Нет, 2 изложения было.А па мове не дыктоука была??
а потым яшчэ ўступныя.. і ніхто не енькаў пра загрузку як бедных дзетак...А после 11 было 6 экзаменов. 2 на выбор. Математика, английский, бел лит, и язык 1 из 2 обязательно.
Ну естественно и выпускной в промежутке.а потым яшчэ ўступныя.. і ніхто не енькаў пра загрузку як бедных дзетак...
і світанак сустракалі... 25 год таму ;-)Ну естественно и выпускной в промежутке.
Тады інтэрнетаў не было.а потым яшчэ ўступныя.. і ніхто не енькаў пра загрузку як бедных дзетак...
ну гэта было гістарычна склаўшымся.. што пасля школы іспыты, калісьці ж адукацыя школай і спынялася..Тады інтэрнетаў не было.
А так енчылі, чаму не. На кой ляд гэтыя 6 экзаменаў? Што ў гэтым добрага?
Да таго моманту, як трэба будзе здаваць вашым дзецям, ваша меркаванне зменіцца, паверце. Мне ў класе 5-м дзяцей таксама здавалася, што фігня пытанне гэтыя экзамены, разнастайнасць, тое-сёе. Нагрузкі сучасных дзяцей з нашымі не параўнаць. Я ўвогуле не памятаю, каб у школе хоць на ёту напружвалася. Праўда, і школа ў мяне мякка кажучы, ненапружная была. Я там тых іспытаў і не заўважыла, як і бальшыня, думаю. Таму і не помню, што там здавалася, апроч доўбанай фізры )ну гэта было гістарычна склаўшымся.. што пасля школы іспыты, калісьці ж адукацыя школай і спынялася..
і для жыцця адукацыя павінна быць разнастайнай.. а ня толькі 3 прадмета для іспытаў.. з якіх 2 не па профілю
я хоць і не люблю балталогій, але ж нейкі базіс павінен быць..
у такіх разважаннях заўсёды 2 пытання зліваюць у адно. 1. школьная адукацыя як інстытут, і 2. сучасная школа ў Беларусі - як ёсць...Да таго моманту, як трэба будзе здаваць вашым дзецям, ваша меркаванне зменіцца, паверце. Мне ў класе 5-м дзяцей таксама здавалася, што фігня пытанне гэтыя экзамены, разнастайнасць, тое-сёе. Нагрузкі сучасных дзяцей з нашымі не параўнаць. Я ўвогуле не памятаю, каб у школе хоць на ёту напружвалася. Праўда, і школа ў мяне мякка кажучы, ненапружная была. Я там тых іспытаў і не заўважыла, як і бальшыня, думаю. Таму і не помню, што там здавалася, апроч доўбанай фізры )
так, здалі і забыліся..Я лицей БГУ в 1997 заканчивала. Конечно волновались, готовились к экзаменам. Напряжения и перегруза точно не было. Но не было никакого ЦТ.
Просто уровень тревожности современных родителей выше, чем наших )) и мы уж слишком тонко чувствуем детский перегруз.
Менавіта. А што было за дзедам шведам - няма чаго ўзгадваць. Можна яшчэ дарэвалюцыйныя часы ўспомніць, як там і што здавалі.., дзеці на самой справе вельмі напружаныя, пры гэтым, напрыклад, па матэматыцы ведаў няма..
Клас напомніце?Моя учится в гимназии и тоже не напрягается совсем. А кто-то и в школе страдает до 12 уроки делают с детьми.