Шенгенская виза - 2

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

Magda

Well-known member
Мы два тыдні таму ехалі ў Варшаву, так і казалі-у Варшаву.
Ну в Варшаву тоже можно за пакупками. А если бы вы сказали, что туристами к морю, например. Не спросил бы пан на границе, почему нецелевое или пометочку какую либо бы не сделал?

Karkusha

Well-known member
Не спросил бы пан на границе, почему нецелевое?
а ў Гдыне і гданьску аніводнай крамы няма?

Гледзячы на гэтых паноў, пры жаданні дакалупацца, дакалупаюцца да ўсяго ды яшчэ са здзекам.
Мяне пан вымусіў выкінуць кавалачак мяса і кавалачак сыру ў вакуумнай упакоўцы ў сметнік. Са здзекам. Потым сказаў, што не ў той. Муж быў вымушаны ўскрыць сметнік, дастаць адтуль, выкінуць у іншы, чысценькі каб пан мог з'есці.

І трэба было чуць пры гэтым пана.
Так што...

Дарэчы, у Варшаве яны, у адрозненне ад Беластоку, ваты афармляюць зусім не са свістам. Губляюцца неяк)

І польшча, якая з задавальненнем выдае візы на закупы і без задавальнення на турызм...як бы сказаць...у нас з ёй розныя каштоўнасці, во.
Тады трэба яе проста цалкам ігнараваць і ўвогуле не ездзіць)
А віза яна ж не задарма дае. І тыя, і тыя за грошы.

Magda

Well-known member
а ў Гдыне і гданьску аніводнай крамы няма?
ОМГ. Я наверное непонятно спрашиваю.
А если я по настоящему еду не в Гдыню и не в Гданьск, а деревню Гаюдкино, где нет магазинов. Мне честно отвечать или как?
Я предпочитаю на границе гусей не дразнить и говорить как есть...

Eka

Well-known member
А если бы вы сказали, что туристами к морю, например. Не спросил бы пан на границе, почему нецелевое?
если турист у моря принципиально за все время отдыха не совершит ни одной покупки, тогда, разумеется нецелевое...
я по закуповой визе ездила много куда и всегда говорила правду куда я еду. это обычная виза типа С и открыть какую-нибудь другую С чтобы поехать туристом запрещено теми же правилами шенгена. поэтому если турист в аэропорту милана начнет мямлить, что это он так решил до белостока добраться, то может ему и впаяют нецелевое использование визы, а если человек осведомлен о своих правах и адекватно отвечает на рутинные вопросы служб безопасности, то какие могут быть проблемы...

Eka

Well-known member
покупки с ватами ты имеешь в виду?
ваты здесь сейчас каким боком? куча магазинов в принципе таксфри не оформляет. от слова совсем. и получая визу на закупы гражданин не обязуется совершать покупки только там, где оформляют таксфри. он планирует в принципе совершать покупки. и для открытия визы "за покупками" нет совершенно никакой необходимости прикладывать ваты. их может вообще не быть. человек подписывает заявление, в котором он пишет, что обязуется совершать покупки в польше в такой-то период. точка.
и даже совершая покупки оформлять возврат таксфри ни разу не обязанность гражданина. а только его желание.

Magda

Well-known member
Eka, т.е. правильный ответ: еду в Гадюкино отдыхать и заодно куплю что-нибудь?

Karkusha

Well-known member
покупки с ватами ты имеешь в виду?
Гэтая віза не патрабуе пакупак з ватамі. Ваты (адын штука!) патрэбныя адзін раз, каб зрабіць наступную візу. Усе!
Ніхто не правярае на мяжы, ці афармляў ты ваты, калі ехаў па візе на закупы.
Я ўвогуле магу не любіць марнаваць час і афармляць ваты. Маю права.
А для амбасады (ці візавага цэнтра) ваты з'яўляюцца падцверджаннем таго, што ты там нешта набываў (як тут пісалі, што гішпанцам нясуць пасадачныя як падцверджанне таго, што былі ў Гішпаніі). І больш за адзін бланк на чалавека яны пры падачы дакументаў не бяруць.

Я вось увогуле больш люблю Літву. І ў цэлым, і нават мора мне там падабаецца значна больш. Але гуляцца з іх капрызкамі няма ніякага жадання і чакаць, як яны там будуць лічыць мае выезды і дадуць мне візу на паўгады, на год ці ўвогуле на тры месяцы.
А то ж, далі на год турыстычную, а я вырашыла пападарожнічаць па Балтыцы: Клайпеда-Куршсакя каса-Зеленеградск-Гданьск. І ў Польшчы, так атрымалася, была даўжэй, чым у Літве. А тут яшчэ з працы паездка была ў Кракаў-адмаўляцца, каб не пакрыўдзіць маіх любімых літоўцаў? І потым будуць сядзець лічыць, здрадзіла я ім з панамі, ці не))

Eka

Well-known member
Magda, я, едучи в гадюкино, про куплю не добавляю обычно. если уж вдруг начнут уточнять, как же так, виза закупы, а ты отдыхать удумала, то тогда уж придеццо добавлять, что "отдых без шопинга - деньги на ветер" :)

k_ja_ra

Well-known member
І чым прынцапова адрозніваецца такс-фры і ваты, не разумею зусім.
гэта адно і тое ж. Напэўна.) Я не моцна ў тэме. Словы толькі розныя.

Тады трэба яе проста цалкам ігнараваць і ўвогуле не ездзіць)
з чаго раптам? Ігнараваць ейныя каштоўнасці, а менавіта закупы - па мне, цалкам дастаткова.) З чаго б мне адмаўляцца ад маіх? ) Мне Польшча, як аб'ект турызму, цалкам сабе цікавая.)

Пэйна, засталося з тых жахлівых часоў, калі беларусам, каб выжыць, даводзілася матацца ў Польшчу каму са спіртам і цыгарэтамі, каму чалночыць з таварам
тады туды ездзілі прадаваць. І асноўная маса не ад добрага жыцця. Зусім іншая тэма, карацей.

Karkusha

Well-known member
гэта адно і тое ж. Напэўна.) Я не моцна ў тэме. Словы толькі розныя.
ну вось. а ваты-гэта "прэзрыцельна", а такс-фры-дык і нічога

тады туды ездзілі прадаваць. І асноўная маса не ад добрага жыцця. Зусім іншая тэма, карацей.
я гэта ведаю. Я сама з Брэста, маці маей давялося гэта ўсе перажыць, каб нам было што есці. З тых часоў ненавідзіць "паноў"

Ігнараваць ейныя каштоўнасці, а менавіта закупы - па мне, цалкам дастаткова.)
Дык Вы ў Польшчы прынцыпова нічога не набываеце?
На закупы-гэта не наша "на закупы", а "за пакупкамі", напрыклад, іду за прыгожай сукенкай у гандлевы цэнтр.

k_ja_ra

Well-known member
я гэта ведаю. Я сама з Брэста, маці маей давялося гэта ўсе перажыць, каб нам было што есці. З тых часоў ненавідзіць "паноў"
вы не зразумелі.) У мяне няма нянавісці да паноў. У мяне нянавісць да закупаў. Прычым у Мінску таксама.)
Я не езджу на закупы - адказваючы на вашае пытанне вышэй. Мне гэтага "дабра" дома хапае, каб яшчэ на адпачынку на гэта нервы марнаваць. Я езджу з зусім іншымі мэтамі.

Пра заяву "абязуюся рабіць пакупкі" насмяшыла.) Я не ведала, што такія заявы ў амбасадзе патрабуюць. ))) Бред, калі шчыра, поўны.))))

Eka

Well-known member
Пра заяву "абязуюся рабіць пакупкі" насмяшыла.) Я не ведала, што такія заявы ў амбасадзе патрабуюць. )))
это заявление - основание для выдачи визы. кроме него и справки о доходах не нужно ни-че-го. ну и можно сколько угодно ненавидеть покупки, если в семье этим занимается кто-то другой...

katia-ka

Kitoks Pasaulis
У мяне раней тры гады запар была віза "на закупупы". У той час для мяне гэта была адзіная магчымасьць атрымаць мульт, бо бізнэс-сувязяў у мяне не было, а турыстычныя мульты былі з вобласьці фантастыкі. І я вельмі ўдзячная Польшчы за гэтую магчымасьць сэканоміць на візах - у першы год свайго мульціка я наведала 6 краін, некаторыя не па аднаму разу. І ніколі ў мяне не спыталі: што гэта вы ляціце ў Парыж па такой візе.

k_ja_ra

Well-known member
это заявление - основание для выдачи визы. кроме него и справки о доходах не нужно ни-че-го.

Eka, дзякуй, я зразумела. Я, праўда, не ведала, таму, напэўна, і рэакцыя такая - смех дый годзе.
А так... напэўна, напісала б і я гэтую лухту.) Хвіліна ганьбы і смеху, а віза ў кішэні.))))

ну и можно сколько угодно ненавидеть покупки, если в семье этим занимается кто-то другой...
чаму? у мяне атрымліваецца ненавідзець, робячы самой. :) І гэта не толькі пакупак тычыцца, да слова. Вось Магда ведае.)))) Жыццё складаецца не толькі з прыемных момантаў, на жаль, а і непрыемных абавязкаў і вымушанасцяў. Што з гэтым паробіш.

viqa

Well-known member
Ад "такс фрі" - не. Вось такая непаслядоўнасць, так.)))
визу с целью 23 можно получить на основании так фри
я так в спешке сережки в злотых террасах купила, т.к. виза кончалась, а получились и виза и любимые сережки

І чым прынцапова адрозніваецца такс-фры і ваты, не разумею зусім.
такс фри в переводе с английского освобождение от налога. налог в данном случае НДС. по-польски называется VAT.
но по сложившейся на беларуских форумах практике ватами называют те, что надо возвращать непосредственно в магазине. магазин, чтоб заманить покупателей берет на себя весь документооборот, так фри - глобал или примьер - оформляется через банк, соответственно берет за свои услуги часть денег

это заявление - основание для выдачи визы. кроме него и справки о доходах не нужно ни-че-го. ну и можно сколько угодно ненавидеть покупки, если в семье этим занимается кто-то другой...
или я не поняла вашей фразы, но без ватов мультивизу не получить. заявление тоже надо писать, но это минутное дело, написать можно в консульстве или вц - поэтому о нем никто не вспоминает

Parole

Well-known member
вы змудраецеся самі зарэгістравацца ў літоўскую амбасаду?
Тольк так. Всегда ходим в само посольство.В течение нескольких дней всегда ловились даты. На семью из 3 и более человек ВЦ уже не так интересен

Последнее редактирование:

Eka

Well-known member
или я не поняла вашей фразы, но без ватов мультивизу не получить.
а я сейчас не про мульт. я в принципе, что для того, чтобы получить визу на закупы не нужно ничего, кроме заявления и подтверждения платежеспособности. тогда как во всех других типах виз требования достаточно жесткие. а вот чтобы получить мульт, нужно уже подтверждение, что предыдущая виза была использована по целевому назначению, что весьма логично.
мне, кстати, и первую дали мульт. на полгода. и спасибо :)

у мяне атрымліваецца ненавідзець, робячы самой.
в таком случае и виза "за покупками" вполне может пригодиться. мне, во всяком случае пригождается очень. еще несколько лет назад я практически 98% необходимых нужд для семьи привозила "оттуда". сейчас, к счастью, ситуация изменилась, и многие товары наконец-то стали доступны и нам по вполне адекватным ценам. но не все... не все...

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху