Школьные будни-20

Юста

Well-known member
Это на старшей ступени 10-11 классв гимназиях только профильные классы, а школы могут иметь как базовые, так и профильные
А в средней обязательности нет....странно не пользоваться такой возможностью
Может быть все таки у них математический, и тогда часы ушли на математику, но тогда уроков маловато

lakshmi

Well-known member
3 раза 7 уроков, 2 раза 6. Это без ОБЖ, кл.часа, 1 инглиша и одной математики (факультативы)

Юста

Well-known member
lakshmi, факультативы все бесплатные, но по санпину огранич.число...это у вас платный кружок...их количество ничем не регулируется...т.е у вас профильные часы отданы 1 час на матем и 1 час на анг, что включено в сетку...остальное добирается факультативами и кружками
У нас в 8 профиле математика в сетке 7 часов, английс 3 в сетке+бесп факультатив+ час платно

думаю, не вернецца. Амаль перакананая.
5 гадзін у цяперашніх 9-х. Гэта апошняя паралель, якая ідзе па старых праграмах. Іх гадзіны з сённяшнімі 8-мі не перасякаюцца ніяк.

Але і ладна. Плакаць па 2-х гадзінах замежнай я, напэўна, не буду, калі што. )
Проста я думала, што ў гімназіях гэтыя дадатковыя мажлівыя 2 гадзіны на перадпрофіль карыстаюцца ў кожным выпадку. А ў школах - толькі могуць выкарыстоўвацца. А яно вона як...
ну.. таму i дабiваем факультатывам. Мяне пужае тое, што вучацца яны па падручнiку. Раней кожны год набывалi Round Up, у гэтым нiчога..((

lakshmi

Well-known member
Юста, мне как-то просто все равно как они называются )))) просто 1 платный доп, 1 бесплатный. Но главное, что оба обязательные )))

Английский наши учат по Интерпрайзу

k_ja_ra

Well-known member
поэтому у нас факультативами 5 часов было решено сохранить.
таму i дабiваем факультатывам.
2 – На вывучэнне ў VIII класе на павышаным узроўні асобных вучэбных прадметаў колькасць вучэбных гадзін можа быць павялічана не больш чым на 2 гадзіны за кошт вучэбных гадзін, адведзеных тыпавым вучэбным планам агульнай сярэдняй адукацыі на правядзенне факультатыўных заняткаў, без павелічэння агульнай колькасці гадзін, якія фінансуюцца з бюджэту.
факультатыў - гэта факультатыў. А гэтыя дзве гадзіны - вучэбныя.
Школы, выходзіць, нічога не разумеюць, што робяць. І чытаць наўрад ці ўмеюць.
У 9-м класе (будучым, на наступны год) на 99.9 % будзе ўсё тое ж самае.
У сённяшніх 9-х іначай. У іх 5 гадзін замежнай па змоўчанні. Без варыянтаў замены іх на 2 гадзіны матэматыкі, прыкладам. Ці хіміі, ці яшчэ чаго заўгодна яшчэ.
А 8-я класы - анансавалася - змогуць выбіраць, у адпаведнасці з мажлівасцямі школы, што праўда, а не проста іх паставяць перад фактам, што ў вас будзе такі і такі профіль, ці ніякага, а вы ведайце нашу дабрыню: мы вам дадзім 2 факультатывы і радуйцеся. І дзякуй яшчэ скажыце.

Watch and wait

Well-known member
Школы, выходзіць, нічога ен разумеюць, што робяць. І чытаць наўрад ці ўмеюць.
мне честно говоря всё равно как это всё называется,я довольна решением гимназии,сохраняется 5 часов английского и так как лимит бесплатных факультативов исчерпан,будут платные факультативы-пусть будут.Или будут платные факультативы по английскому и бесплатные два-для меня от перестановки слагаемых сумма не изменится.

У сённяшніх 9-х іначай. У іх 5 гадзін замежнай па змоўчанні. Без варыянтаў замены іх ан 2 гадзіны матэматыкі, прыкладам. Ці хіміі, ці яшчэ чаго заўгодна яшчэ.
все эту разницу понимают,но как-то выкручиваться надо.Или не надо?Всегда во всех классах нашей гимназии было по 5 часов ин.яз,и будет,не смотря ни на что и неважно какими методами,несмотря на профиль.

k_ja_ra

Well-known member
мне честно говоря всё равно как это всё называется
а мне не. Вучэбная гадзіна - гэта ўрок, з дзённікам і адзнакай і абавязкамі. Абавязкамі дзяцей. Дый настаўнікаў таксама. А факультатыў - мая (дзяцей) добрая воля.

но как-то выкручиваться надо
нашто? нашто выкручвацца, калі можна АФІЦЫЙНА , на празрыстых і законных падставах карыстаць належныя гадзіны? Без гэтага "з барскага пляча"?

несмотря на профиль.
у якім сэнсе не гледзячы? У вас і ёсць профіль - англійская. Тым, у каго профіль фізмат, напрыклад, яшчэ плюс 2 гадзіны замежнай не дадуць. Ні тушкай, ні чучалкам. Хіба платна, так.

lakshmi

Well-known member
Я честно говоря не поняла как это в 8 классе непрофильном 2 часа никуда не пошли... Во 2 и 13 гимназии просто остался 5 раз в неделю английский. Все они уроки! Без профилей.

k_ja_ra

Well-known member
Я честно говоря не поняла как это в 8 классе непрофильном 2 часа никуда не пошли... Во 2 и 13 гимназии просто остался 5 раз в неделю английский. Все они уроки! Без профилей.
вось! толькі не без профіляў. А з профілем- англійская.
Людзі, растлумачце мне, чаму +1 мат і +1 англ называецца матангл профіль. Чаму +1 мат і +1 фізікі называецца фізмат профіль. Чаму +1 хімія і +1 біялогія называецца хімбіё профіль. І толькі +2 англ называецца без профіля?

Watch and wait

Well-known member
у нас в гимназии сказали,что по программе 3 часа,но мы всё равно в поддержание традиции сделаем 5 за счёт факультативов.

на празрыстых і законных падставах карыстаць належныя гадзіны? Без гэтага "з барскага пляча"?
честно,я не знаю,но уверенна,что был бы простой путь им бы и пошли,с барского плеча нам никто и ничего не выкидывает,всё корректно и учитывая наши интересы...и начало учебного дня нам вернули прежнее и с меню в столовой химичить начинают и много ещё чего,у меня претензий нет.

А почему два часа факультативов, у нас вроде 1. Второй - платный? Я чисто про англ.

МОМ

Well-known member
Юлллса,а мы вчера 52 рубля за дополнительные тетради-учебники отдали. Как всегда, собственно.

k_ja_ra

Well-known member
у нас в гимназии сказали,что по программе 3 часа,но мы всё равно в поддержание традиции сделаем 5 за счёт факультативов.
ну вось.) І ўсе задаволеныя як сланы. І прам у ножкі гатовыя адміністрацыі пакланіцца, што яна захавала, не, ЗАХАВАЛА традыцыі. Прам неймавернымі намаганнямі і высілкамі. Практычна з уласнай кішэні фінансавала. А яна насамрэч усяго толькі выканала дырэктыву мінадукацыі.
Па мне, дык варта гэта ведаць і разумець. Каб адэкватна ўспрымаць тое, што адбываецца.

lakshmi

Well-known member
k_ja_ra, ))) ну вот когда я своей подруге (13 гимназия) объясняла всю эту бороду еще летом и сказала, что у нас профиль матангл, а у них получается англ, она очень оскорбилась )) Мол как это в 13 математической гимназии 8 класс с профилем английский )))) По сути да, профиль английский. Но позиционировалось это в в обеих гимназиях: ничего не меняем, учимя как и раньше - 5 английских

k_ja_ra

Well-known member
естно,я не знаю,но уверенна,что был бы простой путь им бы и пошли
я вам нібыта цытату з навучальных планаў дала. Зацверджаных пастанаўленнем мінадукацыі, калі што.
А вы ўсё адно перакананая, што вас надзвычайнай літасцю адарылі?

lakshmi

Well-known member
Watch and wait, они лукавят или не догоняют просто ))) А может не прочитали, что в плане написано. Совершенно спокойно в 8 классе можно сделать 2 урока уроками профильными. Любыми.

Сверху