Реклама-двигатель торговли?

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Солнцева, то бок лагатып, графічная выява назвы - гэта фактычна проста першы крок? Які сам па сабе яшчэ нічога не значыць?
Абрастанне яго сэнсам пачынаецца пазней як бы?
То бок пакуль, на цяперашнім эпапе не варта занадта замарочвацца мега-ідэяй, а дастаткова для пачатку хаця б уцямную графічную выяву прыдумаць, якая збольшага і вока цешыла б і не зусім ужо з серыі "в огороде бузіна, в Кіеве дядька" была?
Каб ці колерамі неяк з горадам перапляталася ці ўпісваннем якой яго выявы? Ну як з Брандэнбургскай брамай той жа?

Так? Правільна я разумею?

А брэнд, як такі, ужо пазней будзе. Ну калі ўвогуле будзе. Так?

subaru

Active member
Решила поинтересоваться, как дела обстоят в расслабленной Калифорнии:))) Ну вот. Только у них это называется city seal (печать, клеймо). Кстати, с цветами/оттенками играют, передают не точно. И даже у моста есть своя индивидуальная печать)) *все кликабельны*

Берта

В стране чудес....
Представила себе.... ))) лет через 100.... дружба с Марсом..., налаживание отношений с другими галактиками, межзвездные полеты. Земляне активно разрабатывают логотип и фирменный стиль своей планеты.... А новые инопланетные друзья знакомятся с уже существующими "брендами" городов Земли. И вот их взгляд падает на бело-голубую полоску..... ОООО, говорят гости, это наверное на вашей планете самое лучшее взлетно-посадочное место, взлетно-посадочные полосы.... Или жители этого города ходят исключительно по полоскам? Кто-то выбирает белую, кто-то голубую... и все... бело-голубая жизнь? - вопрошают представители другой цивилизации....
,,, Мне просто вообще не нравятся полоски. Полосатая жизнь без красок.
И пусть уж бренд-разработчики и новые анекдоты теперь придумывают про бело-голубые полоски в жизни....

на вашей планете самое лучшее взлетно-посадочное место, взлетно-посадочные полосы.... Или жители этого города ходят исключительно по полоскам?
так оно и есть
у нас и пирамидки везде обозначительные для инопланетян, чтобы не промахнулись
и дорожки геометричные, как следует плиточкой выложенные

Я давно говорю, что из города космозоо пытаются сделать, налаживают связи с иными мирами. А что делать? Если местная нефть не идёт на сближение

k_ja_ra

Well-known member
klopomor, я прадузятая, ці вас на гэтую тэму "клініць"? :)))))
Памылкі няма.) У нас 2 дзярж. мовы. ))) І фірмы могуць рэгістраваць сваю марку на любой з іх.)))
Велкому, мяркую, таксама можна прад'явіць прэтэнзіі ў гэтым сэнсе. ))) Там не тое, што "і" - увогуле не "нармальнай" (с) мовай напісана.))))

klopomor

100%тётка
Кьяра, абсолютно не "клиниць" )
просто мне смешно.

кто-нибудь видел ролик по тв с рекламой какого-то мясокомбината и его копченостей?
там мужик сначала вкусно кушает кусочки манго (могу ошибаться -было что-то похожее) выложенные на тарелке, потом показывают колбасу и шинку, а потом идет кадр, где он без штанов, в семейниках и при галсутке идет по улице на работу (наверное) ))
по дороге он встречает еще одну "осчастливленную" мясным завтраком особу женского пола, которой тоже, очевидно, денег, после вкушения деликатесов, на одежду не хватило, бо идет она в пижаме....

это уже тенденция чтоль? реклама без брюк, в трусах, сорочках и пижамах?
дожили...

k_ja_ra

Well-known member
Сорі, значыць падалося.)))
Занадта часта ў вас "матывы" у постах чытаюцца.
Тэндэнцыя, па мне. :))))))))))

А рэклама Белкарт не смешная была?
Ці я прапусціла вашыя каментары наконт яе?
Як вы маё пытанне пра "атожылка"? :)

klopomor

100%тётка
А рэклама Белкарт не смешная была?
Ці я прапусціла вашыя каментары наконт яе?
Як вы маё пытанне пра "атожылка"?

белкарт я не комментировала. поздно было. уже все сказали.
тенденция в роликах "оставим вас без штанов" мне смешной не кажется. это удручающая нелепица.

про атожылка - это была просто шутка)

k_ja_ra

Well-known member
про атожылка - это была просто шутка
Ды я зразумела, як быццам. )) Толькі не зразумела, да чаго яна, дакладней ён, жарт, быў... Ну дый ладна.

У прынцыпе мне гэты захад Славіі таксама не вельмі... Толькі з іншых прычынаў.)

k_ja_ra

Well-known member
Солнцева, не, звіняй.)))) Толькі ў прыватнай размове пры сустрэчы.)
Мае прычыны з рэкламай ніяк не звязаныя.)

klopomor

100%тётка
да чаго яна, дакладней ён, жарт, быў
да не для чего ) просто беседка и просто шутка.

хотя, нельзя забывать про "коварство" перевода, когда речь идет о поиске слогана, названия и т.д.
"благородный отпрыск" и "высокародны атажылак" - один из вариантов)

кроме перевода, есть еще и другие "языковые" засады.
например,
"солитер" и "солитёр"
фирма, которая захотела стать "бриллиантом", стала "глистом" ...
почему? думаю, что лень было подумать и "погонять" варианты))

k_ja_ra

Well-known member
есть еще и другие "языковые" засады.
Тут згодная.
Літаральна днямі бачыла на НН рэкламу "Шоколадово" з памылкай у беларускім варыянце (там на абедзвюх мовах ціпа зроблена). Не відавочнай тым, хто выключна простым паслоўным перакладам займаецца.

Солнцева, ну прабач. Я не хачу заглыбляцца ў праблемы бел. мовы і яе пазіцыявання тут, у гэтай тэме.

k_ja_ra

Well-known member
Солнцева, ок.
А зараз уяві сабе рэкламу, у якой напісана, што за зварот па-расейску зніжкі. Як табе?
Першае - гэта дыскрымінацыя па моўным прызнаку, па-другое...калі глыбей капаць...гэта насамрэч усё тая ж знявага беларускай, толькі пад як быццам прыстойным соўсам. Кшталту таго, пад якім нацыянальныя строі і іншыя псеўдабеларускія псеўдакаштоўнасці падаюцца. Чаркі там, шкваркі...
Мне цяжка словамі растлумачыць, яшчэ не вельмі ўцямна, відаць, сама разумею, чыста па адчуваннях...

Але мне відавочная розніца паміж проста белмоўнай рэкламай і рэкламай кшталту гэтай.
Гэта карыстанне тэмай. Разумееш? Не адчуванне яе, не разуменне яе, а проста карыстанне.

беларускамоуным квартирантам скидка и приоритет.
Шанцы знайсці такіх збольшага імкнуцца да нулю.)
Хаця час ад часу на НН у рубрыцы "прыватныя абвесткі" белмоўны народ запыты "здыму кватэру" размяшчае.

k_ja_ra

Well-known member
Гэта галоўнае.) А пагаджацца не абавязкова.)
Думаю, у мяне проста погляд знутры. А не звонку. На праблему.)
Таму час упэўненых мяне чапляе. Нават з рознакаляровым адзеннем.:)
А зніжкі за тое, што "добры дзень" скажуць, насцярожваюць.

k_ja_ra

Well-known member
Да это просто шутка
У Славіі?
То бок ціпа гумар такі?
Ну....мажліва...значыць у мяне ў гэтым месцы з гумарам туга.)

Правда, там государство этим занимается
Воооооооось.)
І не за зварот, пагадзіся.)
У нас нацыянальнае таксама на дзярж. узроўні карыстаюць. Але НЕ развіваюць.

---
Глянула некалькі апошніх постаў...
Дзевы, 2 моманты:
1) давайце не будзем дапісваць посты пасля адпраўкі.) Проста атрымліваецца, што частка тэксту фактычна вашым сураўмоўцам (калі ён анлайн) не чытаецца.) Ужо не першы раз заўважаю.)
Хаця сама грэшная. :) Дапісваю месцамі ці падпраўляю/удакладняю.
2) Солнцева, мы з табой дакладна пра адно? Бо з'явілася лёгкае адчуванне, што не зусім.) Я пра пазіцыяванне беларускай у краіне, але пра нежаданне (хаця ў мяне як з тымі мышамі і кактусам :) ) пра гэта гаварыць у гэтай тэме, бо яна пра рэкламу, а не пра праблемы белмовы. :)
І я ў сваіх разважаннях/сумневах вышэй аб рэкламе Слаіі вяду, на якую Знайка спасылку давала.)

..
Дарэчы:

Чехов тоже стимулировали говорить по-чешски, и до сих пор стимулируют.
А якой мовай яны без стымуляцыі гавораць/гаварылі?
Я штосьці не чула пра праблемы з нац. мовай там ніколі.

Последнее редактирование:
Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху