GingerBread
Well-known member
у мае часы гісторыя была важным прадметам у фізматыкаў, але ж у межах разумнага. не малявалі адзнакі, але ж і медалі ня рэзалі...@Shpilka, сёлета, так.
выклалі хімію з інфарматыкай... таксама у большасці не айс...
у мае часы гісторыя была важным прадметам у фізматыкаў, але ж у межах разумнага. не малявалі адзнакі, але ж і медалі ня рэзалі...@Shpilka, сёлета, так.
Это вот про что?Дадаткова інфармуем, што Міністэрствам адукацыі рэалізаваны эксперыментальны праект «Апрабацыя нормаў ацэнкі вынікаў вучэбнай дзейнасці вучняў па вучэбных прадметах агульнай сярэдняй і спецыяльнай адукацыі ў кантэксце кампетэнтнаснага падыходу». Па выніках апрабацыі будуць унесены змены ў падыходы, звязаныя з выстаўленнем адзнак за чвэрць і год.
про черчение я поняла. я не поняла про апробацию некую.Черчение ваше войдёт в аттестат
как найти? у меня не получается. можно в личку ссылку?Кстати, мне дали ссылку в ютубе на совещание, после которого и поднялся весь сыр-бор с отметками. Кому интересно, можете послушать первоисточник. Я не слушала-)).
Ну вот, ссылку выложить не дает. Короче, на ютуб канале министерства образования
Сейчас попробую ссылку в личкукак найти? у меня не получается. можно в личку ссылку?
Ну вот у нас оказались именно упоротые ((паслухала я.
Сказана літаральна наступнае там:
"В случаях, когда явно не прослеживается динамика учебных достижений учащихся на конец года, считаем целесообразным выставлять отметку, как среднее арифметическое отметок по четвертям с учетом правил округления. Речь идет о чем? 6677, или 6776, или 7766 - где здесь явная динамика? Поэтому предлагаем выставлять как среднее арифметическое, в данном случае округляем в пользу ребенка, получаем 6,5=7 баллов."
Але зноў жа... лічым мэтазгодным, прапануем... Напісаць жа празрыста і адназначна - гэта для слабакоў...
Але відэа для асабліва ўпоратых настаўнікаў я б захавала.
а каб ведаць раней пра гэта відэа, то можна б было праз класную ці адміністрацыю націснуць. Каб выконвалі уласныя "мэтазгоднасці".Ну вот у нас оказались именно упоротые ((
Я разговаривала с классной. Она мне рэзко так ответила: мы выставляем оценки по инструкции. Ничего менять не будем. точка.https://www.yo utube.com/watch?v=q8KSS9n11-0 (прабел прыбраць)
там апошнія 2-3 хвіліны відэа.
а каб ведаць раней пра гэта відэа, то можна б было праз класную ці адміністрацыю націснуць. Каб выконвалі уласныя "мэтазгоднасці".
Прослушала и я.паслухала я.
Сказана літаральна наступнае там:
"В случаях, когда явно не прослеживается динамика учебных достижений учащихся на конец года, считаем целесообразным выставлять отметку, как среднее арифметическое отметок по четвертям с учетом правил округления. Речь идет о чем? 6677, или 6776, или 7766 - где здесь явная динамика? Поэтому предлагаем выставлять как среднее арифметическое, в данном случае округляем в пользу ребенка, получаем 6,5=7 баллов."
Але зноў жа... лічым мэтазгодным, прапануем... Напісаць жа празрыста і адназначна - гэта для слабакоў...
Але відэа для асабліва ўпоратых настаўнікаў я б захавала.
И правильно ответила. Есть приказ , где написано , как выставляется годовая отметка. Будет другой приказ - будет другой подход к оцениваниюЯ о
Я разговаривала с классной. Она мне рэзко так ответила: мы выставляем оценки по инструкции. Ничего менять не будем. точка.
Все годы нашей учебы так и выставляли. Мы в 10 классе, мне в принципе все равно. Но в 9 и 11 классе, это уже менее приятно. И это просто Мега несправедливо. Кто-то послушал видео и исправил детям оценки, а кто-то с такими же четвертными - нет.И правильно ответила. Есть приказ , где написано , как выставляется годовая отметка. Будет другой приказ - будет другой подход к оцениванию
пры ўсёй павазе, 6677 ці 6776- гэта сапраўды ніякая не дынаміка, а пагрэшнасць. Добра, што хоць хтосьці нарэшце гэта агучыў прамым тэкстам, хай сабе і праз 11 год. Кепска, што не хапае моцы аформіць гэта пісьмова. Большай прасторы для злоўжыванняў з гэтай так званай "дынамікай" і ўявіць сабе складана.Оказывается, все учителя целых 11 лет не понимали, что такое динамика и отметки выставляли не так, как было рекомендовано.