Школьный возраст

Во сколько лет ребенок пошел в школу?

• Ребенок пошел в школу 6 - 6,5 лет

Голосов: 127 55.7%
  • Ребенок пошел в школу 7 - 7,5 лет

Голосов: 101 44.3%

• Всего проголосовало
    228

k_ja_ra

Well-known member
І што, ведаюць дзеці пра ётавыя галосныя і пра тое, у якіх выпадках яны азначаюць 2 гукі, а ў якіх - адзін??
Яны не ведаюць пра ётавыя. Яны проста называюць гукі, якія чуюць. Не называючы гэта нейкімі мегатэрмінамі.
Тую ж елку - як памятаю, запраста на гукі раскладвалі.

Твая ў сярэдняй групе яшчэ толькі, не?

Да таго ж справядлівасці дзеля абедзве мае былі ў старшых групах 2-га года навучання. Таму дапускаю, што гэтаму яны навучыліся ўжо менавіта там.

Але Танюша мае рацыю, гэтаму і многія развівалкі і іншыя школкі вучаць.
Таму дзеці ў бальшыні сваёй гэта ведаюць.

дзе трэба неяк адсеў зрабіць, хаця я пра такое (адбор) чула толькі па сарафаннаму радыё
Рэч не ў адборы. А ў тым, што падобныя патрабаванні на сходах агучваюцца і пачынаючы з верасня падобным займаюцца. Прычым не з нуля ніяк. А схемы робяцца амаль з першага дня. Калі дзеці ўпершыню пра падобнае чуюць і паняцця не маюць - гэта б на "ура" не ішло.

DSoul

Начинающая Ведунья

k_ja_ra

Well-known member
а не тыкать пальцами и хохотать.
О я! Людзі ўжо надзеленыя здольнасцю праз манітор бачыць.:)))
До чего дошел прогресс (с) )))

Ок, з вамі гаворку не працягваю. А то яшчэ абвінавачванне ў замахе на забойства прыш'еце.)))))))))))))

Марфа Васильевна

зимофобка-летофилка
Подскажите, а на эти собрания для родителей будущих первоклассников надо с детьми приходить или нет? Там смогут дети с предполагаемыми учителями пообщаться, или там только сидишь в актовом зале и слушаешь и ребенку только скучно будет?
я пойду без детей. как правильно - не знаю. подозреваю, что будут родители с детьми и уже заранее раздражаюсь. мне кажется, это серьёзное мероприятие и отвлекаться на детский шум не хотелось бы...

k_ja_ra

Well-known member
подозреваю, что будут родители с детьми
Па сваім досведзе - будуць. Але нямнога. Большасць прыходзіць без дзяцей, бо сапраўды патрэбы ў іх прысутнасці няма ніякай. Адпаведна дзіцячага шуму няма.
Хіба толькі дарослы месцамі.) Калі пытанняў шмат.)

Медвежка

Well-known member
Галосныя, сагласныя, цвёрдыя, мяккія, назваць гукі, з якіх слова складаецца, сказаць, колькі гукаў. Колькі складоў.

у нас в садике этому учат, причем группа средняя. Разве что про количество слогов/звуков не уверена. Но про твердые/мягкие мне воспитатель еще в начале года пеняла, что нужно дома тренироваться, а то ребенок путается. Было ему на тот момент 4 года.

Polianka

New member
какой-то у нас сад отсталый был, ничего в нем описанного выше не проходили...или может я не в теме была :scratch:

biene

Well-known member
у нас в садике этому учат, причем группа средняя.
И у нас они все это делали в саду и тоже, начиная со средней группы. И сколько слогов с слове они как-то хлопками выделяли. Но могу сказать, что это все очень сильно от воспитателя зависит, потому что в другой группе с другим воспитателем ничего подобного не делают.

Юста

Well-known member
я пойду без детей. как правильно - не знаю
Хоть в нашей школе собрание для родителей будущих первоклассников традиционно праздничное мероприятие (делаю такой вывод еще и в сравнении после посещения такого собрания вчера в другой школе), но лучше приходить без детей, т.к это совсем не быстро, да и много рутинных вопросов, и ребенку будет совсем неинтересно и муторно сидеть

Coraline

Jones
Не только в логогруппах учат количеству слогов, количеству букв и т.д. В нашем "обычном" садике тоже учат, а так как мы занимаемся по "Пралеске", и обычно садики, насколько знаю, тоже занимаются по этой программе, то этому учат практически везде, думаю. В поликлинике логопед при осмотре для школы спрашивала Илюшу и сколько букв в слове, и просила назвать по звукам, счет до 10 и обратно, и т.п.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Твая ў сярэдняй групе яшчэ толькі, не?
У сярэдняй. Сёньня цікавасьці дзеля спыталася ў яе пра слогі. Яна такога слова ня ведае.
Але Танюша мае рацыю, гэтаму і многія развівалкі і іншыя школкі вучаць.
Пасьля ўсяго гэтага у мяне ўзьнікае пытаньне, а ці можна зараз ісьці ў 1 клас, не маючы за спіной развівалак ці школы падрыхтоўкі? :) Проста гэта стала настолькі масава, што я чамусьці пачынаю думаць, што калі мы не знойдзем "нармальнай" развівалкі не вельмі далёка ад дома, то будзем адзінымі, хто пойдзе ў 1 клас без гэтага.

В нашем "обычном" садике тоже учат

Coraline, ты вельмі правільна ўзяла слова звычайны ў двукосьсе))))))

Coraline

Jones
katia-ka, Чегой-та? :))) Обычный сад :)

Юста, Я там в Первоклашках 2013 Вас спросила, если можно, загляните к нам. Спасибо :)

katia-ka

Kitoks Pasaulis

Coraline

Jones
katia-ka, Гэта так. Чаго ня бачыла, таго ня бачыла :) Таму, як па мне - звычайны :)))

katia-ka

Kitoks Pasaulis
В нашем "обычном" садике тоже учат, а так как мы занимаемся по "Пралеске", и обычно садики, насколько знаю, тоже занимаются по этой программе, то этому учат практически везде, думаю.

Coraline, у вашым садку яшчэ й эксперыменты навуковыя ставяць :) Таксама па Пралесцы?:)

Coraline

Jones
katia-ka, Я цалкам ня ведаю, што з сябе ўяўляе "Пралеска" :))) А што, чаму б і не? Можа, у ёй гэта закладзена, але не ўсе робяць :)))

І скрыначкі рознакаляровыя мы таксама ляпілі на пачатку года (я асабіста, сваімі крывымі ручкамі) :)))

Тасана

New member
Блин, я вас как почитаю, так мне жутко становится.
Федя пока только умеет читать по слогам и считать до 10 и обратно - всё.
Причем это всё не без проблем.
Первый звук он выделяет, последний не всегда, средний вообще редко.

Coraline

Jones
Тасана, Да ладно, чего жутко-то? От детей все равно это для 1 класса не особо требуется, их всему этому будут учить.

katia-ka

Kitoks Pasaulis
Тасана, нам таксама далёка да вундэркіндаў. І калі мая па складах чытае і гукі першы-апошні назаве, то з лічбамі і матэматыкай увогуле ў яе затык поўны. Вось і цікаўлюся, ці ёсьць гэта ў садзе, каб нашым дамашнім заняткам была якая дапамога.

Сверху