Реклама-двигатель торговли?

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Ypsilon

In velo veritas
меня при просмотре этой рекламы velcom не покидает ощущение, что я это уже видела...
к слову случайно наткнулась на рекламу evian... не знаю, как кому, а мне очень нравится :blush1:
p.s. По тв показывают урезанную версию
http://www.youtube.com/watch?v=8-p0CxW87pg

k_ja_ra

Well-known member
Да и персонажи совсем на белорусов не похожи
Тут згодная. Персанажы - еўрапейцы, а не "народзец".) І да гэтага, еўрапейцаў, варта імкнуцца.))))

дарэчы, фраза (слоган? ) "заўтра пачынаецца сёння" - файны, імхо.
З М.Гандзі пераклікаецца "калі жадаеш перамены ў будучыні - зрабіся гэтай пераменай цяпер".

Последнее редактирование:

katia-ka

Kitoks Pasaulis
А вы што скажаце?
Пагаджуся з Солнцевой
На мой взгляд очень занудно.
Гэта было першае, пра што я падумала, пабачыўшы гэты ролік па ТБ. Вось крышачку б жвавасьці ім, і было б файна.
пачуццё годнасці, упэўненасці, спакою, прыстойнасці.
З гэтым згодна.
Гледзячы такога кшталту ролікі, заўсёды ўзгадваю рэкляму ці то білайн, ці некага падобнага (бачыла даўно ўжо, калі ў Маскве была). Нашы паціху пачынаюць пераймаць вопыт? ;)

Да и персонажи совсем на белорусов не похожи, уж проститя)))
Што так? Нармальныя такія беларусы.

к слову случайно наткнулась на рекламу evian... не знаю, как кому, а мне очень нравится
Бачыла яе па ТБ. :) Класная)))

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Солнцева, нуу... Ты зірні, цікавасьці дзеля, ролік лайфа. Той, дзе дзяўчына вымагае ў траіх хлопцаў кубачак кавы і гэта параўноўваецца з абавязкамі на пэўным тарыфе (але, можа, і няма гэтага шэдэўра на юцюбе). Пасьля гэтага Вэлком як раз такі някепска выглядае.Зразумела, што мэтавая аўдыторыя розная, але сам факт, як зроблена.

Солнцева, Наташа, а ты відэарэклямай займаешся?

Нисташка

щебечу по-турецки
одно из мест (там, где мужчина падает в воду) - это шале в колодищах под минском (сдается в аренду). думаю, таки снято в беларуси.

Нисташка

щебечу по-турецки
Солнцева, я к тому, что как минимум пару эпизодов на улице сняли у нас 100%. вряд ли уж проблема снять и всё остальное тут же. или это нормальная практика - снимать половину тут, половину там?

k_ja_ra

Well-known member
Ну, знаешь, это не показатель.
Я памятаю.)

Вот в этом месте ты сделала мне очень "балюча".
Дзевы, а што з гэтым словам? Чёта яно ў трэндзе прам.:)))

Лет 7-8 назад я бы назвала тебе, минимум, 5 контор, которые бы сделали лучше, не говоря уже о таких элементарных задачах.
Солнцева, рэкламы па-беларуску ў нас проста няма, амаль няма. І ніколі не было, як памятаю.
Так што...
А ў астатнім я не ў тэме.)

Не хватает легкости,
Чёта засада нейкая з лёгкасцю гэтай...Паўсюль літаральна...
Па мне адпавядае ўсё. Салідная кантора, салідны аператар, салідныя людзі на відэакарцінцы, а не падлеткі са снікерсам...
Але не настойваю.)))

Короче говоря, мне не нравится.
Я зразумела.) Амаль не сумнявалася.)
Меркаванні спажыўцоў і рэкламістаў, як я зразумела, збольшага супадаць і не павінныя.)

Не какую-нибудь стабильность колхозную, а стабильность с лоском! стабильность с будущим. Это тебе не чарка и шкварка)
Тут чёта не зразумела.

Да, нужно стремиться, а не сублимировать.
І тут не вельмі зразумела. А трэба толькі цётак з пральным парашком паказваць?
Ці чым імкненне ад сублімацыі адрозніваецца?

k_ja_ra

Well-known member
От того, что ты купишь смартфон к велкома, ты не станешь респектабельной европейкой, понимаешь?
Разумею.) А гэта абяцаецца?
Проста прыгожыя людзі ў відэарадзе, не болей за тое. Ад выгляду якіх не хочацца ванітаваць. Такі ж прыемны голас, які можна і нават хочацца чуць. Усё. Гэта на сёння максімум, як я разумею. Прынамсі я большага не чакаю дакладна. :)

обидно за рекламный рынок РБ, больно, что от него остались руины.
Я разумею. Але маем тое, што маем.

Ага, "солидный Господь для солидный господ"
Ну...мажліва можна і так сказаць.)
Я толькі пра свае адчуванні.)
Рэальна чапляе іх рэклама.
Не тое, каб я кінулася штосьці там купляць, але МАЮ павагу, як НЕпрафесіянала, але чалавека, які тут жыве, выклікае.)

Апроч свайго тавару, яны пазіцыянуюць яшчэ і бел. мову. І менавата так, у такім рэчышчы, якое мне блізка, якім бы мне хацелася.
Адсюль у тым ліку мае сімпатыі.)))

имя-как-имя

Well-known member
И чудненько!!!
Помню я тех, которые похожи, в рекламе лотерей разных.

Проста прыгожыя людзі ў відэарадзе, не болей за тое. Ад выгляду якіх не хочацца ванітаваць.
+100500
Короче, мне нравится.
Да, я не профи ни разу.
И не приближусь к европейцам, купив смартфон у велкома, согласна. Я вообще не планирую эту покупку, и просмотр рекламы не сподвигнет меня захотеть смартфон. Я просто отмечаю для себя не без удовольствия - о, это ж мой оператор:).

CTEPBA

drama queen off
Мне не понравилось, потому что избитые клише. Скучновато, нудновато и как-то искусственно все. Но мне вообще реклама в таком ключе не нравится :) Это та реклама, с которой ждешь, чтоб поскорее закончилась, а то и вовсе звук выключаешь. Но положительные отзывы будут за счет языка, так понимаю. Ну и хорошо, какая разница, что приведет на Велком новых клиентов :)

k_ja_ra

Well-known member
Но положительные отзывы будут за счет языка, так понимаю.
Неть. :) У тым ліку - так. Але не толькі за конт мовы.
Поўна паскудства і па-беларуску.) Якое ад гэтага яшчэ больш паскуднае.) Мне, прынамсі.)

Marisol

Active member

CTEPBA

drama queen off
У тым ліку - так. Але не толькі за конт мовы.

Я исхожу из комментариев, на том же ютубе :) Имею в виду, что это не мое предположение, основанное на внутренних предчувствиях. Обобщаю имеющиеся реакции других.

Поўна паскудства і па-беларуску.) Якое ад гэтага яшчэ больш паскуднае.) Мне, прынамсі.)

Я прямо таки в словарь полезла насчет "паскудства" :) В общем, до меня все таки не дошло в этом месте :)

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Алена, какое имкненне? От того, что ты купишь смартфон к велкома, ты не станешь респектабельной европейкой, понимаешь?
мне бачыцца тут адваротны пасыл: смартфон ад вэлком -гэта абавязковы атрыбут рэспэктабельнага чалавека.

k_ja_ra

Well-known member
Я исхожу из комментариев, на том же ютубе
Ну! Мы ж ведаем, што эфекта "каму што баліць" ніхто не адмяняў.)
Цалкам чакана, што на гэту рэкламу э-э-э...адпаведнае кола карыстальнікаў "уключылася" і адпісалася.)
Нашая тэма, дарэчы, у гэтым сэнсе не стала выключэннем.))))))))
Так што па тым, што каментары большай часткай пра мову, я б аргвысноваў не рабіла.)

Што да паскудства (яно ж гадость, яно ж пакость і г.д. :) ). Я пра тое, што па-беларуску - не роўна "добра". Белмоўную рэкламу дэпазіта "скварка" ( калі не памыляюся ўжо за даўніной), прыкладам, тут калісьці вышэй абмяркоўвалі. Паскудства і ёсць.))) Станоўчых водгукаў на яе, не думаю, што шмат было.)

Последнее редактирование:

Катя_Катина

Well-known member
мне бачыцца тут адваротны пасыл: смартфон ад вэлком -гэта абавязковы атрыбут рэспэктабельнага чалавека.
хм.. я у велкома смартфон дитю купила. два смарта. двум детям :). потому что у него (велкома) самая низкая цена на них была. причем цена на 30% ниже чем на рынке белорусском. и мне пофиг, какая у них там реклама. я только на цифры смотрю.
пусть, пусть мои дети с этими смартами станут европейцами. а если не станут, могу я вчинить иск велкому за недобросовестную рекламу??
кстати, если со смартом в воду опрокинуться, работать-то он перестанет...

Катя_Катина

Well-known member
Вы ж пришли с салон, обратили внимание на эти смарфоны, далее уже "вступили в бой за ваш кошелек" другие инструменты маркетинга-в частности цена.
я выбрала смартфон на онлайнере и посмотрела почем его продают. а потом поехала покупать.
а кто-то покупает телефоны иначе???

Берта

В стране чудес....
По одной ФМ радиостанции рекламируют кафе Яблоко.
Скачать и вставить не могу, поэтому "близко к тексту".......
Начинается ролик с характерного звука откусывания яблока, далее примерно так - "Все знают, что Стив Джобс любил яблоки. В Минске открылось кафе - Яблоко. Банкеты, Дни рождения... и т.д. (как обычно в рекламе). И финальная точка, видимо слоган - Приходи в Яблоко. Почувствуй себя Джобсом".....
С одной стороны, конечно, хорошо быть миллиардером, как Джобс....
А с другой.... умер от рака будучи далеко не старым..... И вот, елки, не как не хочется в этой связи чувствовать себя Джобсом.
Не понравилась мне реклама......

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху