Религия и пр.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

k_ja_ra

Well-known member
Вот не вижу ничего оскорбительного в фразе -не готов в данном разговоре. Такое сейчас время.
Romashka75, які цяпер час? Што з ім глабальна не так, што хтосьці дакладна ведае за іншага, што той не дарос рабіць штосьці такое, што той, першы, робіць= дарос? Яго хто паўнамоцтвамі такімі надзяліў? Мессія, можа, сам?

Ведаеце, ёсць нейкія аб'ектыўныя каштоўнасці, якія належаць усім і нікому адначасова. Скажам, музыка (я пра класічную болей, ібо не ўсю сучасную адназначна можна каштоўнасцю назваць, а класіка часам ужо правераная), мастацтва, жывапіс ў прыватнасці і падобнае.
Вось я, прыкладам, не "рюхаю", пардон, у некаторых плынях таго ж жывапісу. Магу сказаць: я не дарасла, ці проста не вельмі разумею, таму складана меркаваць пра гэта.
Але калі які-небудзь сучасны мастак мне скажа, што я не дарасла да разумення ягоных карцінаў, я, думаю, засмучуся як бы. У тым сэнсе, што "а суддзі хто?" Ён хто, каб пра маё "дарасла" разважаць? Ісціна ў апошняй інстанцыі?

Так і тут. Калі нейкая матушка кажа чэлу, што ён не дарос да спраў на карысць царквы, яна пра што ўвогуле? Што яна дарасла? Што яна валодае адзіным ісціным веданнем пра тое, чым увогуле ёсць "дарос"?
Ды ён даўно можа дарос і перарос, але дапамагаць не хоча, не? Як увогуле ТАК можна фармуляваць сваё "фе", бо гэта "фе" па сутнасці і ёсць.
"Шкада", "вы б нам гэтым вельмі дапамаглі, але вырашаць вам" - вось мажлівыя адказы/рэакцыі на адмову. А не "не дарос". Вы, праўда, гэтага не разумееце?

І гэтае "не дарос", сапраўды, ва ўцаркоўленых вернікаў спрэс і побач гучыць. Прынамсі на старонках гэтага форума. І адштурхвае. Вельмі.

Romashka75

New member
я вот сколько не шастала - не тянет )) так что тут по-разному бывает.
кого-то куда-то тянет, кто-то что-то где-то чувствует. и вот это нужно уважать. вне зависимости где именно и что именно данный конкретный человек чувствует.
Уважаю. И только в Храме научилась уважать. До этого считала, что только мой путь правильный-свысока смотрела на тех, кто не медитирует , не позизитивно мыслит, не куёт сам свою жизнь, не самосовершенствуется, не делает зарядку по утрам, неправильно питается и всё такое).

Atex

Active member
Ды ён даўно можа дарос і перарос, але дапамагаць не хоча,
ды ён i не супраць быу дапамагчы, але не змог на аб'ектыуных умовах. усе роуна "не гатовы".
)))

ну вот и отлично ))) поэтому не стоит ставить в заслугу то, что вот вы впечатались, а кто-то нет. те, не впечатленные, тоже уважают ваш выбор, не сомневайтесь )))

Romashka75

New member
где я там про ужасно.
Не хочу искать, может и утрирую. Вроде было про то, что там несъдобно? Мне представилась жуткая еда)
Romashka75, які цяпер час?
Все умные и все всё знают). У меня кишка тонка на эту тему рассуждать.
Але калі які-небудзь сучасны мастак мне скажа, што я не дарасла да разумення ягоных карцінаў, я, думаю, засмучуся як бы. У тым сэнсе, што "а суддзі хто?" Ён хто, каб пра маё "дарасла" разважаць? Ісціна ў апошняй інстанцыі?
Я бы не смутилась. Ну если в самом деле не доросла? Вы согласны , что не доросли до чего-то, но когда вам замечают об этом -ваша гордость задета. А если гордость отбросить- какая разница. Если вы в принципе согласны с этим. Ну сказал человек, ну подумал о вас ниже себя. Какое это имеет отношение к тому, что вы согласны, что не доросли? Простите может сильно сложно, не получается просто мысль выразить.

Atex

Active member
Вроде было про то, что там несъдобно? Мне представилась жуткая еда)
было про то, что жарят на подсолнечном масле, пекут из смесей, поливают шоколадом химическим, в квасе столько дрожжей, что с непривычки мне еще целый день отдавалось. это вредно для здоровья, если объективно. честно, по мне еда жуткая с большего. я там если мне нужно, только что-нить типа вареной картошки беру и овощного салата. вот зразы были - взяла... потому что ничего не жаренного в тот раз не было, мне это показалось самым безопасным.
вот кришнаиты готовят здоровую еду - это 100%.

Вы согласны , что не доросли до чего-то, но когда вам замечают об этом -ваша гордость задета. А если гордость отбросить- какая разница. Если вы в принципе согласны с этим. Ну сказал человек, ну подумал о вас ниже себя. Какое это имеет отношение к тому, что вы согласны, что не доросли? Простите может сильно сложно, не получается просто мысль выразить.
Замечательно рассуждение... грустно. это кста и в теме "роды дома" поднималось, наверное Велька помнит. это когда пациент не дорос до врача, а значит от пациента ничего не зависит.

Вы согласны , что не доросли до чего-то, но когда вам замечают об этом -ваша гордость задета.
Причем тут гордость?
Смысл указывать на недостатки другого человека, когда человек и так знает свои недостатки?
"вы неправильно ходите, вы косолапите!!" а человек и так знает, что он косолапит и дома тренируется ходить правильно. Скажите как называется вот этот момент когда тебе говорят о твоем недостатке, с которым ты и так борешься? это говорит не о гордости того, кому замечают, это говорит об неуважении замечающего к другому человеку.
Ну и плюс ко всем откуда замечающий человек может знать до чего именно не дорос тот, о ком он говорит? Вот это предположение "я знаю, что он не дорос" - вот это и есть гордость... и даже не гордость,а гордыня.

человек только сам в состоянии определить до чего именно он не дорос. и задача тех же проповедников не сказать, что вот мол до этого, до этого и до этого вы не доросли, их задача в том, чтобы дать понимание того, что человек сам в состоянии определить, что ему дальше делать. т.е. фактически сказать: "все в твоих руках" (ну и руках Господа, если по-христиански). Это то, о чем Юрский про зерна говорил. единственно возможный путь христианства - это зерна сажать, посадить и отойти

Последнее редактирование:

Romashka75

New member
Вы, праўда, гэтага не разумееце?
В этом разговоре понимаю. Это некрасиво очень. Минус матушке. Но зачем по одному человеку сразу глобальные выводы делать. Я уже писала, что в монастыре всё открыто . Человек более чист, в плане нет прикрытия рамками приличий . Гордыня есть в каждом человеке, и много. Просто спрятано, В монашествующих не так спрятано. Благодаря этой ситуации она её увидела(гордыню). Это её урок. А так бы считала себя уже почти смиренной. И думаю, что для неё эта ситуация не прошла даром, она не забыла, вспоминала, и корила себя. Может ошибаюсь. Я не защищаю матушку. Просто рассуждаю,то как я это вижу.

Што з ім глабальна не так, што хтосьці дакладна ведае за іншага, што той не дарос рабіць штосьці такое, што той, першы, робіць= дарос? Яго хто паўнамоцтвамі такімі надзяліў? Мессія, можа, сам?
А вот тут не понимаю. Не вижу высомерия и выделения себя в словах батюшки. Человек говорит о нашем времени безбожном.
Замечательно рассуждение... грустно.
Почему ? Не вижу связи с родами. Или вы меня не так поняли.

не стоит ставить в заслугу то, что вот вы впечатались, а кто-то нет. те, не впечатленные, тоже уважают ваш выбор, не сомневайтесь )))

поэтому не стоит ставить в заслугу то, что вот вы впечатались, а кто-то нет. те, не впечатленные, тоже уважают ваш выбор, не сомневайтесь )))
Уже не сомневась, спасибо). В заслугу не ставлю, просто делюсь.

k_ja_ra

Well-known member
не получается просто мысль выразить.
Я зразумела думку. Толькі не пра то зусім...
Вы ўвесь час на абсалютна іншы момант, чым я хачу вам давесці, цісніце. Цісніце на тое, што гонар нібыта закрануты. А я вам пра іншае кажу: СУДДЗІ ХТО?

Я асабіста не баюся, што мой гонар закрануць. Але я хацела б ведаць, што яно таго вартае. А не чэл, які кубік намаляваў, мне пра маё "не дарасла" распавядае. Ён-та сябе кім уявіў? Адкуль абсалютнае веданне, што ягоны кубік - каштоўнасць?

Я не ўпэўненая, што прыход у праваслаўе - гэта тое адзінае, да чаго расці трэба. Разумеееце? І што для гэтага ўвогуле трэба расці.
А праваслаўныя, як бачна, у сваёй непаўторнасці і адзінасці, абсалютнай каштоўнасці "кубіка" не сумняваюцца. Вера ў іх такая. Дык САБЕ хай не сумняваюцца. Не іншым. Іншыя на свой уласны, іншы кубік, мажліва, здольныя. Не горшы нічым за праваслаўны. І да гэтага іншага, яны, мажліва, даўно дараслі. Да іншага, які падобным матушкам, можа, і не сніўся нават.

Не хватайцеся вы за гонар гэты ўвесь час. Проста чырвонай ніццю...

Вы согласны , что не доросли до чего-то, но когда вам замечают об этом -ваша гордость задета.
Дык не згодная я. Што ж вы ўсё пачуць-та не можаце.
Трансфармацыя свядомасці проста нейкая. Іншае меркаванне і погляд на праваслаўе, чым у саміх праваслаўных, вамі ўжо проста па змаўчанні не дапускаецца, відаць.

Я ж вам прыклад пра сучаснага ціпа мастака прывяла. Вы, праўда, лічыце што намаляваны ім кубік дае яму права меркаваць пра тое, наколькі астатнія да разумення ягонага кубіка дараслі ці не дараслі? З чаго ўпэўненасць, што кубік - абсалютная каштоўнасць?
Вашыя матушкі - такія мастакі збольшага. (гэта чыста для разумення параўнанне, ніякай знявагі)

k_ja_ra

Well-known member
Но зачем по одному человеку сразу глобальные выводы делать.
Дык каб па адным...І да таго ж вы сама цягам ужо некалькі старонак гэтае "не дарос" цалкам нормай лічыце. Таму высновы, імхо, заканамерныя.

Причем тут гордость?
При всём).
Вось і я пра гэта. Адно і тое ж...
А як па мне, дык гонару людзям, у добрым сэнсе, якраз крытычна і не хапае.
А вось гардыні ў некаторых, якія усё гонару пазбаўляюцца - хоць адбаўляй...

Romashka75

New member
А я вам пра іншае кажу: СУДДЗІ ХТО?
Бог. Про художника. Это ваш пример. Вы были согласны , что не доросли до картины до тех пор , пока вам об этом не сказал другой человек. Тут вы перключились на то, что дало ему право о вас судить. Так? И уже забыли о том, что думали, что не доросли. Возмущены. Разве не гордость.? Я в общем рассуждаю, не о православиии, и ни о Вас лично. . Почему человек так сказал- ну хочет самоутвердиться, да настроние плохое, да мало ли-какая разница? Мне ли судить? Т.е начни с себя. Ты хочешь и можешь не судить -когда тебя не судят. А если тебя судят- то конечно ты тряпка, раз не судишь в ответ. Так? Это нам диктует общество.
Разумею). Я разве настаиваю? Об этом уже писали не раз, и наверное по -этому мало людей. Любые рассуждения православных воспринимаются именно так-почему?.Почему сразу в штыки, защиту? Я разве нападаю ? Мне просто обидно, когда искажённое восприятие . Я не утверждаю-что это единственно правильное .
Вы, праўда, лічыце што намаляваны ім кубік дае яму права меркаваць пра тое, наколькі астатнія да разумення ягонага кубіка дараслі ці не дараслі?
Мы о разном говорим). Я про него вообще ничего не думаю). Я пишу о ситуации, когда челека задели замечанием, и вариантвы поведения этого человека. Обидеться, возмутиться или согласиться, признаться себе-да, это правда.(опять же я не про О. андрея, с его не доросли) . Не касаясь судом, того, кто сделал замечание. А смотря на себя.

Вось і я пра гэта. Адно і тое ж...
Ладно, не умею мысли выражать,наверное. Или мои мысли не близки и непонятны.
А вось гардыні ў некаторых, якія усё гонару пазбаўляюцца - хоць адбаўляй...
Это про меня, я так поняла). Я про себя и писала , в общем-то. Интернет искажает, и складывается ощущение, что я вам в укор пишу. Я пишу про себя. И мысль моя такая-то если перестать обижаться на замечания, то можно многое увидеть в себе. Кьяра, вы меня извините, я может и не всё понимаю в ваших постах-мне трудно читать по белоруски(не учила), и до чего-то не доросла-поэтому не понимаю. Не ёрничаю. Спасибо за беседу.

Velca

Ангел. Летает. Кусается.
Замечательно рассуждение... грустно. это кста и в теме "роды дома" поднималось, наверное Велька помнит. это когда пациент не дорос до врача, а значит от пациента ничего не зависит.
Только, пожалуй, не до врача, а до себя самого не дорос:) Или не вырос, так и бегает в штанишках на лямках. Помню. Может быть, так же и с религией.

k_ja_ra

Well-known member
Матушкі з бацюшкамі - Богі?!
Я ўражаная, шчыра.

Про художника. Это ваш пример. Вы были согласны , что не доросли до картины до тех пор , пока вам об этом не сказал другой человек. Тут вы перключились на то, что дало ему право о вас судить. Так?
Зусім не так. Перачытайце. Я сказала, што ёсць агульныя каштоўнасці, прызнаныя часам - і там я ведаю, што калі не разумею, то значыць не разумею. І калі мне пра гэта хтосьці скажа - гэта праўда, і не праблема для мяне, паўтаруся. Калі я ведаю, што не мая праўда, што я памыляюся, мой гонар ніяк не пакутуе ад таго, што на гэта ўкажуць.
Тое ж, што чэл (сучасны мастак у нашым прыкладзе) лічыць СВАЮ карціну сапраўднай каштоўнасцю, не робіць яе такой аб'ектыўна, хаця ён-та сам нават і не сумняваецца ў гэтым. Мне ж карціна можа падабацца, можа не. І калі не - ён, мастак, мне не суддзя. І карціна яго для мяне - не ісціна.
Як яшчэ растлумачыць?

А если тебя судят- то конечно ты тряпка, раз не судишь в ответ. Так?
Ізноў не так. Гэта ўжо вашае. Не маё.

Почему сразу в штыки, защиту?
Госпедзя...ды якія дзіды... Я ўступіла ў размову, бо Атекс вам ужо 2 старонкі тлумачыць. а вы ўсё пра сваё. Падумала, можа, у мяне атрымаецца.
Падобна, што без шанцаў...

Я про него вообще ничего не думаю)
Вы - можа і не. Але вы пагаджаецеся цалкам з тым, што хар-ка "не дарос (да правільнага праваслаўя)" - гэта нармальна і мае права быць. Вы надзяляеце чалавека паўнамоцтвамі Бога. Крута.)

и вариантвы поведения этого человека.
Ну безумоўна! Разглядаць і абмяркоўваць можна толькі "звычайнага" чалавека, свае, "абраныя" - недатыкальныя.
А вы іхныя, абраных, паводзіны разгледзьце. Не асудзіце, а хаця б разледзьце.
Я пра гэта вам.

Это про меня, я так поняла
Не. Ад вас якраз гэтага не чуваць.

Спасибо за беседу.
Узаемна.

Romashka75

New member
Матушкі з бацюшкамі - Богі?!
Я ўражаная, шчыра.
Мне сегодня точно лучше помолчать)). раз меня так понимают. а я всё пишу
Як яшчэ растлумачыць?
Поняла). Согласна про художника, я тоже так думаю. .Тогда поняла неправильно, и спорила о другом. Спасибо за терпение))
Але вы пагаджаецеся цалкам з тым, што хар-ка "не дарос (да правільнага праваслаўя)" - гэта нармальна і мае права быць. Вы надзяляеце чалавека паўнамоцтвамі Бога. Кр
Пусть так). Я сама не доросла до правильного православия, поэтому допускаю.
Ну безумоўна! Разглядаць і абмяркоўваць можна толькі "звычайнага" чалавека, свае, "абраныя" - недатыкальныя.
А вы іхныя, абраных, паводзіны разгледзьце. Не асудзіце, а хаця б разледзьце.
Я пра гэта вам.
Если можно-переведите.

k_ja_ra

Well-known member
Если можно-переведите.
Па-іншаму проста скажу.
Сваіх, матушак, бацюшак, іншых уцаркоўленых абмяркоўваць, не тое што асуджаць, у коле праваслаўных не прынята, і я б сказала своееасаблівае табу на гэта, як быццам, накладзенае.
Таму момант таго, за каго сябе лічыць, кім сябе уяўляе чалавек, беручы на сябе смеласць і права даваць ацэнкі "не дарос", вы абмяркоўваць і не хочаце. Ні пад якім соўсам.

Затое з задавальненнем разважаеце пра "гардыню" таго, каму "не дарос" сказана.

Хаця Атэкс першапачаткова не на пачуцці мужа ўвагу звярнула (падазраю, што яму гэтае "не дарос" да бэзавай зорачкі, таму і гонар не вельмі пацярпеў :) ), а менавіта на тое, ЧАМУ вернікі дазваляюць сабе такія выказванні. ШТО імі рухае, калі яны так кажуць.

А вы проста стрэлкі перавялі. ) Як кажуць, з хворай галавы на здаровую. :)
Па ходзе, гэта не праваслаўныя занадта многа сабе дазваляюць, а ў нявернікаў гардыня так зашкальвае, што яны ад кожнага, хто сябе Мессіяй уявіў, "не дарос" чуць не хочуць.

Согласна про художника, я тоже так думаю.
Дык як па-вашаму, калі такі мастак вам скажа "вы не дараслі да разумення маёй карціны", гэта ён занадта на сябе бярэ, ці гэта у вас гардыня, што вы ягоную карціну за шэдэўр не прызнаяце?

Romashka75

New member
Кьяра, я отвечу на ваш вопрос, как только время появится. Сегодня и времени уже нет совсем и сильно туплю. За перевод спасибо.

k_ja_ra

Well-known member
Romashka75, без праблем наконт адказа.) У прынцыпе, вашае права і ўвогуле не адказваць. :)
Пра пераклад, не зразумела... гэта быў сарказм? :) Бо я гатовая тады яшчэ раз паясніць ці насамрэч па-руску напісаць.
Ці мне такі ўдалося іншымі словамі вам думку сваю данесці, і вы зразумелі, пра што я? )

Zoryana

Well-known member
Шчыра - не хачу ўважлівей.
Жаль, потому что при невнимательном прочтении можно главного не уловить. И тогда беседа становится неконструктивной, а так простым "балбатаньем". Хотя у кого какая цель общения, конечно.

І пра мусульман з каталікамі не хачу.
Опять-таки жаль. Тогда видение такое немного предвзятое бывает, необъективное, то есть.

У католиков такое недопустимо, там очень трепетное отношение к детям, ну и детей в семьях больше, даже у тех, кто ходит в костел "только по праздникам"
Не соглашусь. Среди моих друзей и коллег как католики, так и православные. Никогда не замечала того, что православные к детям менее трепетно относятся, нежели католики. от людей все зависит, от самой семьи, а не от конфессиональной принадлежности. По количеству детей в семьях - тоже вопрос спорный. У нас есть хорошие знакомые - православные - в которых по трое, четверо детей. Поэтому чадолюбие присуще не только католикам, думаю.

k_ja_ra

Well-known member
Жаль, потому что при невнимательном прочтении можно главного не уловить. И тогда беседа становится неконструктивной

Zoryana, не памятаю, каб я ўдавалася ў багаслоўскія размовы ці разважала аб нюансах прамовы Патрыярха.
Я збольшага пра разуменне і лагічную будову дыскусіі гаварыла.
У святле гэтага аднаго ўважлівага прачытання мне было дастаткова.
А нюансы абмежаванняў праваслаўных падчас поста мне не крытычныя, таму перачытваць патрэбы не маю.

І пра мусульман з каталікамі не хачу.
Опять-таки жаль. Тогда видение такое немного предвзятое бывает, необъективное, то есть.
Ці бачыце, калі мы абмяркоўваем з дзіцяцем, чаму яна зрабіла памылку ў кантрольнай па мат-цы, спасылкі на Ваню-суседа, які зрабіў такую ж памылку, ці на шэраг іншых вучняў, якія не рашылі задачы ўвогуле, мяне звычайна мала кранаюць.

Zoryana

Well-known member
У святле гэтага аднаго ўважлівага прачытання мне было дастаткова.
Мне так не показалось )))

Ці бачыце, калі мы абмяркоўваем з дзіцяцем, чаму яна зрабіла памылку ў кантрольнай па мат-цы, спасылкі на Ваню-суседа, які зрабіў тую ж памылку, ці на шэраг іншых вучняў, якія не рашылі задачы ўвогуле, мяне звычайна мала кранаюць
Пример не показательный, ИМХО. Обсуждать ошибки в контрольной - это одно, а рассуждать об особенностях поведения-мышления представителей той или иной конфессии - совсем другое )))

juniko

self-made woman
Таму момант таго, за каго сябе лічыць, кім сябе уяўляе чалавек, беручы на сябе смеласць і права даваць ацэнкі "не дарос", вы абмяркоўваць і не хочаце. Ні пад якім соўсам.

Затое з задавальненнем разважаеце пра "гардыню" таго, каму "не дарос" сказана.
Так именно в гордыне все и дело :) Представь, как приятно сказать взрослому человеку, который не хочет петь под твою дудку "Ты еще не дорос" Что происходит? Тот кто сказал чувствует себя большим, умным и важным, и объясняет "глупому ребенку", что тот не хочет бегать и работать потому что маленький и глупый. Самооценка - взлетает до небес, сам себе кажешься большим и умным и в состоянии всех учить. как правильно дорасти, понять и работать по требованию......

Так мы по одному и не делаем, мы эту фразу каждый день видим и читаем.
Иеромонах на Кутузовском убил 2 человек в ДТП

Священник избил двух старушек в Санкт-петербурге за просьбу уступить дорогу
Священник носит часы за сотни тысяч долларов
Мне продолжать или уже и так понятно становится?

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху