Реклама-двигатель торговли?

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

имя-как-имя

Well-known member
так вот я еще раз повторю-это не критерий. Нравится-не критий.

Не критерий эффективности? Естественно.

имя-как-имя, На основании образования и опыта работы.
Но это, я так понимаю, не аргумент:)))
Рекламисты вы мои, начинающие:)

Подожди.:)
Что у тебя на основании опыта работы? Слово "особенные" ассоциируется с инвалидами? Или это слово в принципе вредно использовать в рекламном слогане, потому что оно
Банально, скучно, некреативно, НИ О ЧЕМ. Пук в воздух.
?

Вчера еще личные продажи от неличных отличить не могли, а сегодня уже вон оно как!

Агаааа, нервничаешь, боишься конкуренции, признайся:)))

Igra

БЫТИЕ
На мой взгляд - употребляется достаточно широко. Вижу, что многие не согласны.
Да?Ну,ладно,просто я иное вижу,не согласны с тем,что повсеместно,а широко-да,но в определенных кругах.Основная масса людей не живут на форумах,не сталкиваются(почти) с особенными детьми и их родителями,не работают там,где возникают информационные связи с данной темой,не занимаются благотворительностью.И такое большинство и есть целевая аудитория,которая не соединяет для себя слово "особенный" со словом "инвалид".Имхо.

Танюша_

всё чудесатее и чудесатее
Igra, не могу судить, насколько широко или глубоко. Но думаю, что с ростом школ и садов, где совместное обучение, круг будет ширится. Пока в Минске таких заведений мало.

Igra

БЫТИЕ
Танюша_, понятно:)Надо будет последить за своим лексиконом,может,и правда следует избегать этого слова -"особенный",а то мало ли кто-нибудь еще намеки увидит,обидится)))Имхо это похлеще истории "негр-черный-афроамериканец":)))

k_ja_ra

Well-known member
Все зависит от банка эту визу выпустившего.
Ага, ясна.
Магда, Кацярына, дзякуй. То бок рэч не ў картцы, як такой, а ў тым, якія паслугі туды "закладвае" банк. Так?
У мяне БПС. Я на 100% не ўпэўненая, што бронь была скасаваная менавіта праз тое, што яна за мяжу не працуе, але думаю, што менавіта так. Бо прычына была названая - нейкія праблемы з карткай. Дык якія, калі не гэтыя?
У мяне ёсць і міжнародная. З ёй ужо парадак быў. Ніякіх праблемаў з бронью.)

Последнее редактирование:

Танюша_

Igra, наоборто, как раз слово "особенный" продвигают вместо "инвалид".

Igra

БЫТИЕ
То бок рэч не ў картцы, як такой, а ў тым, якія паслугі туды "закладвае" банк. Так?
Там есть еще такой cvc-код из 3-ех цифр,на стороне,где магнитная полоса и подпись.Так с картами,которые имеют его,можно многое делать.Наверно,от карточки зависит,какие услуги или наоборот от услуг,какая карта:)

Magda

Well-known member
То бок рэч не ў картцы, як такой, а ў тым, якія паслугі туды "закладвае" банк. Так?
Да, я точно знаю только про БИБ, потому что у меня там карта. Все вопросы надо уточнять в банке. Ну и вид зарплатной карты в реале может быть любой, Виза Электрон, Классик, Голд. Для предприятия это без разницы. Оно переводит на карт-счет.

Igra

БЫТИЕ
наоборто, как раз слово "особенный" продвигают вместо "инвалид".
Ну,я и говорю,как вместо негр-черный:) тогда не буду говорить "особенный",а то будто бы это я "инвалид" сказала:)Ой,ладно,прекращаю,сорри:)

k_ja_ra

Well-known member
Простите,что вмешиваюсь,но дело не в раздражении.Я отлично понимаю,о чем спрашивает Кьяра и мне тоже интересен этот вопрос,но как бы она его уже трижды не пыталась сформулировать,ответ все время не о том,а о чем-то другом.
:thank_you: Дзякуй, Ігра. )

Але я, як быццам, такі пачула паміж хітраспляценнямі мноства словаў тое, хацела:
Они говоря о себе "мы - особенные" вкладывают в это слово особенности развития. Поработав с ними плотно я тоже выдаю теперь именно такую ассоциацию.
Толькі ёсць нюанс. "Мы асаблівыя" тут кажуць мамы асаблівых дзетак і самі дзеткі.
У выпадку са слоганам "мы асаблівыя" кажацца АБСАЛЮТНА ў іншым кантэксце. Таму не факт, што я пачула такі слушны адказ. :)))

І такі ў месцы цытаты пра 2 як быццам розныя сэнсы слова, у залежнасці ад кантэкста, я так і не зразумела, які ж першы кантэкст быў.)))

Я аднаго не разумею, чаму нельга адказаць проста, ад сябе, без спасылак на гуглы, іншых людзей, працу з асаблівымі дзеткамі: так, у мяне ўзнікае такая-та асацыяцыя, як пра гэта абсалютна спакойна сказала Солнцева. Тут няма нічога ні кепскага, ні добрага. Проста ўзнікае. Бо ў кожнага СВОЙ досвед.
Я расказала толькі пра свой. За што была пасланая. :)))
А у гугле патрэбы не маю. Хай там хоць 100 спасылак будзе. МОЙ досвед ад гугла не зменіцца
То ж мне, аргумент знайшлі...

Разам з тым, раз хоць у аднаго чалавека з'вілася іншая асацыяцыя, значыць яна можа з'явіцца і ў іншых людзей. А таму я згодная (у 4-ы раз) што школе самой і вырашаць. Пакідаць слоган ці мяняць.

Просто ты так боишься иногда писать прямо, и тебя раздражает то, что я не конфликтую, что я прямо теряюсь, как себя с тобой вести.
Якраз я пішу наўпрост. Што думаю. Нават калі гэта не вельмі прыгожа камусьці выглядае.
І мяне чапляе не тое, што ты не кафліктуеш. Не трэба, клск, уласныя думкі мне прыпісваць. А тое, што ты ўвесь час стараешся пісаць і адказваць агульнымі фразамі, кшталту тых, якімі пішуцца падручнікі. Прыгожа, узважана. Але амаль нічога АД СЯБЕ. Мудрагеліста, каб не падкапацца з любога боку было.)

Таму і кажу, што ЧАЛАВЕКА рэдка бачу. Прыгожыя, правільныя посты - часта.)

Я таксама не канфліктую. Гэта са мной канфліктуюць, бо не вельмі прыемна супраць шэрсці бывае.) А я спакойная. )))
Мяне выводзяць з сябе толькі 2 рэчы: хамства і НЕлагічнасць.
Калі пачынаюць спрачацца са мной пра тое, чаго я не гаварыла, ці не адмаўляла. Калі я пытаюся пра адно, а мне адказваюць амаль абсалютна пра іншае. Калі я кажу "мора", а мне кажуць "дзе?". Вось тут раз'юшваюся, страшэнна.:)))

Танюша, прабач апошні раз. Я абяцаю больш да гэтай тэмы не звяртацца.
Я цалкам нармальна да цябе стаўлюся, як фарумчанкі, праўда. І ў пэўных пытаннях цалкам давяраю твайму меркаванню.) Калі здолею яго пачуць.)

Прабач. :)

Последнее редактирование:

k_ja_ra

Well-known member
Так-с.)
Зараз пра мэтавую.)

Я не поняла твой вопрос.
Ты хочешь узнать про целевую?
Целевую аудиторию выделяют маркетологи.
Они же и разрабатывает новую услугу или продукт.
Ну и так далее.
Задача рекламиста-донести это сообщение до максимального количества людей из этой целевой, и соответственно привлечь этих людей.
Рекламисту поступает четкая задача. Мы занимаемся формой, если можно так сказать Упаковкой
И исследования, фокус-группы мы тоже не проводим. Нам просто дают рекомендации, на основании выводов из результатов этих мероприятий.
То бок, першае, што варта разумець, што уласна маркетолагі і рэкламісты - гэта ўсё ж розныя людзі і розныя напрамкі дзейнасці, правільна я разумею?
Фокус-групы, маркетынгавыя даследванні, выбар мэтавай аўдыторыі - гэта задачы маркетолагаў. Рэкламісты збольшага выконваюць канкрэтную замову. Так?
Ясна. Тут ясна. То бок, умоўна кажучы, прэтэнзіі па выбару мэтавай не да рэкламістаў, правільна? Прэтэнзіі да рэкламістаў толькі ў выпадку, калі яны да яе не "дастукаліся", так?
Ок. Зразумела.

Але я хацела спытацца пра дакладны прыклад. Калі можна.:)
Вышэй згадвалася пра дэпазіт "шкварка". На мае прэтэнзіі да назвы, пасылу і асацыяцый, якія з назвай і пасылам узнікаюць, тваёй калегай мне было адказана: а ў чым праблема? Мэтавая знойдзеная, да яе дастукаліся. Выснова - рэклама добрая.
Бярэм Белкарт. Кажуць - дык якая мэтавая, яна не знойдзеная, да яе не дастукаліся. Рэклама - лайно.
Ну, груба.
Я пытаюся: А адкуль вядома, што ў першым разе дастукаліся, а ў другім не? Даследванні ж НЕ праводзіліся, правільна?
Адкуль упэўненасць тады?
На падставе чаго ўвогуле робяцца высновы аб добрай ці кепскай рэкламе? Які крытэр?

Наташа, па-твойму, называць дэпазіт "шкваркай" было абавязкова?
Гэта якраз у працяг гаворкі пра назвы, дарэчы. :)
Іншая назва не спрацавала б/дала б нейкі іншы эфект?
Я буду ўдзячная табе за шчыры, па мажлівасці, адказ.

Так а что с целевой
Прабач, што доўга. :) Гэта было напаследак. Бо цікавая тэма.)

Я вступила тогда, когда было сказано, что слово "особенный" не употребляется в значении "инвалиды".
І гэта, як разумею, было сказана мной?!
Бо ты адказвала менавіта мне і менавіта мне належыла выправіцца ў гугл.
Так?
Дык я прашу паказаць, ДЗЕ гэта было мной сказана?

Это в каком месте, Наташа, у меня тон был не тот?
Падазраю, у тым жа, дзе і ў мяне.)))))))))))))

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Алёна, вось чытаю я пра гэты пасыл у гугл і не разумею: а што такога крыўднага ў тым, што табе прапанавалі забіць слова "особенный" у пашуковік. Бо, па-першае, зроблена гэта было з мэтай, каб ты на ўласныя вочы пабачыла, якія спасылкі ідуць на першых старонках пры ужываньні гэтага слова. А па-другое, чаму гэта крыўдна, даведацца пра тое, чаго раней не ведаў?

k_ja_ra

Well-known member
О, дзевы, якраз па тэме.
Толькі прыйшло смс-паведамленне, што на месцы дзіцячага клуба Субмарына адкрыўся дзіцячы спартыўны цэнтр па навучанні гульні ў сквош. :)

Як вам такі спосаб рэкламы? Банальная смс-рассылка. :)

В целом я аблосолютна согласна с Катей.
Клопомор?

Про искренность жжешь, я что, была в какой-то дипломатии подковерной замечена?
Скажу шчыра, на нейкі момант мне падалося, што з прафесійнай салідарнасці ты можаш быць і не да канца адкрытай.)

На сколько вообще это все допустимо, этично-тут дело вкуса.
Ты б запусціла "шкварку"?

даведацца пра тое, чаго раней не ведаў?
ЧАГО я раней не ведала?
Каця, ты пра што ўвогуле?
Ты размову чытала? Ці таксама з канца?
Крыўднага нічога. Гэта проста глупа.
Бо а) я ў курсе пра асаблівых дзетак
б) гугл не ёсць паказчыкам МАІХ асацыяцый. А я ў адрозненне ад іншых пісала пра СВАЕ.
А не пра як бывае з адного боку, іншага, а между тым з трэцяга яшчэ іначай, а таму будзе правільным сказаць так-та і так.

k_ja_ra

Well-known member
Танюша_, ты не адказала на мае пытанні вышэй.
Я адкажу пасля цябе.

Я так поняла, это наша Катя писала, нет?
Катеріна? Ці якая?
Прабач, я заблыталася.)
Пра шкварку я размаўляла з клапамор. Якая ёсць, як я зразумела, тваёй калегай. Хаця мажліва не зусім поўнай калегай, а маркетолагам.)

Танюша_

Кьяра, я прямо ответила. Привожу цитату: Кьяра, ну не "хтосці", пиши уже конкретно, что я в гугл направила. При чём с конкретной целью, показать, какие ссылки выдаёт гугл на слово "особенные", И не просто так, потом школу могут и будут искать через интет, и если будут искать не по названию, а по словосочетанию, может возникнуть неверное понимание, а это снова потеря потенциальных клиентов.
Сейчас многие гуглят в поисках услуг. Попасть на нужную страницу в инете дорогого стоит.

Igra

БЫТИЕ
А я ради интереса нагуглила "мы особенные" и сделала вывод,что люди,не имеющие никакого отношения к особенностям развития или инвалидности, не смущаются себя называть особенными и используют это слово с положительным обозначением превосходства или уникальности,из 2-ух страниц попались только 2 ссылки на спецучреждения и то-они сами себя так называют-"особенными".Для меня лично особенные дети и дети с особенностями звучит абсолютно по-разному и знак равно для меня здесь не стоИт.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
ЧАГО я раней не ведала?
Нават не прынцыпова, чаго ты не ведала. Калі абстрагавацца: ты ставіш пад сумнеў нейкую думку. Апанент прапаноўвае табе глянуць у пашуковіку, каб ты не толькі словы таго самага апанета пачула, але і на ўласныя вочы ўбачыла/даведалася, як ідуць справы ў гэтай галіне. ШТО крыўднага?
А што тычыцца слова "особенный" і гугла, так табе прапанавалі зірнуць туды пасьля тваіх жа словаў
Пакуль ты не напісала, у мяне такі ланцужок:
"Понимаем, что мы - не единственные, но знаем, что мы - особенные!
- особенная школа - особенные деті - деті с особенностямі развітія - спеціалізірованное учрежденіе образованія для детей с особенностямі развітія"
не збудаваўся.
і не дзеля таго, каб цябе пакрыўдзіць. А дзеля таго, каб ты пабачыла, што гэта вельмі распаўсюджана зараз - называць так дзетак. Бо калі асабіста ў ЦЯБЕ няма такіх асацыяцый, то гэта не азначае, што іх не можа ўзьнікнуць у іншых.

k_ja_ra

Well-known member
я прямо ответила.
:swoon:

Я пыталася:
Я вступила тогда, когда было сказано, что слово "особенный" не употребляется в значении "инвалиды".

І гэта, як разумею, было сказана мной?!
Дык я прашу паказаць, ДЗЕ гэта было мной сказана?
і тут па цытаце:
Я, например, не против слова "особенный". Но если звучать будет "мы - особенные", то лично для меня это один смысл. Если звучать будет "школа для особенных детей", то я подумаю при интегрированное обучение.
Які сэнс для цябе гучыць у першым прыкладзе?
Ці, калі перафармуляваць пытанне:
У цябе ўзнікае асацыяцыя з дзецьці з асаблівасцямі развіцця, калі у канцы рэкламнага тэкста ты чуеш/чытаеш:
мы понимаем,что мы не единственные,но знаем,что мы особенные
Так ці не?
Дзякуй.

п.с. не ведаю, як яшчэ трэба фармуляваць пытанні, каб атрымаць нарэшце на іх уцямные адказы.

А што тычыцца слова "особенный" і гугла, так табе прапанавалі зірнуць туды пасьля тваіх жа словаў
:swoon:
Там напісана, што слова асаблівы не ужываецца ў кантэксце асаблівыя дзеткі?!
Ці там напісана пра МАЕ ЎЛАСНЫЯ асацыяцыі? Са словам у ГЭТЫМ дакладным кантэксце?

Гамон, прабачце, проста....

ты ставіш пад сумнеў нейкую думку.
ДЗЕ?
Я сказала, што такая асацыяцыя зусім не абавязкова ўзнікне. Хаця так, можа тым не менш. Раз змагла ў якога-небудзь чалавека. Але верагоднасць мне падаецца невялікай. Бо.......і далей па тэксце.

Дзевы, ведаеце, давайце ўсё ж будзем чытаць тое, што напісана, а не тое, што вельмі хочацца прачытаць, каб паспрачацца і на чыйсьці там бок стаць.

---
ШТО крыўднага?
Крыўднага нічога. Гэта проста глупа.
Бо а) я ў курсе пра асаблівых дзетак
б) гугл не ёсць паказчыкам МАІХ асацыяцый.

Быў няясны адказ?

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху