла до.
А нарядилась же она в одежду из другой, 'легкомысленной' жизни. То есть это не для людей как раз, а то единственное, что она смогла позволить 'для себя'.

k_ja_ra

Well-known member
Так а разговора об этом не было,понимаешь?Не об этом был разговор.
Разумею. Менавіта, не аб гэтым.
Таму і не хацелася прыцягвання сюды пакатушак. Як аб'ектыўнага і недапушчальнага абмежавання свабоды грамадзян. Бо нельга з гэтым мірыцца, нават пад соўсам "я свабодны, нягледзечы на".
Я толькі аб гэтым і ні аб чым болей.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Эй, девы, чегой-то все на черно-белые авы стали переходить, а? Что за трэнд?))))
Калі і да мяне пытаньне, то гэта мы проста ўчора з дачкой замуцілі маленькі фатасет) Гэта яна на аве ў мяне.

k_ja_ra

Well-known member
Кьяра, а зачем что б было красиво?
Ну ёй, відаць, хацелася...Каб парадак і прыгожа выглядала. Вось і шаты надзела...
Але Лілак напрамак думак змяніла, па шчырасці...
Мажліва так, адзенне-та - адзінае, што сваё, што для сябе.
Тады і пра "каб прыгожа было" не факт...
Не ведаю...Я б не мыла, напэўна.) Чыста збольшага б рэчы па месцах раскідала...))))))) Каб людзі, зайшоўшы, не забіліся. )))))))))))))

Што да мяне, дык у мяне большасць авак такіх было.))) Мне падабаюцца чорна-белыя.) І фоты ў тым ліку.) За мноствам фарбаў галоўнае не страчваецца.)

k_ja_ra

Well-known member
Я вот подумала, но ведь в гроб тоже одевают красиво, макияж даже делают...
Дык так. І я пра тое ж. Каб прыгожа было - гэта вечны трэнд такі...

Але Лілак з іншага боку зайшла. Што таксама цікава.)

И борются за свободу! БО-РЮТ-СЯ!
Дык так. Зноў жа...А не проста сыходзяць унутр...

k_ja_ra

Well-known member
Солнцева, проста пытанне ж у тым як? як змагацца?
Шчыра, у мяне ўжо няма адказу на гэта...Апроч уласных арыентыраў, за якія ты не лічыш мажлівым для сябе пераходзіць, я нічога не магу прапанаваць.

І па шчырасці, я ўжо ўвогуле не ўпэўненая, што барацьба гэта мае хоць які-небудзь сэнс. Бо нават гіпатэтычныя вынікі яе, падобна, нікому не патрэбныя насамрэч...
Наканаванасць поўная, карацей. Толькі цуд здольны дапамагчы нам...

Я тут відэа на НН паглядзела. 21- гадовай даўніны... Прысяга на вернасць Незалежнай Беларусі.

Знішчана ўсё па ходзе . Чаканні, спадзевы, вера, імкненні...

Танюша_

кстатИ. у Дяченок есть хорошая книга не тему "Армагед-дом"

Igra

БЫТИЕ
Проста пастараюся далей не адказваць.
Я сказала, што хацела.
Ты всегда свободна просто не отвечать.Твое право и твой выбор.
Просто,чтоб ты знала,я осталась не удовлетворена,хотела понять и не поняла.Но это,конечно же,не твои проблемы,ок.Всё хорошо:) "Так и оставим")))

katia-ka, первая фотка,что во вложениях,очень классная.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху