Школьная беседка - 13

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.

ТиЛи

аву забрали:( буду такая!
ой , слава Богу, мы уже 9ый отстрелялись
главное , чтобы не придумали нам историю сдавать

birch

Well-known member
А после 11 было 6 экзаменов. 2 на выбор. Математика, английский, бел лит, и язык 1 из 2 обязательно.

birch

Well-known member
Стимулировало выучить, так чтобы что-то в голове осталось :))))) К диктантам и изложениям это не относиться.

GingerBread

Well-known member
Тады інтэрнетаў не было.
А так енчылі, чаму не. На кой ляд гэтыя 6 экзаменаў? Што ў гэтым добрага?
ну гэта было гістарычна склаўшымся.. што пасля школы іспыты, калісьці ж адукацыя школай і спынялася..

і для жыцця адукацыя павінна быць разнастайнай.. а ня толькі 3 прадмета для іспытаў.. з якіх 2 не па профілю 🤣
я хоць і не люблю балталогій, але ж нейкі базіс павінен быць..

k_ja_ra

Well-known member
ну гэта было гістарычна склаўшымся.. што пасля школы іспыты, калісьці ж адукацыя школай і спынялася..

і для жыцця адукацыя павінна быць разнастайнай.. а ня толькі 3 прадмета для іспытаў.. з якіх 2 не па профілю 🤣
я хоць і не люблю балталогій, але ж нейкі базіс павінен быць..
Да таго моманту, як трэба будзе здаваць вашым дзецям, ваша меркаванне зменіцца, паверце. Мне ў класе 5-м дзяцей таксама здавалася, што фігня пытанне гэтыя экзамены, разнастайнасць, тое-сёе. Нагрузкі сучасных дзяцей з нашымі не параўнаць. Я ўвогуле не памятаю, каб у школе хоць на ёту напружвалася. Праўда, і школа ў мяне мякка кажучы, ненапружная была. Я там тых іспытаў і не заўважыла, як і бальшыня, думаю. Таму і не помню, што там здавалася, апроч доўбанай фізры )

birch

Well-known member
Я лицей БГУ в 1997 заканчивала. Конечно волновались, готовились к экзаменам. Напряжения и перегруза точно не было. Но не было никакого ЦТ.
Просто уровень тревожности современных родителей выше, чем наших :))) и мы уж слишком тонко чувствуем детский перегруз.

k_ja_ra

Well-known member
Карацей, асабіста я проста вар’яцкі рада, што ні англ, ні гісторыю з яе вялікай-прывялікай-найвялікшай ва ўсім-прыўсім сусвеце ВОВ дзіцёнку здаваць будзе не трэба. Слава алаху

GingerBread

Well-known member
Да таго моманту, як трэба будзе здаваць вашым дзецям, ваша меркаванне зменіцца, паверце. Мне ў класе 5-м дзяцей таксама здавалася, што фігня пытанне гэтыя экзамены, разнастайнасць, тое-сёе. Нагрузкі сучасных дзяцей з нашымі не параўнаць. Я ўвогуле не памятаю, каб у школе хоць на ёту напружвалася. Праўда, і школа ў мяне мякка кажучы, ненапружная была. Я там тых іспытаў і не заўважыла, як і бальшыня, думаю. Таму і не помню, што там здавалася, апроч доўбанай фізры )
у такіх разважаннях заўсёды 2 пытання зліваюць у адно. 1. школьная адукацыя як інстытут, і 2. сучасная школа ў Беларусі - як ёсць...

вось 2 гэта гамон, дзеці на самой справе вельмі напружаныя, пры гэтым, напрыклад, па матэматыцы ведаў няма..
акрамя маткласа 41 і Ліцэяў, няма школ без рэпетытараў для ВНУ..
чаму? - праграма дрэнная (змяняецца часта, тэмы пераносяцца), выкладчыкаў няма і яны непадрыхтаванныя, гадзін недастаткова, няма ўзроўняй і г.д.

GingerBread

Well-known member
Я лицей БГУ в 1997 заканчивала. Конечно волновались, готовились к экзаменам. Напряжения и перегруза точно не было. Но не было никакого ЦТ.
Просто уровень тревожности современных родителей выше, чем наших :))) и мы уж слишком тонко чувствуем детский перегруз.
так, здалі і забыліся..
хаця па ангельскай тэст быў, а ні тэмы са зборніка як у школах...

k_ja_ra

Well-known member
, дзеці на самой справе вельмі напружаныя, пры гэтым, напрыклад, па матэматыцы ведаў няма..
Менавіта. А што было за дзедам шведам - няма чаго ўзгадваць. Можна яшчэ дарэвалюцыйныя часы ўспомніць, як там і што здавалі..
ужо вунь рэферэндум 2022 у праграму па гісторыі ўключылі... туды ніхто не ходзіць, а вучыць трэба. Бред...

GingerBread

Well-known member
ну дык і я пра тое, што сам курс лайно...

ну і пра кожны іспыт еньк накаторых пра праграму - гэта таксама ўжо за межамі здаровага сэнсу..
асабліва ў гэтым годзе..

Инна_2012

Well-known member
Мои дети учатся в обычной школе, и не напрягаются совсем) Наверно, теперь нет золотой середины- или напряг в гимназии-лицее, или расслабон в школе

Samum

Эгрегор
Моя учится в гимназии и тоже не напрягается совсем. А кто-то и в школе страдает до 12 уроки делают с детьми.

Статус
В этой теме нельзя размещать новые ответы.
Сверху